yagi pisze:malyniak pisze:Nie, dopiero wziąłem ten świstek z Playa, a do Ery wybieram się jutro lub pojutrze
Nie robisz z pelnomocnictwem? Przecierz to duuuzo upraszcza sprawe...
Witam,
Wcale nie jest łatwiej ani prościej z pełnomocnictwem. 28 pażdziernika byłem w punkcie sprzedaży Play, żeby przenieść mój numer z Ery do Play. Wybrałem wersję z pełnomocnictwem. Dzisiaj (22/11/2007) rozpoczynam wszystko od nowa. Era twierdzi, że żadnego pisma z Play nie otrzymała, a Play twierdzi, że oczywiście wszystko co trzeba do Ery wysłał, ale nie otrzymał niestety żadnej odpowiedzi i nic nie może zrobić. Na dodatek nikt nie ponosi za tą sytuację odpowiedzialności. Mam tylko komplet dokumentów z Play, które straciły już ważność.
Także dzisiaj rozpoczynam wersję bez pełnomocnictwa.
Aktualizacja: Wróciłem właśnie z Play.... Oni nic nie zrobią... wszystko w rękach Ery.
Ze strony Play proces trwa nadal, pomimo że zaświadczenie o możliwościach technicznych przeniesienia numeru utraciło ważność 18/11/2007, a wszelkie ustawowe terminy zostały przekroczone. Nie mam szansy na żadną reklamację, ani na żadne dochodzenie swoich praw. Tylko czekać... jak długo??? Nie wiadomo...