thonka pisze:pokaz mi ten punkt w regulaminie, bo z tego co pamietam to umowa jest zawierana nie na miesiace, a na cykle rozliczeniowe... o ile dobrze licze fakture dostales na 220zl, a wystarczylo powylaczac zbedne opcje w iBOA.
Punkt 3 regulaminu Era Nowy Komfort (miałem Era Nowy Komfort - Promocja Prestiż 100), podpunkt h) głosi następujące:
"Po okresie promocyjnym tj. po 24 pełnych Cyklach rozliczeniowych, licząc od dnia aktywacji, PTC zastrzega sobie prawo do zmiany taryfy Era Nowy Komfort i Era Nowy Komfort VIP na taryfę z obowiązującego Cennika Usług Telekomunikacyjnych,
z zastrzeżeniem, iż miesięczna opłata abonamentowa nowej taryfy nie może być wyższa niż aktualna miesięczna opłata abonamentowa (suma opłat abonamentowych za aktywne Oferty w przypadku taryfy Era Nowy Komfort)."
I tu pojawia się problem, ponieważ moja miesięczna opłata abonamentowa wynosiła wcześniej niecałe 15 zł za każdą ofertę. Po upływie 24 cykli cena podskoczyła do ok 25 zł za każdą ofertę.
Dziwi mnie coś takiego ponieważ na tej zasadzie można ustalić cennik z horrendalnie wysokimi kwotami za usługi, wedle którego będą przychodzić rachunki po upływie terminu wygaśnięcia umowy na czas oznaczony.
Chociaż znając życie okaże się, że w chwili podpisywania umowy ceny były takie jak teraz. Różnica polegała na tym, że była to oferta promocyjna, w której ceny dotyczyły 24 cykli rozliczeniowych, po których nastąpiło przejście do tej normalnej opłaty

.
Inna sprawa, że byłem przekonany, że stawki nie ulegną tak dużemu zwiększeniu i zmiany w iBOA mogłem wprowadzić już po fakcie tj. po pierwszej fakturze na kwotę >200zł.
Natomiast teraz, po złożeniu wniosku o rozwiązanie umowy ale jeszcze przed datą ostatniego cyklu rozliczeniowego nie mam możliwości dezaktywowania w iBOA czegokolwiek (na miesiąc okresu wypowiedzenia)

. System nie może odczytać taryfy.