jowita pisze:To ja też dołaczyłam do grona oczekujących i mam nadzieję, ze to się dobrze skończy i nie będę musiała po raz drugi zmieniać zdania. 4.01. wieczorem zamówiłam aneks z telefonem Nokia 97 mini - bo uznałam to za dobrą okazję, że były na tą chwilę dostępne.
Dziś mam wciąż w IBOA 'przygotowywanie przesyłki', dzwoniłam zatem aby zapytać o to i miałam nadzieję, ze dowiem się czegoś konkretnego. W swietle tego co na tym forum było mówione o wycofywaniu niektórych telefonów, chciałam się upewnic że skoro telefon wtedy był, a ja go zamówiłam, to go dostanę, choćby za dwa tygodnie.
Niestety, takiej pewności nie mam - wprawdzie konsultant prosił mnie o cierpliwe oczekiwanie, ale wywinął się od jednoznacznych deklaracji. Poza jedną informacją: że w tej chwili tych telefonów już nie ma ;(
Ja naprawdę nie muszę tego mieć zaraz, ale nie bardzo mi się to podoba, że wciąż nie mam pewności czy to dostanę w ogóle. Może powinna tam w tym IBOA być uwaga, że stan wyświetlany nie jest adekwatny do możliwości realizacji zamówienia, właśnie z powodu opóźnien?
Bo jeśli ten telefon przepadnie (kiedy mi o tym powiedzą?), będę musiała wybrać inny (już naprawdę mam dosyć tych zmian pomysłów) i być może inną taryfę, i wszystko jeszcze bardziej się przedłuży.
Skoro doszło do zamówienia to musiał być telefon na magazynie. Pisałem o tym już nie raz więc spokojnie

.
Gdyby nie doszło do zamówienia to na koncie cały czas miałabyś ofertę i możliwość przedłużenia.
[ Dodano: 2011-01-07, 17:54 ]
alc pisze:Szykuję się po raz kolejny do podpisania aneksu i po raz kolejny zamierzam wykorzystać w tym celu SUK:)
Abonament który mnie interesuje to Rodzina 60. Plus usługi dodatkowe i tu mam kilka pytań:
1) chcąc zapoznać się z ofertą odwiedziłem salon ery i po dłuższych negocjacjach dostałem w salonie 5zł zniżki + ubezpieczenie telefonu. Czy komuś udało się dostać te 5zł z ubezpieczeniem w SUK? Zakładając oczywiście cenę wyjściową już ze zniżką, czyli np.: rodzina 60 za 57zł - 5zł (z ubezpieczeniem) 52zł?
2) Tu pytanie do st.konsultant czy te 5zł to może zniżka na pakiety dodatkowe?
3) czy udało się komuś otrzymać, po negocjacjach w SUK, zniżkę na pakiety dodatkowe? Interesuje mnie tu
- internet BC 14 na 6m-cy: za 14zł
- strefa domowa 1000 na 6 m-cy: za 16zł
- 500 sms lub mms: za 5zł
- 3/5 numerów w sieci era lub stacjonarne : za 10/15zł
Ceny dla uproszczenia zaokrągliłem do starych z 22% VAT:)
1) Lepiej się dowiedz co naprawdę wynegocjowałaś bo ja nigdy o żadnej zniżce 5 zł nie słyszałem

Usługa bezpieczny telefon w tej taryfie kosztuje 10,09 zł (
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... ny_telefon) i też nie sądzę, żeby były na to jakieś zniżki. Także jak dla mnie, to warunki które mogłeś dostać to 57 zł (Oferta SUK) + 10,09 zł bezpieczny telefon.
3) nie ma takich zniżek