• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 35 z 182
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 182

#396736  autor: kubik
 01 kwie 2010, 18:50
spoko, mi tam dodatkowe profity nie są potrzebne, ale najbardziej wku....wia (przepraszam, ale już ciśnienie rośnie..) że mogę przedłużyć umowę BEZ telefonu dopiero po zapłaceniu 11 (jedenastu) faktur w przypadku posiadanej umowy 12-miesięcznej. gdzie tu logika?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#396743  autor: pawelf
 01 kwie 2010, 19:27
kubik pisze:spoko, mi tam dodatkowe profity nie są potrzebne, ale najbardziej wku....wia (przepraszam, ale już ciśnienie rośnie..) że mogę przedłużyć umowę BEZ telefonu dopiero po zapłaceniu 11 (jedenastu) faktur w przypadku posiadanej umowy 12-miesięcznej. gdzie tu logika?

A gdzie sprawdzałeś czy możesz podpisać aneks?

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#396744  autor: kubik
 01 kwie 2010, 19:36
pawelf pisze: A gdzie sprawdzałeś czy możesz podpisać aneks?
OK oraz Punkt Sprzedaży, jedna i ta sama śpiewka. Na dzień dzisiejszy zostało 2.5 miesiąca do końca obecnej umowy, a system i obsługa zasłaniają się tajemniczym Regulaminem oferty RePlay - tyle że w żadnym z regulaminów dostępnych na stronie playmobile.pl nie ma wzmianki o możliwości przedłużenia umowy po spełnieniu takich, a nie innych warunków przy takiej i takiej ofercie.

#396748  autor: merigaw
 01 kwie 2010, 19:54
Potwierdzam :(
Też chciałam przedłużyć umowę (mam abo 65 zł bez telefonu na 6 m-cy)
Ostatnia faktura powinna być teraz 9 kwietnia. Niestety nie mogę przedłużyć wcześniej niż ją zapłacę,bo???
Pytałam w kilku salonach.a przecież ważność aneksu i tak liczy się od końca ostatniego dnia umowy zawartej poprzednio.
Nie rozumiem w ogóle tej polityki. Płacę regularnie ,przekraczam abonament ,ale na przedłużenie muszę poczekać.
Faktycznie z regulaminu, który przestudiowałam chyba z tysiąc razy nic takiego nie wynika.
Chyba ,że jestem tępa i nie umiem czytać ze zrozumieniem?

#396764  autor: Tajemniczy28
 01 kwie 2010, 22:09
Szanowni forumowicze, nie obraźcie się ale profity są!

Jest regulamin long play dla abonentów i tam jak byk STOI:

1) dostajesz pierwszy pakiet minut na 6 mies DO WSZYSTKICH

2)dostajesz 2gi pakiet minut na CAŁO UMOWE DO WSZYSTKICH . wysokość 1i 2 pakietu zależy od wysokości abonamentu.

To jest różnica. obecni dostają wiecej. wydrukowąłem ten regulamin poszedłem do punktu playa i PAN potwierdził -tak jest.

#396782  autor: pawelf
 02 kwie 2010, 00:12
piczmaster pisze:Witam.

Wydaje mi się, że warto by podyskutować o nowej ofercie Replay, czyli o (przyszłych, być może niedoszłych) przedłużających umowę. Chodzi o to, że klienci w Replay nie mają praktycznie żadnych profitów w stosunku do nowych klientów. 50 min przez pół roku? Co to jest? Niby cudowna oferta?

Może zabrzmi to absurdalnie, ale mogli zaproponować np 1000000 smsów do wykorzystania w ciągu 1 miesiąca. Brzmi super, za przedłużenie umowy 1000000 smsów. Co z tego, jeśli to nie jest na cały czas umowy?

Moją największą bolączką jest to, że ceny telefonów w Replay są takie same!!!! jak dla świerzaków. W końcu za płacenie przez 2 lata niemałych rachunków należałoby dać jakieś zniżki na telefony?? Przed wprowadzeniem LONGPLAY takowe istniały, ale jak widać PLAY jest nastawiony tylko i wyłącznie pozyskiwanie nowych klientów. Bo o starych już nie warto dbać. Play wie, że ma najkorzystniejszą ofertę na rynku i aż tak bardzo nie boją się o ucieczkę obecnych klientów. Ale pytam gdzie tu zachowanie lojalności wobec Replayowców?

Z tego co wiem, Play zabrał także te minuty na stacjonarne, 500 min czy coś takiego było. Też nieładnie.

Piszcie swoje komentarze, może doczekamy się jakiejś konkretnej odpowiedzi.
Jedynie co mogę Tobie zaproponować to prześledzić ofertę.Bierzesz wszystko do jednego wora i stąd Twoje rozgoryczenie.Ceny telefonów są bardzo dobre w porównaniu z konkurencją.Proponuje Tobie zobaczyć ofertę bez telefonu ,a telefon zawsze możesz kupić w sklepie i pewne modele będą na pewno tańsze.

#396785  autor: piczmaster
 02 kwie 2010, 01:05
Tajemniczy28, mylisz sie, nie ma zadnego nowego dodatkowego pakietu minut obowiazujacego przez cala umowe. ten zapis dotyczy czegos tam w porownaniu do wczesniejszych ofert.

#396807  autor: Tajemniczy28
 02 kwie 2010, 10:08
Niestety mylisz się, w regulaminie stan darmowy w lp dla abonentów w pkt.3jak byk stoi- lit.a tj pakiet na 6 okresów rozl.,i pkt.3 lit.b-pakiet na cały okres, a w pkt.3.1 i 3.2 jest onich napisane.regulaminy czytać umiem.pozdrawiam

#396844  autor: waeren
 02 kwie 2010, 13:49
Pakiet dodatkowych minut jest na 6 miesięcy, natomiast SD w abo od 69 jest gratis na całą umowę.....

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#396865  autor: piczmaster
 02 kwie 2010, 15:20
Tajemniczy28 pisze:Niestety mylisz się, w regulaminie stan darmowy w lp dla abonentów w pkt.3jak byk stoi- lit.a tj pakiet na 6 okresów rozl.,i pkt.3 lit.b-pakiet na cały okres, a w pkt.3.1 i 3.2 jest onich napisane.regulaminy czytać umiem.pozdrawiam

Tajemnicz28, jesli chodzi o pkt.3 lit. b to pakiet 71 minut jest juz wliczony w te 240 ktore jest ( w rzeczywistosci 169+71=240). A 240 na wstepie otrzymuje kazdy klient przechodzacy do play.

#396902  autor: Tajemniczy28
 02 kwie 2010, 16:23
Dzięki za info,czyli teraz sprawa wygląda zupełnie inaczej..eh..

#397082  autor: invadersmustdie
 03 kwie 2010, 19:18
lukaszb01 pisze:Dzisiaj dostałem potwierdzenie, na razie telefoniczne, że oferta LP 69 -50%, 12 mies., 350 min. , SD to nie sciema. Jutro mam dostać dokumenty do podpisania, przyjrze sie im dokladnie oczywiscie i dam znać.
@lukaszb01 - i jak potoczyła się ta sprawa? Masz taką umowę jak nam tutaj opisałeś? Pytam bo zależy mi na tym samym abo w RePlay'u (czyli LP69 + SD - bez telefonu na 12 mies.) a wg regulaminu ten RePlay jest tylko na 18 miesięcy, a to jednak dość długie wiązanie się z operatorem.

#397226  autor: waeren
 04 kwie 2010, 22:37
Tajemniczy28 pisze:No nie, następny:). Są 2 pakiety(dla obecnych klientów). Oto link. czytać czytać i jeszcze raz czytać:)

http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 3_2010.pdf
2 pakiety oraz usługa nieograniczone połączenia w Play, w zależności od abo na 3,6 m-cy lub bez ograniczeń.... pakiet na całą umowę i SD to standard, więcej jest o te 50 lub 100 min na 6 m-cy....ale żeby to dostać jako nowy wystarczy zamówić przez neta i jest identyczna oferta...

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#397242  autor: Locco
 05 kwie 2010, 08:59
Moja sprawa cały czas nie rozwiązana

1. Numer. Propozycja telefoniczna LP 49 + SD 6 mieś. + 50 min.do wszystkich 6 mieś. + 3 numery na 24 mieś. . W umowie brak słowa o 3 darmowych numerach na cały okres umowy
odesłałem kuriera dwa dni później włączono mi ten abonament w BOK powiedziano mi że mogę iść na Policję a niedawno z ryjem zadzwoniła konsultantka dlaczego odesłałem paczkę bo jej cofną prowizję ,powiedziałem że jak na umowie nie będą zawarte wszystkie omówione punkty to jej nie podpiszę i oczywiście że nie zapłacę faktury mimo tego że usługi są już uruchomione. Na razie cisza.

2. Numer. Miałem dość i szybko chciałem załatwić propozycja konsultanta LP 49 +sd 6 mieś. + 50% abo przez 6 mieś. bez dodatkowych minut i niczego więcej Samsun Monte długo czekałem wziąłem. Samsung wbrew reklamom nie posiada aplikacji Naviexpert ani wbudowanej ani na płycie brak żadnej informacji skąd mógłbym ją pobrać kompletnie nic.

Reasumując przy pierwszym numerze nie chciałem się dać zrobić w balona i dzięki temu nie mam telefonu od 2 tyg użeram się z Bok a umowa pomimo braku mojego podpisu obowiązuje.Przy drugim numerze miałem dość i dałem się zrobić w balona po całości ale przynajmniej mam słuchawkę.

Nokia 1610 =>Sagem MC815 =>Nokia 3310 =>Motorola V51 =>Siemens CX65 => Toshiba G500

#397249  autor: waeren
 05 kwie 2010, 09:18
Locco pisze:odesłałem kuriera dwa dni później włączono mi ten abonament w BOK powiedziano mi że mogę iść na Policję
To śmieszne, jeżeli to prawda........jeżeli nic nie podpisałeś to wystarczy poczekać do końca aktualnie obowiązującej umowy i napisać wypowiedzenie, bądź o przeniesienie nr, np do jakiegokolwiek prepaida innej sieci, albo i nawet fresha, i po temacie... :twisted: w każdej chwili możesz wrócić do abo, jak Ci się tylko zachce i warunki będą dla Ciebie odpowiednie... 8)

#397252  autor: Tajemniczy28
 05 kwie 2010, 09:39
waeren pisze:
Tajemniczy28 pisze:No nie, następny:). Są 2 pakiety(dla obecnych klientów). Oto link. czytać czytać i jeszcze raz czytać:)

http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 3_2010.pdf
2 pakiety oraz usługa nieograniczone połączenia w Play, w zależności od abo na 3,6 m-cy lub bez ograniczeń.... pakiet na całą umowę i SD to standard, więcej jest o te 50 lub 100 min na 6 m-cy....ale żeby to dostać jako nowy wystarczy zamówić przez neta i jest identyczna oferta...

Panowie,jeśli to prawda to dają nam tyle co nowym,pomimo że ogólnie oferta jest dość atrakcyjna. Pytanie brzmi: czytam inne posty i piszecie jak was konsultanci kłamią i jak trzeba uważać- i sam zaczynam się bać bo i mi niedługo kończy się umowa i jak mam mieć podobne akcje z podpisywaniem nowej to naprawdę to bardzo zniechęca.

#397933  autor: pawelf
 08 kwie 2010, 17:18
Panowie,jeśli to prawda to dają nam tyle co nowym,pomimo że ogólnie oferta jest dość atrakcyjna. Pytanie brzmi: czytam inne posty i piszecie jak was konsultanci kłamią i jak trzeba uważać- i sam zaczynam się bać bo i mi niedługo kończy się umowa i jak mam mieć podobne akcje z podpisywaniem nowej to naprawdę to bardzo zniechęca.[/quote]

Jest na to rada...udaj się do salonu.

#397959  autor: kwintolp21
 08 kwie 2010, 19:39
pawelf pisze:Panowie,jeśli to prawda to dają nam tyle co nowym,pomimo że ogólnie oferta jest dość atrakcyjna. Pytanie brzmi: czytam inne posty i piszecie jak was konsultanci kłamią i jak trzeba uważać- i sam zaczynam się bać bo i mi niedługo kończy się umowa i jak mam mieć podobne akcje z podpisywaniem nowej to naprawdę to bardzo zniechęca.

Jest na to rada...udaj się do salonu.[/quote]

Witam Serdecznie,
W piątek przedłużałem umowę z play zatem chciałbym się podzielić moimi przemyśleniami.
1) Aneks podpisałem w salonie gdyż po pierwsze dobrze znam właściciela/przedstawiciela a dwa nie mam możliwości spotkać się z kurierem a jechać do siedziby 80km nie mam ochoty.
2)Zdecydowałem się na RePlay Telefon 49 za 49zł gdzie otrzymałem
-Standardową ilośc minut zgodnie z cennikiem/regulaminem
-Telefon Samsung Omnia Lite cena katologowa 199zł ja nabyłem za 99zł!!!
-DARMOWA PACZKA INTERNETU 500MB PRZEZ CAŁY OKRES UMOWY (24miesiące)
-GRATISY: Ładowarka samchodowa oryginalna Samsung (wartość w salonie samsunga rzeszów 89zł, dwie smycze play jedna na klucze druga na telefon oraz dwa metalowe długopisy play.

Jestem bardzo zadowolony choć wiadomo, że Polakowi nigdy nie dogodzi w 100% to cieszę się, że nie zostałem potraktowany jak osoba z ulicy (TAK JAK MA TO MIEJSCE W POLSACIE CYFROWYM)
Zatem polecam przejść się do swojego salonu i negocjować IM zależy na sprzedaży bardziej niż konsultantom gdyż takowy może sobie obdzwonić wszystkie osoby w Polsce a dealer jest ograniczony do swojego miasta/dzielnicy i jest z tego rozliczany.
Pozdrawiam
Paweł

#397991  autor: lukaszb01
 08 kwie 2010, 21:30
Witam ponownie. Opisywałem wcześniej jak byłem kuszony przedluzeniem umowy bez telefonu.
- LP 69
- -50%
- umowa 12 miesiecy
- stan darmowy

Dzisiaj otrzymałem umowe i co sie okazuje? Wielkie G.
Przez ponad 3 tygodnie byłem oszukiwany przez konsultanta play.
Dostałem do podpisania umowe LONGPLAY 69 na 12 miesiecy, -50% abonamentu. Oczywiscie stan darmowy moge wlaczyc ale za 19 zł misiecznie. Kilkakrotnie podczas rozmow z konsultantka pytałem czy SD jest dostepny w tej promocji za darmo, poniewaz mialem pewne watpliwosci. Za kazdym razem bylem zapewniony przez konsultantke ze "TAK" bede mial stan darmowy, mozna bylo wyczuc pewne znecierpliwienie moim ciaglym dopytywaniem. Oprocz tego, ciekawa sprawa:
godz: 10:03 otrzymuje smsa od PLAY: Dziekujemy za przedluzenie umowy. Zmiany wynikające z Aneksu do umowy zostały zrealizowane. Pozdrawiamy PLAY.
Kurier z umowa, pojawil sie dopiero okolo godziny 13.00 podpisałem ta umowe, ale po godzinie zaczela budzic moje watpliwosci, 2 telefony do biura obslugi wyjasnily sprawe, tak jak napisałem powyzej. teraz jestem na etapie odkrecania calej sprawy. Obiecano mi ze w trybie pilnym umowa zostanie anulowana.
Przestrzegam przed super specjalistami z BOKu.
  • Strona 35 z 182
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 182
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35