• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 316 z 350
  • 1
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 350

#702803  autor: usiu128
 06 mar 2014, 21:40
thonka pisze:a wszystko rozwiązałaby możliwość otrzymania takich samych warunków w salonach. Nie byłoby problemu.
tak - tylko, że jak sama nazwa wskazuje SUK to Sekcja Utrzymania Klienta która ma taką ofertę dla SPECJALNEJ grupy klientów - i raczej ciężko było by ją wprowadzić i zatrzymać w salonach bo znając konsultantów a raczej chęć ich zarabiania (co wcale nie dziwne) stała by się ofertą ogólno dostępną dla każdego (aby tylko podpisał aneks i wpadła prowizja) i nie była by już taka "wyjątkowa" - [w jakiej formie by nie istniała]. I znowu był by lament, że nie ma nic wyjątkowego dla stałych klientów, albo tych którzy chcą rezygnować i tak koło się zamyka.

#702805  autor: thonka
 06 mar 2014, 21:44
usiu128, nikt nie mówi, że musiałaby być ogólnodostępna.
Sądzę, że są odpowiednie osoby i procedury, które podpowiadają czy dany klient może uzyskać coś więcej ponad standard czy też nie, w końcu utrzymanie też nie zawsze daje cokolwiek od siebie.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#702811  autor: szpenton
 06 mar 2014, 22:13
usiu128 pisze:tak - tylko, że jak sama nazwa wskazuje SUK to Sekcja Utrzymania Klienta
Dokładnie!! Więc powinna dbać o interesy klienta, niezależnie czy jest "świadomy" czy nie. Wystarczy że byłaby atrakcyjna oferta dla wszystkich i nie byłoby potrzeby pisania na tym forum.
Klient który podpisze "gołą" umowę, a później znajdzie w internecie takie forum czuje się, delikatnie mówąc, nabity w butelkę i niestety nie ma dobrego zdania o operatorze.

#702814  autor: usiu128
 06 mar 2014, 22:22
szpenton pisze:Wystarczy że byłaby atrakcyjna oferta dla wszystkich i nie byłoby potrzeby pisania na tym forum.
i zawsze by się znaleźli tacy dla którzy nie była by taka atrakcyjna, wymagali by czegoś więcej - dostali by to od SUK, potem Ci co by podpisali już aneks i znaleźli
szpenton pisze: w internecie takie forum czuje się, delikatnie mówąc, nabity w butelkę i niestety nie ma dobrego zdania o operatorze.
i tak koło nadal się zamyka.

#702815  autor: szpenton
 06 mar 2014, 22:26
usiu128 pisze:i tak koło nadal się zamyka.
Dlatego bardzo dobrze że spirou wstawił te screeny.. przynajmniej wiadomo co można max otrzymać z tej beznadziejnej oferty jaką proponuje T-M.

#702816  autor: Mobo43
 06 mar 2014, 22:29
Bardzo dobrze że istnieje to forum, że klienci T wymieniają się m.i.n wiedzą o możliwych zniżkach abonamentowych. Dzięki temu forum dwa lata temu podpisałem umowę przez SUK i zaoszczędziłem 240 zł. A że niektórym to nie pasuje no cóż ... Zawsze jest konflikt interesów.

#702823  autor: usiu128
 06 mar 2014, 22:35
Mobo43, dokładnie - bardzo dobrze, że forum istnieje - ja również tutaj jestem i pomagam ;) bardzo dobrze, że klienci wymieniają się informacjami o możliwych zniżkach i abonamentach, ale jestem przeciwny wstawianiu screenów z informacjami dla konsultantów do wiadomości wszystkich użytkowników - bo to wywołuje odwrotny efekt - nie każdy rozumie dlaczego jeden dostał zniżkę, a drugi nie. Istnieje pewna segmentacja dla kogo SUK i dla kogo zniżki i nic tego nie zmieni.
szpenton pisze:z tej beznadziejnej oferty jaką proponuje T-M.
jeśli Ci nie odpowiada - to zawsze możesz przenieść numer do innego opa, masz do tego pełne prawo :wink:

#702836  autor: thonka
 06 mar 2014, 23:04
usiu128, zadziwia mnie twoja wiara w ofertę TM i robienie dobrej miny do złej gry...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#702842  autor: andrewzc
 06 mar 2014, 23:47
Czy 45 zł brutto: 0,5 Gb netu, 100 0000 smsy i nielimitowane rozmowy oraz LG 7 L II to dobra oferta?

#702850  autor: szpenton
 07 mar 2014, 00:17
andrewzc pisze:nielimitowane rozmowy

nieimitowane gdzie? ile minut w abo? co z smsami?

#702855  autor: andrewzc
 07 mar 2014, 01:13
Czy 45 zł brutto: 400 minut do wszystkich 0,5 Gb netu, 100 0000 smsy/mmsy oraz LG 7 L II za 39 zł brutto to dobra oferta?

#702858  autor: thonka
 07 mar 2014, 01:39
andrewzc, nic lepszego nie dostaniesz. Masz 10zł zniżki na abonament + 5zł za smsy i 150zł zniżki na telefon.
Tylko 400 minut może nie być do wszystkich, a tylko na komórki. Radzę sprawdzić.

#702871  autor: spirou
 07 mar 2014, 10:25
Usiu napisalem ze maksymalny suk dotyczy wybitnie malego grona klientow (glownie PRIV8 4 1 maja zmieniane na maksymalny SUK) bo wiadomo ze klient zostawiajacy u operatora 2000zl nie dostanie maxa a juz tymbardziej dedykowanej AMB (tego jak zauwazysz nie wkleilem bo dopiero by sie zaczelo)

Jak w apsie mielismy SUK a klient po pol godziny wykazywal nadal rezygnacje i czekanie na telefon od nich to rece i cycki kolezance opadaly - dawalismy rabat na pierwsza fakture - nadal marudzenie bo on wie ze mozna cos wiecej (priv4 ktoremu nie mozna bylo dac dwoch znizek)... Dlatego ponownie zaznaczam dla wszystkich

Zrzuty ekranu i znizki zawsze zaleza od srednich rachunlow, terminowosci, ilosci reklamacji, rekompensat, problematycznosci klienta, SUMY FAKTUR NETTO OD OSTATNIEGO ANEKSU... I kilku innych czynnikow

Wiec aby rozwiac watpliwosci - to ze na zrzucie jest 250zl rabatu na telefon a np. Nie macie uslug dodatkowych placicie 39.99 jak pan Bog przykazal to zeby kierownik SUK albo punktu dal maks znizke przy tym samym albo nizszym abo to musialby by szalony delikatnie mowiac

#702875  autor: dj1
 07 mar 2014, 10:45
spirou, jesteś szczery, takich ludzi ceni bardzo małe grono osób. Zazwyczaj takich jak ty.
pamiętam umowę z przed 4 lat, poszedłem do *salonu, zapytałem co mogę mieć więcej z suk niż mi proponuje, pokazał mi też komputer, okazało sie ze tylko 100min wiecej i 3 miesiące zniżki na abonament,
podpisałem umowę u tego człowieka w salonie na 3 abonamenty po 59pln :-D

#702876  autor: bobek1
 07 mar 2014, 11:12
Witam Wszystkich,

mam do przedłużenia trzy numery (przejrzałem kilkadziesiąt stron forum, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi), potrzebuję:
2x proFirma frii M - bez telefonów,
1x proFirma frii L - z telefonem.

Na jakie maksymalnie mogę liczyć upusty na abonament i w drugim przypadku dodatkowo na telefon. Jestem świadomy, iż zależy to od wielu czynników, ale chciałbym poznać maksymalne możliwe rabaty.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam.

#702878  autor: spirou
 07 mar 2014, 11:20
dj1 pisze:podpisałem umowę u tego człowieka w salonie na 3 abonamenty po 59pln :-D
Wiesz my z Aneksów nic nie mamy więc co mi zalezy - liczy się sztuka i to też powód dla któego sie nie chce za bardzo męczyć z takim klientem godzinę

#702941  autor: thonka
 07 mar 2014, 17:48
Czyżby oferty ambasador jeszcze żyły? ;)
ZTCP i tak nikt z ulicy ich dostać nie mógł ;)

#702944  autor: SACZI
 07 mar 2014, 18:01
spirou pisze:...
Zrzuty ekranu i znizki zawsze zaleza od srednich rachunlow, terminowosci, ilosci reklamacji, rekompensat, problematycznosci klienta, SUMY FAKTUR NETTO OD OSTATNIEGO ANEKSU... I kilku innych czynnikow
...
Czyli jak klient dociekliwy i składa po kilka/naście reklamacji rocznie to lepiej dla niego, czy gorzej?
usiu128 pisze:
phonemaniac pisze:Hejka!

A wie może ktoś, kiedy dokładnie rusza LTE w T-M??
jeszcze nie teraz. Jak minimum 50% pow kraju będzie w zasięgu LTE
T przynajmniej nie "owija gówna w słodką otoczkę".

#702948  autor: arasel
 07 mar 2014, 18:16
thonka pisze:Czyżby oferty ambasador jeszcze żyły?
ZTCP i tak nikt z ulicy ich dostać nie mógł
Mnie też gdzieś z oddali doszły słuchy, że Ambasador nadal funkcjonuje, ale dostać go to nie jest takie hop, a już tym bardziej przy aneksie. Pod koniec miesiąca będę miał kolejne przedłużenie to z ciekawości zapytam i zobaczę co otrzymam w odpowiedzi.
SACZI pisze:Czyli jak klient dociekliwy i składa po kilka/naście reklamacji rocznie to lepiej dla niego, czy gorzej?
Wychodzi na to, że lepiej. Bo jak klient marudny, składa reklamacje, otrzymuje rekompensaty to prawdopodobnie jest od razu przenoszony do grupy "zwiększonego ryzyka" i konsultant już wie, że łatwo nie będzie i trzeba będzie dać coś więcej. Ja się mogę tylko domyślać, że zaliczam się do tej grupy, która może dostać nieco więcej, bo nieważne który abonament i o jakiej wysokości negocjuję - zawsze otrzymuję maksimum.
SACZI pisze:T przynajmniej nie "owija gówna w słodką otoczkę".
Jestem za, a nawet przeciw. A to dlatego, że faktycznie zasięg LTE nie jest jeszcze porywający w skali kraju, ale z ciekawości kupiłem starter RBM korzystając z promocji darmowego LTE do końca 2014 i.... działa jak szalony. Działa bardzo fajnie na terenie Torunia (15mbit/11mbit), w niedalekiej odległości od Torunia gdzie pracuję nadal trzyma dzielnie 10mbit/10mbit. We Wrocławiu natomiast poszło już 16-18mbit/14-15mbit, więc mogę powiedzieć że to faktycznie działa tam gdzie miałem przyjemność z tego dobrodziejstwa korzystać. Nawet jeśli LTE w T ma działać podobnie jak ten od Play to na moje potrzeby wystarczy i chciałbym żeby stało się to jak najszybciej. LTE się zbliża, bo w aktualizacji Xperii Z do 4.3 otrzymałem wybór w opcjach trybu pracy sieci "LTE", czego na 4.1.2 ani w Z ani w SP nie było, bo T z jakichś powodów tę opcję blokowało. Debranding czystym softem oczywiście załatwiał sprawę, ale odblokowanie tej opcji chyba pomału zwiastuje start usługi. Pytanie tylko ile każą sobie za to dopłacić i czy każdy będzie mógł automatycznie korzystać z LTE jeśli tylko posiada urządzenie zdolne odbierać tę technologię czy też nie. Nie zdziwiłbym się gdyby wprowadzili specjalne taryfy z Internetem LTE albo kazali coś dopłacić do obecnych abonamentów, ewentualnie zasłaniać się brakiem możliwości. To, że dla biznesu będzie dopłata za szybsze LTE wiemy już od jakiegoś czasu, ale nie wymaga to specjalnie żadnego komentarza. :wink:
Nawiasem mówiąc, liczę na to, że w związku ze startem LTE nastąpi też drobna kosmetyka obecnych taryf i odejście od dopłat za SMS czy stacjonarne, a przynajmniej powrót do wymiany jednostek minutowych na SMS/MMS/MB.

#702967  autor: ISD
 07 mar 2014, 20:26
Oferta minutowa Basic

400 minut do wszystkich sieci krajowych
Nielimitowane rozmowy do krajowych sieci stacjonarnych za 5 zł miesięcznie
Opłata za abonament z wliczoną zniżką za fakturę elektroniczą.
Bezpieczny Internet w T-Mobile Od 50 kB do 1 MB za 3 zł, od 1 MB do 100 MB za 7 zł
Sieć Rodzinna - grupa 2 osób za 1,99 zł miesięcznie
Pakiet nielimitowanych SMS/MMS do wszystkich sieci komórkowych za 10 zł miesięcznie
Poza abonamentem: 30 gr za minutę połączenia do wszystkich sieci
Poza abonamentem: 20 gr/41gr za SMS/MMS do wszystkich sieci
Bezpieczne Urządzenie za 5 zł miesięcznie
MyDysk 5 GB - za 5 zł miesięcznie
Liczba telefonów dostępnych w niższej cenie za pośrednictwem iBOA jest ograniczona
oferta z Iboa, Samsung Galaxy Core Plus za 149,
pytania:

1. czy te bzdety ala MyDysk za 5pln, Bezpieczne Urządzenie za 5PLN i rozmowy do stacjonarnych za 5PLN można wyrzucić z umowy? ewent w trakcie trwania umowy? 400 minut wymiennych na SMSy mi wystarczy bo razem z tymi dodatkami wychodzi dość sporo kasy

2. czy pakiet internetowy w tej taryfie można wymienić na większy w trakcie trwania umowy?

3. czy na poziomie Iboa można rozłożyć na raty płatnośc za tel?
  • Strona 316 z 350
  • 1
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 350
  • 1
  • 314
  • 315
  • 316