- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Bydgoszcz, salon Galeria Focus ul.Jagiellońska.usiu128 pisze:to musiałeś rozmawiać z jakimś niedouczonym baranem.łazęga pisze:Przed chwilą byłem w salonie. Migracja z telefonem przedłuża ważność o 2 lata od zakończenia starej umowy a nie od migracji. Umowę mam 3 letnią do 05.2016. Czyli migrując miałbym umowę do 05.2018. Tyle.
Oferta migracji na JUMP wchodzi od chwili podpisania umowy migracji a nie od daty zakończenia starej umowy.
Jest to wyraźnie zapisane w aneksie migracyjnym.
W jakim to punkcie pytałeś (miasto, ulica?)
Morvius, zainteresuj się zniżką super rabat-10 zł mniej przy zestawie dwóch różnych usług.
Co do tych nowych ofert JUMP:
umowa bez telefonu na 15 m ale liczone od końca obecnej umowy.
zniżki na telefony odpowiednio dla trzech pakietów od S do L-150 zł,200 zł,250 zł.
Co do tych nowych ofert JUMP:
umowa bez telefonu na 15 m ale liczone od końca obecnej umowy.
zniżki na telefony odpowiednio dla trzech pakietów od S do L-150 zł,200 zł,250 zł.
5XX XXX XXX: Plus
Orange
Play
T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile
Nju mobile
Play

6XX XXX XXX: T-mobile

Cena z gwiazdką jest dla klientów którzy przedłużają swoją umowę.kamciak pisze:usiu128 czyli realizując taki aneks do umowy tzw migracyjny cena telefonu który mnie interesuje czyli lg g2 mini była by 559 niestety czy można by zejść do poziomu 299 czyli z gwiazdką, który jest dla osób, które by to robiły przez iboa, ale skoro przez iboa się nie da samodzielnie ...
Wiem, że nie jesteś wróżką lecz może coś pomożesz.
Ty korzystasz z promocji MIGRACJI dla stałych klientów i obowiązuje Cię cennik ten bez gwiazdki.
Migracja to nie oferta aneksowa którą można negocjować/załatwiać przez iBOA

Chcesz cenę z gwiazdką - to poczekaj aż pojawi się oferta na aneks (czyli 6mcy przed zakończeniem umowy).
Nie mylcie promocji MIGRACJI z promocją ANEKS do umowy.
Jak komuś warunku migracji nie odpowiadają niech czeka aż pojawi się oferta aneksu i po problemie.
Operator wprowadził opcję migracji do nowych taryf ale niektórzy kojarzą to z aneksem do umowy i mylą pojęcia przez co robi się niepotrzebne zamieszanie.
Data zakończenia umowy widnieje na aneksie migracyjnym.geresz pisze:Czy ktoś ma lub widział regulamin migracji na taryfę JUMP bez telefonu ? chodzi mi o pewność że umowa skończy się zgodnie z terminem aktualnej umowy a nie zostanie wydłużona o 24 miesiące od daty przystąpienia do nowej taryfy.
Idź do punktu (bo załatwisz to tam tak samo jak i przez infolinie) wydrukują aneks migracyjny i tam zostanie podana data zakończenia umowy.
dzięki za odpowiedź ale pytanie dodatkowe.. czy decydując się na migrację przez infolinię dostaje się jakieś potwierdzenie zawarcia aneksu migracyjnego droga mailową (a może tradycyjną pocztą) ? żeby później nie wyszło że przez niekompetencję pracownika TM lub jakieś braki w jego wiedzy nie będę związanych z siecią dłużej niż to jest zapisane w aktualnie obowiązującej umowie.
będziesz związany nową umową obowiązującą od chwili migracji. Załatwiając dokumenty przez infolinie dostaniesz aneks do podpisu do domu.geresz pisze:dzięki za odpowiedź ale pytanie dodatkowe.. czy decydując się na migrację przez infolinię dostaje się jakieś potwierdzenie zawarcia aneksu migracyjnego droga mailową (a może tradycyjną pocztą) ? żeby później nie wyszło że przez niekompetencję pracownika TM lub jakieś braki w jego wiedzy nie będę związanych z siecią dłużej niż to jest zapisane w aktualnie obowiązującej umowie.
A to jakiś problem poświęcić kilkanaście minut, podejść do punktu i na miejscu spokojnie przeczytać i podpisać?
żaden problem oczywiście.. dziś już byłem w punkcie TM, w Reducie .. i dowiedziałem się od pracownika że przejście na Jump-a wiąże się z koniecznością związania się z TM na kolejne 2 lata licząc od dnia dzisiejszego. Wolałbym mieć pewność że tak jednak nie będzie.
Jednak wprowadzają człowieka w błąd. Wysyłają SMS, że na iboa jest dla mnie świetna oferta przedłużeniowa, której faktycznie w ogóle nie ma.usiu128 pisze: Migracja to nie oferta aneksowa którą można negocjować/załatwiać przez iBOA![]()
Właśnie skończyłem kolejną rozmowę z BOK. Pierwszy konsultant, który potwierdził wszystko to co pisali usiu i st.konsultant. Zmigrowałem 2 umowy. Bez tel. bez zmiany długości umowy i z tel. 24 m-ce od dnia migracji (starą umowę miałem do maja 2016, po migracji mam do czerwca 2016). Muszę tylko zapłacić za kuriera 18,99 zł.
Teraz wchodzę na Mój TM - nowy banner głoszący "Przedłuż swoją umowę z TM". Klikam na to i mi pokazuje internet mobilny.

Powiem tak, dzisiaj rozmawiałem BOA i dowiedziałem się cos dziwnego. Posiadam dwa numeru telefonu t-mobile.
Jedno nr od 2005 roku taryfą rodziną 40 a drugi nr nie dawno od 2013 roku listopadzie podpisaną umową. Powiem ze, na starym numeru dają migracji 129 zł a płacę obecnie około 100 zł. A nowym numerem dali możliwość migracji od 39 zł a płacę obecnie 59 zł. Oczywiście zgodziłem się migracji i będzie kurier umową. 20 zł będę płacił mniej.
Co widzę bardzo dziwnie traktują dla numeru długoletniej. Jak dobrze brałem drugi nr który dają lepszy oferty. Dziwnie polityka t-mobile.
Jak kończy się umowa to lepiej wypowiedzi umową a potem popisywać na nowo i nowe nr. Wtedy zostaje lepszy oferty. Bardzo dziwnie traktujący stały klientów.
Jedno nr od 2005 roku taryfą rodziną 40 a drugi nr nie dawno od 2013 roku listopadzie podpisaną umową. Powiem ze, na starym numeru dają migracji 129 zł a płacę obecnie około 100 zł. A nowym numerem dali możliwość migracji od 39 zł a płacę obecnie 59 zł. Oczywiście zgodziłem się migracji i będzie kurier umową. 20 zł będę płacił mniej.
Co widzę bardzo dziwnie traktują dla numeru długoletniej. Jak dobrze brałem drugi nr który dają lepszy oferty. Dziwnie polityka t-mobile.
Jak kończy się umowa to lepiej wypowiedzi umową a potem popisywać na nowo i nowe nr. Wtedy zostaje lepszy oferty. Bardzo dziwnie traktujący stały klientów.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 21:22 przez grzegorz0plonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Może ktos potwierdzic jak to wyglada
Mam umowe na 24 miesiace zostalo mi jeszcze 12 miesiecy czy moge zmigrowac do nowej JUMP ?Obecnie place 99 wszystko nolimit czy w nowej JUMP jest szansa na obnizenie rachunku czy tylko na dobranie nowego tel ?Jesli przedluze to umowa skonczy mi sie za 12 miesiecy tak jak powinna stara czy po prostu kolejne 24 musze ciagnac?
Mam umowe na 24 miesiace zostalo mi jeszcze 12 miesiecy czy moge zmigrowac do nowej JUMP ?Obecnie place 99 wszystko nolimit czy w nowej JUMP jest szansa na obnizenie rachunku czy tylko na dobranie nowego tel ?Jesli przedluze to umowa skonczy mi sie za 12 miesiecy tak jak powinna stara czy po prostu kolejne 24 musze ciagnac?
A ile letnie ma nr?? Jeśli masz nr od 5 lata to podobno nic nie zostaniesz dobrego. Pewnie dadzą migracji około 129 zł. A jeśli masz nr od 2011 to pewnie powinny dać fajnego oferty migracji. Ale lepiej zapytaj BOA.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2014, 21:30 przez grzegorz0plonka, łącznie zmieniany 1 raz.
Blady, migrować chyba już możesz. Jeśli płacisz nadal raty za sprzęt, doliczone one zostaną do nowego rachunku. Z tego co się orientuję, to sprawdzają średnią rachunków i wtedy wybierają ofertę. Nie może ona być niższa od poprzedniej. Co do telefonu, chyba, ale najlepiej żebyś zadzwonił do BOA.
A moim migracji nie ciągnąc kolejnego 24 mies umowy.