- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
link2jack,
wszystko jest w tym temacie wystarczy trochę poczytać i poszukać.
Można urwać z tego abonamentu i zmniejszyć jego wysokość.
Nie ma możliwości skrócenia umowy z telefonem poniżej poziomu 24mce.
Nie wiem ile było by dopłaty do Lumii - zależy jakie masz zniżki....
Dzień Dobry,
Jestem klientem sieci (wcześniej Era) od 13 lat. W 25.03. skończyła mi się umowa i przeszła na czas nieokreślony.
Od SUK dostałem następującą propozycję:
- abonament no limit bez neta 69,90 zł
- Samsung Galaxy S III - 199 zł.
Czy można jeszcze coś wytargować ?
A może wypowiedzieć umowę i wtedy SUK będzie bardziej elastyczny ?
z góry wielkie dzięki za pomoc - pozdrawiam
Jestem klientem sieci (wcześniej Era) od 13 lat. W 25.03. skończyła mi się umowa i przeszła na czas nieokreślony.
usiu128 pisze:link2jack,
Przerzuciłem wątek od wprowadzenia zniżek na telefony i nie znalazłem odpowiedzi (większość to pytania o oferty prywatne).
Znalazłem Twoją odpowiedź
2014-03-19, 19:38
"79,99 miec no limit komórki i stacjonarne, no limit smsy/mmsy i 2GB internet.
Dodatkowo maks 300zł zniżki na telefon"
Tylko czy to kwota netto/brutto?
PS. na allegro można miec lumie 925 za okolo 1150zł : 24mc = 48zł
po wzięciu oferty bez tel. za 49,99zł brutto na 12mc mam nielimitowane wszytko i 1gb internetu. wiec calość poniżej 100zł brutto.
Przez telefon zaproponowali to samo za 10zł więcej +265zł dopłaty do telefonu.
Więc zapewne te 79,99zł to kwota netto...
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2014, 13:37 przez link2jack, łącznie zmieniany 1 raz.
jak byś poczytał ten temat to byś się dowiedział, że nic więcej nie wynegocjujesz i rezygnacja nic tutaj nie da.metrix pisze:Dzień Dobry,
link2jack, to widocznie coś źle czytałeś

no limit w biznesie - pro firma M można mieć od 59,90 netto.
pro firma L od 79,90 netto.
znizka 123zł na telefon od ceny podanej w cenniku.
jak byś poczytał ten temat to byś się dowiedział, że nic więcej nie wynegocjujesz i rezygnacja nic tutaj nie da.usiu128 pisze:metrix pisze:Dzień Dobry,
Kilka stron czytałem a jakże

Bez telefonu jest oferta 39,90 zł (od SUK, zniżka 10 zł), wszystko NO LIMIT i 2GB Netu, ale na 15 MIESIĘCY...link2jack pisze:usiu128 pisze:link2jack,
PS. na allegro można miec lumie 925 za okolo 1150zł : 24mc = 48zł
po wzięciu oferty bez tel. za 49,99zł brutto na 12mc mam nielimitowane wszytko i 1gb internetu. wiec calość poniżej 100zł brutto.
Przez telefon zaproponowali to samo za 10zł więcej +265zł dopłaty do telefonu.
Więc zapewne te 79,99zł to kwota netto...
Właśnie się zorientowałem, że wcześniej nie doczytałem o tych minutach z UE w regulaminie oferty bez telefonu ... i będę pewnie musiał dorzucić kolejną piątkę i wziąć właśnie ten premium, żeby mi się to wszystko opłacało...

Ja właśnie przedłużyłem umowę na ProFirma XL (109,90 +vat, 135 brutto) i dostałem Galaxy S4 za 4 zł (Kod promocji: HRBSUK_139). Zniesiona zostala oplata za aneks i darmowy kurier.
zadzwonilem normalnie na infolinie, i tam normalnie z konsultantem gadalem, nawet nie zdarzylem poprosic o przelaczenie do SUK, tylko powiedzialem, co chce i na jakich warunkach.
Dzięki pomocy usiu128:
FIRMA "L"
79,90zł Netto (no limit - wszystko) + 1GB Internetu+ 204zł Brutto Lumia925. (aktywacja+wymiana sim+kurier gratis)
Oferta raczej bez fajerwerkow bo jak napisałem wyżej (a ktoś poprawił) że za 40zł brutto można miec 15mc+2GB, a telefon z wolnego rynku (około 1150zl) (czyli poniżej 90zł brutto)
Ale niby nizej się nie da...
FIRMA "L"
79,90zł Netto (no limit - wszystko) + 1GB Internetu+ 204zł Brutto Lumia925. (aktywacja+wymiana sim+kurier gratis)
Oferta raczej bez fajerwerkow bo jak napisałem wyżej (a ktoś poprawił) że za 40zł brutto można miec 15mc+2GB, a telefon z wolnego rynku (około 1150zl) (czyli poniżej 90zł brutto)
Ale niby nizej się nie da...
Witam.
Orientuje się ktoś czy są dostępne Lumie 625? bo godzinę temu rozmawiałem i na początku dnia dzisiejszego były, ale po chwili jak "poprosiłem o 200 zł rabat w taryfie comfort" to nagle przypomniała sobie, ze ich nie ma i zaproponowała mi inny telefon z rabatem 150 zł.
A drugie co mnie zdziwiło, to fakt, że Pani Konsultantka stwierdziła, iż 10 zł rabatu na taryfę Comfort nie ma już od tygodnia dla nikogo, jedynie przy umowie na 36 miesięcy opłata miesięczna wyniosłą by 54.99 ew. 5zł przy 24 msc.(oczywiście chodzi mi o wersję z paczką danych).
Czy mógłby ktoś potwierdzić te doniesienia?
Orientuje się ktoś czy są dostępne Lumie 625? bo godzinę temu rozmawiałem i na początku dnia dzisiejszego były, ale po chwili jak "poprosiłem o 200 zł rabat w taryfie comfort" to nagle przypomniała sobie, ze ich nie ma i zaproponowała mi inny telefon z rabatem 150 zł.
A drugie co mnie zdziwiło, to fakt, że Pani Konsultantka stwierdziła, iż 10 zł rabatu na taryfę Comfort nie ma już od tygodnia dla nikogo, jedynie przy umowie na 36 miesięcy opłata miesięczna wyniosłą by 54.99 ew. 5zł przy 24 msc.(oczywiście chodzi mi o wersję z paczką danych).
Czy mógłby ktoś potwierdzić te doniesienia?
Właśnie przed chwilą przedłużyłem umowę - SUK - taryfa BASIC II - 59,99
No LIMIT - sms , mms , komórki , stacjonarne + ubezpieczenie telefonu w cenie + darmowy kurier net - 2GB
Telefon Sony Xperia Z1-99 PLN.
Link :T-mobile.promo
No LIMIT - sms , mms , komórki , stacjonarne + ubezpieczenie telefonu w cenie + darmowy kurier net - 2GB
Telefon Sony Xperia Z1-99 PLN.
Link :T-mobile.promo
Witam,
Na stronie T-Mobile natrafiłem na propozycję dla nowych klientów:
taryfa comfort za 59,99 zł a w tym:
- 800 minut na komórki do wszystkich sieci,
- bez limitu połączenia w T-Mobile,
- 3 miesiące abonamentu za 0 zł,
- 1 GB internetu za 10 zł,
- nielimitowane sms/mms za 5 zł,
- nielimitowane połączenia na stacjonarne za 5 zł,
- HTC Desire 500 za 328,99 zł i internetowy rabat na telefon 280 zł czyli telefon za 48,99 zł.
W iBOA oferta przedstawiona dla mnie wygląda tak:
taryfa comfort za 69,99 zł a w tym:
- 1 GB internetu,
- HTC Desire 500 za 99 zł,
Jak do taryfy dla nowych klientów dokupimy internet to mamy taką samą kwotę abonamentu: 69,99 zł, ale na korzyść nowego klienta są 3 miesiące abonamentu za 0 zł czyli 209,97 zł i telefon tańszy o 50,01 zł co razem daje 259,98 zł.
Czytając ten wątek rozumiem, że negocjując z SUK mogę otrzymać:
- 5 zł zniżki na abonament czyli do zapłaty miesięcznie 64,99zł,
- 1GB internetu,
- bez limitu smsy/mmsy do wszystkich sieci,
- od 150 do 200 zł zniżki na telefon
i tu moje pytanie, czy zniżka jest od ceny 329 zł czy 99 zł (99 zł kiedy przedłużę umowę za pośrednictwem iBOA) bo np 200 zł od 329 zł to 129 zł (więcej niż 99 zł) a to jest więcej niż cena telefonu dla nowego klienta, co nasuwa wniosek, że nowy klient ma lepiej niż stary.. no ale korespondując mailowo z SUK cały czas załatwiam sprawę przez iBOA więc czy nie cena 99 zł powinna obowiązywać i od niej zniżka by telefon był za 1 zł?
Na stronie T-Mobile natrafiłem na propozycję dla nowych klientów:
taryfa comfort za 59,99 zł a w tym:
- 3 miesiące abonamentu za 0 zł,
- 1 GB internetu za 10 zł,
- HTC Desire 500 za 328,99 zł i internetowy rabat na telefon 280 zł czyli telefon za 48,99 zł.
W iBOA oferta przedstawiona dla mnie wygląda tak:
taryfa comfort za 69,99 zł a w tym:
- 1 GB internetu,
- HTC Desire 500 za 99 zł,
Jak do taryfy dla nowych klientów dokupimy internet to mamy taką samą kwotę abonamentu: 69,99 zł, ale na korzyść nowego klienta są 3 miesiące abonamentu za 0 zł czyli 209,97 zł i telefon tańszy o 50,01 zł co razem daje 259,98 zł.
Czytając ten wątek rozumiem, że negocjując z SUK mogę otrzymać:
- 5 zł zniżki na abonament czyli do zapłaty miesięcznie 64,99zł,
- 1GB internetu,
- od 150 do 200 zł zniżki na telefon
i tu moje pytanie, czy zniżka jest od ceny 329 zł czy 99 zł (99 zł kiedy przedłużę umowę za pośrednictwem iBOA) bo np 200 zł od 329 zł to 129 zł (więcej niż 99 zł) a to jest więcej niż cena telefonu dla nowego klienta, co nasuwa wniosek, że nowy klient ma lepiej niż stary.. no ale korespondując mailowo z SUK cały czas załatwiam sprawę przez iBOA więc czy nie cena 99 zł powinna obowiązywać i od niej zniżka by telefon był za 1 zł?
no właśnie - dlaczego nie dają tu zniżki 10 pln w stosunku do abo z cennika (comfort multimedialna za 69,90 na 24 miesiące)? też walczę o te 5 pln niżej i zniżkę na telefon 200 pln i nie za bardzo chcą się ugiąć :/usiu128 pisze:sanguis23, za 64,99zł brutto możesz mieć:
800 minut na komórki do wszystkich sieci,
- 1GB internetu wliczony w cenę abonamentu,
24mce umowa
+ nowy telefon.
powodzenia