• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 30 z 692
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 692

#621196  autor: calcio23
 19 mar 2013, 07:08
jak w temacie dziewczynie kończy się umowa z Play na internet mobilny w związku z tym chciałaby ją przedłużyć ( analizowaliśmy już oferty innych operatorów i niestety Play ich gniecie jeśli chodzi o ilość transferu ) w tej chwili abonament to : Play Online 69 zawarty na 18 miesięcy ( 59zł 12gb) umowa do kwietnia ale dzisiaj dzwoniliśmy do Play i zaproponowali standardowo na przedłużenie od ręki Nowy Play Online 15gb + 3 gb gratis za zakup przez internet bez modemu ( modem jest więc po co brać nowy ) za 49,90 umowa na 12 miesięcy, i teraz moje pytanie brzmi czy można wynegocjować jakąś obniżkę z tej ceny albo lepiej większą ilość gb za staż - ponieważ jednak 18 miesięcy był abonament opłacany a oferta dla nowego klienta taka sama jak dla starego trochę dyskryminuje

z góry dziękuje za pomoc

#621197  autor: pakierhakierxd
 19 mar 2013, 07:10
Zobacz cały wątek pewnie coś tam znajdziesz,tak pozatem zadam pytanie czemu każdy pyta o to co tutaj jest ? czy to z lenistwa,wystarczy przejrzeć od a do z i znajdzie się odpowiedź,nie ma sensu przeszukiwanie wątku i przez innych użytkowników kopiowanie tutaj.
Ps. najlepiej aby wszystkie oferty były na 1 stronie,by pewnie było mniej takich pytań :)

Pozdrawiam :)

#621199  autor: calcio23
 19 mar 2013, 07:47
Kolego pakierhakierxd

"Na infolinii zaproponowali: 39,90, 18 GB, Formuła WWW, Nocny Transfer, bez modemu. "

to znalazłem w temacie z najświeższych postów ale nie ma potwierdzenia co do tej oferty i czy ktoś przedłużył na takich warunkach dlatego pytam.

#621200  autor: pakierhakierxd
 19 mar 2013, 07:48
Ok ale raczej nikt i tak nic nowego nie napisze skoro jeszcze nie napisał,możesz czekać i czekać ale jak chcesz to możesz :-)
Wg mnie skoro zaproponowali to pewnie mógł na takich warunkach przedłużyć.
Nie każdy się chwali że przedłużył już itp.,napisze parę postów i może już nie zaglądać do tego tematu bo cel osiągnął :D
Dobra kończę temat :P

#621202  autor: kaczor-wuwua
 19 mar 2013, 08:15
pakierhakierxd ja przeczytałem forum od deski do deski i nie było nic na temat negocjacji abonamentu w kwocie 119/139 pln dlatego zadałem pytanie :D

#621203  autor: pakierhakierxd
 19 mar 2013, 08:16
Ok,dobra już nie będę nic mówił ;-),sorry.

#621215  autor: kaczor-wuwua
 19 mar 2013, 09:12
Chyba, że może coś przeoczyłem lub cos wiesz? Bo podczas rozmowy telefonicznej dawali mi całe: 5 PLN zniżki na abonamencie oraz darmowe rozmowy na stacjonarne za 7 PLN.. Co to za oferta?!?!

Moj kolega bez zbednych negocjacji w T mobile dostal 15 pln zniżki przy abonamencie 80 pln plus jakies profity :P

#621216  autor: zygikuleczka
 19 mar 2013, 09:25
kaczor-wuwua pisze:15 pln zniżki przy abonamencie 80 pln
To teraz spójrz o jakich sumach mówimy w przypadku oferty play. 15 zł zniżki przy abonamencie za 40 zł? Bądź poważny.
To samo z przepisami, które wkleiłeś wcześniej: nie dostajesz (nie wynegocjowałeś) dobrej oferty to pod sąd Play?
Wkleiłeś także odpowiedź na email z Play-nie wnosi ona nic bo nie wiadomo jakie było pytanie a jak rozumiem ten cytat został wklejony po to aby się do niego ustosunkować.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#621217  autor: skril
 19 mar 2013, 09:33
a jak myślicie mozna cos utargować z super formuła max formuła l za 79zl???

#621218  autor: kaczor-wuwua
 19 mar 2013, 09:37
Napisałem pismo z prośbą o oferte i zamieściłem również moja propozycję ale zaznaczyłem, że nie jest ona obligatoryjna i chcialbym poznać również co mi proponują!

Przepisy które zamieściłem miały pomóc w ewentualnym odwołaniu! Zawsze jest dobrze podeprzeć się przepisami prawnymi!

@zygikuleczka to powiedz mi jakie można uzyskać zniżki przy abonamencie 119/139 z telefonem?! Zgadzam się ze są dobre zniżki jak sie bierze sam abonament i w niskiej kwocie ale 90% osob pisze o abo S albo M prawie nikt o L100 lub 4.0...

No i irytuje mnie sytuacja w Play że nic nie daja człowiekowi który włada w nich kase i dośc sporą i dalej chce to robić gdzie na wstepie w innych sieciach jest witany z otwartymi rękoma...

#621219  autor: zygikuleczka
 19 mar 2013, 09:59
kaczor-wuwua pisze:powiedz mi jakie można uzyskać zniżki przy abonamencie 119/139 z telefonem?!
Tu chyba nie ma żadnych zniżek. A przynajmniej o takich nie słyszałem. Ta opcja za 119 jest chyba najlepszą formułą na rynku. Praktycznie w każdej sieci jest drożej a czasem trzeba jeszcze dopłacić do netu. Powiedz mi jeszcze czy złożyłeś rezygnację? W sensie oni ją zarejestrowali?

#621223  autor: kaczor-wuwua
 19 mar 2013, 10:10
Jest 5 pln ale po długich negocjacjach z konsultantem :D. Tak złożyłem wypowiedzenie i z tego co wiem to zarejestrowali...

Tylko ze mną była ciężka sytuacja bo:
1. Złozyłem wypowiedznie z prośba o propozycje i moją propozycją [zgłoszenie zamknięte]
2. Pani poprosiła mnie o dosłanie dodatkowych danych
3. Dosłałem je i dostałem odpowiedź od Play ze moje wycofanie wypowiedzenia zostało przyjęte [zgłoszenie zamknięte]
4. Zdzwiony odpowiedziałem, że ja nie cofałem wypowiedzenia tylko prosiłem o ofertę i ze proszę dalej przyjąć moje wypowiedzenie [zgłoszenie jest dalej rozpatrywane]
5. Konsultantka odpowiedziała mi mailowo jak w poprzednim moim poscie ze nie zgadzaja sie na moje warunki i nic mi nie zaoferowala [zarejestrowala to jako oddzielne zgłoszenie zgłoszone telefonicznie gdzie ja w ogole do nich nie dzwonilem i je zamknęła]
6. Odpowiedziałem im czy to jest ostateczne stanowisko z ich strony i troszkę niestety dodałem słów goryczy (może to mój bład) że to troszke nie poważne itp itd z dw do dyr. sprzedaży [zgłoszenie jest dalej rozpatrywane]

Czyli ogólnie mam 2 aktywne zgłoszenia na Play 24 dotyczące oferty utrzymaniowej :-D . Czyli ogólnie sam nie wiem co maja tam porejestrowane ;). Czy myślisz zeby jeszcze raz wysłać to wypowiedzenie w oddzielnym mailu bez zbednej treści?

#621225  autor: zygikuleczka
 19 mar 2013, 10:19
kaczor-wuwua, łączę się z Tobą w bólu bo sam miałem jakiś czas temu podobny ciąg korespondencji-każde kolejne ich posunięcie coraz mniej miało związku ze sprawą.
Ja bym poczekał aż pozamykają wszystkie te zgłoszenia, bo jak znów nowe zrobisz to się pogubią:P Po rozpatrzeniu wszystkich pewnie ktoś zadzwoni do Ciebie i coś tam Ci zaproponują. Zawsze możesz sie przenieść o ile naprawdę znajdziesz lepszą ofertę.

#621228  autor: kaczor-wuwua
 19 mar 2013, 10:30
Własnie w tym abonamencie co chce wziac to jest kilka fajnych ofert ORANGE. Jak przenoszę nr to 6 mcy za free lub ludzie wrzucaja zniżki 30% na abonament na nowy nr wiec tez jest ok bo S3 bym mial za 99 pln w abo 112 PLN. O ile uda mi się taka zniżke uzyskac :D

I zrobie tak jak mówisz i poczekam az wszystko zamkną.

Dzieki za radę :D
 #621245  autor: akcyzazone
 19 mar 2013, 12:17
Wypowiedziałem umowę tydzień temu przez PLAY24 (jeszcze nie oddzwonili). Jak zadzwoni grupa utrzymaniowa chciałbym wiedzieć co mogę wywalczyć.

Pomóżcie proszę :

mam w tej chwili Super FORMUŁA 4.0 dla Abonentów (79) plus 1GB internet Gratis w promocji od Gruszki <facebook> w tej chwili na Sp. z o.o. do polowy kwietnia 2013r.

Co mogę dostać w ofercie utrzymaniowej tak abym miał ok 1000 minut do wszystkich, darmowy play, internet ok 1-2GB. Dzięki za pomoc. :lol:

#621250  autor: FoX12345
 19 mar 2013, 12:34
witam kolegów,
w odpowiedzi na moje wypowiedzenie umowy o abo LongPlay 69 płatnej 59 zł/mc,
przedstawiono takie warunki:
- Formuła L 54 zł/mc (przy włączonej e-fakturze, bo bez e-faktury 59 zł)
-umowa 24 mce
- 800 minut
- darmowo sms/mms/minuty w Play
- darmowe na stacjonarne na całą umowe
oferta z telefonem, ale bez internetu, gdyż nie potrzebuje

prawde mowiąc, w porównaniu ze standardową ofertą, to nie widze tu większych pozytywów dla klienta przedłużającego. na stacjonarne dzwoni się tyle co i nic, o rabacie 5 zł nie wspomne. Orientujecie sie czy nadal można o tą znizke pracowniczą sie upomnieć? w/w warunki za cene 50 zł / mc to było by bardzo rozsądne posunięcie. Jakies sugestie? pozdro

#621329  autor: Dean27
 19 mar 2013, 18:55
Złożyłem dzisiaj wniosek o wypowiedzenie umowy i na play24 ma status "zarejestrowane", ale przed chwilą dostałem smsa o następującej treści: "Twoja dyspozycja rezygnacji została przyjęta. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz odwołać zlecenie w salonie play lub dzwonić na nr *500# "

Czy mogę się w najbliższym czasie spodziewać telefonu z GU czy ten sms oznacza, że nie ma szans na taki telefon i umowa wkrótce wygaśnie?

#621330  autor: tupta
 19 mar 2013, 19:07
możesz się spodziewać telefonu z GU, jednak najpierw wyślą Tobie odpowiedź na Play24 z pierwszą propozycją (pewnie jutro), a później możesz już sam dzwonić i negocjować ;]

#621334  autor: murathag
 19 mar 2013, 19:43
Ja tu czegoś nie rozumiem pogodziłem się już z tym, że choćby nie wiem jak się starasz to nigdy nie wystarczy, cały czas będą same narzekania, że to że tamto.

Ludzie nauczyli się, że jeżeli zagrożą odejściem to od razu otrzymają lepsze warunki, a jeżeli nie to znaczy, że klienta się nie szanuje czy coś w tym guście.

Po to są tworzone w sieciach oferty utrzymaniowe, które wyglądają w pewnym stopniu inaczej niż oferta dla nowego klienta - jakiś rabacik na abonamencie jakiś czas, albo upust w cenie telefonu albo nawet głupie nielimitowane sms czy rozmowy przez jakiś czas, żeby klient poczuł się doceniony, że pozostając otrzymuje lepszą ofertę od tej, którą miał do tej pory. Natomiast podejście klienta jest takie, że co z tego, że dostaję więcej skoro ja chcę jeszcze więcej dlaczego? bo tak...

Nie ukrywajmy na chwilę obecną oferta w sieci play jest pod względem ilości minut w abo jak i możliwościach dodatkowych pakietów bezkonkurencyjna. Nawet stawka za minutę poza abonamentem jest najniższa na rynku bo 19 groszy niezależnie od sieci do jakiej się dzwoni. Od dzisiaj pozostali operatorzy zrównali stawki do PLAY i teraz mają oszałamiający koszt za minutę połączenia 29groszy do wszystkich.

Dochodzi zatem kwestia wysokości abonamentów i porównania ile za te same warunki trzeba zapłacić w innych sieciach co się okazuje ta sama ilość minut kosztuje zdecydowanie więcej. Dlaczego? bo operatorzy nie chcą swoim kosztem dawać lepszych warunków klientom.

Kolejny argument za PLAY, powiedzcie w jakiej sieci zwykłe zarządzanie kontem i obsługa jest darmowa? wymiana karty sim? 30-60zł we wszystkich sieciach PLAY? darmo. Koszt Cesji - zmiany właściciela numeru 50 -120 we wszystkich sieciach PLAY? darmo. sprawdzenie salda konta w abonamencie? niemożliwe też płatne u wszystkich? niestety tak jest a w PLAY darmo.

Jeżeli ktoś uważa, że PLAY daje mu słabsze warunki przy przedłużeniu to pogratuluje mu przejścia do innej sieci i narzekania na wszelkie ukryte koszty chociażby aktywacja 19,90 za PRZEDŁUŻENIE umowy np w T-MOBILE albo jak się okazuje wysokość abonamentu podana bez VAT i okazuje się, że abo jest o 20zł wyższy.

Obecna oferta PLAY w porównaniu z tą sprzed roku czy dwóch lat - gdyż mówimy o przedłużeniach poszła bardzo do przodu dzięki czemu klient wybierając abonament i określając się ile czego potrzebuje ma pewność, że nie wysyłając sms na jakieś konkursy czy dzwonienie na linie drożej płatne bądź za granice będzie płacił tyle na ile podpisał umowę.

Czy naprawde przejście do innej sieci i płacenie więcej to taki komfort w zamian za to, że nie dostało się 10zł upustu przy ofercie, która jest w porównaniu z konkurencją dużo lepsza?

#621341  autor: FoX12345
 19 mar 2013, 20:01
@murathag: jak rozumiem odnosisz sie do mojego postu. A kto powiedział ze odejde i zmienie operatora na innego? nie mam zamiaru najmniejszego, bo w Play sie opłaca w porównaniu do reszty ofert na rynku. Z całym szacunkiem, jak dzwonie i smsesuje, to nie zastanawiam sie nad tym czy cesja jest darmowa albo sprawdzanie konta (skoro i tak jestem w abonamencie), tylko mysle zeby te smsy i połączenia wychodziły stosunkowo jak najtaniej przy jednoczesnej wiekszej ilości ich w abonamencie. Nie chce nigdzie odchodzić z Play, ale jeżeli jest ta mozliwość by wynegocjowac sobie lepsze warunki, to dlaczego nie spróbować i nie skorzystać? To tak jak wizyta w dobrym salonie fryzjerskim- pani mówi dziś płacimy za strzyżenie 50%, a klient mówi : nie dziekuje, ja wole zapłacic 100%. Jeżeli jest mozliwośc, to chce skorzystać- i tyle. A jesli sie nie uda- trudno, przedłuże na warunkach które przedstawili, i tak są one lepsze o niebo od konkurencji :)
  • Strona 30 z 692
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 692
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30