• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 283 z 624
  • 1
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 624
 #859592  autor: boniunio
 01 kwie 2016, 23:39
boniunio pisze:Zadzwoniłem do SUK i znowu mi zaproponowali Relax za 59zł przez cały okres trwania umowy tzn 24m. Wychodzi mi że sam koszt abonamentu wyniesie 1439,76zł a przy obecnej promocji na stronie -40% przez rok dla nowych i przedłużających Relax wychodzi 1535,76zł to czyli dostałem tylko 96zł upustu na Relax. Chce wziąć też telefon w tym abonamencie jakiś tani i zaproponował mi P8Lite za 20,04zł z przesyłką lub HTC Desire 820 za 70,03zł z przesyłką a teraz zauważyłem na stronie że w tzn zejść na Relaxie do ok.50-55zł + któryś z ww. telefonów za te 9zł? Pytam bo jutro facet ma oddzwonić.
z góry dzięki
Dzwonił Facet przedstawiłem mu swoją propozycje że chcę Relax za 55zł i Galaxy A5 lub HTC 820 za 9zł powiedział że nie może takiej oferty dać to ładnie mu podziękowałem i powiedziałem że czekam na lepszą ofertę. Widać T-Mobile nie zależy na klientach którzy posiadają kilka abonamentów od kilkunastu lat.
 #859603  autor: asziatko
 02 kwie 2016, 01:28
Osobiście też mi się zbliża koniec aktualnego Aneksu w T-Mobile gdzie numer mam od 17 lat a drugi numer jest od 14 lat. Ale odnośnie tego od 17 lat w sieci... .

Aktualnie mam abonament za 49 zł 99 gr gdzie mam

* Nielimitowane połączenia na komórki,
* Nielimitowane połączenia na stacjonarne,
* Nielimitowane SMS/MMS,
* 250 MB Internetu

co w zupełności mi to wystarcza na tym numerze telefonu. Odbyłem dwie rozmowy z ofertą i zawsze jest tylko możliwość wzięcia abonamentu za 69 zł 99 gr żeby mieć to co powyżej z bodajże z 5 GB Internetu. Nic z tego, aż takiej paczki danych mi nie potrzeba w takiej opłacie jak 69 zł 99 gr to jest 20 zł na miesiącu co przekłada się na 480 zł za dwa lata.

Tyle lat w jednej sieci, dwa numery telefonu i żeby nie dało się żeby pozostać w tej opłacie chodź co jest teraz za 49 zł 99 gr żeby nie było

* Nielimitowane SMS/MMS,

to jest naprawdę coś nie w porządku z T-Mobile. Tak jak napisał boniunio
Widać T-Mobile nie zależy na klientach którzy posiadają kilka abonamentów od kilkunastu lat
.

W Kontakcie,
Artur
 #859678  autor: asziatko
 02 kwie 2016, 15:26
Coś ugać możesz więcej MisiekS, w zależności na ile pozwoli to operator, albo droższy telefon tańszy abonament albo tańszy telefon i coś płatne w opcji w tej oferty. Kombinacji może być wiele.

W Kontakcie,
Artur
 #859683  autor: towrjeka
 02 kwie 2016, 16:01
Witam
Mojej mamie kończy się umowa z T - mobile - umowa przechodzi na czas nieokreślony. Aktualnie płaci 49,99 PLN w abonamencie. Dzisiaj dzwoniłem do t - mobile. Zaproponowali abonament za 49,99 PLN - nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci, internet 2 gb i telefon huwawei p8 lite za 190 PLN lub Samsung J5 za 150 PLN. Czy da się coś więcej wynegocjować? Pani konsultant mówi mi, że nie może dać więcej, ponieważ mama płaci teraz za niski abonament, a poza tym od 1 marca zmieniły się promocje.
 #859696  autor: reggie
 02 kwie 2016, 16:53
boniunio pisze:Widać T-Mobile nie zależy na klientach którzy posiadają kilka abonamentów od kilkunastu lat.
asziatko pisze:to jest naprawdę coś nie w porządku z T-Mobile
Ależ oczywiście, że T-Mobile nie zależy na dotychczasowych klientach.
Z obecną ofertą, to im teraz nie zależy chyba w ogóle na klientach.

Proponuję nie czekać na mannę z nieba (jakieś korzystne cenowo oferty), bo obecnie raczej się nie doczekacie - jak jest czas, to szukać promocji w innej sieci i przenieść numer - bez sentymentów do TM.

Ja tak ostatnio zrobiłem, będąc w takiej samej sytuacji, jak Wy, i jestem z tej decyzji bardzo zadowolony - po wszystkich rabatach i odliczeniu ceny telefonu (Sony Z3C), za full no-limit+2GB netu+50min UE+50MB UE będę płacił Orange około 10zł/m-c... :D
 #859776  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 00:33
I właśnie odnośnie przenoszenia numery, owszem wchodziła by taka opcja u mnie, ale jest ale... ale jest tego rzędu że chcąc mieć LUMIE 650 bądź Huawei P8 Lite to zarówno w PLAY, PLUS czy ORANGE proponują mi abonament od 69.99 zł do 79.99 zł a telefon od 1 zł do 199 zł + jeszcze aktywacja 30 zł w ORANGE. Hm... .

Oferta bez telefonu owszem zamknął bym się w kwocie od 49.99 zł (tak jak teraz mam) do 59.99 zł.

Osobiście jak bym miał brać ofertę bez telefonu w kwocie nawet 49.99 zł to wolał bym już przenieść numer do VIRGIN i skorzystać z oferty BEZ LIMITU https://virginmobile.pl/oferta/bezlimitu za 29 zł albo do NJU i mieć ofertę od nich ofertę także bez telefonu.

W Kontakcie,
Artur
 #859790  autor: reggie
 03 kwie 2016, 10:21
asziatko

Wszystko się zgadza, tylko weź pod uwagę, że w Orange i Plus dostajesz rabat na abonament 6m-cy za 0zł za przeniesienie numeru i wtedy abo nie kosztuje Cię 69,99zł tylko 52,49zł, więc praktycznie tyle samo, ile masz teraz i ile chciałbyś płacić (49,99zł)..
Jeżeli chodzi o telefony, to proponuję raczej poczekać na promocję Szalone Dni w Orange i wziąć jakiś lepszy niż Lumia650, czy P8Lite, bo wtedy są obniżone ceny na wybrane modele.

Albo naciskaj SUK T-Mobile żeby dali Ci pakiet Comfort za 49,99zł (jeszcze do marca obniżali Comfort o -20zł, teraz podobno tylko -10zł) a tam masz P8Lite za 9zł.
 #859811  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 12:02
reggie i PLAY też mi dawał 6 miesięcy za 0 zł. Plus nie co inaczej, konsultantka w salonie stwierdziła żeby było 90 dni czyli 3 pełne miesiące przed przeniesieniem numeru.

A kiedy są Szalone Dni w Orange?. Wiadomo coś?.

W Kontakcie,
Artur
 #859814  autor: SACZI
 03 kwie 2016, 12:44
asziatko pisze:reggie i PLAY też mi dawał 6 miesięcy za 0 zł. Plus nie co inaczej, konsultantka w salonie stwierdziła żeby było 90 dni czyli 3 pełne miesiące przed przeniesieniem numeru.

A kiedy są Szalone Dni w Orange?. Wiadomo coś?.
Bo 6 m-cy jest tylko przy przenoszeniu przez internet.
Dokładnie rok temu przenosiłem się z T do + sławnie przez neta dla tych 6 m-cy gratis.
Wszystko poszło gładko i bez problemu (te pokazały się dopiero po 4 miesiącach w sieci).

PS
Umowa bez telefonu to cena max 40PLN/m-c.
Wyższego abonamentu nawet nie bierz pod uwagę, bo się nie opłaca.
 #859816  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 13:10
Ja jeszcze mogę dać 49 zł bez telefonu jak będzie w tym
* Nielimitowane SMS/MMS,
* Internet 1 GB
Internetu aż tak wiele mi nie potrzeba, bardziej zależy mi na połączeniach i SMS/MMS nielimitowanych.

W Kontakcie,
Artur
 #859819  autor: szefo1992
 03 kwie 2016, 13:22
Właśnie przeniosłem numer z NJU do T-mobile. 42 zł przez pierwsze 12m, później 70zł przez kolejne 12mc. Huawei p8 za 500zł. Wypełniłem formularz na stronie internetowej i czekam na kuriera.

Chyba dobra oferta? Do tej pory nigdzie nie znalazłem taniej tego telefonu.
 #859824  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 13:55
Powiem Ci szefo1992 że ja widziałem taniej telefon Huawei P8 niż 500 zł nawet przy przeniesieniu numeru do T.

Kupując/zawierając Umowę na odległość czyli przez Internet masz prawo do odstąpienia w ciągu 2 tygodni (14 dni) bez podawania powodu.

Weście jeszcze pod uwagę to że oferty się różnią nawet w sieci inna jest u Konsultanta BOA, inna jest i dealera a jeszcze inna jest w Salonie Firmowym a jeszcze inna będzie u Konsultanta co zadzwoni bośmy zgodzili się na wykorzystanie numeru telefonu do celów marketingowych.

I to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości bo sam to przerabiałem i przerabiam teraz.

W Kontakcie,
Artur
 #859828  autor: reggie
 03 kwie 2016, 14:27
asziatko pisze:A kiedy są Szalone Dni w Orange?. Wiadomo coś?.
W kwietniu powinny się pojawić - są średnio przynajmniej raz w miesiącu.
asziatko pisze:Ja jeszcze mogę dać 49 zł bez telefonu jak będzie w tym
* Nielimitowane SMS/MMS,
* Internet 1 GB
Przecież masz dokładnie taką ofertę w TM za 29,99zł/m-c z umową na 6m-cy.
szefo1992 pisze:Właśnie przeniosłem numer z NJU do T-mobile. 42 zł przez pierwsze 12m, później 70zł przez kolejne 12mc. Huawei p8 za 500zł. Chyba dobra oferta? Do tej pory nigdzie nie znalazłem taniej tego telefonu.
Oferta co najwyżej średnia, na pewno nie dobra.

Moim zdaniem oferta, aby była korzysta cenowo to:
- przy opcji z telefonem -> płacę nie więcej niż 15-20zł za abo (po odjęciu ceny telefonu);
- przy opcji bez telefonu -> płacę nie więcej niż 30zł za abo
 #859829  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 14:39
Hm... ani razu nie miałem propozycji żeby podpisać umowę na pół roku (na 6 miesięcy) zawsze idzie 24 miesiące od górnie.

reggie możesz wrzucić linka do tej oferty na pół roku?.

Poczekam, zobaczę co będzie podczas Szalonych Dni w Orange.

W Kontakcie,
Artur
 #859832  autor: reggie
 03 kwie 2016, 14:50
asziatko - to jest oferta tylko SIM o nazwie JUMP GO widoczna na stronie TM
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 011006.pdf
Przez pierwsze 6m-cy płacisz 29,99zł, a jak się zapomnisz to od 7m-ca 39,99zł
Ale jeżeli nie zależy Ci na telefonie, to i tak naprawdę bardziej się opłaca wziąć umowę z telefonem na 24 m-ce, telefon sprzedać i mieć przez to znacznie obniżony abonament - przynajmniej ja bym tak zrobił, gdyż oferty tylko SIM jakoś do mnie cenowo nie przemawiają...
 #859836  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 15:09
Chętnie bym skorzystał z oferty z telefonem do Aneksu istniejącej Umowy.

Ale nie dają nic co b było korzystne dla mnie. Z telefonem plus abonament za 69.99 zł lub 79.99 zł to zdecydowanie za dużo.

W Kontakcie,
Artur
 #859843  autor: reggie
 03 kwie 2016, 17:52
To już nawet obecna oferta dla nowych aktywacji jest korzystniejsza, niż to co zaproponowali Tobie, bo rabat -40% na abo przez pierwszy rok daje nam de facto w skali 2 lat rabat -20% na całą umowę, czyli pakiet Comfort za 56zł/m-c. Tobie nie dali jak wynika z podanych kwot (69,99zł) żadnego rabatu...

Zadzwoń do BOK, powiedz że chcesz zrezygnować z usług TM, przełączą Cię do SUK, w którym postaw sprawę jasno i konkretnie - po tylu latach chcesz Comfort za 49,99zł/m-c i P8Lite za 9zł, bo jeżeli nie to definitywnie rezygnujesz i przechodzisz do innej sieci.
Jeżeli dostaniesz taką ofertę, to będzie to w miarę korzystne cenowo.
Jeżeli nie, to albo weź tylko SIM za 29,99zł (na przeczekanie) albo przenieś numer.
 #859844  autor: asziatko
 03 kwie 2016, 18:01
Dobrze piszesz reggie. Tak zrobię bo już schodziłem wszystkich Operatorów w mieście i w różnych salonach byłem tego samego Operatora także i TM ale nigdzie mi nie dali upustu % jak piszesz. Wszystko od górnie było mówione właśnie kwotą 69.99 zł - 79.99 zł.

Nawet jak chciałem żeby było mniej to owszem 10 zł taniej ale wówczas bez rozmów na stacjonarne nielimitowanych połączeń by nie było tylko płatne 0.29 gr za minutę rozliczanie wiadomo sekundowe, co w ogóle już się nie kalkuluje.

Lata też robią swoje, 17 lat jeden numer drugi 14 lat i żeby tak marnie i tak w ogóle nie dbać o klienta to już coś jest nie halo w tym TM.

A jak bym napisał do BOA na e-maila albo przez I-BOA mogło by być czy lepiej zadzwonić?. Ostatnio dzwoniła do mnie (było to w piątek) konsultantka z BOA z ofertą za 79.99 zł w tym właśnie telefon P8 Lite za 29 zł. Nie będzie nic z tego, nawet jak bym chciał żeby coś było z tego. Za drogo i nie korzystnie.

W Kontakcie,
Artur
  • Strona 283 z 624
  • 1
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 624
  • 1
  • 281