wakacje pisze:czy rezygnacja z umowy doyczy tez klientow strefy biznes (abonament dla firm )
wiem juz ze mozna zrezygnowac z jednego z wielu posiadanych nr ale czy podczas rezygnacji zostaje ten sam nr telefonu ?
Ogólnie dotyczy abonentów, jest jeden Regulamin dla wszystkich. Dla Biznesowców też.
Coś chyba słabo z tym czytaniem

Najwyżej strone temu pisałem, że można rozwiązać umowę z jednego numeru mimo że sie posiada więcej. Ja właśnie jestem w trakcie realizacji czegoś takiego i Plus wyraził zgodę.
Numer oczywiście możesz przenieść do innej sieci i go nie utracisz. Dochodzą głosy, że mimo początkowej odmowy, Plus wyraża także zgodę na przeniesienia do Simplusa. Ale to jeszcze musiałbyś potwierdzić.
wakacje pisze:i jescze jedno pytanie nie dostalem regulaminu w fakturze , a infolinia plusa nie jest za rozmowna na te tematy
Może był w poprzednim...? Regulaminy są rozsyłane już od maja. Jeśli tak, to na rezygnacje może juz być za późno.
bardzo prosil bym o odpowiedz i wyjasnienie jakie moga byc haczyki z zerwania z nimi teraz umowy ( ja nie widze zadnnych )
Haczyków raczej nie ma. W salonie mogą robić problemy, w szczególności przy taryfach biznes, bo to zwykle duży zysk. Nie daj wiary w to że im system nie działa i takie tam. Jeśli będziesz uprawniony do rezygnacji, to maja ją przyjąć, ewentualnie przefaksować do Polkomtela.
[ Dodano: 2009-06-08, 19:46 ]
leszekkk pisze:Czy mogę jeszcze jutro udac się do salonu i rozwiązac umowę z operatorem bez konsekwencji ??? Bo przeczytałem wyżej że można rezygnowac w terminie 7 dni od momentu powiadomienia tj. od momentu dostarczenia pisma ze zmianą regulaminu ?
Nie 7 dni od powiadomienia, tylko
7 dni od terminu płatności rachunku, np. rachunek ma termin do 20-ego, to rezygnować można do 27.
leszekkk pisze:Czy mogę jeszcze ?? czy już za późno ?
To właśnie zależy od terminu płatności rachunku z którym przyszedł regulamin.