achmielek1 pisze:Witam,
Czy ktoś mógłby podać wzór wypowiedzenie umowy(braku chęci przedłużenia) i adres mailowy na jaki należy to wysłać? I czy trzeba wysłać zeskanowane pismo z podpisem czy zwykły mail wystarczy?
pozdrawiam
Wzór wypowiedzenie:
Imię Nazwisko
adres
tel:
nr abonenta:
REZYGNACJA
W związku z kończącym się okresem zastrzeżonym na jaki została zawarta bieżąca umowa, rezygnuje z dalszego korzystania z usług telefonicznych dla nr ....
Z poważaniem
odręczny podpis
Drukujesz, podpisujesz, skanujesz, załączasz do maila i wysyłasz na
[email protected], koniecznie musi być w takiej formie bo wypowiedzenie wpisane w treści maila bez odręcznego podpisu nie jest akceptowane, po około dwóch dniach otrzymasz informacje zwrotną.
bogi2889 pisze:Witam. troszke przespałem, bo umowa kończy mi sie 8 grudnia.mam smart plan za 90 zł. Orange dzwoniło dwa razy i nie przyjąłem oferty wiec co powinienem teraz zrobić? Czy jest za późno za złozenie rezygnacji z nieprzedłużania umowy? Czy po 8 grudnia przedłużą mi na 6 miesięcy automatycznie? Powinienem iść do salonu i złożyć wypowiedzenie osobiscie wtedy pojawi sie atrakcyjna oferta? Chciałbym do 100 zł abonament z darmowymi smsami, rozmowami, kilka gb internetu i telefon przyzwoity który mógłbym sprzedać.
Mam podobną sytuacje bo umowę mam do do 28 listopada. Jeśli pójdziesz do salonu złożyć rezygnacje to połączą cię z DUK i zaproponują 10% rabatu na abonament i maksymalnie 200zł rabatu na telefon, jeśli taka oferta cię satysfakcjonuje to możesz iść do salonu, ale nie jest to szczyt możliwości, bo maksymalnie co można dostać to rabat 30% na abonament i 300zł rabatu na telefon, ale żeby to dostać trzeba złożyć wypowiedzenie i nie musisz iść do salonu tylko możesz wysłać mailem tak jak opisałem powyżej. Wypowiedzenie składa się z miesięcznym wyprzedzeniem, więc jeśli teraz złożysz wypowiedzenie to będzie ono miało skutek na koniec najbliższego pełnego okresu rozliczeniowego.