• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

#543820  autor: Spioszek
 29 mar 2012, 13:15
T-mobile gorzej na tym może wyjść bo przecież więcej musi Playowi płacić za zakończenie połączenia niż jak z playa do T-mobile się dzwoni ;)

#543822  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 13:23
darkangel pisze:T-mobile gorzej na tym może wyjść bo przecież więcej musi Playowi płacić za zakończenie połączenia niż jak z playa do T-mobile się dzwoni
Dzięki tej ofercie sporo osób będzie nabijało minuty bonusowe na Play'a i sprzedawało karty SIM Play z nawet kilkoma tysięcy darmowymi minutami do wszystkich sieci na Allegro. To nawet na operatora może być gorsze, niż FCT-y.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543825  autor: łazęga
 29 mar 2012, 13:42
Ciekawe czy będzie można migrować z taryf Rodzinnych?

#543826  autor: bora1410
 29 mar 2012, 13:42
Karlos20 pisze:.
Uważam, że Play lepiej dotrze z ofertą, gdyż osoby mają świadomość, że w taryfach głosowych, mają dostęp do 3 zasięgów (TM może mieć dostęp tylko do swoich nadajników lub ewentualnie do Orange w ramach projektu NetWorks!).
Oferta No limit to oferta skierowana dla bogatszej części społeczeństwa i dla biznesu. Niewielu którzy mieli abonament za 50zł z telefonem przejdą na taką ofertę. Prepaidowcy też pewno nie skorzystają. A jak ktoś z biznesu ma za taką samą cenę T lub Playa to wybór może być jeden. T-Mobile bije na głowę jakością czy to samych rozmów czy też obsługi. Do tego dojdzie HD Voice i pozamiatane. Play szacował zainteresowanie ofertą na 5mln. klientów. Nie będą mieli 20% tego co zakładają. Bardzo szanuje Playa za to co robi, drugi mój numer to Play. Ale nawet chwili bym się nie zastanawiał czy wolę mieć zasięg T-Mobile, czy 3 sieci z Playa. Nawet wolałbym samego Orange zasięg niż Playa, Plusa i Orange na warunkach P4. Play i Gruszka mają dziś mały dramat. Na bank w najczarniejszych snach się tego nie spodziewali.

#543829  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 13:48
bora1410 pisze:Play i Gruszka mają dziś mały dramat. Na bank w najczarniejszych snach się tego nie spodziewali.
Oni nie mają co rozpaczać, bo od jutra w ofertach, żeby zatrzymać klientów dadzą dodatkowe benefity, nawet niewymienione w tabelkach, szerzej prezentowanych w portalach telekom, czy też na blogu. M.in. składając wypowiedzenie, można otrzymać lepszą ofertę niż ustaloną w materiałach - zawsze tak było. I to będzie się tyczyło zarówno Play'a, jak i T-Mobile.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543831  autor: bora1410
 29 mar 2012, 13:57
Karlos20 oj chyba nie wiesz o czym piszesz. Są plany sprzedażowe, ustawiona cała strategia pod konkretny produkt. Wszystko dokładnie wyliczone. Trwa takie coś trochę czasu i kosztuję kupę pieniędzy. W tej strategi bankowo nie uwzględnili że któryś z operatorów może dać podobną ofertę. A ten jeden szczegół zachwieje tymi słupkami/wynikami sprzedażowymi, całymi wyliczeniami i to bardzo mocno. Jeszcze jedyna ich szansa to szybka modyfikacja dla taryf biznes (mówili o tym że wejdzie już niedługo nowa oferta). Bo ta oferta no limit to głównie biznes będzie nią zainteresowany. Ale to też się nie da tego zrobić tak hop siup na wariata, bez wyliczeń odpowiednich. Jestem pewny że wiele osób z góry Playa ma teraz mocno nie wesołe miny.

#543834  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 14:06
bora1410, tyle, że Play niedawno zaoferował dość korzystne umowy dla biznesu, które nie mają umowy terminowej wraz z numerami stacjonarnymi bez limitów (w porównaniu do no-limit na komórki, gdzie fixy są płatne extra). A firma na bank ceni sobie dogodny nieograniczony kontakt w ramach tej samej sieci i na stacjonarne oraz dużo minut za nieduże pieniądze. No i kontrakt - im krótszy, tym lepszy (nawet na czas nieokreślony), bo zawsze będzie można wybrać innego operatora, który zaoferuje lepsze warunki.

#543843  autor: Atlan
 29 mar 2012, 14:18
Dla mnie to nic niewarta jest ta oferta, jeśli nie ma zmian w niższych taryfach TylkoSIM. Nieważne kto przedstawił pierwszy ofertę, ważne jest to co przedstawił. Play zaprezentował kompleksową ofertę TylkoSIM, od 19 do 79zł, a T-Mobile dało tylko kawałek tego tortu...

Zagadki logiczne

#543844  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 14:23
To było pewne, że Play bardziej się przyłożył i przygotował do nowych ofert. Niektóre opcje Tylko SIM są korzystniejsze, niż niektóre prepaidy (nawet Fresh i Lubię To są słabsze).

#543870  autor: Ranger
 29 mar 2012, 15:31
Mnie ciekawi, komu ta oferta wyjdzie na zdrowie :)

Obrazek

#543873  autor: Edmund
 29 mar 2012, 15:46
bora1410 pisze:Play i Gruszka mają dziś mały dramat. Na bank w najczarniejszych snach się tego nie spodziewali.
Oj... z tym się zgodzę. Reakcja T-M była zaskakująco szybka, choć skopiowanie i lekka modyfikacja oferty Formuła 4.0 pozwoliła właśnie szybką reakcję. Czekać tylko na reakcję Orange, bo na Plusa bym w ogóle nie liczył.
Karlos20 pisze:Dzięki tej ofercie sporo osób będzie nabijało minuty bonusowe na Play'a i sprzedawało karty SIM Play z nawet kilkoma tysięcy darmowymi minutami do wszystkich sieci na Allegro. To nawet na operatora może być gorsze, niż FCT-y.
Zakładając że cena minuty rozmowy to 10gr/min to wtedy koszt abonamentu 80zł zwraca się nam po wydzwonieniu 800 minut (ok. 13,5 godziny) co daje nam 400minut (prawie 7 godzin) w ramach promocji Play "Zbieraj Minuty". Zatem można się spokojnie spodziewać takich aukcji gdzie ludzie będą sprzedawać takie karty sim Play Fresh z nabitymi minutami w ilości 100 do 2000 minut/kartę.
Tego chyba T-Mobile nie przewidział :PP

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#543880  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 15:59
No i uwaga: jak donosi na Facebooku portal konkurencyjny od Telepolis.pl (Komórkomania) - OD DZIŚ od godz. 15-stej można już podpisywać umowy na nowe abo FORMUŁA 4.0 oraz na ulepszone taryfy z rodziny LongPlay II.
--Edit: na blogu Play, informacja została potwierdzona. Play jest pierwszy.

#543882  autor: KC-KARLOS
 29 mar 2012, 16:11
Oferta FORMUŁA 4.0 już jest w sprzedaży od dziś od godz. 15-stej. Informacja potwierdzona z Biura Prasowego PLAY. http://blogplay.pl/2012/03/formula-4-0-juz-w-sklepach/

#543883  autor: user_delete19
 29 mar 2012, 16:11
Zakrza pisze:Jakby nie patrzeć to T-Mobile jest szybszy, bo startuje już od dzisiaj.
Karlos20 pisze:Edit: na blogu Play, informacja została potwierdzona. Play jest pierwszy.
;)

#543885  autor: słoneczny
 29 mar 2012, 16:22
To kto będzie 5 godzin wcześniej czy później jest już mało ważne.
Wiadomość poszła w świat za sprawą Play. Gazety pierwsze rozpisały się o Play.
I taki komunikat już zostanie.

T bardzo szybko reaguje, ale niestety tylko na część oferty konkurenta.
W niskich abonamentach bez telefonu, T nadal milczy. A to one mogą być magnesem w tym całym zamieszaniu.

#543889  autor: RRRR
 29 mar 2012, 16:35
Jestem pod wrażeniem liftingu oferty tylkoSIM, już nie mam wątpliwości gdzie uciekać z Orange :)

#543890  autor: user_delete34
 29 mar 2012, 16:35
Tekstów dotyczących wiecznej "lepszości" PLAY nie będę ponownie komentował. Poprę jednak ten fragment:
Karlos20 pisze:Uważam, że Play lepiej dotrze z ofertą
argumentując to przekonaniem większości młodych, że "PLAY jest lepszy, bo tak" i namawianiem przez nich na to abo rodziny i znajomych bez zastanowienia.
Roaming w 2 sieciach + macierzysta PLAY ma się nijak do jakości usług Plusa czy T moim zdaniem.
Wcześniej pochwaliłem w innym temacie PLAY zapominając, że te niecałe 100 zł to oferta bez telefonu. To jednak za dużo i żadna z tych ofert moim zdaniem nie jest na tyle warta uwagi, by wydawać z telefonem ponad 1,5 stówki na miesiąc, a chyba mało kto musi być przy telefonie 24/7. To jeszcze telefon, a nie niszczarka do banknotów. 150 zł max to można dać za taki no limit z fonem+szybki, nielimitowany internet mobilny/stacjonarny, moim zdaniem. Przy okazji: PLAY myśli tak pozytywnie z tymi 5 mln klientami, a ciekawe czy będzie miał choć 10 razy mniej.
Zaciekawił mnie też, że
Karlos20 pisze: M.in. składając wypowiedzenie, można otrzymać lepszą ofertę niż ustaloną w materiałach
Niby takie oczywiste, ale (wiem, że to zupełnie inny op i typ oferty) mojemu tacie przy rozwiązywaniu oferty z Orange o internet mobilny nawet nic nie proponowano, zapytano tylko o powód i koniec. Widać, jak opom zależy na klientach. ;)
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, 16:45 przez user_delete34, łącznie zmieniany 3 razy.

#543893  autor: szarygumis
 29 mar 2012, 16:41
e czy to ważne kto pierwszy, ważne że tworzą bardziej korzystne oferty.
Oferta ta akurat nie jest dla mnie (za droga), ale oby tak dalej jak ma być lepiej to niech operatorzy się kopiują a czy to ten wprowadza czy tamten czy to takie ważne?
:smt006

#543895  autor: kamil4862
 29 mar 2012, 16:47
Karlos20 pisze:Dzięki tej ofercie sporo osób będzie nabijało minuty bonusowe na Play'a
I dzięki temu skorzysta Play i przede wszystkim my :)

Obrazek

#543901  autor: Vieslav
 29 mar 2012, 16:56
Karlos20 pisze:Uważam, że Play lepiej dotrze z ofertą, gdyż osoby mają świadomość, że w taryfach głosowych, mają dostęp do 3 zasięgów
Może nie kompromitujmy się... Play właściwie nie ma swojej infrastruktury, Orange ledwie zipie a Plus to jeden wielki burdel. Sprawdziłem już na własnej skórze - jeśli wybierać to tylko T. Być może w twojej okolicy jest inaczej. U mnie 2G Orange i 2G/3G Playa to kpina, a Plus jakoś dziwnie się zachowuje - tzn ciężko zrozumieć co mówi osoba mająca telefon w Plusie.
Sama idea jest bardzo dobra, mam nadzieję, że będzie dopracowywana i włączą do oferty stacjonarne i pakiet data.
  • Strona 4 z 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4