• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 319 z 624
  • 1
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 624
 #881168  autor: iperyt
 05 sie 2016, 10:51
@skorek Ja już jestem po złożonym wypowiedzeniu i sami z własnej inicjatywy wcale nie zadzwonili.Ja zapytałem przez iboa pisemnie i dostałem przez telefon taką ofertę.W Plusie po wypowiedzeniu nie mijała doba jak dzwonili z ofertą , która zawsze była lepsza niż ta dla przenoszących czy nowych.
 #881182  autor: MatmaN
 05 sie 2016, 12:25
Jaka jest szansa, że uda mi się namówić konsultanta, żeby dał mi przy przedłużeniu umowy, taryfę relax za 60 zeta? :) Pytam, bo tyle to mniej więcej wychodzi, gdybym przeszedł gdzieś na kartę i wrócił jako nowy klient przy planie Relax 1zł przez 6 miesięcy. Udało się to komuś?
Póki co nie powala ta oferta, chociaż ciężko znaleźć coś lepszego. W ofercie firmowej bez telefonu 29,99 i 8GB ale bez rozmów do UE i strefy T-mobile ( za to trzeba dopłacić dychę, a i tak mówimy o cenach netto), gdzie przechodząc na abo dla osób prywatnych mam za 29,99 to samo, tylko że brutto ale 1GB internetu. Przy małym użyciu neta oferta firmowa zwyczajnie się nie opłaca.

A oferty Orange ze strony musze przyznać zwyczajnie nie rozumiem :) nie umiem tego skalkulować, bo nie wiem czy zapis o nielimitowanych na stacjonarne za 0zł przez 3 miesiące, a potem 10 zł/msc oznacza, że po 3 miesiącach wzrośnie mi rachunek, czy trzeba dokupić pakiet?
Nju też jest dla mnie zagadką trochę. Domyślam się, że to proste jak byk, ale co oznacza zapis "korzystasz mniej, płacisz mniej"? To jest automatyczne, czy zależy od aktywowanych pakietów danym miesiącu (co jak rozumiem odbywa się manualnie, za pomocą jakiejś apki/kontaktu z serwisem/via sms).
 #881186  autor: Exclamation
 05 sie 2016, 12:31
Jestem właśnie po ostatecznym uzgadnianiu warunków aneksu (jak się mówi do 3 razy sztuka i mam nadzieje, że tym razem nic nie będę odsyłać, rezygnować z przyjęcia).
Ostatecznie:
Comfort 59,99
7 GB internetu
Nawigacja, Kurier gratis
Iphone 6s 66 GB 2589

wiem, nie jest to nic nowego, ale jednak zdecydowałam się. Na T-mobile nie narzekam - ogólnie nie narzekam na zasięg, kontakt (coś potrzebuję, mam jakieś wątpliwości) - piszę i zawsze mam od nich zwrotną odpowiedź, lub też telefon.
Kiedyś mieli lepsze oferty, bardziej konkurencyjne, cóż teraz zdecydowałam się dlatego przedłużyć umowę (8 miesięcy po terminie), ponieważ telefon mi padł.
 #881241  autor: Zephon
 05 sie 2016, 15:31
Drodzy,
Potrzebuję pomocy i rady przy przedłużeniu umowy dla żony.
Oferta indywidualna - Jump S, 55 zł/mies no limit + 250mb neta - koniec 12 grudnia, ale konsultant dzwonił już 2 razy, niestety oferta do bani.
Co można teraz dostać w podobnych pieniądzach? Comfort z 10zł rabatu? Są jakieś rabaty na telefony? Najbardziej zależy mi na iPhone 5s. Jak w ogóle skontaktować się z SUK? Jakich argumentów użyć? Trzeba złożyć wypowiedzenie?

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+
 #881246  autor: Auks
 05 sie 2016, 16:09
Zephon pisze: Jak w ogóle skontaktować się z SUK? Jakich argumentów użyć? Trzeba złożyć wypowiedzenie?
Właśnie dzisiaj zadzwonił do mnie p. Łukasz, tytułujący się Konsultantem ds.Telemarketingu i Utrzymania Klienta na Rynek Prywatny.

U mnie sprawa wyglądała tak, że z konta iBOA wysłałem wiadomość z informacją, jakiego telefonu oczekuję i ile chcę płacić. Dzwonili 2 razy, ale z racji pracy nie mogłem odebrać, więc dostałem wiadomość na skrzynkę mejlową. A tam wiadomo, standard z pierwszej linii, czyli Comfort 69,99, 5 GB i P9 Lite za 399 zł (Pani argumentowała, że to wysoka półka cenowa telefonu :-D ). Odpisałem grzecznie, ale rzeczowo, że taka oferta wisi w internecie i mogę sobie ją wziąć bez fatygowania konsultantów. Napisałem również, moje oczekiwania, czyli oklepany już tutaj Comfort z rabatem, 7 GB neta, p9 za 199.

Dzisiaj dzwonił p. Łukasz z informacją, że jak najbardziej taka oferta zaproponowana przeze mnie jest dostępna i może mi ją przypisać. Biorąc pod uwagę fakt, że tak gładko poszło zapytałem jeszcze o Navi Expert, udało się podpiąć bez opłat. Kurier również wyszedł za darmo. A dodatkowo załatwiłem sobie dokumenty do cesji umowy za 1,23 zł (zamiast standardowego 51 zł podczas wizyty w salonie).

Reasumując. Rozmowa w świetnej atmosferze i ustalone następujące warunki:

- Comfort za 59,99 przez cały okres umowy
- Internet 7 GB
- Huawei P9 Lite za 199 zł - dostępne wszystkie 3 kolory
- Kurier za darmo,
- Naxi Expert za darmo
- Dokumenty do cesji umowy za 1,23 zł
 #881366  autor: astorino
 06 sie 2016, 09:36
Witam

Dawno mnie nie było, jeżeli czyta ktoś wątek z T-mobile to powiem krótko, mam ku...wa dośc waszego podejscia do klienta. 20 lat w waszej firmie, średnia rachunków z tego okresu ponad 300 zł. płacone regularnie, abo na firme a ja musze jak pies skomlec o pier...S7 Edge. W du..e sobie wsadzcie wasze oferty, płace obecnie abo Jump Pro firma XL a wy chcecie dac mi ten telefon w tej samej taryfie ale już nie za 170 brutto tylko 230 zł. w super hiper specalnej ofercie konsultowanej z Lewandowskim i Kotem. Od czerwca dzownicie, dupe trujecie a nie potraficie wysłac na maila oferty skalkulowanej do mnie tylko jakies pierd.....tabelki ze wszystkim co macie. Kuźwa pierwszy raz przejde do innej sieci, Pani z którą rozmawiam (Play) potrafi wysłac skalkulowana oferte dla mojego numeru i w dodatku się podpisac a u was jak bym pisał z "no nejmem". Dzownie dzisiaj na infolinie a tam obrażona Pani kompletnie mnie nie słucha tylko mówi mi to samo co wszyscy, pytam się dlaczego wysyłacie mi tabelki ze wszystkimi pierdołami a nie konkretnie oferte dla mojego numeru? ale to nie ja to nie my....Nie dziwie się w w 2 kwartale macie bilans -60 tyś abo.
 #881394  autor: Adam80
 06 sie 2016, 12:29
W dniu wczorajszym przedłużyłem:
Oczekiwania: Comfort za 59,9 zł, net 7 GB, P9 lite za 199
Najpierw zwykły BOK, konsultant nie dał rady ze zwiększeniem o 2 GB oraz z 200 zł rabatem na telefon, bez problemu przełączył do SUK. A tam miły Pan bez problemu przyjął warunki jak powyżej czyli:
- taryfa Comfort za 59,9 zł na 24 miesiąca (NL na wszystko kraj),
- internet 7GB,
- P9 lite za 199
- kurier gratis,
- nawigacja za free,
- wymiana karty mikro sim na nano sim w salonie za 1 zł.

-

Nokia 3210 - Siemens S35 - Siemens C75 - SE k550i- LG GT500 (firmówka SE T630)
 #881396  autor: iperyt
 06 sie 2016, 12:39
@astorino Zgadzam się z Tobą Kolego w 100%.Osobiście na szczęście jestem u nich tylko na testach za dychę.Mam wrażenie że ta sieć dryfuje bez żadnego merytorycznego zarządzania w zakresie utrzymania klienta.To nawet nie jest dryf ale polityka "idź sobie" dla obecnych abonentów.Nie bez powodu już regułą jest że T-Mobile od długiego czasu w kwartalnych raportach przenośności jako jedyne zdecydowanie traci.U mnie wynik testów jest taki . że jakość tej sieci jest zdecydowanie gorsza niż Plusa którego miałem poprzednio , zarówno pod względem technicznej jakości sieci jaki i podejścia do klienta.
 #881429  autor: Tajemniczy28
 06 sie 2016, 15:13
Dlatego ja sobie kupiłem telefon aż z chin i bateria mi trzyma tydzień a nie jak na tych super hiper sprzętach 1,5 dnia a człowiek ze swoim telefonem już inaczej patrzy na to nie ma parcia na sprzęt i nie czuje czegoś że koniecznie musi tu zostać. Jak nie dają co chcecie to zmieniać sieć. Ale z 2 strony porównywałem kilka telefonów np taki honor 7 to np w play a abo 85 zł chcą za niego ok 800 zł a tu na przedłużenie ok 400, Mimo wszystko gdzieniegdzie jednak tu telefony są tańsze,ale jak podkreślę, to nie znaczy że mamy się na wszystko godzić co nam chcą wcisnąć. niewątpliwie ludzie na infoliniach są bardzo zestresowani, tracą klientów, większe więc plany do zrobienia a tu klienci marudzą i się koło zamyka bo nie chcą kupować. Skoro znamy to co dają ten standard to nie wiem czy nie mogą dać więcej i aż trzeba się kogoś pytać nie mają chyba możliwości negocjacji albo tak idą w zaparte że nie chcą.
 #881689  autor: krymol016
 07 sie 2016, 22:05
Czy nie lepiej wziąć taryfę Comfort za 69,99 zł na 12 miesięcy z P9 Lite za 449 zł i 5GB internetu od Comfort za 59,99 zł na 24 miesiące z P9 Lite za 199 zł i 7GB internetu?
 #881783  autor: MacMax
 08 sie 2016, 13:50
Mi wyjątkowo nie zależało w tym roku na telefonie, więc zdecydowałem się na ofertę no limit/7GB/18 miesięcy za 39,90zł miesięcznie. Po roku możliwość przedłużenia. Do innej sieci nie zamierzałem uciekać, jestem w Erze/T-Mobile od 15 lat i szczerze mówiąc naprawdę jestem zadowolony.
 #881789  autor: andy12
 08 sie 2016, 14:17
Zastanawiam się czy to możliwe? Kolega jest po rozmowach z suk i jak jest przekonany ma płacić 10zł mniej w stosunku do wcześniejszego abonamentu który wynosił 60zł.
Telefon już otrzymał a jego warunki to:
P9 lite za 199zł, abo 49,99zł, 7gb, navi.
 #881829  autor: andy12
 08 sie 2016, 17:17
Właśnie przedłużyłem umowę dobierając dwie dodatkowe karty sim dla dzieci.
Abonament za całość 85zł. No limit na SMS i rozmowy. Galaxy j5 za 9zł. 5gb na każdą kartę sim. Umowa 24 mce.
 #881841  autor: Janisz86
 08 sie 2016, 18:02
Ktoś orientuje się za ile można dostać od SUK samsunga A5 (2016) w abonamencie 59,9 zł 7 GB?

PS Dzisiaj konsultant w BOK nie chciał dać zniżki na abonament bo jak stwierdził.... "Skończyły się mu zniżki na ten miesiąc, a od września ma być nowa oferta". Ciekawe ile w tym bajania,a ile prawdy. Nie prosiłem o połączenie z SUK, bo jeszcze nie podjąłem decyzji co do modelu smartfonu.
 #881844  autor: Zephon
 08 sie 2016, 18:26
Witam, oferta SUK z dzisiaj:
Taryfa Comfort -> No limit komórkowe/stacjonarne + SMS + MMS + 7GB + Navi Expert na 24 miesiące za 59,99zł. I telefon Samsung Galaxy A3 za 80zł. Warto?? Zależy mi na iPhone 5s, tutaj propozycja za 800zł lub abo za 69,99zł i iPhone 5s za 650zł. Warte rozważenia?? Co myślicie? Jakie jeszcze telefony warto wziąć pod uwagę?

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+
 #881888  autor: zylx
 08 sie 2016, 21:54
Rozmawiałem dzisiaj z SUK:
- Comfort za 59zł,
- 7GB Internetu
- -200zł na telefon z aktualnego cennika.

Biorąc takiego P9 Lite (199zł) wychodzi rynkowa cena telefonu i abonament za ok. 25zł miesięcznie. d@@y to nie urywa, zwłaszcza jak można bez problemu znaleźć podobną, albo nawet lepszą ofertę bez telefonu za 19.90zł. Pełny P9 wychodzi trochę lepiej (abo 15zł) ze względu na dużą wartość telefonu , ale ona jednak szybko spadnie, a dopłata jest już całkiem spora (699zł).

Trudno uznać takie oferty za korzystne, zwłaszcza, że jeszcze niedawno przedłużałem dwa inne numery i wtedy cena abonamentu z SUK (49zł) wypadała znacznie lepiej w stosunku do wartości branych wtedy telefonów (S5 Neo i G8). Nie rozumiem po prostu dlaczego mam mieć gorsze warunki niż kilka miesięcy wcześniej, dlatego prawdopodobnie pierwszy raz od 10 lat zmienię operatora.

PS: Zamieszczam nowy cennik telefonów, wydany dzisiaj, bo widzę że nie ma go nawet na stronie T-Mobile. https://dl.dropboxusercontent.com/u/643 ... 9_0097.pdf
 #881938  autor: MatmaN
 09 sie 2016, 09:27
Powiem tak. W przeciągu ostatniego 1,5 roku SUK stało się instytucją ciężką w negocjacjach. Rabaty, które dają są bardzo podobne do oferty dla nowych klientów, ze strony t-mobile. Dają małe rabaty zarówno na telefony, jak i na abonament. T-mobile staje się konkurencyjny, jeśli weźmiemy pod uwagę rozmowy do UE i roaming. W no-limicie krajowym wypadają średnio w porównaniu do takich wynalazkó jak nju czy rbm. Z drugiej strony no-limit krajowy ma już i tak dosyć niskie ceny, więc pewnie jest im ciężko z czegokolwiek schodzić. Bo umówmy się, że takie 60 zeta wraz z całkiem niezłym Huaweiem to nie są wielkie pieniądze tak naprawdę. Owszem, byłoby ekstra mieć za 50 dych telefon, no-limit krajowy, no-limit do UE i strefę T-mobile, ale nie osuzkujmy się- co oferowaliby wtedy w pakietach wyższych?

Co do postów powyżej- Samsung A3 to naprawdę fajny telefon, świetnie wykonany, touch-wiz nie muli (a mam pierwszą generację tego telefonu), więc to rozsądny wybór, aczkolwiek w tych pieniądzach specyfikację można mieć lepszą, szczególnie jak bierze się pod uwagę chińczyki.

A ceny iPhonów to jakaś paranoja. Przecież 5S to już stary telefon (premiera - koniec 2013 roku), a wciąż w średnim abo trzeba dać za niego dodatkowo 650 zeta. Więc zasadniczo zamierzam wziąć P9 lite i go pogonić, dopłacić trochę i kupić 5S. Tak chyba wyjdzie trochę taniej.
 #881971  autor: adasiokk1
 09 sie 2016, 12:52
Koledzy i koleżanki mam problem z t mobile a mianowicie 12 sierpnia 2014 roku zaproponowano mi oferte na firme mimo że nie mam firmy -Jump proFirma L 89.99 + Samsung Grand 2 oferta ta bardzo mi odpowiadała z racji minut roamingowych ( jestem kierowcą i jeżdze po całej UE ) . Minęły 2 lata i chciałem przedłużyć umowe , niestety t mobile proponuje mi tylko i wyłącznie ofertę dla osób prywatnych w której co prawda są minuty roamingowe ale tylko w strefie t mobile co mi nie odpowiada . Jeden konsultant powiedział mi że oferty dla firm dla osób prywatnych są nadużyciem ale możliwe jest udzielenie takiej oferty tylko w salonach firmowych , byłem w salonie firmowym w łodzi w manufakturze , to tam w 2014 kupiłem oferte na firme . Niestety konsultantka powiedziała mi że nie może przedłużyć umowy i poradziła by zostac na tej ofercie na czas nie okreslony dopóki się nie polepszy . Forumowicze co zrobić bym mógł przedłużyć umowę na firme ? Czy ktoś miał kiedyś taki problem ? Prosze o odpowidz . Bardzo zależy mi na przedłużeniu ponieważ zepsułem telefon ...
  • Strona 319 z 624
  • 1
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 624
  • 1
  • 317
  • 318
  • 319