• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 318 z 624
  • 1
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 624
 #880338  autor: MatmaN
 02 sie 2016, 11:11
W sumie to mi zależy na iPhonie (dla żony, nie ma androida na którego by nie narzekała... :( ), ale drogie to badziewie, nawet starutki już 5s trzyma cenę.
Po kolejnej rozmowie mam coś takiego:
-54,99 - wszystkie no-limity PL/EU i strefa t-mobile roaming (bez minut poza strefą) - P9 lite za 100zł.
 #880393  autor: tomulus
 02 sie 2016, 15:29
MatmaN pisze:W sumie to mi zależy na iPhonie (dla żony, nie ma androida na którego by nie narzekała... :( ), ale drogie to badziewie, nawet starutki już 5s trzyma cenę.
Po kolejnej rozmowie mam coś takiego:
-54,99 - wszystkie no-limity PL/EU i strefa t-mobile roaming (bez minut poza strefą) - P9 lite za 100zł.
Jak zależy na iPhonie to zobacz na aboment bez telefonu 19,90 netto NL/sms/mms ( jak z roaming-to nie pamietam czy jest czy nie) + 5S czy SE wez na raty z euro/komputr/etc etc., policz ile Ciebie wszystko wyniesie, zastanów się i może tak. Na aledrogo SE chodzą po 1850-1900zł nowe SE, niedawno była promocja raty 0%, poczekaj, pomyśl, zastanów się
 #880419  autor: Exclamation
 02 sie 2016, 17:28
W poniedziałek rozmawiałam z konsultantem SUK, w trakcie negocjacji i doprecyzowania warunków przedłużenia umowy, zgodziłam się na usługę Bezpieczny telefon. Dzisiaj po zagłębianiu się w regulamin tej usługi, postanowiłam z niej zrezygnować, co w takim razie zrobić?
Kuriera z telefonem jeszcze nie było, jeszcze nie podpisałam (i nie zamierzam) tej umowy, ale jej warunki mi odpowiadają. Niestety nie mogę się skontaktować z tą konsultantką, z którą rozmawiałam (ani telefonicznie, ani meilowo), jutro ma przyjechać kurier, co robić?
Czy to że zgodziłam się telefonicznie na określone warunki, będzie miało jakiekolwiek konsekwencje - jeśli nie podpiszę aneksu? Czy będę mogła przedłużyć umowę nie korzystając z tej usługi na takich samych warunkach? Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Proszę o pomoc.
 #880639  autor: iperyt
 03 sie 2016, 13:31
Dostałem taką propozycję: Abonament 69,99 w tymi międzynarodowa strefa T-Mobile , 10 GB , no limit rozmowy , mms , sms.Telefon Huawei P9 lite 99 złotych.Umowa 24 miesiące.
Ewentualnie to samo bez telefonu 49,99 złotych.
To wszystko na osobę prywatną.
 #880728  autor: Auks
 03 sie 2016, 18:14
Cześć!

Powoli zbliża się czas przedłużenia umowy z różowymi ździercami. Nie kontaktowałem się jeszcze z SUKami, chciałbym mieć najświeższe informacje, żeby co nieco z nimi porozmawiać, a nie tylko słuchać oklepanej oferty "świetny telefon, Xperia X8, pierdyliard bzdur i 2 mb internetów"

Osoba prywatna. Czy najbardziej aktualną ofertą odnośnie taryfy Comfort to:
- rabat 10 zł/mc na abonament przez cały okres trwania umowy
- 7 GB internetów (dokładka 2 GB względem standardu 5 GB)
- 200 PLN rabatu na telefon (P9 Lite)

Odnośnie rabatu za telefon - każdy model ma swoją indywidualną "zniżkę", czy jest to sztampowe 200 złotówek?

Dziękuję za odpowiedź.
 #880730  autor: joseph999
 03 sie 2016, 18:25
Ja dzisiaj przedłużyłem - osoba prywatna
99 PLN na 24 miesięcy
15 GB, no limit, 1GB roaming, strefa T-mobile, player.tv, jakaś nawigacja
Iphone 6S 64 GB - 1789
 #880743  autor: SACZI
 03 sie 2016, 20:04
Joseph, 25PLN/m-c abonament i rynkowa cena telefonu.
Nie jest źle, ale nie urywa 4 liter.
 #880750  autor: cielo89
 03 sie 2016, 20:14
Po kilku rozmowach z SUK stwierdzam że czas się powoli żegnać z t-mobile. Zamiast taniej to drożej, nic ponadto co na stronie nie chcą zaoferować. Bez łaski, mam 3 numery (prywatnie), jak ja mam płacić 69,9zł miesięcznie a żeby nabyć Sony Z3 muszę do tego jeszcze dopłacić za sam telefon na starcie 1089zł - to sory ale na allegro nowy (broń boże te z dostawą z chin) kosztuje koło 1200zł. W innej sieci abonament bez telefonu i bez limitu na wszystko + 4gb internetu kosztuje 24,9zł - nie ma co się zastanawiać.
 #880756  autor: IreuN
 03 sie 2016, 20:41
Ja do takiego samego wniosku dochodzę, abonament kończy mi się pod koniec Września, jeśli nie zaproponują mi nic lepszego niż mogę dostać przy przeniesieniu numery do Play to też im powiem do widzenia. ;)

To co T-Mobile ma na stronie, co mnie interesuje:
No limit rozmowy, bez sms, bez stacjonarnych, 1GB internetu: 30zł

W Playu:
No li mit, razem ze stacjo, bez sms, internetu 2GB: Też 30zł

Naprawdę myślą, że będę zbyt leniwy, żeby przenieść numer do konkurencji..?

Tak samo jest z domowym:

T-Mobile:
150 minut, umowa na 18 miesięcy: 19,90

Play: No limit, umowa na 24 miesiące: 19,99
Ostatnio zmieniony 04 sie 2016, 12:12 przez IreuN, łącznie zmieniany 1 raz.

No limit 4.0, 2GB za 50zł => No limit, 7GB za 25zł. ;)
 #880804  autor: joseph999
 04 sie 2016, 00:10
SACZI pisze:Joseph, 25PLN/m-c abonament i rynkowa cena telefonu.
Zgadza się, 2 lata temu było lepiej.
Zdecydowałem się tylko dlatego że na iPhone w t-mobile mam rekojme, a na allegro nie.
 #880841  autor: Exclamation
 04 sie 2016, 09:47
joseph999 pisze:
Zdecydowałem się tylko dlatego że na iPhone w t-mobile mam rekojme, a na allegro nie.
Myślisz że w Tmobile działa ta rękojmia, czy też powoływanie się na niezgodność towaru z umową? Sama się zastanawiam nad iphonem w tmobile, ale kurcze dobija mnie ta 12 miesięczna gwarancja....
Brałeś dodatkowo usługę "Bezpieczne urządzenie"?
 #880927  autor: joseph999
 04 sie 2016, 14:00
Exclamation pisze:
joseph999 pisze:
Myślisz że w Tmobile działa ta rękojmia, czy też powoływanie się na niezgodność towaru z umową? Sama się zastanawiam nad iphonem w tmobile, ale kurcze dobija mnie ta 12 miesięczna gwarancja....
Brałeś dodatkowo usługę "Bezpieczne urządzenie"?
A dlaczego rekojmia ma nie działać w t-mobile?
Jest do tego zobligowany przepisami.
Jak po 12 miesiącach telefon ci się popsuje to idziesz i reklamujesz z tytułu rękojmi, a nie gwarancji.
Strona dla ciebie jest t-mobile, a nie Apple
 #880932  autor: skorek
 04 sie 2016, 14:30
Dzwonili wczoraj, nie wiem czy SUK czy co innego.
Osoba prywatna
- abo 59 zł
- 7 GB
- 200 zł p9Lite / 300 zł Sony XA
- brak zgody marketingowej

Osobiście przedłużyłem, trochę nie chciało mi się szukać, sprawdzać itd. Jakość Tmobile jest nieporównywalna z zasięgiem np. Play. Wiem co mówię. Wolę płacić nawet nieco drożej a nie irytować się brakiem neta i to np. w stolicy.
 #881136  autor: andy12
 05 sie 2016, 08:44
Też taka oferta by mnie interesowała.
Abonament kończy mi się w grudniu i miałem wczoraj tel z bok.
Abo 59zł, 7GB plus p9 lite za 200zł - w jakim to abonamencie?
 #881146  autor: iperyt
 05 sie 2016, 09:26
Radca_Albedo pisze:@andy12
Comfort (za 69 zł) z rabatem 10 zł. Do tego dają jeszcze naviexpert za darmo
To jest oferta z telefonem w której np. Huawei P9 lite kosztuje 99 zł.Finalnie zestawiając z analogiczną ofertą dla nowych z abonamentem Relax za 79,99 zł , przepłacasz na 24 miesięcznej umowie 250 zł.
Z powyższego właśnie powodu kończę współpracę z T-Mobile na testach bo i jakością łagodnie mówiąc nie urzekali.
 #881153  autor: skorek
 05 sie 2016, 10:01
iperyt pisze:
Radca_Albedo pisze:@andy12
Comfort (za 69 zł) z rabatem 10 zł. Do tego dają jeszcze naviexpert za darmo
To jest oferta z telefonem w której np. Huawei P9 lite kosztuje 99 zł.Finalnie zestawiając z analogiczną ofertą dla nowych z abonamentem Relax za 79,99 zł , przepłacasz na 24 miesięcznej umowie 250 zł.
Z powyższego właśnie powodu kończę współpracę z T-Mobile na testach bo i jakością łagodnie mówiąc nie urzekali.
Hmm to co piszesz zweryfikuj jeszcze raz. Ktoś z nas się chyba myli. Albo nie wie wszystkiego.

Moim zdaniem:

Wystarczy, że weźmiesz tańszy abonament i już zapłacisz o 240 zł mniej na całej umowie. Fakt o 100 zł więcej na telefonie, ale już masz 140 zł różnicy. Po co Ci więc abonament za 69 zł jak możesz mieć za 59?

Wynika więc, że masz zbliżone oferty dla osób fizycznych przedłużających w T-mobile.

- abo59, p9 Lite 200 zł (sony XA 300 zł), 7 GB, kurier free
albo
- abo69, p9 Lite za 99 zl, 7GB, kurier do sprawdzenia (pewnie free)

Osobiście wolę mieć tańszy abonament o 10 zł przez 2 lata - czyli 240 zł mniej i zapłacić 100 zł więcej za telefon.

Oferta dla nowych - ze strony internetowej
- abo 69, p9 Lite 199 zł (sony xa 200 zł), 5 GB neta, 6 miesięcy gratis

Dla ultra cierpliwych i cwanych - wyczekanie umowy do końca. Przeniesienie na kartę do innej sieci i powrót znów do Tmobile z 6 miesiącami gratis. Trzeba dokładnie policzyć jaka jest różnica i czy gra jest warta świeczki. Znaczenie też ma czy potrzebujesz telefon czy chcesz go od razu sprzedać.

Pytanie czy jest sens, bo jak przedłużysz umowę a mniej płacisz ad hoc. Często już na 6 miesięcy przed końcem można wziąć nowy i płacić mniej. A jak czekasz do końca to nadal musisz płacić. W moim wypadku płaciłem abonament 100zł. Po przedłużeniu 59 zł, więc rachunki zmniejszą się od razu.

Obiektywnie rzecz biorąc. Przedłużasz za 59 zł, sprzedajesz telefon (albo zostawiasz). Jeśli sprzedajesz to to co zarobiłeś odliczasz od kosztów całej 2 letniej umowy i sprawdzasz ile Cię zabawa z Tmobile będzie kosztowała. Pasuje Ci - zostajesz. Nie pasuje - szukasz czego innego. Bez telefonu chyba średnio opłaca się przedłużać, chyba że telefon jest Ci zupełnie zbędny.

Kwestia zasięgu, jakości połączeń, dostępności neta - na pewno nie uległbym PLAY. Mimo mieszkania w b.dużym mieście. Miałem neta z tmobile, orange i play w jednym miejscu. Aż dziw bierze, że play taki kiepski zasięg oferowało a czasami jego brak.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2016, 10:28 przez skorek, łącznie zmieniany 1 raz.
 #881160  autor: iperyt
 05 sie 2016, 10:24
@skorek Ja osobiście jestem na testach 10 zł tak więc czekać nie muszę.Gdyby jakość sieci faktycznie była wysoka to bym się zastanowił , ale w porównaniu do poprzednio posiadanego Plusa jakość T-Mobile uważam za fatalną.Dodatkowo tak kiepskie podejście do klienta.Nie wymagałem od nich cudów , tylko chciałem to co na stronie dla nowych.
 #881162  autor: skorek
 05 sie 2016, 10:31
Wiem o co chodzi. To też indywidualna kwestia każdego kto przedłuża. Pamiętam, że tmobile był kiedyś o niebo lepszy. Z marszu dawali dla przedłużających telefony o połowę taniej i byli bezkonkurencyjni. Zresztą oni też wiedzą, że dopóki ktoś wypowiedzenia nie złoży to mają go w garści. Przecież tam każdy kto do SUK dobije mówi, że kończy współpracę;) Dla mnie ich jakość jest okej. Dlatego zostałem nadal.
  • Strona 318 z 624
  • 1
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • 624
  • 1
  • 316
  • 317
  • 318