• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 309 z 318
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 318

#358657  autor: remmers
 09 wrz 2009, 19:15
Tzn to bardziej ja chcę żeby przeszedł do Play bo tam ma 3000 min na stacjonarne i do play i 380 min do pozostałych..... no i minuta 29 groszy, i telefony względnie tańsze...
Tato dużo dzwoni do wszystkich sieci, smsów nie wysyła...

Dlatego proszę o Was o rade ;)

#358658  autor: thonka
 09 wrz 2009, 19:22
Powtarzam pytanie co to znaczy nabić posta?
pisac bez sensu tylko po to by przekrecic licznik postow do przodu. teraz rowniez to robisz. zamiast rzeczowo wyjasnic wyzszosc oferty ery teoretyzujesz nie wiadomo po co... wiecej w zadna polemike z Toba wdawac sie nie bede. wyjasnialem juz Tobie jakis czas temu, ze klucic sie nie zamierzam, bo nie o to tu chodzi. z mojej strony EOT jezeli do Ciebie to nie trafia trudno.

remmers, max co mozesz ugrac w tej taryfie to o ile dobrze pamietam 80zl przez caly okres umowy. wychodzi po 29gr za minute + minuty promocyjne. po abonamencie masz 49gr.

w play firmowym pamietaj, ze wszystkie ceny na stronie podawane sa bez vat, a wiec abonawet w tej taryfie to 122zl. do tego w play sprytnie to zrobili, ale w ramach tego abonamentu masz 1000 minut do play oraz 380 do reszty operatorow. minuty niewykorzystane przepadaja i o ile mnie pamiec nie myli nie sa wymienne na smsy/mmsy. minuta po za abo 39gr brutto. pierwsze 3 miesiace aktualnie placi sie u nich 0zl.

podales taryfe play firma czyli nie ma problemu z abonamentami firmowymi?
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2009, 19:52 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#358665  autor: remmers
 09 wrz 2009, 19:39
Sorry, Thonka, ale nie bardzo rozumiem :? Mógłbyś kapke jaśniej to napisać ?
I czy będzie sie opłacało przejśc z Ery do Playa ?

#358670  autor: thonka
 09 wrz 2009, 20:00
przy NE120 mozesz negocjowac troche wyzszy upust niz 100zl. obecnie jest to max. 80zl na caly okres umowy (jezeli jest inaczej nie ktos mnie poprawi), a wiec minuta w ramach abonamentu wychodzi po 29gr (80zl/280minut). minuty te sa wymienne na smsy. do tego bedziesz miec 220 minut do sieci orange, era, plus i stacjonarnych, ktore jednak juz na smsy sie nie wymieniaja. po wykorzystaniu abonamentu masz minute za 49gr.

w play firma 100, abonament brutto to 122zl. dostajesz w jego ramach 1000 minut do play i stacjonarnych oraz dodatkowo 380 minut do wszystkich sieci (wychodzi 32gr/minuta z pakietu do wszystkich). nie jestem pewien natomiast co do wymiennosci tych minut na smsy, ale w regulaminie nic o tym nie pisza, wiec przypuszczam, ze nie sa jak to w wiekszosci firmowek. oczywiscie jak to w play minuty niewykorzystane nie przechodza na nastepny miesiac, a wiec warto sie zastanowic nad wysokoscia abonamentu.
chyba nie musze mowic, ze aby wybrac abonament firmowy trzeba miec numer REGON ;)

jak masz jakiekolwiek pytania - pisz ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#358682  autor: limakcki
 09 wrz 2009, 20:31
remmers pisze:Tzn to bardziej ja chcę żeby przeszedł do Play bo tam ma 3000 min na stacjonarne i do play i 380 min do pozostałych
A te 3000min do play jest bardzo istotne???? Bo jeśli tak to w erze nie masz szans żeby tyle zyskać, a i telefon będzie w erze droższy, natomiast jeśli minuty do play nie są priorytetem to w ezre za dużo mniejsze pieniądze masz 500minut w tym 220 z nich nie dotyczy play
thonka pisze:przekrecic licznik postow do przodu
matko co ty piszesz człowieku, jaki licznik postów, nie tłumacz, bo i tak nie zrozumiem i nie chcę zrozumieć chyba
thonka pisze:teraz rowniez to robisz. zamiast rzeczowo wyjasnic wyzszosc oferty ery teoretyzujesz nie wiadomo po co.
no sorki, ale remmers, napisał, że nie rozumie Twoich porównań więc z całym szacunkiem mam prośbę nei komentuj moich postów, ja odwdzięczę się tym samym...

#358684  autor: remmers
 09 wrz 2009, 20:36
Wszystko wiem, wszystko rozumiem ;) dzieki za odp

#358697  autor: wozo
 09 wrz 2009, 22:44
thonka pisze:a i owszem, nawet musi, ale musi takze pamietac, ze obowiazuje go 30 dniowy okres rozliczeniowy wzgledem ery, a jest to na tyle istotne, ze gdy pojdzie do play na 2 tygodnie przed koncem umowy w erze to era uwolni jego numer dopiero za 6 tygodni, a on bedzie musial zaplacic dodatkowy miesiac abonamentu z tytulu gapowego. play dat zawarcia/rozwiazania umowy nie przeskoczy.
W Playu kazali mi przyjść nie później niż 30 dni przed końcem umowy. Niestety nie dam rady gdyż telefon będzie dostępny w drugiej połowie września a mi umowa z Erą kończy się 16 października. Zastanawiam się jak najlepiej to rozwiązać. Wyłączyć wszystkie bonusowe pakiety i zostać w erze tak aby zapłacić jak najmniej...czy lepiej wyemigrować na ten czas do TakTaka :roll:

#358708  autor: thonka
 09 wrz 2009, 23:50
wozo pisze:Wyłączyć wszystkie bonusowe pakiety i zostać w erze tak aby zapłacić jak najmniej...czy lepiej wyemigrować na ten czas do TakTaka :roll:
mozesz zrobic jedno, albo drugie.
musisz zapytac sie na infolinii do kiedy bedziesz miec umowe jak spoznisz sie z wypowiedzeniem wraz z przeniesieniem (zazwyczaj 30 dni to 30 dni i uwalniaja nr, aczkolwiek play daje Ci nr tymczasowy, a ten obecny Ci potem przeniosa jak go juz era uwolni). raczej nie powinni robic z tym problemow, aczkolwiek roznie z tym bywa. w kazdym badz razie, jak juz umowe bedziesz miec bezterminowa idziesz do playa miesiac przed tym kiedy uwazasz za stosowne (data wprowadzenia telefonu) i skladasz dyspozycje przeniesienia. reszte zalatwiaja za Ciebie, a era wysle Ci tylko smsa z data przeniesienia. przez ten miesiac play daje Tobie karte z tymczasowym numerem (placisz dwa abonamety era i play) i reszta gotowa. jest to dosc kosztowne z tytulu podwojnego abo.
lepiej jest przeniesc sie do taktaka i zaraz pozniej przeniesc do play, dlatego ze nie masz podwojnego abonamentu tylko plynnie przechodzisz z TT na abonament w play kiedy Tobie sie podoba. oczywiscie musisz doliczyc 25zl za utrzymanie konta TT na miesiac tak i tak.

#358710  autor: wozo
 10 wrz 2009, 00:01
thonka pisze:(placisz dwa abonamety era i play) i reszta gotowa. jest to dosc kosztowne z tytulu podwojnego abo.
lepiej jest przeniesc sie do taktaka i zaraz pozniej przeniesc do play, dlatego ze nie masz podwojnego abonamentu tylko plynnie przechodzisz z TT na abonament w play kiedy Tobie sie podoba. oczywiscie musisz doliczyc 25zl za utrzymanie konta TT na miesiac tak i tak.
Dlaczego płacę wtedy dwa abonamenty? Z tego co wiem za numer tymczasowy w Playu się nie płaci. Era zwalnia mi numer i Play nalicza abonament w momencie przeniesienia...chyba, że się gdzieś mylę. Tak jest jeśli zrobię to przestrzegając termin 30 dni...jeśli zrobię to później to jest inaczej?

#358733  autor: gringo1984
 10 wrz 2009, 09:27
Witam,

Czy komuś z was udało się w erze przedłużyć umowę w taryfie internetowa okazja i włączyć pakiety internetowe? mnie od początku BOK zwodzi, że te pakiety nie działają i mają problem z ich włączeniem! nie rozumiem po co przygotowują ofertę z której nie można skorzystać :evil:

#358752  autor: pachu
 10 wrz 2009, 10:44
Mam pytanie.
(od razu przepraszam jeżeli już było, ale wszystkich stron nie dam rady przejrzeć a wyszukiwarka coś nawala)
Czy po tym jak weszła sieć rodzinna, jest jeszcze możliwość wzięcia pakietu 2000 minut do 5 numerów w sieci Era oraz jeżeli tak to czy jest szansa na jakąś zniżkę? Oczywiście przy podpisywaniu aneksu.

#358760  autor: plustik
 10 wrz 2009, 11:29
pachu pisze:Mam pytanie.
(od razu przepraszam jeżeli już było, ale wszystkich stron nie dam rady przejrzeć a wyszukiwarka coś nawala)
Czy po tym jak weszła sieć rodzinna, jest jeszcze możliwość wzięcia pakietu 2000 minut do 5 numerów w sieci Era oraz jeżeli tak to czy jest szansa na jakąś zniżkę? Oczywiście przy podpisywaniu aneksu.
Przeczytaj z 10 stron wstecz.
Jesli chodzi o ten pakiet 2000min do 5os to wydaje mi sie ze Siec rodzinna go zastapila. A jezeli chcesz wziasc siec rodzinna znizke otrzymasz w zaleznosci od wysokosci obo jaki dostaniesz - (siec rodzinna jest chyba dostepna od abo 40zł)

pzdr

#358768  autor: DiAbOlO
 10 wrz 2009, 11:55
plustik pisze:
Przeczytaj z 10 stron wstecz.
Jesli chodzi o ten pakiet 2000min do 5os to wydaje mi sie ze Siec rodzinna go zastapila. A jezeli chcesz wziasc siec rodzinna znizke otrzymasz w zaleznosci od wysokosci obo jaki dostaniesz - (siec rodzinna jest chyba dostepna od abo 40zł)

pzdr
Na sieć rodzinną 3-osobową (bo taka tylko jest w promocji przy przedłużeniu) jest jednakowa i wynosi 5 zł, a jest dostępna od NE80.
Nikt tu nie mówi, by przeglądać ponad 400 podstron. Tak jak wspomniano, 10 w zupełności wystarczy i warto to zrobić tylko po to, by po raz kolejny z kolei nie kopiować pytań, a potem odpowiedzi.

...:::DiAbOlO:::...

#358769  autor: st.konsultant
 10 wrz 2009, 11:55
Pakiet jest cały czas dostępny, ale nie ma żadnych zniżek, czyli płacisz niezależnie od wybranego abonamentu 30 zł brutto.

[ Dodano: 2009-09-10, 11:56 ]
gringo1984 pisze:Witam,

Czy komuś z was udało się w erze przedłużyć umowę w taryfie internetowa okazja i włączyć pakiety internetowe? mnie od początku BOK zwodzi, że te pakiety nie działają i mają problem z ich włączeniem! nie rozumiem po co przygotowują ofertę z której nie można skorzystać :evil:
Na razie faktycznie nie ma możliwości skorzystania z tej opcji.

#358771  autor: adass
 10 wrz 2009, 12:01
a co myślicie o czymś takim żeby od nich wynegocjować:
NE120 (280 + 220 = 50min) za 90-80 zł a do tego se c902 za 1 (oczywiście jakiś zestaw słuchawkowy do tego)
pakiet 50 Mb = 15 zł
sterfa rodzinna 3 osoby = 5 zł
czyli razem mamy już 110-100zł
a chce powalczyć o zestaw do bezprzewodowego neta i starter BC jeszcze za złotówke i jak myślicie da szanse przez meila?
w porównaniu do standardowej oferty oszczędzam od 10 do 20 zł miesięcznie a w skali całej umowy to nie jest już tak mało

#358795  autor: DiAbOlO
 10 wrz 2009, 13:25
adass pisze: a chce powalczyć o zestaw do bezprzewodowego neta i starter BC jeszcze za złotówke i jak myślicie da szanse przez meila?
Oj nie ma tak dobrze. A w ogóle czytałeś jakie są warunki otrzymania takiego zestawu???
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... _eshop.pdf
Taki zestaw dostaje się tylko i wyłącznie przy zakupach abo i telefonu przez sklep.era.pl.
Zresztą wszystko jest w regulaminie, do tego na stronie głównej www.era.pl w prawym dolnym rogu jest banner, który wszystko mówi...

...:::DiAbOlO:::...

#358800  autor: adass
 10 wrz 2009, 13:43
to ja wiem że tak jest ale chciałbym z nimi powalczyć o zestaw za 1 przez meila :)

#358803  autor: limakcki
 10 wrz 2009, 13:52
Szkoda Twojego czasu, zestaw BC za 1zl to oferta dla nowych klientów kupujących przez era.pl, a nie dla przedłużających, pamiętaj, że konsultanci nie mają nieograniczonych możliwości i nie mogą tak po prostu dorzucić Ci zestawu BC. To co możesz max wynegocjować zostało już napisane na forum i warunki te są nie do ruszenia.

#358809  autor: thonka
 10 wrz 2009, 14:40
wozo pisze:Dlaczego płacę wtedy dwa abonamenty? Z tego co wiem za numer tymczasowy w Playu się nie płaci. Era zwalnia mi numer i Play nalicza abonament w momencie przeniesienia...chyba, że się gdzieś mylę. Tak jest jeśli zrobię to przestrzegając termin 30 dni...jeśli zrobię to później to jest inaczej?
skladajac wniosek o przeniesienie na 90% w play beda chcieli zawrzec z Toba umowe odrazu na miejscu (szumne 'tylko 1 wizyta w salonie'), a za te 30 raczej beda kazali Tobie zaplacic...
przerabialem to przenoszac nr z orange do ery. numer owszem byl przeniesiony po tych 30 dniach od zlozenia papierkow w erze, ale w erze odrazu podpisali umowe na nowa aktywacje z numerem tymczasowym, a potem dopiero po 30 dniach numer z orange wskoczyl na miejsce tymczasowego. w tym samym czasie w orange lecial ostatni miesiac abonamentu, a w erze pierwszy.

#358834  autor: bladastrasznie
 10 wrz 2009, 17:00
Loka pisze:Witam
bladastrasznie - przykład maila jaki wysłałem z iboa zakładka inne:) zaznaczę że skorzystałem z podpowiedzi pewnej osoby kubako oczywiście z forum telepolis :)
...
jak wiadomo odpowiedz była ok czyli:
Nowa Era 80 - 170 minut oraz 120 dodatkowych minut do wszystkich sieci łącznie 290 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT a nie jak na stronie dla stałych za 70zł
Pozdrawiam
Dzieki Loka!!!

Oto wczorajsza odpowiedź:
Witam,
Dziękuję za skierowaną korespondencję.
Uprzejmie informuję, że przychylając się do Pani prośby oferuję następujące warunki przedłużenia umowy:
Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT

Dodatkowo w terminie 60 dni od podpisania aneksu może Pani aktywować pakiety dodatkowe:
-Wybrana osoba 200 za 5 zł: 200 minut na połączenia z jednym wybranym numerem Abonenta Era, Użytkownika systemu Tak Tak lub użytkownika sieci stacjonarnych
-Weekendy 200 za 5 zł: 200 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych

:)

Tylko jeszcze pytanie, nie mam tej ofki na i-boa.
Czy jak pójdę do salonu to oni bedą ją widzieli?
  • Strona 309 z 318
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 318
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309