• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 282 z 350
  • 1
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 350

#694428  autor: link2jack
 29 sty 2014, 16:54
Dziś znowu rozmawiałem telefonicznie z T-mobile... 69,99 800minut 1gb +269zł za SONY SP albo 29,99 400minut 0,5GB (bez telefonu) - ale pani twierdzila że nie ma opcji podpisania umowy na 15mc? Ktoś tu pisał że można... jak?
umowa prywatna

#694431  autor: napoleon
 29 sty 2014, 17:11
link2jack pisze:Dziś znowu rozmawiałem telefonicznie z T-mobile... 69,99 800minut 1gb +269zł za SONY SP albo 29,99 400minut 0,5GB (bez telefonu) - ale pani twierdzila że nie ma opcji podpisania umowy na 15mc? Ktoś tu pisał że można... jak?
umowa prywatna
Za 79,99 możesz mieć no limit na komórkowe/sms internet 2gb i Xperie L za 1zł.
Ich propozycja jest mocno nieatrakcyjna

#694433  autor: usiu128
 29 sty 2014, 17:14
można na 15 miesięcy (negocjuj :wink: )

Co do ofert które tak chwali Dziedzic Pruski to nie każdy chce bawić się w kilka kart, przekładanie numerów w dni które dzwoni więcej itp,. Niektórzy cenią sobie wygodę i komfort korzystania jedynie z 1 karty, dobrą jakość rozmów itp.
Cały czas tak wypisujesz, że podpisanie umowy terminowej to zbrodnia - spotkajmy się tutaj za 12 mcy i przedstawisz mi o ile % spadły ceny za usługi telekomunikacyjne ( o ile w ogóle jeszcze spadną).
Nie każdy przelicza wszystko co do grosza i w rachunku rocznym wychodzi mu, że na całym interesie zaoszczędził "65,76groszy" bo jest taki sprytny, zna oferty i zmienia karty do każdej rozmowy którą wykonuje.
Niektórzy prowadzący działalność gospodarczą też muszą i chcą mieć jakieś koszty - choćby za telefon komórkowy.
Widzę, że tutaj na forum są osoby które dla zaoszczędzenia kilkunastu złotych w skali roku są wstanie zrobić wszystko, doładowywać kilka numerów, płacić osobno raty za telefon, przekładać karty, bawić się w różne numery bo wychodzi taniej - ale na szczęście nie wszyscy mają w życiu takie priorytety.

#694434  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 17:19
No pewnie. Dlatego ci, co się nie chcą bawić, to płacą rocznie kilkaset zł drożej to tu, to tam. Nie dziwiłbym się Niemcowi, gdyby wolał płacić drożej za taką wygodę, ale w Polsce, gdzie mediana zarobków ma jedynkę z przodu?

Działalność gospodarczą prowadzi się dla zysku, a nie dla kosztów. Nie ma obowiązku kosztów. Możesz mieć zerowe. Nie wiem skąd ten mit, że lepiej wyrzucić pieniądze w niepotrzebne koszty, niż zapłacić od nich podatek i wydać na coś potrzebnego?

Tutaj na forum są sami bogaci biznesmeni.
Ale chyba nie, bo wszyscy pytają o ceny i żebrają w SUK o niski abonament, co zupełnie nie przystoi w tak szykownym towarzystwie ludzi nie dbających o drobne wydatki. ;)

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#694438  autor: djswistak
 29 sty 2014, 17:28
Dziedzic Pruski pisze:No pewnie. Dlatego ci, co się nie chcą bawić, to płacą rocznie kilkaset zł drożej to tu, to tam. Nie dziwiłbym się Niemcowi, gdyby wolał płacić drożej za taką wygodę, ale w Polsce, gdzie mediana zarobków ma jedynkę z przodu?

Działalność gospodarczą prowadzi się dla zysku, a nie dla kosztów. Nie ma obowiązku kosztów. Możesz mieć zerowe. Nie wiem skąd ten mit, że lepiej wyrzucić pieniądze w niepotrzebne koszty, niż zapłacić od nich podatek i wydać na coś potrzebnego?

Tutaj na forum są sami bogaci biznesmeni.
Ale chyba nie, bo wszyscy pytają o ceny i żebrają w SUK o niski abonament, co zupełnie nie przystoi w tak szykownym towarzystwie ludzi nie dbających o drobne wydatki. ;)

Czytam twoje posty od pewnego czasu i wszędzie wszystkich naganiasz do nju lub virgin. Cena to nie wszystko, liczy sie tez jakość usług.

Powiedz ile ci za to płaca?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 17:34 przez djswistak, łącznie zmieniany 1 raz.

#694439  autor: michaelred
 29 sty 2014, 17:31
Piszac jakosc uslug macie na mysli jakosc np. obslugi klienta czy jakosc rozmow ?? Bo to drugie to raczej zalezy od miejsca a nie operatora imho. Jakosc rozmow mozna baaaardzo poprawic zmiana romu w telefonie albo tez samego telefonu.

#694440  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 17:32
Jak odróżniasz jakość? Masz wyniki badań, albo pomiarów? Ja nie odróżniam. W Virgin tak samo jak w T-Mobile telefon działa i można rozmawiać. Nie odróżniam ich jakości. Teoretycznie teraz mam więcej sieci do wyboru, ale wcześniej też miałem dobre pokrycie.
Namawiam do Virgin, NJU, Klucza i paru innych dlatego, że to są moim zdaniem najlepsze oferty do pewnych zastosowań.
Niestety nie płacą mi za to. Szkoda.

[ Dodano: 2014-01-29, 17:34 ]
michaelred pisze:Piszac jakosc uslug macie na mysli jakosc np. obslugi klienta czy jakosc rozmow ??
Jakość obsługi klienta jest w Virgin najwyższa, bo nie ma tonowego menu, tylko od razu łączy z konsultantem.

W T-Mobile nie mogłem dzwonić na 80x i nie potrafili tej awarii naprawić. Musiałem używać innego telefonu.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#694441  autor: usiu128
 29 sty 2014, 17:40
Raz piszesz, że ktoś traci kilkaset złotych, potem obarczasz kogoś tezą, że zrobił kiepski interes podpisując umowę na 12 mcy.

To ile stracił w skali roku Doc83?? Kilkaset złotych? Taki wielki błąd popełnił wg Ciebie, że ma na rok umowę?
Spotkajmy się tutaj za rok - i policzymy ile złotych Ty zyskałeś na tym, że karty zmieniasz, cieszysz się wolnością bez umowy itp. w porównaniu do Doc83.
Dziedzic Pruski pisze:
Doc83 pisze:39,90 netto (47,97 brutto)
Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci (i stacjonarnych), nielimitowane sms/mms, 1 gb internetu - umowa na 12 miesięcy
Nie masz obowiązku rejestrowania telefonu na firmę. Potrzebujesz jedynie faktur na firmę, a te w NJU prepaidowym są wystawiane bez problemu.

Cena taka sama jak w NJU abonamentowym, ale zupełnie niepotrzebnie dałeś się nabrać na umowę terminową. To jest OLBRZYMIA WADA, bo zablokowałeś sobie możliwość skorzystania z alternatyw. Trzeba było pozostać na obecnych warunkach i szukać czegoś lepszego. Bardzo kiepski interes zrobiłeś. Żałuj.

#694450  autor: link2jack
 29 sty 2014, 18:10
napoleon pisze:
link2jack pisze:Dziś znowu rozmawiałem telefonicznie z T-mobile... 69,99 800minut 1gb +269zł za SONY SP albo 29,99 400minut 0,5GB (bez telefonu) - ale pani twierdzila że nie ma opcji podpisania umowy na 15mc? Ktoś tu pisał że można... jak?
umowa prywatna
Żona wygaduje średnio 250minut - nie wiecej jak 300. Na chwilę obecną wystarcza jej 250mb :) więc oferta no limit i 2gb internetu nie będzie wykorzystywane.

Napalila się na Sony SP (mam opcje kupienia nowego za 750zł).
Czekam w takim razie znowu na telefon i mam nadzieje ze konsultant tym razem "znajdzie" te 15mc.

#694451  autor: Halset
 29 sty 2014, 18:10
usiu128,
Masz zdecydowaną rację. Ten spamer @Dziedzic pruski myśli,że wygrał w totka....

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#694459  autor: usiu128
 29 sty 2014, 18:37
link2jack pisze:
napoleon pisze:
umowa prywatna
Żona wygaduje średnio 250minut - nie wiecej jak 300. Na chwilę obecną wystarcza jej 250mb :) więc oferta no limit i 2gb internetu nie będzie wykorzystywane.

Napalila się na Sony SP (mam opcje kupienia nowego za 750zł).
Czekam w takim razie znowu na telefon i mam nadzieje ze konsultant tym razem "znajdzie" te 15mc.
Jak nie będą chętni do 15 mcy to powiedz, że w takim razie rezygnujesz i chcesz zeby Cię przełączył do działu rezygnacji, a tam pewnie Ci się uda to załatwić bez problemu.

#694465  autor: jakub10193
 29 sty 2014, 18:44
Finalizacja:

nr 1:
- Free Standart (Profirma M?)
- 24 miesiące
- 73,68 zł (59,90 netto)
- no limit min/sms/mms w Polsce
- 1Gb (z lejkiem!!!)
- Xperia L za 1zł

nr 2:
- Profirma Standart
- 24 miesiące
- 36,78 zł (29,90 netto)
- no limit min w T-Mobile PL (+sms/mms) i na Stacjonarne w PL
- 200 min/sms do wszystkich w PL
- 500 mb
- LG L3II za 1zł

#694488  autor: Micho
 29 sty 2014, 19:39
Halset pisze:usiu128,
Masz zdecydowaną rację. Ten spamer @Dziedzic pruski myśli,że wygrał w totka....
Ja tego prusaka obserwuję już od jakiegoś czasu i na kilometr zalatuje słynnym uzytkownikiem o nicku CIEKAWY :) Nawet zarejstrował się niedługo po tym jak Ciekawy dostał bana :) Też agituje te same sieci, wali post za postem :)

#694499  autor: usiu128
 29 sty 2014, 19:59
Dziedzic stosuje różne karty sim do różnego typu rozmów - sam o tym pisze przy każdej okazji, i to widać w jego podpisie. Gość jest wyliczony co do grosza :) Ciekawe czy w toalecie też ma różne rodzaje papieru toaletowego w zależności od rodzaju potrzeby która została załatwiona...
Nie miał bym nic na przeciwko jego oszczędnemu korzystaniu z ofert telekomunikacyjnych gdyby nie fakt, że nawet zadowolonym z oferty wytyka błędy i stara się uświadomić jaki to ogromny błąd popełnili wybierając ofertę inną niż on.

#694502  autor: andrewzc
 29 sty 2014, 20:06
Ja myślę, że ten co tak zachwala te karty to po prostu ma jakieś powiązania z tą firmą, jawna hipokryzja.

#694507  autor: szpenton
 29 sty 2014, 20:52
andrewzc pisze:Ja myślę, że ten co tak zachwala te karty to po prostu ma jakieś powiązania z tą firmą, jawna hipokryzja.
Może i nie jest powiązany z nikim, ale już jawną hipokryzją jest żonglowanie kilkoma kartami sim.. Jak tu się do takiego kolesia dodzwonić jak nigdy nie wiadomo którą kartę akurat ma aktywną.. współczucie dla jego znajomych/ludzi którzy muszą się z nim połączyć.. no chyba, że takich nie ma.. :p ;)

#694508  autor: jacke
 29 sty 2014, 20:54
Dziedzic Pruski pisze:Jak odróżniasz jakość? Masz wyniki badań, albo pomiarów? Ja nie odróżniam. W Virgin tak samo jak w T-Mobile telefon działa i można rozmawiać. Nie odróżniam ich jakości.
HD Voice, b*tch pls. Ogromna różnica jak dzwonię do osoby w TM (będąc w TM) a do osoby z innej sieci. Ot tak odróżniam jakość.

Dostałem dzisiaj tel od TM. Po pierwszej dość kiepskiej ofercie z przed kilku dni dostałem lepszą (nowy cennik?) na 24 m-ce za 70 zł, nielimitowane rozmowy kom/stac/sms i 1gb internetu z xperia SP za 1zł. Jako dla Kowalskiego, nie na firmę. W sumie się zastanawiam, nie ma szału, wiem, ale czy faktycznie warto o kilka złotych się jeszcze szarpać?

#694513  autor: Mobo43
 29 sty 2014, 21:05
jakub10193 pisze:(...)
nr 2:
- Profirma Standart
- 24 miesiące
- 36,78 zł (29,90 netto)
- no limit min w T-Mobile PL (+sms/mms) i na Stacjonarne w PL
- 200 min/sms do wszystkich w PL
- 500 mb
- (...)
Szkoda że nie ma takiego abonamentu w taryfach prywatnych, pasował by mi :D
Nie każdy potrzebuje 400 minut. No ale abonent prywatny to gorszy od biznesowego :(

#694537  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 22:41
Witam,
Czytalam skoro wpisów wstecz, dobrze że trafiłam na to forum, mam do Was doświadczonych pytania
Konczy mi się taryfa, jestem w T-mobile od początku jeszcze za czasów Ery chociaż tego pod uwagę raczej nie biorą,
Jestem napalona na Note III, drogi bo drogi lub sIV i już miałam brać sIV ale stwierdziłam że wyszukam może jakieś forum i znalazłam,
Konsultancji normalni jak i w salonie, proponują mi sIV w abonamencie profirma L obniżona do 120paru złotych brutto i telefon Note III za 800zł czyli obniżka o 380zł a sIV z 488 na 320zł
Ogólnie dziwi mnie fakt taki że za czasów Ery dbało się bardziej o klientów przedłużających umowę, teraz jak widać nie, gdyż dla nowych użytkowników sIV jest przeceniona w tym samym abonamencie na 1zł. Więc moje pytanie jest następujące, na ile rozmawiając z tymi z SUKu będą mogli mi obniżyć NoteIII? Lub SIV? Wiadomo że w praktyce różnie może wyjść ale tak mniej więcej?
Pozdrawiam gorąco.

Umowa na 24miesiące.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 22:47 przez Lilbee, łącznie zmieniany 1 raz.

#694538  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 22:43
szpenton pisze: Może i nie jest powiązany z nikim, ale już jawną hipokryzją jest żonglowanie kilkoma kartami sim.. Jak tu się do takiego kolesia dodzwonić jak nigdy nie wiadomo którą kartę akurat ma aktywną.. współczucie dla jego znajomych/ludzi którzy muszą się z nim połączyć.. no chyba, że takich nie ma.. :p ;)
Mam jeden nr kom. do odbierania i klika do dzwonienia. Kart nie przekładam, bo są na stałe w telefonach. Chodzę z jednym telefonem, a czasem z dwoma. Pozostałe używam raz na jakiś czas i tyle.
Polecam zapoznać się z definicją słowa hipokryzja. Wypada znać znaczenie zanim się użyje.

[ Dodano: 2014-01-29, 22:47 ]
Lilbee pisze:umowę, teraz jak widać nie, gdyż dla nowych użytkowników sIV jest przeceniona w tym samym abonamencie na 1zł. Więc moje pytanie jest następujące, na ile rozmawiając z tymi z SUKu będą mogli mi obniżyć NoteIII? Lub SIV? Wiadomo że w praktyce różnie może wyjść ale tak mniej więcej?
Pozdrawiam gorąco.
Najlepiej zrobisz przenosząc numer do innego operatora i kupując telefon osobno. Od pewnego czasu nie opłaca się brać telefonu na abonament. Ci którzy twierdza inaczej, to po prostu z tego żyją i zachwalają swój towar.
Napisz ile średnio rozmawiasz minut, SMS dane, to podliczymy co się opłaca.

[ Dodano: 2014-01-29, 22:50 ]
Mobo43 pisze: Szkoda że nie ma takiego abonamentu w taryfach prywatnych, pasował by mi :D
Nie każdy potrzebuje 400 minut. No ale abonent prywatny to gorszy od biznesowego :(
Przecież podobne ceny masz w nju. Nie mając umowy terminowej za kilka miesięcy lub rok trafisz jeszcze lepsze oferty i średnio będziesz miał taniej przez 2lata.

• Strona 282 z 350
  • 1
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 350
  • 1
  • 280