thonka pisze:Czyżby oferty ambasador jeszcze żyły?
ZTCP i tak nikt z ulicy ich dostać nie mógł
Mnie też gdzieś z oddali doszły słuchy, że Ambasador nadal funkcjonuje, ale dostać go to nie jest takie hop, a już tym bardziej przy aneksie. Pod koniec miesiąca będę miał kolejne przedłużenie to z ciekawości zapytam i zobaczę co otrzymam w odpowiedzi.
SACZI pisze:Czyli jak klient dociekliwy i składa po kilka/naście reklamacji rocznie to lepiej dla niego, czy gorzej?
Wychodzi na to, że lepiej. Bo jak klient marudny, składa reklamacje, otrzymuje rekompensaty to prawdopodobnie jest od razu przenoszony do grupy "zwiększonego ryzyka" i konsultant już wie, że łatwo nie będzie i trzeba będzie dać coś więcej. Ja się mogę tylko domyślać, że zaliczam się do tej grupy, która może dostać nieco więcej, bo nieważne który abonament i o jakiej wysokości negocjuję - zawsze otrzymuję maksimum.
SACZI pisze:T przynajmniej nie "owija gówna w słodką otoczkę".
Jestem za, a nawet przeciw. A to dlatego, że faktycznie zasięg LTE nie jest jeszcze porywający w skali kraju, ale z ciekawości kupiłem starter RBM korzystając z promocji darmowego LTE do końca 2014 i.... działa jak szalony. Działa bardzo fajnie na terenie Torunia (15mbit/11mbit), w niedalekiej odległości od Torunia gdzie pracuję nadal trzyma dzielnie 10mbit/10mbit. We Wrocławiu natomiast poszło już 16-18mbit/14-15mbit, więc mogę powiedzieć że to faktycznie działa tam gdzie miałem przyjemność z tego dobrodziejstwa korzystać. Nawet jeśli LTE w T ma działać podobnie jak ten od Play to na moje potrzeby wystarczy i chciałbym żeby stało się to jak najszybciej. LTE się zbliża, bo w aktualizacji Xperii Z do 4.3 otrzymałem wybór w opcjach trybu pracy sieci "LTE", czego na 4.1.2 ani w Z ani w SP nie było, bo T z jakichś powodów tę opcję blokowało. Debranding czystym softem oczywiście załatwiał sprawę, ale odblokowanie tej opcji chyba pomału zwiastuje start usługi. Pytanie tylko ile każą sobie za to dopłacić i czy każdy będzie mógł automatycznie korzystać z LTE jeśli tylko posiada urządzenie zdolne odbierać tę technologię czy też nie. Nie zdziwiłbym się gdyby wprowadzili specjalne taryfy z Internetem LTE albo kazali coś dopłacić do obecnych abonamentów, ewentualnie zasłaniać się brakiem możliwości. To, że dla biznesu będzie dopłata za szybsze LTE wiemy już od jakiegoś czasu, ale nie wymaga to specjalnie żadnego komentarza.

Nawiasem mówiąc, liczę na to, że w związku ze startem LTE nastąpi też drobna kosmetyka obecnych taryf i odejście od dopłat za SMS czy stacjonarne, a przynajmniej powrót do wymiany jednostek minutowych na SMS/MMS/MB.