jedrekonik pisze:Jestem po pierwszej rozmowie z suk, zaproponowali mi abonament w cenie 49,99, a w nim:
-400 minut
-nielimitowane sms do wszystkich sieci
-500mb transferu
i telefony:
xperia l za 249
samsung core za 299
lg l7 2gen za 39
xperia m za 4gr
iphone 4 za 749
Jak się na to rozpatrujecie? Minutowo i smsowo jestem zadwolony, ale chcialbym zejsc z ceny tych telefonow, da sie? Najchetniej wzialbym tego Iphone ale nie w takiej cenie...
Drogo jak diabli. iPhone 4 jest już trochę przestarzały (wiem, bo mam) i kosztuje 1050 na fakturę, czyli masz go tylko 300 zł taniej.
Daje to 37,5 zł minimalny miesięczny koszt abonamentu.
Minimalna cena abonamentu/opłat miesięcznych w NJU na abonament to 9 zł, a w Virgin 0 zł. Tutaj minimalna cena to 37,5 zł nawet jak wyjedziesz na wakacje lub nie będziesz używać.
Zapewne nie potrzebujesz tych 400 minut, więc się zmarnują po miesiącu. Jeśli jednak potrzebujesz więcej, to trzeba za nie dopłacić wg niekorzystnej stawki.
Za 40 zł miesięcznie w Virgin masz 400MB internetu i 300 minut wymiennych na 1000 SMS. Jeżeli ich nie wykorzystasz i doładujesz chociaż 10zł/miesiąc, to nie przepadają minuty ani internet.
Za maks. 39 miesięcznie w NJU masz nielimitowane komórki i stacjonarne, ale jeżeli tego nie wykorzystasz, to płacisz tylko 9 zł.
Wiązane się dwuletnią umową, która już na początku jest porównywalna z ofertami nie wymagającymi umowy jest nierozsądne.
Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular