• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 30 z 54
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 54

#339845  autor: kalion
 08 cze 2009, 17:21
A nie obowiązuje coś takiego jak umowa ustna ;). Lecz z tego co się orientuje, jest zawsze chyba coś takiego jak możliwość podpisania i rezygnacji w ciągu 10 dni z umowy na "odległość" ;). Chociaż fakt, że nie została jeszcze ta umowa podpisana.
-
A tak w ogóle do kogoś jeszcze po złożeniu rezygnacji nie dzwonili?.
sochaczew chyba do ciebie nie dzwonili jeszcze, czy coś się zmieniło w tej sprawie ;).

#339847  autor: sochaczew
 08 cze 2009, 17:34
sochaczew chyba do ciebie nie dzwonili jeszcze, czy coś się zmieniło w tej sprawie ;).
Do mnie nie dzwonili. Wysłali mi tylko pismo potwierdzajace, że umowa sie rozwiąże z okreslonym dniem i dwie oferty z telefonem i bez. aaa i jeszcze info, ze moge przejsc na simplusa i tyle. Nik nie dzwonil. Nie mniej jednak dowiedziałem się dziś od 2 znajomych, którzy rozwiązali umowę po terminie ( z niewiedzy swojej ) to od razu dostali smsa z info o nałożeniu kary. O tym to spiesza informowac :-).

---edit: poprawa cytowania
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 19:02 przez sochaczew, łącznie zmieniany 1 raz.

#339849  autor: HAL
 08 cze 2009, 17:39
sochaczew ile czasu zajeło plusowi przesłanie pisma? Ciekawość co zaoferują mnie zżera...

#339852  autor: sochaczew
 08 cze 2009, 17:48
HAL okolo 2 tygodnie, ale oferta i tak duzo gorsza niz w PLAY, mniej darmowych minut itp.

#339859  autor: Tajemniczy28
 08 cze 2009, 18:35
mendes pisze:w systemie to mogą sobie nawet namalować jednorożca na tej umowie, dopóki jej nie podpisałeś to nic Ci nie grozi i możesz iść do Plej :)

a więc byłtelfon, okazało się, że...babka była na urlopie hehe. ale nic. pewnie to nic ale ugrałem jeszcze obniżke na abo na CAŁY okres umowy wiec 45 zł- 145 min.(12 mies). ewent za 55 zł - 195 min co daje 28 gr/min.

#339868  autor: wakacje
 08 cze 2009, 19:27
witam czytalem troche stron tej epopeji :) ale nie znalezem odpowiedzi na moje pytanie

czy rezygnacja z umowy doyczy tez klientow strefy biznes (abonament dla firm )
wiem juz ze mozna zrezygnowac z jednego z wielu posiadanych nr ale czy podczas rezygnacji zostaje ten sam nr telefonu ?

i jescze jedno pytanie nie dostalem regulaminu w fakturze , a infolinia plusa nie jest za rozmowna na te tematy :)

bardzo prosil bym o odpowiedz ;) i wyjasnienie jakie moga byc haczyki z zerwania z nimi teraz umowy ( ja nie widze zadnnych )

#339871  autor: leszekkk
 08 cze 2009, 19:42
Panie i Panowie ! Witam wszystkich !

Jestem nowy i mam pytanie na temat tego o czym dyskutujecie, proszę o wypowiedź kogoś kto bardzie zna się na tych sprawach .

Mam Abonament w Plus GSM oraz drugą umowę iPlus obie umowy zawierałem w Lipcu 2008 roku więc można powiedziec że rok temu.

Czy mogę jeszcze jutro udac się do salonu i rozwiązac umowę z operatorem bez konsekwencji ??? Bo przeczytałem wyżej że można rezygnowac w terminie 7 dni od momentu powiadomienia tj. od momentu dostarczenia pisma ze zmianą regulaminu ?

Czy mogę jeszcze ?? czy już za późno ?

Pozdrawia Leszek ;-D

#339872  autor: elrond
 08 cze 2009, 19:43
wakacje pisze:czy rezygnacja z umowy doyczy tez klientow strefy biznes (abonament dla firm )
wiem juz ze mozna zrezygnowac z jednego z wielu posiadanych nr ale czy podczas rezygnacji zostaje ten sam nr telefonu ?
Ogólnie dotyczy abonentów, jest jeden Regulamin dla wszystkich. Dla Biznesowców też.

Coś chyba słabo z tym czytaniem :wink: Najwyżej strone temu pisałem, że można rozwiązać umowę z jednego numeru mimo że sie posiada więcej. Ja właśnie jestem w trakcie realizacji czegoś takiego i Plus wyraził zgodę.

Numer oczywiście możesz przenieść do innej sieci i go nie utracisz. Dochodzą głosy, że mimo początkowej odmowy, Plus wyraża także zgodę na przeniesienia do Simplusa. Ale to jeszcze musiałbyś potwierdzić.
wakacje pisze:i jescze jedno pytanie nie dostalem regulaminu w fakturze , a infolinia plusa nie jest za rozmowna na te tematy
Może był w poprzednim...? Regulaminy są rozsyłane już od maja. Jeśli tak, to na rezygnacje może juz być za późno.
bardzo prosil bym o odpowiedz i wyjasnienie jakie moga byc haczyki z zerwania z nimi teraz umowy ( ja nie widze zadnnych )
Haczyków raczej nie ma. W salonie mogą robić problemy, w szczególności przy taryfach biznes, bo to zwykle duży zysk. Nie daj wiary w to że im system nie działa i takie tam. Jeśli będziesz uprawniony do rezygnacji, to maja ją przyjąć, ewentualnie przefaksować do Polkomtela.

[ Dodano: 2009-06-08, 19:46 ]
leszekkk pisze:Czy mogę jeszcze jutro udac się do salonu i rozwiązac umowę z operatorem bez konsekwencji ??? Bo przeczytałem wyżej że można rezygnowac w terminie 7 dni od momentu powiadomienia tj. od momentu dostarczenia pisma ze zmianą regulaminu ?
Nie 7 dni od powiadomienia, tylko 7 dni od terminu płatności rachunku, np. rachunek ma termin do 20-ego, to rezygnować można do 27.
leszekkk pisze:Czy mogę jeszcze ?? czy już za późno ?
To właśnie zależy od terminu płatności rachunku z którym przyszedł regulamin.

#339874  autor: sochaczew
 08 cze 2009, 19:51
Tajemniczy28 a w PLAY za 25 zł bede mial 130 min co za minute daje 0,19 a zs smsa 0,09 i mmsa 0,12 :-)

#339878  autor: leszekkk
 08 cze 2009, 20:07
Panowie, więc jeśli faktura została zrobiona 18.05.2009 , a termin płatności jest do 01-06-2009 to znaczy że mogę jeszcze tylko dzisiaj złożyc wypowiedzenia ?

Pozdrawia Leszek ;-D

#339881  autor: elrond
 08 cze 2009, 20:16
leszekkk, to znaczy że dzisiaj albo nigdy. Masz ostatni dzień na załatwienie sprawy :wink: A że jest już po 20-tej... to chyba tylko jakaś poczta 24h, o ile takie są.

#339882  autor: yagi
 08 cze 2009, 20:16
leszekkk pisze:to znaczy że mogę jeszcze tylko dzisiaj złożyc wypowiedzenia ?
Tak, do dzisiaj...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#339884  autor: leszekkk
 08 cze 2009, 20:17
do 21 są w centrach handlowych

Pozdrawia Leszek ;-D

#339886  autor: sochaczew
 08 cze 2009, 20:22
leszekkk pisze:Panowie, więc jeśli faktura została zrobiona 18.05.2009 , a termin płatności jest do 01-06-2009 to znaczy że mogę jeszcze tylko dzisiaj złożyc wypowiedzenia ?
Jeżeli termin płatności masz do 1/06/2009 to zgodnie z tym co piszą to jest 7 dni od upływu terminu płatności czyli masz czas do 7/06/2009 :-).

#339887  autor: yagi
 08 cze 2009, 20:25
sochaczew pisze:Jeżeli termin płatności masz do 1/06/2009 to zgodnie z tym co piszą to jest 7 dni od upływu terminu płatności czyli masz czas do 7/06/2009 :-)
Dzisiaj na innym forum byla dyskusja na ten temat i zgodnie z Kodeksem Cywilnym dzisiaj jest ostatni termin.

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... &start=255

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#339888  autor: kalion
 08 cze 2009, 20:27
To masz dobrą pocztę, jak do 21 przynajmniej działa ;). Możesz spróbować(ale masz mało czasu) z tego co widzę ci co wyślą za np. za późno dostają sms, że zostanie na nich nałożona kara.
Może był w poprzednim...? Regulaminy są rozsyłane już od maja. Jeśli tak, to na rezygnacje może juz być za późno.
Zależy jak ktoś ma ebooka, to raczej miał ten regulamin załączony już w maju(albo nie dostał z rachunkiem - może ktoś nie wrzucił), tak więc na rezygnację może być już za późno(chyba że jeżeli otrzymujesz fakturkę pocztą to możesz zawsze reklamować, że żadnego pisma nie było o zmianach , ale czy to się da udowodnić) . Najlepszym terminem do wysyłki tego wypowiedzenia był moim zdaniem maj, i tak ta informacja rozeszła się szybko a ze zmianami można było się zapoznać np. w salonie :).
-
sochaczew 1+7 = 8 do godz 23:59:59, z tego co wiem liczy się data stempla wysyłki ;)

#339892  autor: Merafil
 08 cze 2009, 20:44
Mam takie pytanie: Jeśli rozwiąże teraz umowę z Plusem (do końca zostało mi 6 miesięcy), potem zadzwoni ktoś do mnie z 2699, zaproponuje nową ofertę dajmy na to na 24 miesiące z telefonem i ostatecznie zgodzę się na nią i podpiszę nową umowę to będzie ona trwała 24 miesiące czy 24 miesiące + 6 miesięcy (czyli to co zostało do końca starej umowy) ??

Obrazek

#339893  autor: sochaczew
 08 cze 2009, 20:48
kalion masz rację!!! zle przeczytalem post. Ma czas do 23:59 :-P. A mam pytanie z innej beczki. Wszyscy tu w zasadzie piszemy o PLUSIE I PLAYU a co z innymi operatorami? Znalazlem w ERZE taka promocję bez telefonu: abonament 15 zł + 30 min do wszystkich + 30 do sieci era i na stacjonarne tj. 60 min łącznie, czyli min. wychodzi 0,25 gr ale poza abonamentem o,59 :-(

#339906  autor: ifka
 08 cze 2009, 21:22
Witam,
Jak na razie nie doczekałam się na fakturę z nowym regulaminem. :-/ Dostaję ją pocztą. Termin płatności mam na 9 czerwca, więc już dawno powinna przyjść. Może przepadła gdzieś w czeluściach polskiej poczty? I co zrobić z tym fantem? Czy mogę mieć pewność, że do tej zaginionej faktury jest załączony nowy regulamin? Czy mógł być w poprzedniej? Faktury mam wystawiane pod koniec miesiąca - ok. 27. Czyli poprzednia byłaby z kwietnia. A nowy regulamin rozsyłany jest ponoć dopiero od maja... Czy niczym nie ryzykuję składając wypowiedzenie?
Pozdrawiam,
I.

#339910  autor: leszekkk
 08 cze 2009, 21:29
Panowie właśnie wróciłem !

Byłem w salonie Plus GSM w CH Platan ;-))) Jako że w Centrum Handlowym Czynne do 21

W drodze do punktu obsługi klienta dzwoniłem na 2601 w celu potwierdzenia
informacji na ten temat.

Jest więc TAK :

( w moim przypadki ) Termin płatności FAKTURY miałem do 01-06-2009, na rezygnację według tego co powiedział pan z BOK mam dokładnie 7 dni ( z 7 dniem łącznie )

Czyli od 01-06-2009 + 7 dni to jest do 08-06-2009 , Łącznie z Dzisiaj ,

Dzisiaj upływa 8 dzień od momentu terminu płatności faktury to znaczy Pan powiedział TAK:

Oczywiście jeśli znajdzie pan Punkt Plus GSM jeszcze dzisiaj czynny to może pan ostatecznie do dzisiaj złożyc takie wypowiedzenie i nie będzie na pana nałożona kara umowna ! Ale proszę aby się pan zastanowił ponieważ Regulamin zmienił się na lepsze dla klientów bla bla bla bla bla bla bla bla i tak sobie pogadał , a ja mu na końcu " Dzięki za informacje PA "

Pozdrawia Leszek ;-D
  • Strona 30 z 54
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 54
  • 1
  • 28
  • 29