• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 36 z 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
 #1164895  autor: KC-KARLOS
 31 sty 2024, 13:25
PiotrG-dz: to jest przedłużenie umowy. Jak najbardziej jest taka opcja możliwa, o której wspominasz. Pamiętaj, że oferta może się nieznacznie różnić, gdyż jest indywidualna. Czas umowy może być wydłużony o ilość pozostałych doładowań, więc będzie dłuższy niż 24 miesiące, więc straty zminimalizują, bo będzie trzeba płacić dłużej za abonament. Plus klienta MIX traktuje praktycznie na równi z klientem kontraktowym.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1177989  autor: KC-KARLOS
 26 sie 2024, 10:10
Od dziś nowa oferta abonamentowa PLUSH ABO. Zostajesz ile chcesz, a za staż wpadają GB.
Oferta ma niecną podwyżkę. W każdym kolejnym roku umowy kwota abonamentu będzie rosnąć zawsze o 5 zł.

Mamy trzy plany cenowe:
1) Plan 40 GB na start od 1go do 5go miesiąca. Jeśli przeniesiemy numer z innej sieci komórkowej - pierwsze 3 miesiące za 0 zł. Po pół roku 80 GB/mc. Cena abonamentu 25 zł/mc.
Po roku - 160 GB/mc, ale cena abonamentu rośnie do 30/mc.
Po 2 latach - 200 GB/mc, cena abonamentu znów rośnie, zapłacimy 35 zł/mc. Jeśli pozostaniemy kolejny rok, cena ponownie w górę o 5 zł.
Prędkość transmisji do 32 kbps jeśli zużyjemy pakiet danych. Limit w UE: 5,91 GB w pierwszym roku umowy (stan z 26.08.2024), w każdym kolejnym limit się zwiększy (nie podam dokładnej ilości, bo przez ten czas limity zwiększą się odgórnie).

2) Plan 80 GB na start od 1go do 5go miesiąca. Jeśli przeniesiemy numer z innej sieci komórkowej - pierwsze 3 miesiące za 0 zł. Po pół roku 160 GB/mc. Cena abonamentu 40 zł/mc.
Po roku - 200 GB/mc, ale cena abonamentu rośnie do 45/mc.
Po 2 latach - 300 GB/mc, cena abonamentu znów rośnie, zapłacimy 50 zł/mc. Jeśli pozostaniemy kolejny rok, cena ponownie w górę o 5 zł.
Prędkość transmisji do 32 kbps jeśli zużyjemy pakiet danych. Limit podstawowy w UE: 9,46 GB (stan z 26.08.2024).

3) Opcja dla stałych klientów (przedłużenie umowy) Plan 60 GB na start od 1go do 5go miesiąca. Po pół roku 120 GB/mc. Cena abonamentu 30 zł/mc.
Po roku - 180 GB/mc, ale cena abonamentu rośnie do 35/mc.
Po 2 latach - 250 GB/mc, cena abonamentu znów rośnie, zapłacimy 40 zł/mc. Jeśli pozostaniemy kolejny rok, cena ponownie w górę o 5 zł.
Prędkość transmisji do 32 kbps jeśli zużyjemy pakiet danych. Limit podstawowy w UE: 7,09 GB (stan z 26.08.2024).
Regulamin: https://api.plus.pl/file/regulations_lp ... dla_SK.pdf

Umowy na czas nieokreślony, zawsze można zrezygnować. Aktywacja 0 zł. W każdym planie nielimitowane minuty, sms, mms i wstęp do 5G Plusa. Ceny uwzględniają rabaty 10 zł za eFakturę. GB niewykorzystane nie przechodzą na kolejny cykl rozliczeniowy.
Można dokupić 5 GB za 5 zł gdy wpadniemy w lejek. Opłata jednorazowa za bieżący okres rozliczeniowy, dopisana do faktury. Pakiet nie jest cykliczny.
Możliwość aktywacji TIDALa na rok za 0 zł, od 13. miesiąca 21,99/mc.
All Streaming (MAX, Disney+, Polsat Box Go Plus) z powiększeniem pakietu internetowego w abonamencie o 10 GB na każdy serwis w internecie - 84 zł/mc bez zobowiązań.
Regulamin: https://api.plus.pl/file/regulations_lp ... _ABO_8.pdf
Info o ofercie: https://www.plushbezlimitu.pl/abo/lista ... rocess=mnp

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1178725  autor: KC-KARLOS
 05 wrz 2024, 14:39
RL9: jeśli to oferta na kartę - przenosisz się krótkim kodem za 5 zł opłaty migracyjnej.
Gdy z karty chcesz przejść na abonament to wystarczy zakupić daną ofertę na stronie internetowej, bądź skontaktować się z konsultantem obsługowym (do oferty Plush ABO można przejść też przy przedłużeniu umowy abonamentowej).

#1182043  autor: KC-KARLOS
 30 paź 2024, 11:18
Od dziś Plush wyrzuca automatyczne podwyżki abonamentu co 12 miesięcy!

#1182049  autor: KC-KARLOS
 30 paź 2024, 15:07
PiotrG-dz: cena jest niezmienna przez cały okres umowy bezterminowej - 25 zł/mc za 40 GB podstawy lub 40/mc za 80 GB podstawy (wraz ze stażem GB rosną). Cena dotyczy oferty dla 1 osoby. Zawiera rabat 10 zł za e-fakturę.
Żeby jeszcze Plus zainwestował w nadajniki, to by zarobili...

#1186303  autor: Burito
 20 sty 2025, 09:43
Witam, mam ofertę abonamentową w Plush NL+30 GB internetu. Umowa na 24 miesiące, z czego 12 miesięcy za 20 zł, a kolejne 12 miesięcy za 30 zł. Zastanawiam się nad przedłużeniem umowy i ta oferta za 25 zł na umowie bezterminowej fajnie wyglada. Dobrze, że wycofali się z podwyższania ceny abonamentu w trakcie trwania umowy.
Co do zasięgu to Plus kiedyś był wiodący w tym zakresie, a teraz nie nadążają za konkurecją ?
 #1186655  autor: Burito
 25 sty 2025, 14:38
Kiedy mogę wysłać wypowiedzenie umowy abonamentowej w Plush jak ona obowiązuje do 31.07.2025 r. Mogę w wypowiedzeniu napisać, że wypowiadam umowę na świadczenie usług komórkowych z dniem 31.07.2025 r. tak aby nie płacić kary?
W Plush obowiązuje wzór jakiegoś wypowiedzenia umowy ?
 #1186657  autor: Remington
 25 sty 2025, 14:54
@Burito
Zamiast celować w konkretny termin i treść, iść na pocztę i płacić za list - taniej i skuteczniej zlecić przeniesienie numeru do innej sieci (np.do Orange przez stronę i uzyskać ponad 1TB na rok) wybierając opcję „na koniec okresu promocyjnego”. Wówczas wypowiedzenie odbywa się zdalnie za pośrednictwem nowego operatora i zadzieje się w prawidłowym terminie.
 #1186658  autor: Burito
 25 sty 2025, 15:05
@Remington kiedyś jak wypowiadałem umowy w Cyfrowym Polsacie to zawsze pisałem, że wypowiadam umowę wraz z końcem okresu zastrzeżonego, tj. z dniem 31.07.2025 r., z zachowaniem umownego 30 dniowego okresu wypowiedzenia.

Z tego co się zorientowałem to mogę w Orange złożyć wniosek o przeniesienie numeru wraz z rozwiązaniem umowy dopiero na 120 dni przed końcem umowy. Tak z wyliczeń wynika, że mam jeszcze 168 dni umowy, więc to nie przejdzie ...
 #1186659  autor: Remington
 25 sty 2025, 15:12
Najlepiej robić to jakieś 2 miesiące przed końcem umowy.

Gdy sam wypowiadałem umowy, pisałem nie tyle, że wypowiadam umowę, lecz proszę o nieprzedłużanie umowy poza okres określony tj. dzień taki i taki, a wysyłałem to nawet rok naprzód. Zawsze działało, ale wtedy treść umowy była nieco inna niż obecnie, więc dziś niekoniecznie to byłoby skuteczne. Z tego powodu od kilku lat załatwiam wypowiedzenie przenosząc numer.
 #1186660  autor: Burito
 25 sty 2025, 15:24
Masz rację przez nowego operatora będzie najlepsze. Zostałbym w Plush, bo oferta pewnie nie była by zła ale jakoś mnie nie przekonuje to 5G Plusa i gorszy zasięg w stosunku do innych operatorów komórkowych działających w Polsce.
 #1186735  autor: KC-KARLOS
 27 sty 2025, 15:44
atlantydas: przy umowie podpisanej na odległość masz 14 dni na jej odstąpienie (również przy aneksie), w przeciwnym wypadku zerwanie umowy spowoduje naliczenie kary, zgodnie z otrzymaną umową na piśmie.

#1187109  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2025, 01:05
waflewryju: poleciłbym Polecenie zapłaty lub automatyczny cykliczny przelew ze swojego banku na wskazany numer konta klienta abonamentowego w Plusie. Z prostej przyczyny - nie płacisz prowizji za zapłatę fakturki dla operatora płatności, np. dla Autopay.

#1189560  autor: Mixiorek
 23 mar 2025, 21:33
Myślę o przeniesieniu pięciu numerów do abo Plusha. Jednak moim warunkiem jest skorzystanie z promo 3msc za 0zł na każdym z numerów i połączenie tego potem z promo "więcej numerów 50% taniej".
Niestety ale gdy klikam w opcję weź więcej numerów to nie ma tam opcji przeniesienia i promo 3msc za 0zł.

Ktoś wie jak to działa i jak to skutecznie przeprowadzić?

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png
 #1189561  autor: KC-KARLOS
 23 mar 2025, 21:58
Mixiorek: zostaw namiar do siebie na stronie Plush Abo - konsultant sprzedażowy oddzwoni do Ciebie i ustali szczegóły. Promocje łączą się.

#1189577  autor: Mixiorek
 24 mar 2025, 10:25
Dzięki za info. Tak zrobię i zobaczymy.
Jestem ciekawy czy da radę od razu dostać eSimy? Czy najpierw standardowa karta a potem przejście na eSim.

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png
  • Strona 36 z 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35