• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 286 z 624
  • 1
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 624
 #860488  autor: reggie
 06 kwie 2016, 18:52
wiosnalato pisze:Telefonowałem do Orange w sprawie dłuższego okresu promocyjnego i pan z infolinii podważył taki tok "kombinacji" - jeśli można tak to nazwać.
Dziwne żeby Ci to potwierdził, jak nie jest to oficjalna promocja Orange tylko raczej błąd systemu... :D

Ja nikogo nie namawiam do porzucenia TM - jak ktoś chce wspierać finansowo tą sieć i po prostu przepłacać za usługi, to już jego sprawa i pieniądze. Ja po prostu pokazuję, że są inne możliwości i tańsze oferty niż obecnie w TM, który po prostu jest kompletnie nieopłacalny - co jedynie potwierdza, że parę tygodni temu miałem całkowitą rację, że to, czego oczekuję, jest możliwe do osiągnięcia, a nie "nie da się, bo nikt tego nie raportował", czy "telefon zostanie wycofany i się nie doczekasz". Można? Można.
A że można postawić na swoim i uzyskać ofertę cenową, którą się założyło i która jest opłacalna, to już wyjaśniłem bardzo dokładnie z wyliczeniami w bieżącym wątku...
Wystarczy jedynie (albo aż dla niektórych) czytać ze zrozumieniem.
Choć można oczywiście (obrażając innych użytkowników forum) zbijać bezprzedmiotową polemiką wszelkie argumenty i usilnie forsować tezę, że "moja prawda jest mojsza niż twojsza"... :D

Jeszcze raz podkreślam:
Dla zainteresowanych tematem uzyskania rabatów w Orange przy przeniesieniu numeru - przeczytajcie (ze zrozumieniem) wątek od strony 85 od mojego wpisu z 18 marca do końca - są tam cytaty z regulaminów, opis konkretnych stanów faktycznych (mojego i PetMat) oraz potwierdzenie z BOK Orange (poparte wiedzą, doświadczeniem i wpisem na blogu użytkownika zielony71), w jaki sposób będą te rabaty naliczać.

Jak ktoś chce, to poszuka, poczyta i skorzysta.
Jak ktoś nie chce, to zaloguje się i napisze, że się nie da, bo nie i już.
Demokracja - każdy ma wolny wybór.
 #860525  autor: yokoono
 06 kwie 2016, 21:00
Cześć,

przyszła dziś fakturka do zapłaty. No i nie jest to piękne 49.90, jak miało być. Nigdzie taka kwota nie istnieje na fakturze, jest za to 75 zł coś z groszami. Coś tam poodejmowali, tu poprzenosili, ale i tak nie wychodzi 49.90. Plus doliczyli ratę za poprzedni abonament jeszcze, a dokładnie sam telefon.
Mogą tak? Myślałam, że mogę właśnie 6 miesięcy wcześniej przedłużyć = zmienić abonament bez martwienia się o koszty, bo właśnie 6 miesięcy przed końcem umowy chyba telefon miał być już spłacony? Niby lista rat faktycznie jest do września, no ale...
Więc moje pytanie brzmi: czy teraz będę płacić raty za obecny telefon (widnieje kwota 45 zł), raty za poprzedni telefon (20 zł) plus obecny abonament (widnieje jakaś magiczna kwota 75zł...)?
 #860530  autor: Tajemniczy28
 06 kwie 2016, 21:13
Znajdź starą umowę i przeczytaj harmonogram spłaty rat każda rata jest podana do kiedy, i może być tak że do abonamentu doliczyli ratę sprawdź jej kwotę, dodaj do nowego i może to być to o czym mówisz.Zawsze możesz wcześniej spłacić raty.Ja tak robiłem, robisz przelew na kwotę x (ile tam rat chcesz) piszesz do nich (jaka kwota ile rat spłacasz na jaką kwotę) w załączeniu potw. przelewu i wysyłasz.
 #860538  autor: yokoono
 06 kwie 2016, 21:47
Dzięki, mam tę listę, jak wspomniałam wyżej, widzę, że raty są do września, ale myślałam, że z chwilą podpisania aneksu, one przepadają i płacę tylko za nowe raty.

A wyjaśni ktoś czemu mając dwa numery z przedłużenia na tych samych warunkach - comfort 49.90 na 24m na jednej fakturze startowa kwota abonamentu jest 76 zł, a na drugiej 66 zł? Paradoksalnie na tej niższej są stacjonarki wzięte za darmo, a na drugim numerze wcale ich nie wzięłam. Niższa kwota końcowo się zgadza z odliczeniami, a na drugiej fakturze z kwotą 76 zł startową, jak zaczęłam wszystko po kolei liczyć, to właśnie wychodzi, że o 15 zł za dużo policzyli, w tym 10 zł za abonament najwyraźniej.
Może ktoś miał podobną sytuację i już wie o co chodzi?
 #860567  autor: wiosnalato
 06 kwie 2016, 23:18
reggie pisze:
wiosnalato pisze:Telefonowałem do Orange w sprawie dłuższego okresu promocyjnego i pan z infolinii podważył taki tok "kombinacji" - jeśli można tak to nazwać.
Dziwne żeby Ci to potwierdził, jak nie jest to oficjalna promocja Orange tylko raczej błąd systemu... :D

Ja nikogo nie namawiam do porzucenia TM - jak ktoś chce wspierać finansowo tą sieć i po prostu przepłacać za usługi, to już jego sprawa i pieniądze. Ja po prostu pokazuję, że są inne możliwości i tańsze oferty niż obecnie w TM, który po prostu jest kompletnie nieopłacalny - co jedynie potwierdza, że parę tygodni temu miałem całkowitą rację, że to, czego oczekuję, jest możliwe do osiągnięcia, a nie "nie da się, bo nikt tego nie raportował", czy "telefon zostanie wycofany i się nie doczekasz". Można? Można.
A że można postawić na swoim i uzyskać ofertę cenową, którą się założyło i która jest opłacalna, to już wyjaśniłem bardzo dokładnie z wyliczeniami w bieżącym wątku...
Wystarczy jedynie (albo aż dla niektórych) czytać ze zrozumieniem.
Choć można oczywiście (obrażając innych użytkowników forum) zbijać bezprzedmiotową polemiką wszelkie argumenty i usilnie forsować tezę, że "moja prawda jest mojsza niż twojsza"... :D

Jeszcze raz podkreślam:
Dla zainteresowanych tematem uzyskania rabatów w Orange przy przeniesieniu numeru - przeczytajcie (ze zrozumieniem) wątek od strony 85 od mojego wpisu z 18 marca do końca - są tam cytaty z regulaminów, opis konkretnych stanów faktycznych (mojego i PetMat) oraz potwierdzenie z BOK Orange (poparte wiedzą, doświadczeniem i wpisem na blogu użytkownika zielony71), w jaki sposób będą te rabaty naliczać.

Jak ktoś chce, to poszuka, poczyta i skorzysta.
Jak ktoś nie chce, to zaloguje się i napisze, że się nie da, bo nie i już.
Demokracja - każdy ma wolny wybór.
Źle się zrozumieliśmy. Nie mam do nikogo żalu. Jeśli komuś się taka kombinacja udała to gratuluję i trzymam kciuki, aby ktoś jeszcze skorzystał.
Mnie dyskwalifikuje zbyt długi termin do końca bieżącej umowy, sprawa drugorzędna to ten dodatkowy rabat.
Od zawsze byłem w TM, ale chyba czas uciekać.
Mimo wszystko dzięki za cynk, za 2-3 m-ce będę próbował ponownie i w Tm i Orange.
 #860587  autor: Mr.Pelisa
 07 kwie 2016, 08:50
Witam,

czy w T-mobile są abo rodzinne? Koleżance kończy się umowa więc poszła do salonu zapytać o ofertę, dziś zadz. do mnie i mówi, że zaproponowali jej abo 89,99zł. za 3 numery, 5GB (łącznie na 3 numery) i chyba reszta no limit, nic więcej nie potrafiła mi powiedzieć, wspomniała jeszcze, że 1 nr 39,99 a 2 numery po 25zł czy coś takiego. Wiem, że muszę ją dopytać o szczegóły ale czy to jakaś realna oferta bo na stronie www nie potrafię jej odszukać...?
 #860594  autor: miarek
 07 kwie 2016, 09:51
reggie pisze: parę tygodni temu miałem całkowitą rację, że to, czego oczekuję, jest możliwe do osiągnięcia, a nie "nie da się, bo nikt tego nie raportował"
Szczęśliwy jest człowiek, który ma takie działanie mózgu, że co prawda umie pisać i czytać, ale już pamiętać nie bardzo. Wtedy tak sobie zmodyfikuje pamięć, żeby pasowało do późniejszego wyniku. Dyskusja dotyczyła oferty Relax i zniżki 20zł na nią, której nie dostałeś. Tu pełny cytat:
miarek pisze: Na Comfort max zniżka na abonament to 20zł, na Relax 10zł. Nikt nigdy nie raportował inaczej.
reggie pisze: Dla zainteresowanych tematem uzyskania rabatów w Orange przy przeniesieniu numeru - przeczytajcie (ze zrozumieniem) wątek od strony 85 od mojego wpisu z 18 marca do końca - są tam cytaty z regulaminów, opis konkretnych stanów faktycznych (mojego i PetMat) oraz potwierdzenie z BOK Orange (poparte wiedzą, doświadczeniem i wpisem na blogu użytkownika zielony71), w jaki sposób będą te rabaty naliczać.
I tu kolejna zabawna sytuacja, bo tu też próbujesz udowodnić, że to wynika z regulaminu i podpierasz się tekstem zielonego71 na blogu, a on tam pisze... "Z tego zapisu jasno wynika, że promocji nie można połączyć.(...) spróbowałem i... okazało się, że regulamin regulaminem, a życie sobie;-) " Czyli to nie wypociny regulaminowe, które roztaczasz mają znaczenie (bo tu się mylisz), a jedynie błąd w systemie Orange. Jak napisałem wcześniej:
miarek pisze: system informatyczny może być w Orange tak skonstruowany, że może dać się to łączyć. Są przypadki potwierdzające, że się łączą. Jedynie nie masz na to gwarancji, a reklamacji złożyć nie możesz.
Co pośrednio potwierdzasz:
reggie pisze: nie jest to oficjalna promocja Orange tylko raczej błąd systemu... :D
Oczywiście wiem też, że nie przyznasz mi racji, wszak jesteś na tyle małym człowiekiem, że już raz tak postąpiłeś:
miarek 17 lut 2016, o 10:39 pisze:
reggie pisze: Oczywiście pytam o rabat na abonament
Na Comfort max zniżka na abonament to 20zł, na Relax 10zł.
i
reggie 22 lut 2016, o 08:53 pisze: Nikt też tutaj nie pisał o rabatach na Relax, bo większość osób bierze Comfort. Dostałem też info na PW od pewnego użytkownika, że są to już max zniżki w Relaxie.
:)
 #860626  autor: reggie
 07 kwie 2016, 15:17
wiosnalato pisze:Źle się zrozumieliśmy. Nie mam do nikogo żalu. Jeśli komuś się taka kombinacja udała to gratuluję i trzymam kciuki, aby ktoś jeszcze skorzystał.
Dobrze się zrozumieliśmy, gdyż większa część mojej poprzedniej wypowiedzi nie była skierowana do Ciebie.
Życzę zatem powodzenia w negocjacjach i osiągnięcia oferty, którą chcesz otrzymać, a uważam, że będzie to możliwe, skoro wykazujesz się inicjatywą i nie pozostajesz na stwierdzeniu, że "nie da się, bo nikt nie dostał" - to że w TM nikt nie dostał, nie znaczy że Ty nie dostaniesz tego gdzie indziej, a może i w TM (choć w to jakoś wątpię)... :D
 #860629  autor: reggie
 07 kwie 2016, 16:10
miarek pisze:
reggie pisze: parę tygodni temu miałem całkowitą rację, że to, czego oczekuję, jest możliwe do osiągnięcia, a nie "nie da się, bo nikt tego nie raportował"
Szczęśliwy jest człowiek, który ma takie działanie mózgu, że co prawda umie pisać i czytać, ale już pamiętać nie bardzo.
Oczywiście wiem też, że nie przyznasz mi racji, wszak jesteś na tyle małym człowiekiem
Szanowny Panie,

Po raz kolejny wzywam Pana do zaprzestania używania w Pańskich wypowiedziach umieszczanych na publicznym, ogólnodostępnym internetowym forum słów i zwrotów, skierowanych pod adresem mojej osoby, które są dla mnie obraźliwe

Poniżej cytaty z Pana wcześniejszych wypowiedzi pod moim adresem:
miarek pisze:Osoba o prymitywnym sposobie myślenia będzie myślała prymitywnie.
miarek pisze:Ale tylko wyjątkowi frustraci wylewają przy tym żale na forach
 #860796  autor: lukast
 08 kwie 2016, 14:56
tarzan - nie ma znaczenia - przynajmniej kiedys nie miało. Mam pytanie - czy ktoś wie ile max zniżki na telefon czy abonament można aktualnie dostać ? Słyszałem że na abonament 10zl np max w taryfie comfort - ale ile na tel ?
 #860819  autor: lukast
 08 kwie 2016, 16:06
Po kontakcie z SUK - stwierdzam że spóźniłem się o miesiąc :/
Interesuje mnie S5 neo - zaorefowano mi go w opcjach:
Abo 69zł - cena tel 319zł (po negocjacjach)
Abo 79zł - cena tel 49zł

W abo 59zł za jakieś chore 450 chyba - konsultant potwierdził że teraz na Comfort max 10zl zniżki dają a ceny telefonów wzrosły - m.in. ta S5 teraz w cenniku SUK jest po 649zł
No nic - czekam dalej (aktualny abo. do września)
 #860904  autor: piotrs1978
 09 kwie 2016, 09:23
reggie pisze:Wszystko zależy od tego, co komu jest potrzebne oraz w jaki sposób będzie potrafił sam dobrać sobie ofertę korzystną dla siebie (tak dokładnie -> sam musi to zrobić, bo jak zrobi to za niego operator, to wtedy pełna zgoda - będzie drożej). Większość ludzi i tak pójdzie do salonu i weźmie to, co im miła Pani sprzeda, że to specjalnie dla nas taka super oferta...Ale jak ktoś poszuka, negocjuje, to i odpowiednia oferta jest do zdobycia w abonamencie, a wtedy jak wskazałem powyżej jest to jednak opłacalne.
reggie - prawda jest taka, że Ty czy ja wiemy o tym, że istnieje coś takiego jak Sekcja Utrzymania Klienta (SUK). Ale wielu o tym nie wie i są skazani na standardową ofertę operatora lub tzw. pierwszą linię na infolinii. Poza tym SUK ma dziś sporo mniejsze pole manewru jak kiedyś. Wiem, bo pracowałem w branży telefonii komórkowej. Powiem szczerze, że zamiast co 2 lata negocjować od nowa warunki, to wolę wyszukać sobie dzisiaj lepszą ofertę na kartę i elastycznie dostosuję się do tego, jak zmieniają się ceny na rynku. Jak jest drożej u jednego operatora, to pójdę do drugiego przenosząc numer. W abonamencie przez 2 lata nie zrobisz nic, nieprawdaż? A doładować konto mogę dokonać w każdej chwili, niekiedy nawet samemu. Wystarczy dostęp do bankowości elektronicznej. I to ja decyduję jaką kwotę chcę doładować.
 #860959  autor: jurandw
 09 kwie 2016, 14:52
Ktoś pytał o ofertę rodzinną. Od miesiąca dopytywałem o różne szczegóły w kilku punktach i w końcu to podpisałem także znam trochę szczegółów.
Pakiet 3w1 - dostępny wyłącznie w punktach stacjonarnych składa się z 3 niezależnych umów na pakiet Comfort (rodzina 80), warunki takie jak na stronie - no limit komórki/stacjonarne/SMS/5GB dla każdego z osobna. Cena za każdą umowę 24,99zł. Jest opcja aby do jednej wziąć telefon, wtedy jest dodatkowo 10zł. Także razem za pakiet wychodzi 74,97 lub 84,97 z telefonem (z cennika Comfort).
Dodatkowo jest 4 miesiące gratis dla przenoszących numer z innej sieci. Po przeliczeniu daje to średnio 71zł/miesiąc. Mnie opłacało się zerwać starą umowę, zapłacić karę, przejść na 3 dni do innej sieci i wtedy wrócić jako nowy klient.
 #861025  autor: PeterK
 10 kwie 2016, 00:16
Ktoś ostatnio przedłużał multi, multi+ z sony m5, może ?
 #861026  autor: asziatko
 10 kwie 2016, 00:25
U mnie sprawa z Aneksem do Umowy w TM wygląda tak że SUK proponuje 39 zł 99 gr za:
* Nielimitowane połączenia na komórki,
* Nielimitowane połączenia na stacjonarne,
* Nielimitowane SMS /MMS,
* 5 GB Internetu,
* Bezpłatną nawigację NaviExpert przez okres 24 miesięcy + 2 GB transferu na nawigację
Z tym że jest to oferta bez telefonu. Co o tym myślicie?.

W Kontakcie,
Artur
 #861034  autor: Tajemniczy28
 10 kwie 2016, 08:02
Ładować sie na 2 lata w umowe podczas gdy w T jest oferta na 6mcy bez tel wszystko nolimit z 1gb neta jadę na niej już rok 2x zmieniałem. Konkurencja też daje wiecej orange na karte np tez wszysko no limit ale 8gb neta sprawdz tez nju mobile i nowego opa działającego na zasięgu plusa -premium mobile.
 #861036  autor: piotrs1978
 10 kwie 2016, 08:49
Tajemniczy28 pisze:Ładować sie na 2 lata w umowe podczas gdy w T jest oferta na 6mcy bez tel wszystko nolimit z 1gb neta jadę na niej już rok 2x zmieniałem. Konkurencja też daje wiecej orange na karte np tez wszysko no limit ale 8gb neta sprawdz tez nju mobile i nowego opa działającego na zasięgu plusa -premium mobile.
Nie wiem po co siedzisz jeszcze w abonamencie. Za 29 zł w Virgin Mobile nielimitowane rozmowy i sms-y a przy przeniesieniu numeru dodatkowo nie 4 a 5 GB internetu w telefonie. I to bez umowy. Jak chcesz więcej internetu dorzucasz 10 zł i masz 8 GB. To jest jak dla mnie dobra oferta. Sprawdź sobie na stronie www.virginmobile.pl
 #861037  autor: piotrs1978
 10 kwie 2016, 09:02
asziatko pisze:U mnie sprawa z Aneksem do Umowy w TM wygląda tak że SUK proponuje 39 zł 99 gr za:
* Nielimitowane połączenia na komórki,
* Nielimitowane połączenia na stacjonarne,
* Nielimitowane SMS /MMS,
* 5 GB Internetu,
* Bezpłatną nawigację NaviExpert przez okres 24 miesięcy + 2 GB transferu na nawigację
Z tym że jest to oferta bez telefonu. Co o tym myślicie?.
A powiedz szczerze - na czym ci zależy? Od tego trzeba zacząć. Jeśli nie potrzebujesz telefonu to obecnie na kartę możesz dostać również dobrą ofertę. Za 29 zł w Virgin Mobile masz:Nielimitowane połączenia na komórki i stacjonarne , Nielimitowane SMS, 5 GB internetu (przy przeniesieniu numeru) - Strona www.virginmobile.pl. Podobną ofertę ma Mobile Vikings - www mobilevikings.pl. I to wszystko bez umowy. Jak Ci się później oferta nie spodoba lub pojawi się coś lepszego - po prostu zmieniasz ofertę i to bez konsekwencji. W abonamencie musisz siedzieć 2 lata. Płacę już 11 lat abonament i stwierdziłem, że nie jest to już opłacalne dla mnie. I nie zamierzam co 2 lata użerać się z SUK o super hiper warunki. Dzisiaj wynegocjujesz dobre warunki a za pół roku czy rok wszystko na rynku się zmienia a Ty zostajesz z tym samym. A jeśli chodzi o nawigację - mnie osobiście wystarczają Mapy Google. Wszędzie z nimi dojechałem jak do tej pory.
  • Strona 286 z 624
  • 1
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 624
  • 1
  • 284
  • 285
  • 286