• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 331 z 624
  • 1
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • 624
 #887532  autor: MatmaN
 16 wrz 2016, 08:28
Bruno2 pisze: Przy okazji wczoraj przed południem rozmawiałem zarówno z BOA i SUK i obie mile panie, nie miały pojęcia o nowych taryfach. Powiedziały, że na razie nie mają podanych szczegółów, dlatego rozmawialiśmy o przedłużeniu na starych taryfach. Generalnie, drogo :)
Ja rozmawiałem wczoraj i proponowali już abonamenty T1, T2, T3. Co ciekawe w iBoa nie mam opcji przedłużenia bez telefonu. :/ Dzisiaj gość będzie dzwonił jeszcze raz i raczej podziękuję i zostanę na obecnych warunkach i poszukam lepszej opcji przeniesienia do innej sieci.
 #887535  autor: tatrzan
 16 wrz 2016, 08:58
Mnie też interesuje opcja przedłużenia bez telefonu. Też w iBOA nie mam takiej opcji.
Jeśli dowiesz się czegoś daj znać. Ja już jestem na umowie na czas nieokreślony i przestali dzwonić :)
 #887540  autor: MatmaN
 16 wrz 2016, 09:21
To tak jak ja. A co do opcji przedłużenia bez telefonu, ja nie wiem czy to się opłaca. Rzuciłem okiem na stronę t-mobile i zasadniczo różnica to 20 zeta/msc. To już lepiej chyba kupić z telefonem i go sprzedać. Chociaż jakoś mało jest telefonów, które są za złotówkę :D
 #887542  autor: Bruno2
 16 wrz 2016, 09:48
Nie wiem czy oni nad tym wszystkim panują. Mam do końca umowy ponad 6 miesięcy, a padła propozycja przedłużenia bez słuchawki. Opcja na 24 miesiące za 29,99, albo 18 miesięcy też za 29,99 ale bez stacjonarek (dopłata 6 zł/mies).
 #887547  autor: pitermasa
 16 wrz 2016, 10:22
Cieszę się że przedłużyłem we wtorek na starych warunkach relax za 70 zł no limit 10 GB i strefa tmobile i Honor 7 za 259 zł, czekam na kuriera. Dzwoniłem wczoraj do suku dowiedzieć się jak sytuacja wygląda obecnie to konsultant mi powiedział że to samo mogę mieć za 90 zł a telefon za 460 zł, żadnych rabatów na abo i na telefon. Być może powiedział tak bo już i tak prawie przedłużyłem i nie zasłużyłem na rabaty, tego nie wiem, ale jeżeli taką cene będzie otrzymywał każdy to Solorz już zaciera rączki.

Zabawnie wygląda oferta na www, nowy klient nie dość że dostaje 6 miesięcy za 1 zł to jeszcze ma tańsze słuchawki niż dla przedłużających, ale prawdziwy śmiech mnie ogarnął jak porównałem ceny iphonów dla nowych i dla przedłużających, jeżeli ktoś chce sobie polepszyć humor to polecam lekture :D Iphone 5s za 2400 zł upadłem :D
 #887552  autor: Bruno2
 16 wrz 2016, 10:41
Ciekawa sprawa. Przedłużając dziś umowę przez stronę i wybierając abo T1, T2 albo T3, mam 6 miesięcy za złotówkę. Błąd, czy tak ma być?

Przy okazji dwie oferty bez telefonu T1. Jedna na 24 druga na 6 miesięcy. Obie po 29,95 zł
 #887553  autor: pawlikd
 16 wrz 2016, 10:51
Ja wczoraj rozmawiałem suk i do nowych taryf nie mają jeszcze wytycznych odnośnie zniżek jakie mogą dać, a jak chciałem przedłużyć na starych taryfach to zniżki jak najbardziej są, ale nie ma telefonów jakie mnie interesowały: SG J5 2016 - podobno już nie będzie (w cenniku tez go już nie ma), Huawei P9 Lite - ma być na początku października, Honor 5X i Honor 7 - ponoć już nie ma i nie będzie, ale w cenniku są.
Na chwile obecną to bardziej opłaca się złożyć wypowiedzenie i wybrać nowy abo ze znizka na 6 miesięcy... Masakra
 #887559  autor: MatmaN
 16 wrz 2016, 11:33
A nie jest tak, że jako nowy abo płacisz opłatę aktywacyjną itd. itp. i to się mimo wszystko w miarę wyrównuje?
 #887565  autor: MatmaN
 16 wrz 2016, 12:05
Jestem po rozmowie z SUK. Zniżek nie dają. P9 Lite od połowy października. Oferta bez telefonu to śmiech na sali. Także ten...
 #887569  autor: pitermasa
 16 wrz 2016, 12:16
pawlikd pisze: Huawei P9 Lite - ma być na początku października, Honor 5X i Honor 7 - ponoć już nie ma i nie będzie, ale w cenniku są.
Na chwile obecną to bardziej opłaca się złożyć wypowiedzenie i wybrać nowy abo ze znizka na 6 miesięcy... Masakra

We wtorek jak przedłużałem umowę konsultant mówił że zostało im 8 sztuk Honorów 7. Jeżeli bardzo Ci zależy na tym telefonie to możesz zrobić to co ja rok temu jak moja dziewczyna uparła się na złotego iphona a suk już złotych nie miał. Zadzwoń albo idź osobiście do najbliższego salonu t-mobile i tam niech Ci znajdą które salony mają jeszcze Honor 7, jak w okolicy będzie jakiś to zadzwoń do suku powiedz że znalazłeś telefon i czy jest możliwość aby salon dał oferte sukowską. U mnie nie było z tym problemu pojechałem z Torunia do Włocławka (55 km) wcześniej dzwoniłem do Włocławka aby mi zarezerwowali telefon, jak już byłem na miejscu zadzwoniłem do suku, oddałem słuchawkę konsultantowi w salonie i po chwili podpisywaliśmy umowę.

Pytałem o Honora 8 ale nic nie wiedzą kiedy będzie w ofercie.
 #887573  autor: Supergirl35
 16 wrz 2016, 13:04
Dziś rano przedłużałam umowe w SUK, przedłużenie na starych warunkach bo tak było korzystniej.
Brałam 2 telefony na tych samych warunkach czyli:
abo za 59,99
no limit na rozmowy
7GB neta
Naviexpert na 2 lata za free
HONOR 7 (2 szt) po 399 zł za szt po ich zniżce ale jeszcze budżet w wysokosci 320 zł za Family + czyli 239 zł za szt wyszło.
kurier 20 zł
Brawo ja!
 #887574  autor: Supergirl35
 16 wrz 2016, 13:06
pitermasa pisze:
pawlikd pisze: Huawei P9 Lite - ma być na początku października, Honor 5X i Honor 7 - ponoć już nie ma i nie będzie, ale w cenniku są.

We wtorek jak przedłużałem umowę konsultant mówił że zostało im 8 sztuk Honorów 7. Jeżeli bardzo Ci zależy na tym telefonie to możesz zrobić to co ja rok temu jak moja dziewczyna uparła się na złotego iphona a suk już złotych nie miał. Zadzwoń albo idź osobiście do najbliższego salonu t-mobile i tam niech Ci znajdą które salony mają jeszcze Honor 7, jak w okolicy będzie jakiś to zadzwoń do suku powiedz że znalazłeś telefon i czy jest możliwość aby salon dał oferte sukowską. U mnie nie było z tym problemu pojechałem z Torunia do Włocławka (55 km) wcześniej dzwoniłem do Włocławka aby mi zarezerwowali telefon, jak już byłem na miejscu zadzwoniłem do suku, oddałem słuchawkę konsultantowi w salonie i po chwili podpisywaliśmy umowę.

Pytałem o Honora 8 ale nic nie wiedzą kiedy będzie w ofercie.

Niestety Honor 7 jest niedostępny w sprzedaży w salonie także tylko przez Neta albo telefonicznie w BOA lub SUK
***Salon moze ci dać oferte sukowską ( pod warunkiem ze mają te telefony w sprzedaży regularnej stacjonarnie w salonach) musi byc wczesniej wszystko uzgodnione w SUK z konsultantem, który te warunki wprowadzi do systemu- wtedy spoko umowe i telefon mozna podpisać i odebrac w salonie .
 #887579  autor: uki83
 16 wrz 2016, 13:49
Supergirl35 pisze:Dziś rano przedłużałam umowe w SUK, przedłużenie na starych warunkach bo tak było korzystniej.
Brałam 2 telefony na tych samych warunkach czyli:
abo za 59,99
no limit na rozmowy
7GB neta
Naviexpert na 2 lata za free
HONOR 7 (2 szt) po 399 zł za szt po ich zniżce ale jeszcze budżet w wysokosci 320 zł za Family + czyli 239 zł za szt wyszło.
kurier 20 zł
Brawo ja!

Brawo ja ... też
dziś przeniesiony 2gi numer do Solorza.
Dla mnie ofert oferta D-mobila niestety już nieakceptowalna. Potrzebuje minut miedzynarodowych...2 lata temu w D-mobilu takie dostałem...teraz nic w tej kwestii nie ma do załatwienia. Zobacze 2 lata i wtedy wróce jeśli różowi sie opamiętają. Dzieki za porady w ostatnich ....wielu latach.
Po 14 latach chyba trzeba dac do zrozumienia,że utrzymanie klienta jest równie ważne jak pozyskanie nowego.
 #887581  autor: MatmaN
 16 wrz 2016, 14:14
A mogę zapytać jaką ofertę wybrałeś? Bo ja nie widzę jakiejś większej przewagi orange nad T-mobile, ale chętnie przejrzę na oczy :D
 #887587  autor: DANY-D4
 16 wrz 2016, 15:05
Nie rozumiem przedłużania abo. bez telefonu dlatego,ze
24X60=1440 + 79 za tel. - 1520.(Comfort z 30 min roaming opcja family+)
1520 - 1140 (kwota ze sprzedaży A5) = 380 / 24 = 16 zł.
Brawo Ja.
 #887590  autor: pitermasa
 16 wrz 2016, 15:19
uki83 pisze:
Brawo ja ... też
dziś przeniesiony 2gi numer do Solorza.
.
MatmaN pisze:A mogę zapytać jaką ofertę wybrałeś? Bo ja nie widzę jakiejś większej przewagi orange nad T-mobile, ale chętnie przejrzę na oczy :D
Faktycznie musisz przejrzeć na oczy :P

U Solorza czyli w Plusie dostajesz Honora 8 za 829 zł w abo za 70 zł z czego 6 miesięcy masz free w sumie płacisz 2089 zł w t mobile porównując z moja oferta czyli również 70 zł abo plus 259 zł za Honora 7 płace 1939 zł. Czyli dopłacasz 150 zł i masz jeszcze lepszy telefon i roaming do całej unii mały no mały ale jest a nie strefe tmobile. Jakbym miał wolne 800 zł to bym też przechodził do Plusa. A przedłużając na nowych warunkach również za 70 zł nie masz strefy a Honor 7 kosztuje ponad 400zł czyli w ujęciu 24-miesięcznym płacisz w t mobile więcej niż Plusie, a mówimy o słabszym telefonie.

A dla jeszcze nie przekonanych chce dodać że honor 8 w elektromarkecie kosztuje 2000 zł.
 #887596  autor: j000
 16 wrz 2016, 15:54
A jak szybko można wrócić z innej sieci to T-mobile, żeby dostać zniżki dla przenoszących numer?
Samsung A5 '16, przedłużenie w T-mobile: 24x70+499=2179, przejście do Plusa: 18x70+729=1989, przejście do T-mobile: 6x1+18x70+399=1665. Porażka.
Ktoś dostał już jakieś zniżki do nowych ofert?
Da się jeszcze wyprosić w SUKu ofertę sprzed paru stron jak wcześniej nie rozmawiałem o przedłużeniu? Comfort za 60zł i A5 za 199zł?
 #887639  autor: ViNYL
 16 wrz 2016, 22:12
To ja podam może perełkę, którą dziś dostałem w ramach propozycji (oferta dla firm):
- abonament 129 netto,
- internet w kraju 20GB,
- połączenia w kraju (wszystkie) + międzynarodowe i przychodzące w roamingu za free,
- 1000 minut/mc wychodzących w roamingu,
- 1GB internetu w strefie T-Mobile i 1GB poza strefą za granicą,
- usługa Quality Gold - priorytet w obsłudze na nadajnikach - wiedzieliście że takie coś jest?
- 100 minut roamingu dla dowolnego innego numeru w T,
- umowa na 3 lata,
- telefon S7 za słynne 4gr :)

Konsultant wogóle nie chciał nic innego proponować, nawet jak zobaczył że płacę teraz 19zł netto (sim only, umowa skończyła się ze 3 lata temu).

Orientuje się ktoś z Was może za ile takie S7 można dostać przy przedłużeniu w abo ok 100zł brutto na 2 lata? Może być jakaś opcja prywatna. Te wodotryski typu roaming czy Quality Gold kosztują a mi to niepotrzebne, natomiast umowa na 3 lata to za długo, Galaxy S5 padł mi właśnie dokładnie 9 dni po końcu gwarancji :/
  • Strona 331 z 624
  • 1
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • 624
  • 1
  • 329
  • 330
  • 331