Dzisiejsza propozycja z salonu: 3 m-ce 0 zł później 21 m-cy 59 zł (średnio 51,63 zł) za no-limit komórki i SMS oraz 1,5 GB netu. Do lego LG G Pad 8 LTE (bo to chciałem) za 49 zł (ale bez etui).
Aby skorzystać z oferty muszę jednak na 6 miesięcy wziąć dodatkową kartę sim za 10 zł na m-c (nielimitowane rozmowy do Play i internet 2GB) co trochę psuje w sumie całkiem akceptowalną propozycję. Zdecyduję się jednak bo muszę mieć ten tablet na 8 stycznia w domu (prezent dla dziecka) czyli za 4 dni robocze licząc od jutra i boję się, że nie dostanę tego na czas. A ten dodatkowy transfer na drugiej karcie bardzo mi się przyda.
Mam jeszcze jeden numer, który będę przedłużać po Nowym Roku. Dla niego propozycja salonu jest następująca: 3 m-ce 0 zł później 21 m-cy 44 zł (średnio 38,50 zł) za no-limit komórki i SMS oraz 750 MB netu. Do lego LG L Fino za 89 zł. Ten telefonu w ofercie GU jest za 49 zł przy abo 39,40. Globalnie różnica między tymi ofertami to ok. 19 zł (drożej w salonie ale nie trzeba składać wypowiedzenia i umawiać się z kurierem na odbiór paczki). Tu jedno ale: z tego co zrozumiałem przedłużając oba numeru na raz muszę wziąć tą jedną dodatkową karę SIM. Wtedy jeszcze ta tańsza oferta się broni. Ale przedłużając tylko jeden numer w opcji średnio 38,50 dochodzi jeszcze ten nieszczęsny dodatkowy SIM za łącznie 60 zł (6m-cy x 10 zł), tak wiec wtedy oferta salonu jest "droższa" o łącznie ok. 80 zł. Do 19.00 mam czas...jeszcze przemyślę co zrobić z tym tańszym numerem bo trochę już męczyłem Azaitara w tej sprawie. Niestety lekko przespałem i teraz działam w pośpiechu. Na moim przykładzie widać jednak, że oferty salonu i GU aż tak bardzo się nie różnią więc jeżeli ktoś ma czas i cierpliwość to warto trochę pomęczyć GU.