• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 35 z 54
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 54
 #916995  autor: qcom
 20 mar 2017, 22:00
Oferta lajt straciła na atrakcyjności po wprowadzeniu nowej oferty plush na kartę.
W lajt roczna umowa kosztuje łącznie 226,98 zł co daje 18,91/miesięcznie
( aktywacja 29, abonament 10x10 zł + 2x36.99, stacjonarne 12x2 zł. )
W plushu taki sam pakiet jak w lajt to koszt 25zł/miesiąc ale po włączeniu "5 doładowanie gratis" cena spada do 20zł/miesiąc.
Każdy musi się poważnie zastanowić czy dla 1,09 zł miesięcznie oszczędności chce się wiązać roczną umową :D
 #917041  autor: tytoos
 21 mar 2017, 09:51
qcom pisze:Oferta lajt straciła na atrakcyjności po wprowadzeniu nowej oferty plush na kartę.
[...]
Każdy musi się poważnie zastanowić czy dla 1,09 zł miesięcznie oszczędności chce się wiązać roczną umową :D
Nie każdy i nie musi.
W tym Plush na kartę dają przekierowania połączeń?
Pieniądze to nie wszystko...
 #917105  autor: qcom
 21 mar 2017, 15:58
tytoos pisze:Nie każdy i nie musi.
Kolego zluzuj lejce i przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Widzę, że nie dostrzegłbyś ironi nawet jakby kopnęła Cię w d... :lol:
tytoos pisze:W tym Plush na kartę dają przekierowania połączeń?
Pieniądze to nie wszystko...
No tak, przekierowania połączeń do decydująca usługa dla 99% osób. <-- Uwaga Ironia :mrgreen:
 #917110  autor: amigo007
 21 mar 2017, 16:44
Kolego ale ty widzę nie pojmujesz wygody abonamentu. Zawsze i wszędzie zadzwonisz. Nie musisz pamiętać o doładowaniach, aktywacjach pakietów, i o terminach tych pakiecików. Wiem co mówię bo ogarniam też telefon w redbull mobile na kartę. I męczące robią się te doładowania. Później uruchamianie i pilnowanie ważności pakietu, i pamiętanie o włączeniu kolejnego pakietu w ostatnim dniu ważności poprzedniego (pakiet "no limit rozmowy" i później pakiet 100 minut do przedłużania). Po drugie większość z nas załapała się na aktywacje za 1zł. Więc mamy taniej. I chociaż plush może ma prościej z tymi pakietami niż redbull mobile (jest cykliczność), to i tak trzeba sporo się gimnastykować z tymi doładowaniami. I pamiętać aby kwoty doładowań, wśród tych 4 były jednakowe. A wychodzi i tak jednak drożej. Przy aktywacji w lajt za 1zł, mamy 16,58zł średnio miesięcznie, a w plush-u 20,83zł (przy 5te doładowanie gratis). Ponad 4zł taniej. A nawet z aktywacją w lajt mobile za 29zł mamy 18,91zł średnio jak już tacy dokładni jesteśmy, więc jednak blisko 2zł miesięcznie taniej. A jak ktoś nie dzwoni na stacjonarne, to można jeszcze odjąć 2zł miesięcznie. Tak więc 14,58zł/16,91zł lajt vs 20,83zł plush. Ale i tak nie o to się rozchodzi, abonament to wygoda i tyle. Zawsze zadzwonisz, bez obawy że zapomniałeś doładować. I to jest największa zaleta. A to że jest jeszcze ciut tańszy od najtańszej plusowej oferty, to już inna kwestia.
 #917114  autor: tytoos
 21 mar 2017, 16:54
qcom pisze: Kolego zluzuj lejce i przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Widzę, że nie dostrzegłbyś ironi nawet jakby kopnęła Cię w d... :lol:
Otóż to, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Powodzenia :)
 #917117  autor: amigo007
 21 mar 2017, 17:01
Nie, ale wtedy chyba dają kwotę tego najmniejszego doładowania. Więc żeby mieć tanio, tak jak w wyliczeniach. To jednak lepiej doładowywać tak samo. Np. za 50zł.
 #917124  autor: stirlitz
 21 mar 2017, 17:11
amigo007 pisze:Kolego ale ty widzę nie pojmujesz wygody abonamentu. Zawsze i wszędzie zadzwonisz. Nie musisz pamiętać o doładowaniach, aktywacjach pakietów, i o terminach tych pakiecików. Wiem co mówię bo ogarniam też telefon w redbull mobile na kartę. I męczące robią się te doładowania. Później uruchamianie i pilnowanie ważności pakietu, i pamiętanie o włączeniu kolejnego pakietu w ostatnim dniu ważności poprzedniego (pakiet "no limit rozmowy" i później pakiet 100 minut do przedłużania). Po drugie większość z nas załapała się na aktywacje za 1zł. Więc mamy taniej. I chociaż plush może ma prościej z tymi pakietami niż redbull mobile (jest cykliczność), to i tak trzeba sporo się gimnastykować z tymi doładowaniami. I pamiętać aby kwoty doładowań, wśród tych 4 były jednakowe. A wychodzi i tak jednak drożej. Przy aktywacji w lajt za 1zł, mamy 16,58zł średnio miesięcznie, a w plush-u 20,83zł (przy 5te doładowanie gratis). Ponad 4zł taniej. A nawet z aktywacją w lajt mobile za 29zł mamy 18,91zł średnio jak już tacy dokładni jesteśmy, więc jednak blisko 2zł miesięcznie taniej. A jak ktoś nie dzwoni na stacjonarne, to można jeszcze odjąć 2zł miesięcznie. Tak więc 14,58zł/16,91zł lajt vs 20,83zł plush. Ale i tak nie o to się rozchodzi, abonament to wygoda i tyle. Zawsze zadzwonisz, bez obawy że zapomniałeś doładować. I to jest największa zaleta. A to że jest jeszcze ciut tańszy od najtańszej plusowej oferty, to już inna kwestia.
W pełni się mogę pod tym podpisać, co wyłuszczył kolega wyżej. Ja również nie mam głowy, ani chęci do comiesięcznych ceregieli i machinacji z doładowaniami, a abonament (zwłaszcza w tak korzystnej cenie), to jest po prostu wygoda.
 #917126  autor: macc
 21 mar 2017, 17:19
Dla mnie abonament to też wygoda no i jest trochę taniej niż w plush
 #917130  autor: qcom
 21 mar 2017, 17:30
Pojmuję tą "wygodę" abonamentu, bo miałem kiedyś abonament.
Ale i tak nie o to się rozchodzi, abonament to wygoda i tyle. Zawsze zadzwonisz, bez obawy że zapomniałeś doładować.
Jak zapomnisz zapłacić rachunek o też nie zadzwonisz bo ci zablokują. A jak ktoś jest taki zapominalski że raz w miesiącu zapomina doładować to może doładować z góry np. na pół roku albo ustawić sobie w banku doładowanie cykliczne, w virgin np mozna podłączyć konto PayPal i samo pobiera pieniądze na aktywację nowego pakietu.
Takie oferty no limit na kartę jak plush, virgin, mobile vikings włączasz raz i nic nie musisz pilnować, pamiętać o włączaniu pakietów itd.
Nie mam numeru ani w plushu ani w lajt więc oceniam oferty obiektywnie. Ty wziąłeś abo w lajt to bronisz tej oferty jakby ci za to dopłacali. Przy dzisiejszym tempie wyprowadzania nowych ofert, powiększania pakietu GB oferta która jest dzisiaj dobra za pół roku może okazać się słaba.
 #917132  autor: peterka90
 21 mar 2017, 17:37
Już to kiedyś pisałem - nie rozumiem idei abonamentu, który kosztuje 60zł za coś co na kartę masz za 25zł. Nie dość, że jesteś związany cyrografem to jeszcze płacisz 2 razy więcej. Kompletnie niezrozumiałe.

Ale w Lajcie za 10zł to tak właśnie powinien wyglądać abonament. Rok szybko zleci a nielimitowane rozmowy, smsy a dodatkowo 10GB (!) to naprawdę jest mega oferta.
 #917156  autor: amigo007
 21 mar 2017, 20:13
Dokładnie abonament 10zł to tyle co nic. A 2 miechy po 37zł można przecierpieć. U mnie niestety jest lipa z internetem. Zgłaszałem to do nich i nic. O ile rano jest ok, tak popołudniu i teraz to kompletna porażka. Zdusza mnie do około 0,40mbit download. Bardzo przeciążona sieć. Umowę podpisałem 8-go. Czy 14 dni na odstąpienie miałem do dzisiaj, czy liczy się to od 9-go? Pewnie od 8-go i jest już "pozamiatane". Pieniądz niewielki, ale jak nie mogę normalnie korzystać to lipa. Papier odstąpienia mogę jutro wysłać, ale boje się czy mi kary umownej 600zł nie dowalą..
 #917157  autor: habish
 21 mar 2017, 20:15
Zapytaj na forum Plusa czy nie planują modernizacji stacji w twojej okolicy, tylko nie pisz że jesteś z Lajta.

Ewentualnie podaj swoją lokalizację - Miasto + Ulicę to zapytam w twoim imieniu.
 #917162  autor: amigo007
 21 mar 2017, 20:37
Może zapytam, na razie czytam o tych 14 dniach. I z tego co wyczytałem, to liczy się chyba od następnego dnia od podpisania umowy. https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/pr ... stapienie/ Według tego mam 14 dni licząc od następnego dnia. Tylko na prawdę nie chciałbym się naciąć na karę umowną 600zł.
Tylko na tym kwitku odstąpienia z lajt jest tekst "w przeciągu 14 dni od podpisania". To jak mam to interpretować? Wysyłać jutro odstąpienie, nie obciążą mnie na 600zł? Umowę podpisałem 8-go.
 #917205  autor: myslak12
 21 mar 2017, 22:45
amigo007 pisze:Dokładnie abonament 10zł to tyle co nic. A 2 miechy po 37zł można przecierpieć. .
można płacić 12X16,58zł
 #917212  autor: Gregrin
 21 mar 2017, 23:29
amigo007 pisze: a w plush-u 20,83zł (przy 5te doładowanie gratis)
Skąd te 83gr ? Przecież to równe 20zl (4x5zl +5te 5zl gratis daje nam pakiet) z tym ze nie wiem czy z 0zl na koncie będzie działał ;).
Ps korzystając ze zniżki za przeniesienie i obu bonusów doładowań to rok korzystania wyjdzie 15,08/mc. Ale i tak t-mob z aktualnymi promocjami wychodzi najtaniej ~10,83zl/mc w skali roku ;)
 #917224  autor: macc
 22 mar 2017, 06:41
Gregrin pisze:. Ale i tak t-mob z aktualnymi promocjami wychodzi najtaniej ~10,83zl/mc w skali roku ;)
tak, ale trzeba robić sztuczki, kruczki, zakladać jakieś konta bankowe, robić przelewy na określoną kwotę, znać jakieś 100 kodów, "uważać by nie została włączona jakaś tam muzyka na czekanie i różne sranie w banie" i mieć czas na to nie pracować, uczyć się czy jeszcze robić co innego tylko non stop śledzić wątek t-mobile, lub plush.
W lajcie jest prosto opłacasz raz w miesiącu przelew na daną kwotę i masz spokój.
 #917247  autor: Safiro
 22 mar 2017, 10:03
amigo007 pisze:Może zapytam, na razie czytam o tych 14 dniach. I z tego co wyczytałem, to liczy się chyba od następnego dnia od podpisania umowy. https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl/pr ... stapienie/ Według tego mam 14 dni licząc od następnego dnia. Tylko na prawdę nie chciałbym się naciąć na karę umowną 600zł.
Tylko na tym kwitku odstąpienia z lajt jest tekst "w przeciągu 14 dni od podpisania". To jak mam to interpretować? Wysyłać jutro odstąpienie, nie obciążą mnie na 600zł? Umowę podpisałem 8-go.

Łatwo policzyć, że ostatni dzień na wysłanie listu poleconego( najlepiej za potwierdzeniem odbioru) wypada 22-giego. Oczywiście przy założeniu, że prócz samego podpisu na umowie dopisałeś też datę a nie pozostała data dokumentu która pewnie jest wcześniejsza.
  • Strona 35 z 54
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 54
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35