• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 217
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 217

#451501  autor: st.konsultant
 07 sty 2011, 17:48
jowita pisze:To ja też dołaczyłam do grona oczekujących i mam nadzieję, ze to się dobrze skończy i nie będę musiała po raz drugi zmieniać zdania. 4.01. wieczorem zamówiłam aneks z telefonem Nokia 97 mini - bo uznałam to za dobrą okazję, że były na tą chwilę dostępne.

Dziś mam wciąż w IBOA 'przygotowywanie przesyłki', dzwoniłam zatem aby zapytać o to i miałam nadzieję, ze dowiem się czegoś konkretnego. W swietle tego co na tym forum było mówione o wycofywaniu niektórych telefonów, chciałam się upewnic że skoro telefon wtedy był, a ja go zamówiłam, to go dostanę, choćby za dwa tygodnie.

Niestety, takiej pewności nie mam - wprawdzie konsultant prosił mnie o cierpliwe oczekiwanie, ale wywinął się od jednoznacznych deklaracji. Poza jedną informacją: że w tej chwili tych telefonów już nie ma ;(
Ja naprawdę nie muszę tego mieć zaraz, ale nie bardzo mi się to podoba, że wciąż nie mam pewności czy to dostanę w ogóle. Może powinna tam w tym IBOA być uwaga, że stan wyświetlany nie jest adekwatny do możliwości realizacji zamówienia, właśnie z powodu opóźnien?
Bo jeśli ten telefon przepadnie (kiedy mi o tym powiedzą?), będę musiała wybrać inny (już naprawdę mam dosyć tych zmian pomysłów) i być może inną taryfę, i wszystko jeszcze bardziej się przedłuży.

Skoro doszło do zamówienia to musiał być telefon na magazynie. Pisałem o tym już nie raz więc spokojnie ;).
Gdyby nie doszło do zamówienia to na koncie cały czas miałabyś ofertę i możliwość przedłużenia.

[ Dodano: 2011-01-07, 17:54 ]
alc pisze:Szykuję się po raz kolejny do podpisania aneksu i po raz kolejny zamierzam wykorzystać w tym celu SUK:)

Abonament który mnie interesuje to Rodzina 60. Plus usługi dodatkowe i tu mam kilka pytań:

1) chcąc zapoznać się z ofertą odwiedziłem salon ery i po dłuższych negocjacjach dostałem w salonie 5zł zniżki + ubezpieczenie telefonu. Czy komuś udało się dostać te 5zł z ubezpieczeniem w SUK? Zakładając oczywiście cenę wyjściową już ze zniżką, czyli np.: rodzina 60 za 57zł - 5zł (z ubezpieczeniem) 52zł?

2) Tu pytanie do st.konsultant czy te 5zł to może zniżka na pakiety dodatkowe?

3) czy udało się komuś otrzymać, po negocjacjach w SUK, zniżkę na pakiety dodatkowe? Interesuje mnie tu
- internet BC 14 na 6m-cy: za 14zł
- strefa domowa 1000 na 6 m-cy: za 16zł
- 500 sms lub mms: za 5zł
- 3/5 numerów w sieci era lub stacjonarne : za 10/15zł

Ceny dla uproszczenia zaokrągliłem do starych z 22% VAT:)

1) Lepiej się dowiedz co naprawdę wynegocjowałaś bo ja nigdy o żadnej zniżce 5 zł nie słyszałem :D Usługa bezpieczny telefon w tej taryfie kosztuje 10,09 zł (http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... ny_telefon) i też nie sądzę, żeby były na to jakieś zniżki. Także jak dla mnie, to warunki które mogłeś dostać to 57 zł (Oferta SUK) + 10,09 zł bezpieczny telefon.

3) nie ma takich zniżek

#451528  autor: matce
 07 sty 2011, 19:29
Ja czekam na telefon od 16.12 więc nie narzekajcie tak bardzo :d [ciach - nie podajemy danych osobowych na forum] Telefon miał być w tym tygodniu a tu nic, dziś napisałem jeszcze raz ciekawe co odpiszą. Po prostu mam pecha z tym telefonem, zamawiałem na drugi nr w ten sam dzień a on przyszedł 22.12 .Pozostaje czekać, czekać, czekać i czekać...
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 20:21 przez matce, łącznie zmieniany 1 raz.

#451555  autor: kondziu
 07 sty 2011, 20:55
seiken pisze:Witam
ja po przewertowaniu gruntownie tego tematu
od razu gdy dzis do mnie konsultantka zadzwoniła z ofertą
byłem w pełni przygotowany i od razu poprosiłem o przełączenie mnie do działu rozwiazywania umów
bez zbednych dyskusji powiedziałem ,że oczekuje znaczacej promocji :lol:
Pan z działu od razu zaproponował mi zniżkę na cały okres 24 miesiace -40%
czyli przy taryfie Nowy Bisnes 80 za 48 zł brutto + tel Samsung Wave s8500 za 80zł
wachałem sie jeszcze miedzy SE Vivaz ale b.przekonał mnie wyswietlacz w Samsungu
cool, czyli mamy -40% w Nowy Pakiet Biznes.
Czy ktoś wie jakie są zniżki w taryfie Nowa Firma? Przeglądnąłem cały temat i nikt nie napisał jeszcze :)

I czy można dostać rozliczanie minut do PLAY po takiej samej cenie jak do PLUS/ORANGE?

#451566  autor: seiken
 07 sty 2011, 21:26
Sądzę ,że można wynegocjować podobne
320 min + 10 nr za grosz to w moim przypadku zupełnie wystarczy
akurat na temat minut do pozostałych sieci nie rozmawiałem
bo przy tym upuście to i tak sie zmieszczę
w ok 80 zetach na miesiąc

#451581  autor: kondziu
 07 sty 2011, 22:06
W Pakiecie Biznes idzie z pakietu wartosciowego, ale w przypadku Nowej Firmy dolicza od razu do rachunku :(

Aha, nie pomyliłeś się i nie płacisz przypadkiem 48zł NETTO = 59zł brutto? (przy zniżce 40% tyle wychodzi)

Ktoś w poprzednim temacie pisał, że w nowych taryfach można wychaczyć upust 50% w Nowej Firmie.

Wtedy za 47,5 netto mamy Nowa Firma 270 =270+330 dodatkowy pakiet minut = 600 minut do Ery/Plusa/Orange. Więc super oferta, ale skopana przez extra dopłaty do Play ;/
Ostatnio zmieniony 07 sty 2011, 22:14 przez kondziu, łącznie zmieniany 1 raz.

#451583  autor: moni11
 07 sty 2011, 22:13
seiken pisze:Sądzę ,że można wynegocjować podobne
320 min + 10 nr za grosz to w moim przypadku zupełnie wystarczy
akurat na temat minut do pozostałych sieci nie rozmawiałem
bo przy tym upuście to i tak sie zmieszczę
w ok 80 zetach na miesiąc

pakiet biznesu 80,140- zniżka 40 %
dla Biznesu 400,240,45,25 - zniżka 25%
do tego Rozmowy za grosz ( 10 numerów era, tak-tak, stacjonarne w erze )za 1 grosz abonament 5 zł netto za wszystkie numery
Rozmowy za grosz do innych (TYLKO Z JEDNYM NUMEREM ORANGE LUB PLUS) za 1 grosz -abonament 5 zł netto
zniżki na abonament jak wyżej obowiązują , ale do wygadania pakiet wartościowy np. p.biznesu 80 - 80 zł netto do wygadania
to można dostać w taryfach dla biznesu

#451584  autor: pawel2910
 07 sty 2011, 22:14
Ja mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki czy kurier wynajęty przez ere rozwozi przesyłki w sobotę ? Bo gdy rozmawiałem z konsultantem to mówił, że rozwożą w soboty, a jak u was, mieliście taki przypadek ?

#451596  autor: st.konsultant
 07 sty 2011, 22:35
pawel2910 pisze:Ja mam jeszcze pytanie trochę z innej beczki czy kurier wynajęty przez ere rozwozi przesyłki w sobotę ? Bo gdy rozmawiałem z konsultantem to mówił, że rozwożą w soboty, a jak u was, mieliście taki przypadek ?
Przed świętami DHL jeździł nawet w niedzielę. Nie wiem jak to jest teraz.

#451636  autor: seiken
 08 sty 2011, 09:55
kondziu pisze: Aha, nie pomyliłeś się i nie płacisz przypadkiem 48zł NETTO = 59zł brutto? (przy zniżce 40% tyle wychodzi)
Na razie nie wiem mam zobaczymy jak przyjedzie umowa - gosc powiedział ze bede płacił 48 zet-albo ja źle usłyszałem

#451640  autor: jowita
 08 sty 2011, 10:12
Dzis rano przywitala mnie lawina smsow o zmianie taryfy i takich sprawach jak granie na czekanie (od razu do wylaczenia u mnie) czy hot-spot.
Zalogowalam sie na konto, w nadziei ze znajde informacje o przesylce, ale gdzie tam.
Wciaz jest jak bylo, przygotowywanie.

Natomiast zdziwilo mnie troche ze moja kwota abonamentu wynosi 110,90 skoro w opisie taryf multimedialnych bylo 99,81. Myslalam ze nie bede musiala placic wiecej niz 100 zl - taka bariera psychologiczna.Co to za myk?Ten slynny VAT? Popsulo mi to humor od rana, razem z brakiem jakiejkolwiek informacji o telefonie.

#451656  autor: ywis
 08 sty 2011, 12:05
jowita pisze:atomiast zdziwilo mnie troche ze moja kwota abonamentu wynosi 110,90 skoro w opisie taryf multimedialnych bylo 99,81. Myslalam ze nie bede musiala placic wiecej niz 100 zl - taka bariera psychologiczna.Co to za myk?
Wnioskuję, że zostałaś proporcjonalnie rozliczona podczas zmiany taryf.

#451657  autor: kakadu
 08 sty 2011, 12:08
st.konsultant pisze:
zaspany pisze:Jaka firmą kurierską Era wysyła aneks?
Bo w sms mam napisane
,, nr listu przewozowego DHL 124392.... .... info o przesyłce www.masterlink.pl ''

po wpisaniu strony pasterlink przerzuca mnie na stronę DPD :)

Tzn nie pytał bym się ale w żadnej w systemie tych firm nie ma takiej przesyłki

Jeżeli jest w numerze listu DHL to na pewno przesyłka idzie firmą DHL. Błędnie jest podpięty adres strony w smsie.

Sam numer listu nie wystarczy do sprawdzenia.
Zrób tak:
Wejdź na http://www.dhl.com.pl/sledzenieprzesylk ... j.aspx?t=0 , przejdź na zakładkę "Po numerze referencyjnym", następnie tam gdzie jest numer SAP wpisz 2306632, a pod spodem tam gdzie jest "Numer referencyjny przesyłki:* " wpisz swój numer listu przewozowego.
mam podobny problem, dostałam smsem nr listu przewozowego DHL12426... ale na stronie śledzenia paczek dhl po wpisaniu tego nr wyświetla się że nie ma takiej przesyłki. Wpisanie nr SAP który podał st. konsultant też nic nie daje :|

#451662  autor: st.konsultant
 08 sty 2011, 12:44
ywis pisze:
jowita pisze:atomiast zdziwilo mnie troche ze moja kwota abonamentu wynosi 110,90 skoro w opisie taryf multimedialnych bylo 99,81. Myslalam ze nie bede musiala placic wiecej niz 100 zl - taka bariera psychologiczna.Co to za myk?
Wg mnie to jeszcze nie wskoczył upust na taryfę. Cena 110,90 zł to cennikowa wartość taryfy Rodzina 110.

[ Dodano: 2011-01-08, 12:46 ]
seiken pisze:
kondziu pisze: Aha, nie pomyliłeś się i nie płacisz przypadkiem 48zł NETTO = 59zł brutto? (przy zniżce 40% tyle wychodzi)
Na razie nie wiem mam zobaczymy jak przyjedzie umowa - gosc powiedział ze bede płacił 48 zet-albo ja źle usłyszałem
Przy upuście brana jest pod uwagę kwota netto więc będzie to tak jak napisał kondziu.

#451663  autor: jowita
 08 sty 2011, 12:46
ywis pisze:
Nie, mnie chodzilo nie o fakture tylko o kwote abonamentu. Dzwonilam do BOA i powiedzieli, ze w internecie nie widac promocji (dziwne, ale tak jest.) Powiedzieli mi tez, ze telefon zostal wczoraj przekazany do kuriera (na stronie jeszcze nic nie ma.) Byloby to bardzo szybko, w porownaniu z niektorymi osobami, ktore tu na forum czekaja, tak ze ja na zapas jeszcze nie chce sie cieszyc...

#451665  autor: ywis
 08 sty 2011, 12:55
jowita pisze:Nie, mnie chodzilo nie o fakture tylko o kwote abonamentu. Dzwonilam do BOA i powiedzieli, ze w internecie nie widac promocji (dziwne, ale tak jest.)
Czyli wnioskuję jak wcześniej kolega napisał, że rabat jeszcze nie wskoczył na Twoje konto.
jowita pisze:Powiedzieli mi tez, ze telefon zostal wczoraj przekazany do kuriera (na stronie jeszcze nic nie ma.) Byloby to bardzo szybko, w porownaniu z niektorymi osobami, ktore tu na forum czekaja, tak ze ja na zapas jeszcze nie chce sie cieszyc...
Powinno być ok już teraz, po nowym roku wszystkie przesyłki mają być realizowane jak to miało miejsce do 2 dni robocze od momentu otrzymania sms z informacją o nadaniu przesyłki wraz z podanym nr listu przewozowego.

#451666  autor: st.konsultant
 08 sty 2011, 12:58
ywis pisze:
Powinno być ok już teraz, po nowym roku wszystkie przesyłki mają być realizowane jak to miało miejsce do 2 dni robocze od momentu otrzymania sms z informacją o nadaniu przesyłki wraz z podanym nr listu przewozowego.
Dokładnie, po nowym roku przesyłki są znacznie szybciej wysyłane.

#451685  autor: mpajak
 08 sty 2011, 15:10
Witam,mam pytanie do zorientowanych.Jako że zbliża sie koniec umowy ,napisałem meila do boa i oto otrzymalem odpowiedz:cyt"Rodzina 40- 205 minut miesięcznie do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 40,33 zł z VAT".
Wydaje mi sie że to max co można dostać ale wole sie upewnić :)
Oczywiście do tego mozliwość zakupu nowego telefonu w cenie z cennika jaki mi podesłali.
I dziekuje wszystkim za odpowiedzi,wiedza tu nabyta jest bezcenna :D .Pzdr

#451747  autor: kobe47
 08 sty 2011, 21:00
czy pojawiały się może ostatnio jakieś informacje o wycofaniu Samsunga Galaxy S ze sprzedaży w erze? przedłużam jakoś na dniach umowę i chciałem go kupić, a tu zonk, nie ma go w iboa. chyba tydzień temu to sprawdzałem i był. pytam, bo nie chce mi się brać czegoś innego, sprzedawać na allegro i kupować dopiero potem i9000.

#451840  autor: jawy88
 09 sty 2011, 08:50
jowww pisze:Witam, czy ktoś może się orientuje kiedy mniej więcej powinien być znowu dostępny Vivaz? Jest sens czekać?

wlasnie wczoraj zamowilem se vivaz...99pln przy rodzinie 60 za 57pln .. dodali mi jeszcze po 40 min. na 2 miesiace..... i dowiedzialem sie ze upust na abonament jest wlaczany na 90miesiecy.. czyli nie tak jak niedawno na 24 i wchodzilo po zakonczeniu aneksu na stawki standartowe :lol:

#451888  autor: Alvaro
 09 sty 2011, 13:28
jawy88 pisze: i dowiedzialem sie ze upust na abonament jest wlaczany na 90miesiecy.. czyli nie tak jak niedawno na 24 i wchodzilo po zakonczeniu aneksu na stawki standartowe

Czy ktoś może potwierdzić tą wiadomość? Byłoby fajnie gdyby coś takiego obowiązywało :wink:
  • Strona 31 z 217
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 217
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31