Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
W firmie jeszcze fakturę za telefon i abonament wrzucasz w koszty więc jest jeszcze o kilkanaście procent mniej...christopher pisze:Czy pokazują brutto czy netto, to płacąc brutto i tak korzystniejsza jest teraz oferta na firmę.
Oferta na firmę Frii M
- bez limitów na rozmowy i smsy
- net 1GB
- umowa 24 m-ce
132zł netto telefon Samsung Galaxy SIII + vat = 162,36 zł brutto,
Abonament 59,90 zł + vat= 73,67zł brutto * 24mce + koszt telefonu = 1930,44zł
Oferta dla klienta indywidualnego Premium Multimedialna
-bez limitów komórki
-net
-umowa 24 m-ce
199 zł brutto telefon Samsung Galaxy SIII
Abonament 79,99 zł brutto + 5 zł SMS-y + 5 zł Stacjonarne = 89,99 zł * 24mce + koszt telefonu = 2358,76 zł
Jeśli macie możliwość zarejestrowania numeru na firmę to lepiej skorzystać z M frii przy wyborze tego aparatu.
Już pół roku przed końcem umowy pojawia się oferta przedłużeniowa. Więc już powinnaś mieć na iBOA ofertę. Mnie się kończy umowa w Lipcu i już mam na iBOA ofertę.agrestowa pisze: Kiedy mogę się spodziewać nowej oferty? Slyszałałam, że 2 miesiące wcześniej-czy to prawda? Aneks do umowy był podpisywany w maju 2012.
W tym abonamencie będziesz mieć ten telefon za 1 zł, kieruj się tym Cennikiemagrestowa pisze: W nowym abonamencie zależy mi na Xperii Z;). Na stronie spodobała mi się oferta za 119 zł, w tym xperia Z za 89 zł.
Oferta jest inna niż dla nowych klientów, inny regulamin i cennik, staż w T nie ma znaczenia. Zadzwoń do T i poproś o przełączenie do Sekcji Utrzymania Klienta. Ale nie bierz oferty minutowej tylko Multimedialną, bo przy tym telefonie to się mija z celem abonament bez internetu. Tam ci mogą obniżyć jeszcze abonament o 10 zł.agrestowa pisze: Czy będąc stałą klientką mogę liczyć na jakąś zniżkę, czy oferta przy przedłużaniu będzie taka sama jak dla nowych klientów?
teoretycznie tak - praktycznie nie. Wystarczy jeden telefon na BOA i oferta jest ponownie wpisana.marek.cichecki pisze:1) Czy obowiązuje ograniczenie, że przedłużać (zmieniać taryfę) można dopiero po iluś miesiącach od cesji?
Cesję zawsze załatwia się w punkcie T-Mobile - nie można zrobić tego telefonicznie. Szansa, za zniesienie opłaty oczywiście jest - wszystko zależy od negocjacji.marek.cichecki pisze:2) Jeżeli nie, to czy cesję i przedłużenie można załatwić w ramach jednej rozmowy z SUK? Czy jest szansa na zniesienie opłaty za cesję?
Tego nie można jednoznacznie określićmarek.cichecki pisze:3) Czy przy takiej średniej faktur można liczyć po dokonaniu cesji na profirma frii M za 59,90 zł netto i GS3 z obniżką 300 zł?
w większości wypadków nie ma różnicy.marek.cichecki pisze:4) Czy jest różnica salon/SUK w ww. przypadku?
marek.cichecki pisze:5) Czy można przedłużyć umowę dla klienta indywidualnego z taryfą Premium na 79,90 zł i GS3 w obniżonej cenie, ale bez rat za urządzenie, tylko ze stałym abonamentem przez całą umowę (żeby również opłatę za telefon przejęła firma po cesji)?
Rolnik123 pisze:Albo jestem zmęczony weekendem, albo źle widzęJaka jest różnica pomiędzy taryfą premium a premium I ? Oczywiście poza kwotą abonamentu i ceną aparatu telefonicznego.
christopher pisze:Dzisiaj zaprezentowano nową Xperię Z2 zacny telefon, wieczorem pokażą Galaxy S5. Podobno w najbliższym czasie producenci obniżą ceny starszych modeli Z1 i SIV, ciekawe kiedy zrobi to T-Mobile? Może warto zaczekać.
usiu128 pisze:nie liczył bym na to prędko
[/quote]Ewelina1502 pisze:Trafiłam dziś na informację, że do abonamentu np. 39.99zł doliczana jest rata za telefon przez 18 miesięcy. Do tej pory byłam przekonana, że rata za telefon zawiera się w abonamencie.
Tutaj wypowiadają się osoby i nie wiem czy wierzyć.
https://www.facebook.com/tmobilepl/post ... 2295[quote]