• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 54
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 54

#339616  autor: iras
 07 cze 2009, 01:09
muza_tv pisze:
iras pisze:Problem leży w tym, że nie zostałem odpowiednio poinformowany o terminie złożenie wypowiedzenia.

Myślę, że taki problem nie dotyczy tylko mnie , a wielu osób które również korzystają z rachunku elektronicznego. Poczekam na odpowiedź na złożoną reklamację. Jeżeli to nic nie da, udam się do UOKiK-a.
Wprowadzasz w błąd

Ja też miałem datę płatności do 20.05 i możliwość rezygnacji do 27.05, ale u mnie w e-boku list od Plus i regulamin pojawił się elegancko wraz z rachunkiem 8 maja 2009 roku (były trzy pliki do pobrania: faktura+billing+list przewodni). Powtarzam 8 maja !

Ale od kilku dni ten sam list jest dostepny osobno z datą (tak jak piszesz) 1 czerwca 2009 roku, ale nie ma go już w pliku z rachunkami. I jest chyba w nowej wersji bo wczesniejszy był z dwoma podpisami a ten jest z jednym. Ale to nie oznacza, że wczesniej nie był dostępny, bo był ;)
Nie wiem czy ten list przewodni dostępny jest od trzech dni czy od trzech miesięcy. prawdę mówiąc mało mnie to interesuje. interesuje mnie natomiast to, ze ja sam nie zostałem w odpowiedni sposób poinformowany o możliwości zerwania umowy.

jeżeli decyduje się na rachunek elektroniczny, to mam nadzieje, ze będę w jawny sposób informowany o wszelkich zmianach, które plus zamierz wprowadzić. (czytaj, wraz z faktura) Tak jak już napisałem, to, ze plus umieścił w jakimś tajemniczym miejscu swoje stanowisko, niewiele mnie interesuje. To plus powinien mnie poinformować ( osobiście, faxem, mailem), ze zmienia treść umowy, a nie ja, mam dochodzić jaki punkt ww umowy został zmieniony.

#339622  autor: sochaczew
 07 cze 2009, 08:21
muza_tv a Ty rozwiązałeś umowę z jaką datą? Właśnie sprawdziłem i wystawili mi fakturkę już i jest takiej wysokości jak zwykle :-).

#339628  autor: kalion
 07 cze 2009, 09:58
sochaczew u mnie także na razie ok.

#339631  autor: sochaczew
 07 cze 2009, 10:26
kalion w plusie informowali mnie, że ta faktura bedzie ostatnia, chyba ze wygadam ponad minuty w abonamencie to przyjdzie jeszcze jedna za rozmowy :-).

#339632  autor: ywis
 07 cze 2009, 10:32
U mnie też póki co spokój :) ...i wszystko przebiega jak należy... no ale czekam do końca rozwiązania umowy i deaktywacji numeru, tj. do 05.07, wtedy będę pewny, że wszystko jest jak trzeba 8)

#339633  autor: elrond
 07 cze 2009, 10:33
Przewijają się tutaj różne informacje, czasem potwierdzane czasem nie. Z autopsji chcę przynajmniej potwierdzić możliwość wybiórczej rezygnacji z jednego z posiadanych numerów. Dziś wyświetliło mi sie w statusie przenoszenia do Play, że Plus wyraził zgodę. Zadzwoniłem więc żeby sie upewnić, że nie ma żadnej kary. Zatem droga wolna - 6 lipca numer zostanie deaktywowany przez Plusa.

#339636  autor: muza_tv
 07 cze 2009, 11:12
sochaczew pisze:muza_tv a Ty rozwiązałeś umowę z jaką datą? Właśnie sprawdziłem i wystawili mi fakturkę już i jest takiej wysokości jak zwykle :-).
Nie rozwiązywałem umowy, jesli jest mi dobrze to, gdzie będe przechodził? :-D

PS. Zwróciłem tylko uwagę iras, że list był wcześniej a obecnie jest nowa wersja listu datowana na 1 czewca, ale to nie oznacza (co sugeruje), że wczesniej nie było listu ;)

#339638  autor: kalion
 07 cze 2009, 11:27
Tylko zastanawia mnie czy warto było teraz zmieniać ;). Fakt zmieniono treść i np. zamiast "zmiany regulaminu .... " , teraz brzmi to "korzyści dla klientów, wynikające ze zmiany" ;), oraz zmieniła się prawie cała zawartość listu, co może wpłynąć na bardziej pozytywny odbiór tych zmian przez abonentów. Ale teraz ciekawe czy ci co mieli w ebooku to od maja(bo wtedy pojawiła się 1 wersja), nie pomyślą np. że mają czas do złożenia rezygnacji jeszcze w czerwcu. Fakt że o zmianach zaczęto mówić oficjalnie w maju i to na sporą skalę, tak więc każdy powinien sprawdzić od razu czy nie dostał informacji o nowych zmianach(dokładnie, w każdym zakamarku).
==
sochaczew wiem o tym, nawet już chyba wspomniałem to w tym wątku ;).

#339646  autor: sochaczew
 07 cze 2009, 11:59
elrond pisze:Przewijają się tutaj różne informacje, czasem potwierdzane czasem nie. Z autopsji chcę przynajmniej potwierdzić możliwość wybiórczej rezygnacji z jednego z posiadanych numerów. Dziś wyświetliło mi sie w statusie przenoszenia do Play, że Plus wyraził zgodę. Zadzwoniłem więc żeby sie upewnić, że nie ma żadnej kary. Zatem droga wolna - 6 lipca numer zostanie deaktywowany przez Plusa.
I potwiedzili Ci, że nie bedzie zadnej kary? A kiedy rozwiązałeś umowę? w tych 7 dniach?

#339664  autor: _imek
 07 cze 2009, 14:18
A wie ktos moze czy moge zerwac umowe bedac uzytkownikiem Mix'a?? Czy to dotyczy tylko abonamentu??

#339665  autor: kalion
 07 cze 2009, 14:24
_imek było już to wspominane w tym temacie, te zmiany tyczą się tylko klientów abonamentowych i iplusa, mixa już nie.

#339691  autor: elrond
 07 cze 2009, 17:27
sochaczew pisze:I potwiedzili Ci, że nie bedzie zadnej kary? A kiedy rozwiązałeś umowę? w tych 7 dniach?
Tak. Obawiałem się kary (wówczas mam nadzieje mógłbym wszystko odkręcić i zostać w Plusie), ale dziś na BOKu pani poinformowała mnie grzecznie, że kary nie ma - miałem możliwość odstąpić bezkarnie od umowy i sieć mi to umozliwiła.

Pismo (rezygnacja odręcznie napisana + 2 papiery z Play) wysłałem w ostatni możliwy dzień - termin płatności do 20 maja, wyslane 27). W salonie oczywiście nie działał system...

#339709  autor: sochaczew
 07 cze 2009, 20:34
A czy ktos ma juz przeszedł rozwiązanie do konca? tzn. numer juz nieaktywny?

#339717  autor: kalion
 07 cze 2009, 21:20
Z tego co widać pismo pojawiło się w maju, tak więc najwcześniejsze rozwiązania umowy będą raczej w lipcu ;).

#339728  autor: Sig
 07 cze 2009, 22:51
kalion pisze:Z tego co widać pismo pojawiło się w maju, tak więc najwcześniejsze rozwiązania umowy będą raczej w lipcu ;).
Moje umowy zostaną rozwiązane 23 Czerwca... Wszystko dzięki temu, że rezygnację złożyłem wcześnie, kiedy tylko regulamin trafiłdo publicznej wiadomości i pozasięgnięciu informacji m.in., na Telepolis. Jeżeli pojawią się jakieś trudności to dam znać, ale wszytsko było już potwierdzone w BOK. Numerów nie przenoszę - mam nowe startery Simplus (wtedy jeszcze Plus stana stanowisku, że nie można ich zachować... Jak jest teraz- nie wiem, nie obchodzi mnie to. Mała strata, nowe przynajmneij są 'złote' ;-)). Rezygnuję 2 z 3 numerów - ktoś o to pytał. Ludzie, nie bądźcie leniwi i czytajcie wątek, tu jest odpowiedź na każde pytanie. Heh, i tak ktoś zaraz wyskoczy z pytaniem o mix plusa czy innego iplusa...

EDIt: Aha, i kilka dni temu przyszło też pismo potwierdzające, wiec ajk dla mnie sprawa zamknięta.

#339729  autor: kubik
 07 cze 2009, 23:00
mój numer już 20/21 czerwca będzie przeniesiony, więc zostały 2 tygodnie do punktu kulminacyjnego akcji o kryptonimie 'RŚUT' ;o) w szufladzie już czeka karta OnePlay ;o)

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#339762  autor: kalion
 08 cze 2009, 08:51
Sig i kubik , no rzeczywiście. Jeżeli ktoś miał np. okres rozliczeniowy (przykładowo 20) zaznaczył że nie akceptuje zmian przed jeszcze swoim okresem rozliczeniowym w maju(zaraz po zapoznaniu się z zmianami oraz regulaminem, które to są na życzenia klienta dostępne u przedstawiciela), to zostanie mu tylko miesiąc do wyłączenia czyli umowa zostaje rozwiązana w czerwcu(fakt nie pomyślałem o tym) ;) .

#339772  autor: Tajemniczy28
 08 cze 2009, 10:50
Ja mam też jedno pytanie. Czy po tym jak wynegocjowałem znimi nową umowe(po wypowiedzeniu z powodu braku akceptacji regulaminu) i nowa oferta jest w systemie ale np stwierdzam dziś ze nei podpiszę jej i ide do play itam podpisuje- ajuż mogę- to czy nie będą mi w plusie robic numerów .nadmieniam ze od ub.pt. miałem dostac nowo umowe a konsultant ktory sie oją sprawą zajmuje jest "niedostepny"

#339797  autor: baranekk
 08 cze 2009, 14:25
Tajemniczy28 wg mnie jeżeli nie wycofałeś swojego wypowiedzenia i nie podpisałeś nowej umowy to nie musisz jej podpisywać i możesz iść do Play. Jednak najlepiej upewnij się Plusie bo trochę lipa płacić 2 abo :)

#339803  autor: mendes
 08 cze 2009, 14:39
w systemie to mogą sobie nawet namalować jednorożca na tej umowie, dopóki jej nie podpisałeś to nic Ci nie grozi i możesz iść do Plej :)
  • Strona 29 z 54
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 54
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29