• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 341 z 350
  • 1
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 350

#715198  autor: MTF
 05 maja 2014, 17:31
witam

po poradach wyczytanych na forum uderzylem dzisiaj do BOA aby negocjowac warunki umowy ktora konczy mi sie w polowie czerwca (w sieci jestem w sumie juz ok 10 lat) Pani oczywiscie przedstawila oferte, ktora mnie nie satysfakcjonowala i po goracej dyskusji poprosilem o przelaczenie do SUK, konsultantka stwierdzila, ze nie ma czegos takiego i ze moze przelaczyc do dzialu rezygnacji, po dopytaniu czy na pewno nie ma dzialu takiego jak SUK w t-mobile poprosilem o przelaczenie do dzialu rezygnacji, odebral konsultant przedstawiajacy sie jako SUK, nakresilem mu sytuacje, ze przeciez konsultantka z boa twierdzi, ze nie ma takiego dzialu i niby to ma z nia wyjasnic (choc wiadomo jak sie to skonczy :wink: ) ale mniejsza z tym po dyskusji z konsultantem stanelo na tym, ze moga zaproponowac mi abonament za 79,99 zl netto (mam taryfe firmowa i takiej wysokosci abonament mnie interesuje) umowa na 24 ms, nielimitowane mms/sms, nielimitowane rozmowy do wszystkich, 1 gb internetu i iles tam rozmow przychodzacych w roamingu (to mnie akurat najmniej interesuje) i telefon na ktorym mi zalezy galaxy s5 za 905 zl brutto. Oferta jest praktycznie taka sama jaka mozna wykupic na stronie t-mobile z tym ze tam telefon kosztuje ok 985 zl. Dyskutowalem ok 15-20 min na temat obnizenia ceny telefonu, ale konsultant twierdzi ze taniej poprostu nie moga zejsc i tutaj moje pytanie, czy na pewno to jest max czego mozna oczekiwac? podobno w umowie na 36 ms telefon kosztowalby ok 400 zl ale stawiam na umowe 24 ms. Aktualnie oplacam abonament 99,99 zl netto za tel + 59,99 brutto zl za internet mobilny.

#715199  autor: kokpit
 05 maja 2014, 17:37
uli_G pisze:
kokpit pisze:Witam,
Przez przypadek trafiłem na to forum ponieważ szukam ciekawostek odnośnie przedłużania umowy z T-mobile.
Jak na razie dostałem ofertę z infolini czyli chyba SUK jak dobrze rozumiem. Abonament na firmę 73 zł brutto nielimitowane wszystko w Polsce plus 1 GB internetu.
Z telefonów to własnie nie wiem nawet co wybrać i co mi się opłaca ale ich propozycja to Huwawei P6 za 465 zł, SG3 za 100 zł, HTC One za 600 zł, Nokia Lumia 625 za 1 zł.
Moglibyście mi podpowiedzieć czy mogę i co i jaka jest szansa ugrać jakąś lepszą cenę telefonu? Oczywiście tych droższych :)
Oczywiście w tym abonamencie już mam wliczony rabat 12,30 zł.
Z iBoa oferty z telefonem nie dostałem a sama oferta nie różni się niczym od tej z salonu.
No i nie wiem czy to ważne ale w tym momencie mam na firmę abonament indywidualny.
Do końca umowy mam 2 miesiące.
Dzięki za podpowiedź.
Odezwali się znowu?? Albo czy ktoś z forumowiczów dostał podobną ofertę?? Mógłbym się skusić na One w takiej cenie w tym abonamencie, a mają do mnie dzwonić z SUK w środku tygodnia.

Ofertę jaką dostałem z SUK to (ceny brutto):
proFirma frii M za 73 zł - wszędzie do wszystkich w kraju za darmo i 1 GB internetu.
Premium za 79,99 zł - darmowe połączenia na komórki, reszta jak w cenniku dla nowego klienta.
Ceny telefonów to cena z cennika minus 123 zł rabatu.
Umowa na 24 miesiące.

Poprzednio po za dziwną ceną, niską ceną np. HTC One to wszystkie ceny były nawet łądne bo oferta była proponowana na 36 miesięcy.

#715200  autor: Nethil
 05 maja 2014, 17:43
Witam,

Od razu zaznaczę iż przewertowałem kilkanaście poprzednich stron tego tematu i nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie : ) Chcę wiedzieć ile można ugrać w SUK na umowie Basic Multimedialnej (36 albo 24 miesięcy umowy - chciałbym znać opcję dla tych dwóch okresów trwania). Do tego chciałbym SGS3. Dzwoniłem do SUK, i jedyne co mi zaproponowali to obniżenie ceny abonamentu o 5 zł, przy 36-miesięcznej umowie cena telefonu taka sama, przy 24-miesięcznej obniżona (absurd).

Z góry dziękuję za odpowiedź.

#715209  autor: Razio1
 05 maja 2014, 18:30
Oj, to źle przewertowałeś.

Max to:
- do 10zł zniżki na abonament
- do 150zł zniżki na telefon

BOA

#715221  autor: RobertW1976
 05 maja 2014, 19:31
Cześć. Dzisiaj konsultanci BOA 2 razy mnie nie przełączyli do SUK. Przedstawiali swoje oferty. I tu standard => połączenia nielimitowane, 2GB, IPhone4s 4 gr lub LG G2 mini 9 zł = 80 zł./mies. Za nielimitowane SMS 5 zł. Ale czy to naprawdę dobra oferta czy lepiej poszukać innej sieci? Po to co 2 lata podpisuję nową umowę aby mieć jakiś nowy telefon. Lecz chyba to nie szał z czym wychodzi do klienta T-m?

#715248  autor: usiu128
 05 maja 2014, 21:13
MTF, - to jest maks przy taryfie pro firma L.

Nethil, -10zł na abonament i 150zł na telefon. Przy umowie na 36mcy nie można liczyć na obniżkę ceny telefonu, tzn rabat dotyczy umów na 2 lata.
RobertW1976 pisze: Ale czy to naprawdę dobra oferta czy lepiej poszukać innej sieci?
sprawdź w innej sieci co Ci zaoferują porównaj i odpowiedz sobie na to pytanie sam.

#715264  autor: MTF
 05 maja 2014, 22:01
dobrze wiedziec, dzieki za odpowiedz :wink:

#715352  autor: zygikuleczka
 06 maja 2014, 13:03
Jak wygląda rozkład abonament / rata za telefon w przypadku pakietu z 800 minutami i nielimitowanymi rozmowami po uwzględnieniu max rabatu na opłatę za pakiet...?

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#715377  autor: j000
 06 maja 2014, 16:48
Dzień dobry.
Rodzice odesłali kuriera. Razem z nim na umowie szukali jakichkolwiek informacji, co własciwie podpisują.
Czy ktoś wie co i gdzie powinno być na umowie napisane?
Miała być taryfa multimedialna Basic za 39.99zł na 24 miesiące i Xperia M za 99zł (nie chcieli zejść z ceny, nie wiem dlaczego). Na aneksie jedyne info to taryfa Rodzina 60 i rozpiska 18 rat za telefon.

#715410  autor: SACZI
 06 maja 2014, 18:32
j000 pisze:Dzień dobry.
Rodzice odesłali kuriera. Razem z nim na umowie szukali jakichkolwiek informacji, co własciwie podpisują.
Miała być taryfa multimedialna Basic za 39.99zł na 24 miesiące i Xperia M za 99zł (nie chcieli zejść z ceny, nie wiem dlaczego). Na aneksie jedyne info to taryfa Rodzina 60 i rozpiska 18 rat za telefon.
TMobile nie podaje nazw taryf, tylko kody promocji.
Coś w rodzaju HRS_RATY_XXX.
To tak dla "ułatwienia" klientowi co podpisuje.

#715421  autor: ekspresowy
 06 maja 2014, 18:52
SACZI pisze:
Witam, dostałem dzisiaj paczkę od kuriera - podpisałem co trzeba i zacząłem wczytywać się w warunki aneksu (wiem że kolejność nie taka ale mam 10 dni na odstąpienie od umowy) no i faktycznie z moich warunków 79.99pln

nielimitowane wszystkie sieci komórkowe
nielimitowane wszystkie sieci stacjonarne
nielimitowane sms/mms
pakiet 2GB

iPhone 4S 8GB - 0.04pln

wyszło że mam rodzina 110 na rabacie KRWB1N_RATY + 18x60 raty za telefon, czy to normalne ? Po wczytaniu się w regulamin ( http://komplet.t-mobile.pl/?140424DZ9BD3AN88 ) faktycznie wyszło że mam do moich 79.90 dopłacać przez 18 miechów 60zł za tel. Idę się jeszcze upewnić do salonu i pewnie odstępuje od umowy. Pozdrawiam

#715425  autor: SACZI
 06 maja 2014, 19:00
ekspresowy pisze:
SACZI pisze:
Witam, dostałem dzisiaj paczkę od kuriera - podpisałem co trzeba i zacząłem wczytywać się w warunki aneksu (wiem że kolejność nie taka ale mam 10 dni na odstąpienie od umowy) no i faktycznie z moich warunków 79.99pln

nielimitowane wszystkie sieci komórkowe
nielimitowane wszystkie sieci stacjonarne
nielimitowane sms/mms
pakiet 2GB

iPhone 4S 8GB - 0.04pln

wyszło że mam rodzina 110 na rabacie KRWB1N_RATY + 18x60 raty za telefon, czy to normalne ? Po wczytaniu się w regulamin ( http://komplet.t-mobile.pl/?140424DZ9BD3AN88 ) faktycznie wyszło że mam do moich 79.90 dopłacać przez 18 miechów 60zł za tel. Idę się jeszcze upewnić do salonu i pewnie odstępuje od umowy. Pozdrawiam
Ludzie!
TMobile już z 3 lata temu wprowadziło rozpiskę abonamentu na ratę za telefon i część abonamentu za usługi.
Twój abonament, również i mój, bo mam identyczną taryfę z tel wynosi około 34PLN/miesięcznie za usługi telekomunikacyjne z intenetem, a reszta to koszt telefonu.
Lub jak wolisz 18x~60+0,04.
iPhone 4S w TMobile kosztuje ~1100PLN, gdzie na allegro rozsądne za niego oferty to mniej więcej 1300PLN.

#715439  autor: usiu128
 06 maja 2014, 19:36
tak to jest jak się nie potrafi czytać regulaminów ze zrozumieniem.

RATA ZA TELEFON NIE JEST DODATKOWĄ OPŁATĄ DO KWOTY ABONAMENTU KTÓRA ZOSTAŁA USTALONA :!:

Ludzie było tutaj już o tym tysiące razy.... :evil:

#715462  autor: ekspresowy
 06 maja 2014, 20:41
usiu128 pisze:tak to jest jak się nie potrafi czytać regulaminów ze zrozumieniem.

RATA ZA TELEFON NIE JEST DODATKOWĄ OPŁATĄ DO KWOTY ABONAMENTU KTÓRA ZOSTAŁA USTALONA :!:

Ludzie było tutaj już o tym tysiące razy.... :evil:
Wczytałem się i macie rację, to kwestia przewrażliwienia. Pozdrawiam

#715474  autor: j000
 06 maja 2014, 21:19
SACZI pisze:TMobile nie podaje nazw taryf, tylko kody promocji.
Czyli umowę należy podpisać w ciemno, na Rodzina 60 z jakimś kodem promocji i mieć nadzieję, że to będzie ta umowa, co się ustaliło? Bo jak przyjdzie faktura to będzie ponad 10 dni i nic się nie zmieni?
Gdzie te czasy, że cennik był w aneksie...
P.S. A jak człowiek coś chce od firmy, to nie, bo tego nie było w umowie... Porażka...

#715519  autor: szpenton
 07 maja 2014, 08:44
Miała być taryfa multimedialna Basic za 39.99zł na 24 miesiące
Mam podobny problem. Wynegocjowałem umowę za 39,99, a papiery dostałem na 44,99. Wszystkie dokumenty przyszły mailem (link do strony). Na umowie była tylko zawarta zniżka na telefon. Napisałem maila, ale żadnej odpowiedzi... Paczka czeka na odebranie od kuriera, ale chyba się nie doczeka. Dodatkowo jest to już 2 kurier, bo za pierwszym razem konsultant nie zaznaczył 150 zł zniżki na telefon.

#715533  autor: kowalp5
 07 maja 2014, 10:43
Nie rozumiem. Ja jak przedłużam, zawsze pytam konsultanta, jaki zapis będzie widniał na umowie. Bo wiadomo, że od dawna nie piszą "jak trzeba", czyli co i za ile :?

Więc zawsze słyszę: "Rodzina <jakaś_tam>", zwykle podstawowa cena taryfy bez zniżek i kod w stylu HR_SUK_RATY czy jakoś tak. Resztę widać na iBOA wkrótce po podpisaniu i po problemie.

#715536  autor: szpenton
 07 maja 2014, 11:15
kowalp5 pisze:Nie rozumiem. Ja jak przedłużam, zawsze pytam konsultanta, jaki zapis będzie widniał na umowie. Bo wiadomo, że od dawna nie piszą "jak trzeba", czyli co i za ile
Od dawna nie ma takich zapisów... Na umowie masz jedynie kod promocji oraz ewentualne przyznane zniżki. Dodatkowe załączniki dopiero mówią co i za ile.
Ja w załącznikach miałem 44,99 a w umowie jedynie zniżkę na telefon 150 zł, o zniżce 5zł na abo. nic nie było wspomniane (ani w umowie ani w żadnym regulaminie) więc wysłałem zapytanie - żadnej odpowiedzi, co by sugerowało, że konsultanci robią ludzi w jajo.. mówią co innego i co innego jest w papierach, a jak pytasz dlaczego, to wychodzi na to że albo zapomnieli zaznaczyć "ptaszka", albo poprostu nie ma takich ofert i najzwyczajniej w świecie ludzi okłamują..
kowalp5 pisze:Resztę widać na iBOA wkrótce po podpisaniu i po problemie.
Nie do końca. U mnie w iboa przy obecnej taryfie widnieje coś innego niż mam dostaje na fakturze.

#715549  autor: kasik
 07 maja 2014, 12:45
Ja miałam ten sam problem: wynegocjowałam 10 zł zniżki na abonament basic czyli do kwoty 39,9 (oczywiscie plus 150 zl znizki na tel), a dostałam link do cennika z ceną 44,9.
Po rozmowie z panią z SUK (kolejnej) dowiedziałam się ze ponoć to jest dodatkowa zniżka od zniżki (od tego 5 zl), która extra przyznaje konsultant z SUK i nie ma jej dlatego w regulaminie. Wiec pozostaje podpisać i czekać na wymiar pierwszej faktury... przynajmniej ja tak zrobię. Jeśli się okaże, ze zniżka będzie tylko do kwoty 44,9 to po prostu drugiej umowy jaka mamy w T nie przedłużę...

#715554  autor: zygikuleczka
 07 maja 2014, 13:00
kasik, najlepiej w takiej sytuacji połączyć się z tym człowiekiem, który Ci aneks wprowadzał i ustalić czy na pewno wszystko wpisał. Ja miałem przy poprzedniej ofercie tak, że konsultant wpisał rabat na tel, a wprowadzenie nielimitowanych w sieci za free i zniżkę na abonament dał do wpisania swojemu kierownikowi, który w międzyczasie poszedł na zwolnienie;] Skorygowali oczywiście błędnie wystawioną fakturę ale nie po to się przedłuża umowę aby potem pilnować czy ktoś dobrze zniżki wstawił.
kasik pisze:Jeśli się okaże, ze zniżka będzie tylko do kwoty 44,9 to po prostu drugiej umowy jaka mamy w T nie przedłużę...
To nie jest dobre podejście-jeśli pogodzisz się z zawyżoną kwotą to tylko sprawi, że w przyszłości będą się zdarzać podobne rzeczy innym ludziom. Trzeba sprawę wyjaśnić-złożyć rekl. czy cokolwiek. Im więcej dymu wokół takich rzeczy tym większa szansa, że w przyszłości podobne wałki nie będą się zdarzać, bo taki wałkowicz zostanie przechrzczony a inni zostaną na takie kwestie uczuleni.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play
  • Strona 341 z 350
  • 1
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 350
  • 1
  • 339