Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Sieć
Play
Nie wiem czy ten list przewodni dostępny jest od trzech dni czy od trzech miesięcy. prawdę mówiąc mało mnie to interesuje. interesuje mnie natomiast to, ze ja sam nie zostałem w odpowiedni sposób poinformowany o możliwości zerwania umowy.muza_tv pisze:Wprowadzasz w błądiras pisze:Problem leży w tym, że nie zostałem odpowiednio poinformowany o terminie złożenie wypowiedzenia.
Myślę, że taki problem nie dotyczy tylko mnie , a wielu osób które również korzystają z rachunku elektronicznego. Poczekam na odpowiedź na złożoną reklamację. Jeżeli to nic nie da, udam się do UOKiK-a.
Ja też miałem datę płatności do 20.05 i możliwość rezygnacji do 27.05, ale u mnie w e-boku list od Plus i regulamin pojawił się elegancko wraz z rachunkiem 8 maja 2009 roku (były trzy pliki do pobrania: faktura+billing+list przewodni). Powtarzam 8 maja !
Ale od kilku dni ten sam list jest dostepny osobno z datą (tak jak piszesz) 1 czerwca 2009 roku, ale nie ma go już w pliku z rachunkami. I jest chyba w nowej wersji bo wczesniejszy był z dwoma podpisami a ten jest z jednym. Ale to nie oznacza, że wczesniej nie był dostępny, bo był
Nie rozwiązywałem umowy, jesli jest mi dobrze to, gdzie będe przechodził?sochaczew pisze:muza_tv a Ty rozwiązałeś umowę z jaką datą? Właśnie sprawdziłem i wystawili mi fakturkę już i jest takiej wysokości jak zwykle.
I potwiedzili Ci, że nie bedzie zadnej kary? A kiedy rozwiązałeś umowę? w tych 7 dniach?elrond pisze:Przewijają się tutaj różne informacje, czasem potwierdzane czasem nie. Z autopsji chcę przynajmniej potwierdzić możliwość wybiórczej rezygnacji z jednego z posiadanych numerów. Dziś wyświetliło mi sie w statusie przenoszenia do Play, że Plus wyraził zgodę. Zadzwoniłem więc żeby sie upewnić, że nie ma żadnej kary. Zatem droga wolna - 6 lipca numer zostanie deaktywowany przez Plusa.
Tak. Obawiałem się kary (wówczas mam nadzieje mógłbym wszystko odkręcić i zostać w Plusie), ale dziś na BOKu pani poinformowała mnie grzecznie, że kary nie ma - miałem możliwość odstąpić bezkarnie od umowy i sieć mi to umozliwiła.sochaczew pisze:I potwiedzili Ci, że nie bedzie zadnej kary? A kiedy rozwiązałeś umowę? w tych 7 dniach?
Moje umowy zostaną rozwiązane 23 Czerwca... Wszystko dzięki temu, że rezygnację złożyłem wcześnie, kiedy tylko regulamin trafiłdo publicznej wiadomości i pozasięgnięciu informacji m.in., na Telepolis. Jeżeli pojawią się jakieś trudności to dam znać, ale wszytsko było już potwierdzone w BOK. Numerów nie przenoszę - mam nowe startery Simplus (wtedy jeszcze Plus stana stanowisku, że nie można ich zachować... Jak jest teraz- nie wiem, nie obchodzi mnie to. Mała strata, nowe przynajmneij są 'złote'kalion pisze:Z tego co widać pismo pojawiło się w maju, tak więc najwcześniejsze rozwiązania umowy będą raczej w lipcu.