Zephon pisze: Jak w ogóle skontaktować się z SUK? Jakich argumentów użyć? Trzeba złożyć wypowiedzenie?
Właśnie dzisiaj zadzwonił do mnie p. Łukasz, tytułujący się Konsultantem ds.Telemarketingu i Utrzymania Klienta na Rynek Prywatny.
U mnie sprawa wyglądała tak, że z konta iBOA wysłałem wiadomość z informacją, jakiego telefonu oczekuję i ile chcę płacić. Dzwonili 2 razy, ale z racji pracy nie mogłem odebrać, więc dostałem wiadomość na skrzynkę mejlową. A tam wiadomo, standard z pierwszej linii, czyli Comfort 69,99, 5 GB i P9 Lite za 399 zł (Pani argumentowała, że to wysoka półka cenowa telefonu

). Odpisałem grzecznie, ale rzeczowo, że taka oferta wisi w internecie i mogę sobie ją wziąć bez fatygowania konsultantów. Napisałem również, moje oczekiwania, czyli oklepany już tutaj Comfort z rabatem, 7 GB neta, p9 za 199.
Dzisiaj dzwonił p. Łukasz z informacją, że jak najbardziej taka oferta zaproponowana przeze mnie jest dostępna i może mi ją przypisać. Biorąc pod uwagę fakt, że tak gładko poszło zapytałem jeszcze o Navi Expert, udało się podpiąć bez opłat. Kurier również wyszedł za darmo. A dodatkowo załatwiłem sobie dokumenty do cesji umowy za 1,23 zł (zamiast standardowego 51 zł podczas wizyty w salonie).
Reasumując. Rozmowa w świetnej atmosferze i ustalone następujące warunki:
- Comfort za 59,99 przez cały okres umowy
- Internet 7 GB
- Huawei P9 Lite za 199 zł - dostępne wszystkie 3 kolory
- Kurier za darmo,
- Naxi Expert za darmo
- Dokumenty do cesji umowy za 1,23 zł