tege pisze:Era do mnie wcześniej zadzwoniła i o tym poinformowała składając jednocześnie propozycję przedłużenia nowej umowy. Tak się jednak nie stało, żadnego telefonu nie było.
hmm... dziwna sprawa. mam w domu dwa abonamenty ery i gdy tylko zostawal troche ponad miesiac do konca umowy konsultanci jak poparzeni wydzwaniali po 2-3 razy dziennie. telefony ustaja dopiero jak jest mniej niz miesiac do konca umowy, bo jak latwo sie domyslic wiekszosc umowy przedluzy, bojac sie nastepnego rachunku... szkoda tylko, ze koordynatorzy BOKu nie pamietaja o tym, ze kazdy moze ostatniego dnia poprostu zerwac umowe i zaplacic symbiliczna kwote dzieki nowemu prawu telekomunikacyjnemu...
tege pisze:Czyli "część stała" rachunku była prawie dwukrotnie (SIC) wyższa niż przed wygaśnięciem umowy na czas oznaczony.
pakiet w komfortach bylo po 30zl sztuka. ja np. jezeli nie przedluze mojej umowy to po 5 wrzesnia dostane taka sama fakture jak Ty (widze ze miales te sama oferte co ja - prestiz 100).
tege pisze:Chciałem przejść na niższy abonament lub utrzymać go na tym samym poziomie ale tylko w sytuacji, gdy będę mógł dostać iPhone'a 3GS w atrakcyjnej cenie.
niski abonament + iphone? w Polsce niewykonalne i nie jest to wina ery - spojrz jakie ceny osiaga ten telefon oraz na to, ze bez paczki danych jest on bezuzyteczny.
tege pisze:Niestety Era nie stanęła na wysokości zadania, zaproponowali cenę, uwaga, 100 zł niższą od ceny oferowanej dla nowych abonentów. Nie potrafili też mnie przekonać w żaden sposób do którejś z tańszych ofert.
norma. obecnie by dostac jakis wiekszy rabat na telefon musisz miec status era premia gold czyli miec rachunki pow. 300zl przez o ile dobrze pamietam ostatnie pol roku. jeszcze w styczniu wystarczylo miec 150-200zl na aktywacje.
tege pisze:Wystarczyło nieco bardziej obniżyć cenę. Wiedząc, że przez ostatnie 2 lata zostawiłem u nich prawie 4 tys. zł (przez wyjazdy za granicę miesięcznie zwykle płaciłem więcej niż wynosił mój abonament), nie byli w stanie zejść z ceną tel. kilkaset zł. Może za dużo wymagam ale sytuacja jest taka, że być może przez następne lata te pieniądze będę zostawiał u konkurencji. Chyba że oferta urodzinowa będzie atrakcyjna ;]...
nie jestes dla nich i tak atrakcyjnym klientem... w 27-28 miesiecy zostawilismy u nich 8000zl na dwie aktywacje czyli mniej wiecej tyle co Ty i tez nic specjalnego nie byli w stanie zaproponowac... taka polityka firmy.
[ Dodano: 2009-08-26, 16:02 ]
Czy jest możwliość przedłużenia umowy na tych samych warunkach jakie miałem z tamtą umową i wzięcie nowego fona? czy nie ma takiej możlwości i trzeba korzystać z aktualnych ofert?. Pzdr.
musisz wybrac z aktualnej oferty.