• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 28 z 350
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 350

#600916  autor: Guciu
 13 gru 2012, 12:04
100% nie wiem, ale wydaje mi się, że nie jest to konieczne. Konsultantka skierowała mnie do punktu, gdzie na miejscu mogę wymienić kartę za 30,50 zł

#600918  autor: husky
 13 gru 2012, 12:19
Mam pytanie odnośnie 50% zniżki na telefon przy przedłużaniu umowy, dokładnie chodzi o to, że dzisiaj takową zauważyłem na swoim iBoa, interesuje mnie od czego taka zniżka zależy (domyślam się, że chodzi o wysokość ostatnich rachunków, ale interesuje mnie jaka musi być minimalna średnia wysokość rachunków i z jakiego okresu aby uzyskać tą zniżkę) i drugie pytanie, przez jaki okres czasu będzie ona dostępna? Pytam dlatego bo nie wiem co robić i wolał bym poczekać z decyzją o przedłużeniu/rezygnacji do końca stycznia. Byłem już zdecydowany na przejście do Orange (skuszony promocją dla klientów Banku Milenium), ale teraz znowu nie wiem co zrobić. Z góry dzięki za info.

PS: dzwoniłem do biura obsługi, ale konsultant nie potrafił mi wyjaśnić na czym polega ten rabat i jak długo będzie dostępny.

#600919  autor: arasel
 13 gru 2012, 12:54
jowita pisze:A czy wiesz może, czy trzeba przy tym założyć gdzieś konto, żeby dostac nowa kartę, czy to nie ma znaczenia? (Teoretycznie chyba nie powinno, ale zasady moga być różne więc pytam).
A pofatygowałaś się chociaż żeby odpalić link, który wstawiłem dziś rano? Tam jest wszystko napisane, a jeśli nie ma to jest w regulaminie.

#600921  autor: jowita
 13 gru 2012, 13:09
arasel pisze:
jowita pisze:A czy wiesz może, czy trzeba przy tym założyć gdzieś konto, żeby dostac nowa kartę, czy to nie ma znaczenia? (Teoretycznie chyba nie powinno, ale zasady moga być różne więc pytam).
A pofatygowałaś się chociaż żeby odpalić link, który wstawiłem dziś rano? Tam jest wszystko napisane, a jeśli nie ma to jest w regulaminie.
Tak, czytałam, dziękuję, ale czy to za wcześnie było, czy nie miałam czasu, trudno mi to było zrozumieć, a nawet wydawało mi się że widzę jakieś sprzeczności. Piszą "Przy podpisaniu nowej umowy lub aneksu - wymiana jest darmowa.", tymczasem z tego o czym wcześniej dyskutowano tutaj, wymiana kosztuje. (Aneks to przedłużenie, czy źle rozumiem?)
Co do mojego drugiego pytania, po kolejnym przeczytaniu zrozumiałam to tak że sama usługa nie obliguje do założenia konta, ale tylko się domyślam. Po prostu już za dużo "haczyków" widziałam w tych regulaminach, żeby tak łatwo uwierzyć własnym oczom;)
Więc chciałam przedyskutować.

#600927  autor: Auks
 13 gru 2012, 13:19
Przed chwilą rozmawiałem z Panią z SUK (miły głos, dziewczęcy :D:D)

Interesowała mnie Rodzina 40, ale mniejsza o to bo tu jest standard (340 minut i 250 MB)
Zapytałem Panią o zmiany w cennikach. Powiedziała, że jest to kwestia odgórnie ustalana i cennik może zmienić się nawet za 10 minut (na naszą korzyść bądź niekorzyść) z tym że zasugerowała mi coś co mnie zaintrygowało.

Mianowicie, zasugerowała, jeśli nie chcę teraz jednorazowo płacić za Grand X In 189,- żebym wstrzymał się do okresu po świętach. Ostrożnie wnioskuję więc, że może zmienią ten cennik na naszą jednak korzyść

Poza tematem, to czekam w dalszym ciągu na moją wygraną w konkursie T-Mobile (Nokia 603). jak myślicie, sprzedać ją i dolożyć do czegoś konkretniejszego czy zatrzymać dla siebie? Pytam, bo przyznam się bez bicia, że nigdy nie miałem w rękach Symbiana (zakochany w SE :D). Bebechy z tego co widziałem to 1GHz procek z 512 MB Ramu, więc taki średniak już :p

#600931  autor: arasel
 13 gru 2012, 14:00
jowita pisze:[...] Piszą "Przy podpisaniu nowej umowy lub aneksu - wymiana jest darmowa.", tymczasem z tego o czym wcześniej dyskutowano tutaj, wymiana kosztuje. (Aneks to przedłużenie, czy źle rozumiem?)
Co do mojego drugiego pytania, po kolejnym przeczytaniu zrozumiałam to tak że sama usługa nie obliguje do założenia konta, ale tylko się domyślam. Po prostu już za dużo "haczyków" widziałam w tych regulaminach, żeby tak łatwo uwierzyć własnym oczom;)
Więc chciałam przedyskutować.
W skrócie z tego co można wyczytać na linkowanej wcześniej stronie.

Do obsługi MyWallet niezbędna jest karta SIM NFC. Wymiana na taką kartę jest odpłatna, lecz jeśli zdecydujesz się przedłużyć lub podpisać nową umowę wtedy z takiej opłaty jesteś zwolniona. Warunkiem otrzymania darmowej karty SIM NFC (poza przedłużeniem obecnej lub podpisaniem nowej umowy) jest zakup telefonu certyfikowanego przez MasterCard w dodatku z oferty T-Mobile - na chwilę obecną jest to Nokia 603, Samsung Galaxy S3, 808 PureView i coś tam jeszcze. Przy przedłużeniu umowy lub podpisaniu nowej z jednoczesnym zakupem któregoś z tych telefonów wymiana karty będzie bezpłatna. Nie widzę tam konieczności zakładania konta czy też podpisania umowy o kartę kredytową w którymś z współpracującym z T-Mobile banków (choć może to mi umknęło).

#600937  autor: kornas
 13 gru 2012, 14:20
Czesc,

Poszukuje jakiegos konkretnego kontaktu do agenta, ktory podalby mi oferte przedluzenia umowy przez telefon. To co mi zaoferowano w BOK nie za bardzo mnie zadowala (brak wiedzy o telefonach). Przeszukalem forum ale poza ogolnym numerem (gdzie nie wiem na kogo trafie) konkretu nie znalazlem. Jak macie jakis namiar to bede wdzieczny. Jak jakis agent to czyta to prosze o kontakt na priv.

pozdrawiam

#600938  autor: jowita
 13 gru 2012, 14:22
arasel pisze: W skrócie z tego co można wyczytać na linkowanej wcześniej stronie.

Do obsługi MyWallet niezbędna jest karta SIM NFC. Wymiana na taką kartę jest odpłatna, lecz jeśli zdecydujesz się przedłużyć lub podpisać nową umowę wtedy z takiej opłaty jesteś zwolniona. Warunkiem otrzymania darmowej karty SIM NFC (poza przedłużeniem obecnej lub podpisaniem nowej umowy) jest zakup telefonu certyfikowanego przez MasterCard w dodatku z oferty T-Mobile - na chwilę obecną jest to Nokia 603, Samsung Galaxy S3, 808 PureView i coś tam jeszcze. Przy przedłużeniu umowy lub podpisaniu nowej z jednoczesnym zakupem któregoś z tych telefonów wymiana karty będzie bezpłatna. Nie widzę tam konieczności zakładania konta czy też podpisania umowy o kartę kredytową w którymś z współpracującym z T-Mobile banków (choć może to mi umknęło).
Wielkie dzięki, naprawdę pomogłeś mi to zrozumieć na tyle ile się da ;) pewnie poczekam co najmniej do po Świętach, ale jeśli nic się nie zmieni, wezmę 603. Pomysł z 'portmonetką' ciekawy, ale mojemu bankowi do tego chyba daleko jak na razie.

#600943  autor: lars79
 13 gru 2012, 15:00
kornas pisze:Czesc,

Poszukuje jakiegos konkretnego kontaktu do agenta, ktory podalby mi oferte przedluzenia umowy przez telefon. To co mi zaoferowano w BOK nie za bardzo mnie zadowala (brak wiedzy o telefonach). Przeszukalem forum ale poza ogolnym numerem (gdzie nie wiem na kogo trafie) konkretu nie znalazlem. Jak macie jakis namiar to bede wdzieczny. Jak jakis agent to czyta to prosze o kontakt na priv.

pozdrawiam
Na pierwszej stronie masz info o ofertach SUK, dzwonisz na standardowa infolinię (602900) i mówisz że chcesz przedłużyć umowę na następujących warunkach ......
np. R40 z pakietem 340 min, abo 45PLN/m-c, pakiet danych 250MB i telefon np. ZTE Grand X In za 189PLN
po czym pytasz czy Pan/Pani może ci takie coś zaoferować czy przełączy Cię do Sekcji Utrzymania Klienta.
Ja w tym momencie zawsze (już 5 razy) słyszałem "łączę" :) i tyle potem następnej osobie powtarzasz to co wcześniej.

Więcej nie wynegocjujesz oferty SUK to max co mogą zaoferować

PS
małe pytanie do tych którzy ostatnio przedłużali umowę z telefonem ZTE - czy telefony były nieużywane, pytam ponieważ wczoraj prawie przedłużyłem umowę w salonie (wcześniej konsultant z SUK podpiął mi ją pod konto ze względu na brak w magazynie centralnym Xperii U i pewne szanse na znalezienie jej w którymś ze sklepów sieciowych) ostatecznie zdecydowałem się na wspomniane ZTE i dobrze że postanowiłem otworzyć pudełko, z oryginalną jak twierdził konsultant plombą, po jej przecięciu i wyjęciu telefonu zdziwiła mnie folia na wyświetlaczu która wyglądała jakby ktoś ją wielokrotnie odklejał i ponownie naklejał oraz co najważniejsze w historii połączeń widniało 1 połączenie na jakiś numer polski t-mobile 604..... czy spotkaliście się z podobna sytuacją? tzn z ponownym "fabrycznym" zaplombowaniem telefonu? Podejrzewam że był to telefon który ktoś zwrócił odstępując od umowy w ciągu 10 dni, tyle tylko że nie wiem czy można taki produkt ponownie sprzedać jako nowy nieużywany, dodatkowo naklejając "lewą" plombę

#600956  autor: kornas
 13 gru 2012, 16:45
lars79 pisze: Na pierwszej stronie masz info o ofertach SUK, dzwonisz na standardowa infolinię (602900) i mówisz że chcesz przedłużyć umowę na następujących warunkach ......
np. R40 z pakietem 340 min, abo 45PLN/m-c, pakiet danych 250MB i telefon np. ZTE Grand X In za 189PLN
po czym pytasz czy Pan/Pani może ci takie coś zaoferować czy przełączy Cię do Sekcji Utrzymania Klienta.
Ja w tym momencie zawsze (już 5 razy) słyszałem "łączę" :) i tyle potem następnej osobie powtarzasz to co wcześniej.
OK, dzieki. Pierwsza strone czytalem, wiec jestem przygotowany. Tylko chcialem konkretnego agenta, ktory bedzie sie znal na telefonach. Sprobuje ta metoda. Pozdrawiam

#600988  autor: PiT
 13 gru 2012, 18:54
U mnie w iBOA zniknela mozliwosc przedluzenia ale za to pojawial sie dziwny komunikat taka jakby mam ramka z napisem "niebawem znajdziesz tu specjalną oferta dla twojego numeru" ciekawe co kombinuja :P

#600998  autor: colins
 13 gru 2012, 19:13
Auks pisze:Przed chwilą rozmawiałem z Panią z SUK (miły głos, dziewczęcy :D:D)

Interesowała mnie Rodzina 40, ale mniejsza o to bo tu jest standard (340 minut i 250 MB)
Zapytałem Panią o zmiany w cennikach. Powiedziała, że jest to kwestia odgórnie ustalana i cennik może zmienić się nawet za 10 minut (na naszą korzyść bądź niekorzyść) z tym że zasugerowała mi coś co mnie zaintrygowało.

Mianowicie, zasugerowała, jeśli nie chcę teraz jednorazowo płacić za Grand X In 189,- żebym wstrzymał się do okresu po świętach. Ostrożnie wnioskuję więc, że może zmienią ten cennik na naszą jednak korzyść
Gdy parę tygodni temu przedłużałem swoje 2 umowy, to pani z SUK powiedziała mi żebym też się wstrzymał, bo będzie oferta świąteczna. Posłuchałem jej i wstrzymałem się, a potem okazało się, że oferta świąteczna okazała się w sumie gorsza niż ta wcześniej oferowana przez SUK, bo np.zmniejszyli pakiet danych z 500 do 250 MB. Tak naprawdę więc, to na dwoje babka wróżyła i nie wiadomo jak będzie po świętach. :(

#601003  autor: op252
 13 gru 2012, 19:19
Witam,
Ktoś może wie czy przy przeniesie numerów do T-mobile można dostać podobną ofertę jak ta z SUK ? (Czyli 500 minut + 500 MB + darmowe w sieci za około 67 zł)

#601006  autor: mnichus
 13 gru 2012, 19:21
Cześć, złożyłem przedwczoraj zlecenie przedłużenia umowy R40 bez negocjacji przez iBOA. Dzisiaj pojawił się komunikat: "Wysyłka przekazana do firmy kurierskiej.
Oczekiwanie na numer listu przewozowego." Jednak po przeczytaniu tego tematu na forum stwierdziłem, że chętnie wynegocjowałbym lepsze warunki :twisted: W takiej sytuacji nie odbierać przesyłki od kuriera i dzwonić do nich w sprawie lepszych warunków?

Swoją drogą zamawiałem białego HTC Desire X, więc mają je na magazynie.

#601016  autor: maciek90
 13 gru 2012, 19:53
Dzisiaj po rozmowie z SUK dowiedziałem się, że nie wiadomo kiedy będą dostępne HTC Desire X czarne i zaproponowano mi ZTE, ale stwierdziłem, że poczekam na HTC. Tylko ciekawe jak długo?

#601019  autor: kamiliusz
 13 gru 2012, 20:07
moi drodzy, a probowal ktos z was pytać, negocjować iphone 4s albo nokie lumie 820 w abo za 100zl przed znizkami? juz raz dzwonili do mnie i proponowali tam jakies 75zl za 850min ale proponowali telefon jakis sony, jeden z tych mniejszych. a drugie pytanie czy warto czekac z negocjacjami do konca umowy (maj 2013)?? co prawda ktos tu pisał ze maja z gory ustalone oferty ale moze wizja utraty klienta jakos na nich lepiej dziala

#601023  autor: RobertH
 13 gru 2012, 20:22
ja negocjuję przedłużenie umowy która jest do 04.2013, do tej pory udało mi się uzyskać R140 za 129,9 albo 134,9 z pakietem 500mb, pewnie dało by się ten pakiet dostać za 129,9, ale skupiłem się na uzyskaniu zniżki na tel., mianowicie 50% na SGS III(są tacy co dostawali taki rabat, to był jeden z moich argumentów, oprócz tego, że w orange ten tel. jest za 99 zł), ale się nie udało, bo mimo średniej z faktur na jakieś 155 zł tylko na ten numer, nie spełnia on kryteriów zrabatowania ceny telefonu (czyli jakieś kryteria są), choć po 6 mailach konsultant stwierdził, że jeszcze jest 5 (tak naprawde 4 ale ok) miesięcy do końca i że do tego czasu sytuacja może się zmienić i ceny telefonów mogą się okazać bardziej korzystne. Dlatego jeszcze dam na wstrzymanie, a jak nic się nie zmieni to papa t-mobile:)

#601026  autor: koczownik
 13 gru 2012, 20:39
Co można wynegocjować w R40 bez telefonu (w standardzie 250min / 29,90 zł, 18mc)

I o co chodzi z pakietem 'Dodatkowe 300min w ofercie bez telefonu'. I czy zniżka 5zł za aktywację eF@ktury, można łączyć z 'Dodatkowe 60min za aktywację eF@aktury' ?

#601031  autor: Kammmill
 13 gru 2012, 20:53
Ehh.. 7.12.12 byłem w salonie t-mobile, wszystko na poczatku wydawało się okej. Miła Pani, przedstawiła mi wiele ofert przedłużenia mojego abonamentu. Wybrałem ofertę, telefon = sony xperia miro. Podczas moich wyborów, dowiedziałem się, że opcja przedłużenia abonamentu jest zawieszona z powodu awarii. Nie wie ktoś, czy nadal trwa ta awaria?

#601042  autor: lisu75
 13 gru 2012, 21:37
PS
małe pytanie do tych którzy ostatnio przedłużali umowę z telefonem ZTE - czy telefony były nieużywane
Witam
Ja w zeszłym tygodniu przedłużałem umowę przez SUK z telefonem ZTE Grand X In. Telefon odebrałem od kuriera i po otwarciu pudełka nie było na nim żadnych śladów użytkowania. Mogę dodać jeszcze że to bardzo fajny telefonik - wcześniej miałem Xperię X8.
Pozdrawiam

Sony Ericsson T768 ->Sony CMD J7 -> Siemens C45 -> SIemens Cx70? - Motorola V3i -> Sony Ericsson K750i -> LG Ku990 -> SonyEricsson Xperia X8 -> ZTE Grand X In -> Samsung Galaxy S4
  • Strona 28 z 350
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 350
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28