• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 292 z 318
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 318

#356424  autor: kamaz222
 30 sie 2009, 17:51
limakcki pisze:Troszkę nie tak dla nowych: 45zł x 24mce +99zł + 49zł (aktywacja dla nowych chyba tyle wynosi nie jestem pewny do końca) = 1228zł
No to nawet tak jak napisałes zgadza się , to z ich strony oferowanie takiej oferty too jest po prostu kpina z klienta. NIestety takie są realia.
Jeszcze jedno to co powiesz na oferte bez teleofnu 30minut za 15zł to jest dopiero kpina.
teraz mam za 15zł 80 minut (40 do all i 40 do ery)

#356430  autor: limakcki
 30 sie 2009, 18:35
Po pierwsze z tych 30zł dla stałych ab. możesz jeszcze pewnie coś urwać może do 25zł, po drugie nie licz na nie wiadomo co, bo dla ery prawdę mówiąc jesteś mało wartościowym klientem (żeby nie powiedzieć żadnym - taka jest smutna prawda), bo nawet użytkownicy telefonu na kartę mają większe opłaty niż Ty obecnie. Trochę oczywiście masz racji, bo różnica między jakimkolwiek abonamentem małym czy dużym powinna być znaczniejsza porównując ofertę dla stałych i nowych abonentów, a era o każdego abonenta powinna dbać nieważne ile płaci. Co do ofert bez telefonu zapomnij najlepiej o nich, są nieopłacalne co udowodniłem kilka stron wcześniej obliczając podobnie jak Ty całościowy abonament i zakładając, że telefon od ery sprzeda się na allegro i pieniądze przeznaczy się na opłaty, polecam przeczytać albo obliczyć samemu...

#356455  autor: Lukaszek78
 30 sie 2009, 21:08
thonka pisze:Lukaszek78, wszystko zalezy od tego czego potrzebujesz i kiedy dokladnie konczy Ci sie umowa.
aktualnie miales 160 minut i jeszcze przekraczales te ilosc wiec polecilbym start od NE60 gdzie jest 120 minut + w obecnej ofercie bedzie drugie tyle do plusa, ery, orange i na stacjonarne. Koszt przy przedluzeniu bez zbednych negocjacji to 50zl miesiecznie. ile moga zejsc po negocjacjach to juz ciezko przewidziec, bo co nowa promocja to inne upusty dla marudzacych ;) poprzednio bylo to 40zl na caly okres umowy. tym bardziej ciezko jest podac ew. ceny telefonow. zawsze jest tez ne80 za 70zl gdzie jest 170 minut + drugie tyle do w/w sieci. tu znizka dla marud, o ile mnie pamiec nie myli, to bylo 60zl na caly okres umowy.
staz w sieci nie ma teraz znaczenia. rachunki owszem, ale dopiero od 300zl na aktywacje.
na razie jeszcze zadnego odzewu z ich strony nie bylo, umowa dokladnie konczy sie 30 stycznia 2010 r wiec jest troszke czasu ale ten czs szybko zleci

#356457  autor: thonka
 30 sie 2009, 21:10
kamaz222 taka polityka firmy, ze dla stalych warunki sa takie a nie inne.
ceny telefonow sa ustalane wg. tego ile operator dostanie od Ciebie z abonamentu, przy ne100 nowy zaplaci 105x24, staly dostnie to za 90zlx24 a wiec 360zl taniej (a niejednokrotnie jeszcze mniej, bo znizka moze byc o wiele wyzsza). to jest operator komorkowy, a nie sklep z telefonami. nastaly czasy takie, a nie inne - nikt nie chce sie bawic w sw. mikolaja, a juz tym bardziej w ofertach za 25zl...

co do Twoich wyliczen: mozesz dostac to za 25zl czyli 25x24+499=1099zl,
nowy: 49 (aktywacja), 99 telefon +45x24= 1228zl
Ostatnio zmieniony 31 sie 2009, 00:25 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#356474  autor: Sławek
 30 sie 2009, 22:19
Era chcialaby miec jak najwiecej abonentow, a nie pre-paidowcow, ale ju nie bardzo chce cos od siebie dac. Przyklad? Minuty do sieci, ktore schodza dopiero po wyczerpaniu minut do wszystkich. Mala elastycznosc... jak pamietam, chcialem przetrzymac numer nawet bez minut, za jakas skromna oplata przez pol roku, a dopiero potem przedluzyc umowe na dwa lata- takiej mozliwosci brak, a przeciez alternatywa jest rozwiazanie umowy. Teraz jest zawieszenie abonamentu, chociaz nie wiem dokladnie jak dziala, ale jeszcze rok temu nie mialem mozliwosci go zawiesic. Minuty w sieci kosztuja blisko 30gr. Zasieg najgorszy w kraju. BlueConnect- porazka... moj znajomy tak psioczyl, bo nie mial nawet tygodnia na przetestowanie uslugi, podpisal wiec umowe w ciemno i okazalo sie, ze u niego BC dziala tylko na balkonie i to ledwo ledwo, teraz musi bulic za usluge, ktorej nie ma. Ta promocja urodzinowa troche Ere ratuje (no i numer stacjonarny, jesli komus potrzebny- tu Era jest bezkonkurencyjna), a oczywiscie, promocja urodzinowa jest niedostepna dla stalych, co wg mnie jest absurdem.

#356482  autor: limakcki
 30 sie 2009, 22:35
Sławek pisze:Minuty do sieci, ktore schodza dopiero po wyczerpaniu minut do wszystkich.
Chyba się mylisz, z tego co pamiętam St.konsultant wypowiadał się na forum w tej kwestii i wyszło, że akurat jeśli chodzi o schodzenie minut to w tym momencie zawsze jest na korzyść abonenta, czyli minuty w sieci przed minutami do wszystkich!!!

Sławek pisze:Zasieg najgorszy w kraju. BlueConnect- porazka... moj znajomy tak psioczyl, bo nie mial nawet tygodnia na przetestowanie uslugi, podpisal wiec umowe w ciemno i okazalo sie, ze u niego BC dziala tylko na balkonie i to ledwo ledwo, teraz musi bulic za usluge, ktorej nie ma.
Hmmm dziwny ten Twój znajomy jesli nie ma zasięgu to niech dzwoni do ery przyślą technika, który wystawi zaświadczenie o braku zasięgu i umowa rozwiązana... Tak na marginesie najgorszy zasięg w kraju jeśli chodzi o net ma play, polecam obejrzeć mapę zasięgu na ich stronie.
Sławek pisze:chcialem przetrzymac numer nawet bez minut, za jakas skromna oplata przez pol roku, a dopiero potem przedluzyc umowe na dwa lata- takiej mozliwosci brak, a przeciez alternatywa jest rozwiazanie umowy.
Ale mogłeś przecież wysłać wypowiedzenie, w którym zaznaczasz, iż po okresie minimalnym przenosisz numer do tak taka, później przenieść go znów do abonamentu. A jeśli z jakichś przyczyn chciałeś zachować staż abonencki to wystarczyło poprosić o obniżenie abonamentu na najniższy możliwy przejść w czas nieokreślony umowy i w najodpowiedniejszym dla siebie momencie przedłużyć umowę.

#356493  autor: Sławek
 30 sie 2009, 22:59
limakcki pisze:Chyba się mylisz, z tego co pamiętam St.konsultant wypowiadał się na forum w tej kwestii i wyszło, że akurat jeśli chodzi o schodzenie minut to w tym momencie zawsze jest na korzyść abonenta, czyli minuty w sieci przed minutami do wszystkich!!!
Nieprawda- przejrzyj sobie np. oferte bez telefonu "e-promocja".

limakcki pisze:Hmmm dziwny ten Twój znajomy jesli nie ma zasięgu to niech dzwoni do ery przyślą technika, który wystawi zaświadczenie o braku zasięgu i umowa rozwiązana...
Wiesz ile czasu on sie z nimi uzeral? Juz machnal reka, bo ma tego dosyc. Telefon przeniosl do Play i powiedzial, ze juz nic wiecej z Era wspolnego miec nie chce.
Zasieg teoretycznie jest, ale siec jest zawsze przeciazona w jego okolicy.
limakcki pisze:Tak na marginesie najgorszy zasięg w kraju jeśli chodzi o net ma play, polecam obejrzeć mapę zasięgu na ich stronie.
Mialem na mysli ogolny zasieg (lacznie z gsm, a tu Play jest najlepszy- swoj i Plusa).
limakcki pisze:Ale mogłeś przecież wysłać wypowiedzenie, w którym zaznaczasz, iż po okresie minimalnym przenosisz numer do tak taka, później przenieść go znów do abonamentu. A jeśli z jakichś przyczyn chciałeś zachować staż abonencki to wystarczyło poprosić o obniżenie abonamentu na najniższy możliwy przejść w czas nieokreślony umowy i w najodpowiedniejszym dla siebie momencie przedłużyć umowę.
W obu wymienionych przez Ciebie przypadkach przy zawieraniu kolejnej umowy bylbym traktowany jak nowy (pytalem o to pania z dzialu utrzymania klienta), wiec bylo to dla mnie bez sensu.

#356495  autor: osachorzow
 30 sie 2009, 23:04
Sławek, w przypadku
limakcki pisze:obniżenie abonamentu na najniższy możliwy przejść w czas nieokreślony umowy i w najodpowiedniejszym dla siebie momencie przedłużyć umowę
to niby z jakiej paki miałbyś być traktowany jako nowy ;) przecież cały czas byłbyś normalnym abonentem ;) więc chyba się z panią źle zrozumieliście ;)

#356496  autor: Sławek
 30 sie 2009, 23:12
osachorzow pisze:Sławek, w przypadku
limakcki pisze:obniżenie abonamentu na najniższy możliwy przejść w czas nieokreślony umowy i w najodpowiedniejszym dla siebie momencie przedłużyć umowę
to niby z jakiej paki miałbyś być traktowany jako nowy ;) przecież cały czas byłbyś normalnym abonentem ;) więc chyba się z panią źle zrozumieliście ;)
Byc moze. W kazdym razie, ta pani nie przejawiala jakiejs szczegolnej checi do przekonania mnie, mimo, ze zazwyczaj przekraczalem abonament o ok. 70%.
Zapytalem ja o mozliwosci, uslyszalem to, co Wam napisalem, powiedzialem, ze takie opcje mi nie odpowiadaja, na co pani: "no to rozwiazemy umowe", odparlem: "no to dobrze, rozwiazmy umowe". I na tym stanelo.
Trudno, stracili klienta po czterech latach- ich strata :)

[ Dodano: 2009-08-30, 23:18 ]
Aha... pytalem wtedy tez o ewentualne przejscie na taryfe zero (wtedy jeszcze byla), to mi zaspiewala oplate migracyjna 100zl :))

#356499  autor: thonka
 30 sie 2009, 23:42
Sławek pisze:Minuty do sieci, ktore schodza dopiero po wyczerpaniu minut do wszystkich.
malo bylo ostatnio takich promocji. w wiekszosci przypadkow przy nowej erze i w poznych nowych komfortach minuty schodzily korzystnie dla abonenta. teraz wyjatkiem jest umowa bez telefonu na 12 miesiecy brana jako dodatkowy nr do juz posiadanego przy przedluzeniu (np. 30minut + 30 do ery), oraz obecna z podwojonym pakietem minut
Mala elastycznosc... jak pamietam, chcialem przetrzymac numer nawet bez minut, za jakas skromna oplata przez pol roku, a dopiero potem przedluzyc umowe na dwa lata- takiej mozliwosci brak, a przeciez alternatywa jest rozwiazanie umowy.
zawsze mogles przejsc do taktaka (wtedy koszt to ponowna aktywacja jakbys byl z ulicy) lub wlaczyc sobie tylko 1 oferte (komforty) tudziez obnizyc abonament w przypadku nowej ery. w tym drugim przypadku bylbys abonentem stalym.
Sławek pisze:eraz jest zawieszenie abonamentu, chociaz nie wiem dokladnie jak dziala, ale jeszcze rok temu nie mialem mozliwosci go zawiesic.
wraz z wejsciem nowej ery mozesz raz w ciagu calej umowy zawiesic abonament do 6 miesiecy. jest to platne 2zl za kazdy miesiac. co ciekawe mozesz wtedy wykonywac i odbierac polaczenia (taryfikacja wg. cennika - zawieszasz tylko sam abonament w sensie oplata i minuty). w komfortach zawiesic tez mozna chyba bylo, ale wiazalo sie to z wyzsza oplata oraz brakiem tzasiegu w tym czasie.
Sławek pisze:Zasieg najgorszy w kraju. BlueConnect- porazka... moj znajomy tak psioczyl, bo nie mial nawet tygodnia na przetestowanie uslugi, podpisal wiec umowe w ciemno i okazalo sie, ze u niego BC dziala tylko na balkonie i to ledwo ledwo, teraz musi bulic za usluge, ktorej nie ma
wszystko tu zalezy od lokalizacji... gdzies lepiej ma era, gdzie indziej plus. po to sie testuje zasieg, by miec pewnosc, ze nie wpakuje sie na mine... wystarczylo kupic sobie bc starter (oferta na karte) i przetestowac jak dziala. nie chce mi sie wierzyc, ze wzial w ciemno abonament nie majac pewnosci co do zasiegu. inna sprawa jest natomiast, ze nawet zaraz przy nadajniku bedac w budynku z betonu nie da sie uzyskac dobrego zasiegu (mam nadajnik gsm na wyzszym bloku 50m od siebie, a i tak lepiej dziala mi umts oddalony 1km). wiele z tego co mowia nam znajomi jest dosc mocno podkolorowane i wiem to z wlasnego doswiadczenia, bo kilka osob juz mi tez narzekalo na zasieg niejednej sieci, a nie potrafili sobie np. zalatwic za 5zl przedluzacza usb do modemu (bo przeciez nie bede siedziec przy oknie z laptotem)...
Sławek pisze:a oczywiscie, promocja urodzinowa jest niedostepna dla stalych, co wg mnie jest absurdem.
tos sie popisal... szkoda, ze nie przeczytales do konca tego co tutaj bylo juz pisane przez kilka ostatnich stron, a przynajmniej 2 osoby pisaly, ze oferta bedzie taka sama, tylko poki co nie jest jeszcze oficjalnie znana...
limakcki pisze:jesli nie ma zasięgu to niech dzwoni do ery przyślą technika, który wystawi zaświadczenie o braku zasięgu i umowa rozwiązana...
to nie dziala w ten sposob. czlowiek musi wiedzec co podpisuje, niewiedza o braku zasiegu nie zwalnia z odpowiedzialnosci z tytulu zawartej umowy. dziala to mniej wiecej na zasadzie, bierz oferte na karte, przetestuj, bo po podpisaniu umowy w salonie tak latwo sie nie wykrecisz.
Sławek pisze:Aha... pytalem wtedy tez o ewentualne przejscie na taryfe zero (wtedy jeszcze byla), to mi zaspiewala oplate migracyjna 100zl :) )
chyba nie myslales, ze dostaniesz taka oferte za free? oplata aktywacyjna tej oferty to byla wlasnie 99zl dla kazdego.
Lukaszek78 pisze:na razie jeszcze zadnego odzewu z ich strony nie bylo, umowa dokladnie konczy sie 30 stycznia 2010 r wiec jest troszke czasu ale ten czs szybko zleci
looo panieeeee... to tu jeszcze masz tyle czasu, ze hoho ;) telefony z konsultantami bedziesz mial w takim razie w okolicy swiat i cudownie zamilkna po 31 grudnia jak to maja w zwyczaju. do dzis nie jestem w stanie zrozumiec dlaczego tak robia ;)
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 23:55 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#356502  autor: st.konsultant
 30 sie 2009, 23:54
thonka pisze:
Sławek pisze:eraz jest zawieszenie abonamentu, chociaz nie wiem dokladnie jak dziala, ale jeszcze rok temu nie mialem mozliwosci go zawiesic.
wraz z wejsciem nowej ery mozesz raz w ciagu calej umowy zawiesic abonament do 6 miesiecy. jest to platne 2zl za kazdy miesiac. co ciekawe mozesz wtedy wykonywac i odbierac polaczenia (taryfikacja wg. cennika - zawieszasz tylko sam abonament w sensie oplata i minuty[/quote="Sławek"]
małe sprostowanie, opłata jest jednorazowa ;) nie ma znaczenia ile miesięcy :)

#356503  autor: thonka
 30 sie 2009, 23:55
st.konsultant pisze:małe sprostowanie, opłata jest jednorazowa ;) nie ma znaczenia ile miesięcy :)
to jeszcze lepiej ;)

#356504  autor: Sławek
 30 sie 2009, 23:56
thonka pisze:wraz z wejsciem nowej ery mozesz raz w ciagu calej umowy zawiesic abonament do 6 miesiecy. jest to platne 2zl za kazdy miesiac. co ciekawe mozesz wtedy wykonywac i odbierac polaczenia (taryfikacja wg. cennika - zawieszasz tylko sam abonament w sensie oplata i minuty
Czyli teoretycznie moglem przedluzyc umowe i od razu zawiesic na 6 miesiecy? No to tego mi nikt nie powiedzial, ta pani w dziale utrzymania rowniez.
thonka pisze:wiele z tego co mowia nam znajomi jest dosc mocno podkolorowane
Znam tego czlowieka wiele lat i wiem co mowi i co sie u niego dzieje. Nie wyobrazam sobie ciagniecia przedluzacza przez trzy pokoje na balkon, zeby zlapac troche BluConnect.
thonka pisze:tos sie popisal...
Wybacz wszechwiedzacy, nie jestem w stanie przeczytac kazdej wiadomosci na kazdym forum. Mysle, ze Ty tez nie.
thonka pisze:chyba nie myslales, ze dostaniesz taka oferte za free?
No coz... jesli od stalego abonenta wymaga sie aktywacji, to ja nie chce robic interesow z taka siecia :D

Zamknijmy juz dyskusje o moim nieprzedluzeniu, bo to nie ma sensu. Mam teraz dobra oferte, jestem na 90% pewien, ze po zakonczeniu umowy bede mial lepsza, niz nowi abonenci. I dlatego jestem zadowolony. Tak z ciekawosci jeszcze tylko... Era w ogole ma dla nowych jakas oferte na czas nieokreslony?

#356505  autor: st.konsultant
 30 sie 2009, 23:57
limakcki pisze:
Sławek pisze:Zasieg najgorszy w kraju. BlueConnect- porazka... moj znajomy tak psioczyl, bo nie mial nawet tygodnia na przetestowanie uslugi, podpisal wiec umowe w ciemno i okazalo sie, ze u niego BC dziala tylko na balkonie i to ledwo ledwo, teraz musi bulic za usluge, ktorej nie ma.
Hmmm dziwny ten Twój znajomy jesli nie ma zasięgu to niech dzwoni do ery przyślą technika, który wystawi zaświadczenie o braku zasięgu i umowa rozwiązana... Tak na marginesie najgorszy zasięg w kraju jeśli chodzi o net ma play, polecam obejrzeć mapę zasięgu na ich stronie.
hehe :) Tak pięknie to chyba nie ma w żadnej sieci ;)

#356506  autor: thonka
 31 sie 2009, 00:04
Sławek pisze:Wybacz wszechwiedzacy, nie jestem w stanie przeczytac kazdej wiadomosci na kazdym forum. Mysle, ze Ty tez nie.
piszesz w temacie o przedluzeniach, myslalem, ze choc troche sie rozeznales w poprzednich postach z tego tematu. nie ma tego az tak duzo, a przynajmniej wiedzialbys o tym, ze pakiety na przedluzenia beda takie same.
Sławek pisze:Czyli teoretycznie moglem przedluzyc umowe i od razu zawiesic na 6 miesiecy? No to tego mi nikt nie powiedzial, ta pani w dziale utrzymania rowniez.
oczywiscie, ze tak. umowa zostalaby przedluzona o czas zawieszenia.
Sławek pisze:Znam tego czlowieka wiele lat i wiem co mowi i co sie u niego dzieje. Nie wyobrazam sobie ciagniecia przedluzacza przez trzy pokoje na balkon, zeby zlapac troche BluConnect.
nie chce byc zlosliwy, ale nie rozumiem w takim razie co nim kierowalo podczas podpisywania takiej umowy. ladna reklama?
Sławek pisze:Era w ogole ma dla nowych jakas oferte na czas nieokreslony?
aktualnie zadna siec nie ma takiej oferty w abonamencie ;)

#356508  autor: Sławek
 31 sie 2009, 00:11
thonka pisze:piszesz w temacie o przedluzeniach, myslalem, ze choc troche sie rozeznales w poprzednich postach z tego tematu. nie ma tego az tak duzo, a przynajmniej wiedzialbys o tym, ze pakiety na przedluzenia beda takie same.
Staram sie, ale czasem cos przeocze. Nie jestem idealny.
thonka pisze:oczywiscie, ze tak. umowa zostalaby przedluzona o czas zawieszenia.
No to pracownicy Ery troche wtopili nie informujac mnie o tym, bo najprawdopodobniej przedluzylbym wtedy umowe :))
thonka pisze: nie chce byc zlosliwy, ale nie rozumiem w takim razie co nim kierowalo podczas podpisywania takiej umowy
Potrzeba dostepu do internetu.

#356509  autor: st.konsultant
 31 sie 2009, 00:12
Sławek pisze:
thonka pisze:wraz z wejsciem nowej ery mozesz raz w ciagu calej umowy zawiesic abonament do 6 miesiecy. jest to platne 2zl za kazdy miesiac. co ciekawe mozesz wtedy wykonywac i odbierac polaczenia (taryfikacja wg. cennika - zawieszasz tylko sam abonament w sensie oplata i minuty
Czyli teoretycznie moglem przedluzyc umowe i od razu zawiesic na 6 miesiecy? No to tego mi nikt nie powiedzial, ta pani w dziale utrzymania rowniez.
Abonament można zawiesić najwcześniej po upływie 4 miesięcy od zawarcia aneksu lub umowy i nie później niż 4 miesiące przed końcem aneksu lub umowy.

#356510  autor: Sławek
 31 sie 2009, 00:18
A no to znaczy, ze dobrze sie stalo, ze rozwiazalem umowe. Dzieki za sprecyzowanie ;)

#356513  autor: thonka
 31 sie 2009, 00:23
st.konsultant pisze:Abonament można zawiesić najwcześniej po upływie 4 miesięcy od zawarcia aneksu lub umowy i nie później niż 4 miesiące przed końcem aneksu lub umowy.
o wlasnie tego nie bylem pewien, czy sa jakies specjalne warunki.
teraz nawet sam z ciekawosci przejrzalem cennik i rzeczywiscie tak jest.

[ Dodano: 2009-08-31, 00:28 ]
Sławek pisze:Staram sie, ale czasem cos przeocze. Nie jestem idealny.
napisales to (odnosnie braku oferty urodzinowej w przedluzeniach) z takim przekonaniem jakbys byl tego pewien ;) tak czy inaczej, zakonczmy ten epizod ;)

#356523  autor: jihn
 31 sie 2009, 08:11
Pffff..... napaliłem się na Iphone 3GS 32GB chociaż wiem że szajs pod względem technologicznym ale design mi się widzi, wchodzę na erę, na pierwszy rzut co widzę reklama Iphone wchodzę dalej wybierz... i co? Brak 32GB omg... ktoś coś wie co jaki czas jest aktualizowany magazyn na eshopie? i czy w erze będzie dostępny kolor biały?????, bo w orange mają białe ;D.

Dobra dostałem odp. z IBOA,

3GS 32GB tylko kolor czarny!.
3GS 16GB biały lub czarny.
  • Strona 292 z 318
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 318
  • 1