• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 270 z 675
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 675
 #829383  autor: Leo
 16 paź 2015, 20:30
Poza tym używaj telefonu tylko do celów firmowych bo zapłacisz podatek za używanie rzeczy firmowej do celów prywatnych (osiągasz korzyść). :lol:

Ponieważ został wywołany do "tablicy" temat iPhonów 6 to podam dla porównania najlepszą cenę jaką znalazłem dla córki w Wielkiej Brytanii: 35 Funtów miesięcznie no limits i 6 GB netu (ok. 200 zł) + iPhone 6s 64 GB za 150 Funtów (ok.900 zł). Razem ok. 5700 zł za kontrakt.U nas więc tanio jak "barszcz". Dlatego też u nas Orange zamyka kolejne salony i zwalnia kolejnych pracowników.
 #829388  autor: szejkeR
 16 paź 2015, 20:54
Leo pisze:U nas więc tanio jak "barszcz". Dlatego też u nas Orange zamyka kolejne salony i zwalnia kolejnych pracowników.
Nie ma się co dziwić, że zamyka skoro coraz popularniejsza jest sprzedaż internetowa. W takim wypadku szkoda kasy na najem drogiej powierzchni w centrach handlowych i utrzymywanie zbędnego personelu. Firma ma na celu przynosić zysk i robi to m.in. poprzez ograniczanie kosztów tym bardziej, że w obecnej erze ofert no limit za 50-60 zł i sporej konkurencji ciężko podnieść ceny.
 #829392  autor: szymihej
 16 paź 2015, 21:04
Leo pisze:Ponieważ został wywołany do "tablicy" temat iPhonów 6 to podam dla porównania najlepszą cenę jaką znalazłem dla córki w Wielkiej Brytanii: 35 Funtów miesięcznie no limits i 6 GB netu (ok. 200 zł) + iPhone 6s 64 GB za 150 Funtów (ok.900 zł). Razem ok. 5700 zł za kontrakt.U nas więc tanio jak "barszcz". Dlatego też u nas Orange zamyka kolejne salony i zwalnia kolejnych pracowników.
Tak mamy "taniej", tylko, że przeciętny ukijczyk (napisałem dla żartu) zarabia 2200 funtów, a nie złoty jak Polacy, niewierzę
 #829395  autor: radex79
 16 paź 2015, 21:35
Do mnie dziś zadzwonił PAN z orange ale nie m w sumie czy z DUK bo nie powiedział.w każdym razie umowę mam do 16 grudnia a wypowiedzenie zlozylem w zeszłym tygodniu. Zaproponował od razu abonament za 59 zł wszystko bez limitu i internet 7,5 Gb.do tego LG g3 że znizka 300 zł , tj. za chyba 269zl. Inne telefony nie bardzo chciał proponować. Więcej obniżać nie chciał to koniec końców zdecydował em się na ofertę bez telefonu, no limits na komórki i stacjonarne i SMS, EMŚ płatne i 2 GB internetu za 17,69 zł. Umowa na 20 miesięcy. Chyba korzystnie zwłaszcza że te warunki wchodzą od razu więc ostatnie 2 miesiące umowy wyjdą mi za 17 a nie 89 jak dotychczas. Do tego kupię G4 na wolnym rynku więc myślę że to dobry wybor
 #829426  autor: tomassi14
 17 paź 2015, 06:35
Leo pisze:Poza tym używaj telefonu tylko do celów firmowych bo zapłacisz podatek za używanie rzeczy firmowej do celów prywatnych (osiągasz korzyść). :lol:

Ponieważ został wywołany do "tablicy" temat iPhonów 6 to podam dla porównania najlepszą cenę jaką znalazłem dla córki w Wielkiej Brytanii: 35 Funtów miesięcznie no limits i 6 GB netu (ok. 200 zł) + iPhone 6s 64 GB za 150 Funtów (ok.900 zł). Razem ok. 5700 zł za kontrakt.U nas więc tanio jak "barszcz". Dlatego też u nas Orange zamyka kolejne salony i zwalnia kolejnych pracowników.
Od kiedy to sie przelicza w ten sposob ?
Jakbys chcial dostac Iphone 6s 64 gb w okolicach 900zl to w orange musialbys podpisac umowe abo wspolny 150zl
1. Policz sobie jak dlugo musisz pracowac na 900zl w UK a jak dlugo przecietny Polak pracuje na 900zl w Polsce
2. Policz sobie jak dlugo musisz pracowac na abo 35funtow (~196zl) ( zakladam zarobki minimalne 6-6.5funta / h = ~5-6 h) a jak dlugo na 150zl ( 8zl / h =~19h ) w Polsce :D

takie przeliczanie jak ty to robisz nie dokonca jest wiarygodne
 #829429  autor: aldam
 17 paź 2015, 08:24
Pytanie moze lekko poza glownym tematem.
Dostalem do ip6s karte nano sim.
Czy ktos wie jak ją aktywować?
Umowa byla przedluzana.
 #829437  autor: agenttomek
 17 paź 2015, 09:11
Wbij w google, mozna jak dobrze pamietam smsem na specjalny numer z starej karty. Ewentualnie jak wsadzasz do ip to powinien wyskoczyc komunikat odblokuj karte - tak tez powinno sie dac. Jak nie widziales komunikatu to uruchom jeszcze raz telefon z nowa karta w srodku i wyskoczy
 #829445  autor: Marcelina88
 17 paź 2015, 09:59
aldam pisze:Pytanie moze lekko poza glownym tematem.
Dostalem do ip6s karte nano sim.
Czy ktos wie jak ją aktywować?
Umowa byla przedluzana.
szczęściarzu z iphonem! :D czy musiałeś sam się doprosić o nano, czy z automatu wysłali razem z umową?
 #829460  autor: jakubbanan
 17 paź 2015, 11:06
Wypowiedzenie wysłane na e-mail, kilka telefonów od konsultantów, lecz ciężko im było sprostać moim wymaganiom. Wczoraj konkretny telefon i negocjacje trwały prawie godzinę :) Ucho odpadało po zakończonej rozmowie, ale jestem usatysfakcjonowany.

Abo Smart Plan LTE Główny po zniżkach 30% kwota wyszła 66 brutto i w ramach tego mam no limit na wszystko łącznie ze stacjonarnymi, 15GB internetu i pakiety w unii, lecz tutaj nie pamiętam dokładnie co wchodzi w skład tego abonamentu jeśli chodzi o unię, ponieważ ta kwestia mnie nie interesowała kompletnie.

Mogę iść do salonu, wyrobić dwie dodatkowe karty i korzystać w laptopie/tablecie z tego pakietu internetowego bez dodatkowych kosztów, czyli jak dla mnie super sprawa.

Telefon wybrałem Xperia Z5 Compact za 659zł, zrabatowany -300zł. Myślałem jeszcze nad negocjacją tej stówy aby było -400zł, lecz po prawie godzinnych bojach, nie miałem już siły :D jako, iż jest to świeżutki model przystałem na tą propozycję.

Jeszcze do wyboru był HTC One M8s w cenie 299zł. Była mowa także o Huawei P8 w podobnej cenie do HTC, lecz brak na magazynie. Mogłem zaczekać do poniedziałku, ale nie miałem 100% pewności, że się pojawi, a była także opcja, że już wtedy nie będzie Z5 compact, oraz M8s.

Braki mają konkretne, S5 neo także nie ma, bo też ten telefonik mnie interesował.

Trafiłem na przemiłą konsultantkę, naprawdę życzę każdemu aby trafił na tą Panią, bo rozmawiało się wyśmienicie plus konkretnie w każdym aspekcie :)
 #829493  autor: pociej
 17 paź 2015, 13:41
jakubbanan pisze:Wypowiedzenie wysłane na e-mail, kilka telefonów od konsultantów, lecz ciężko im było sprostać moim wymaganiom. Wczoraj konkretny telefon i negocjacje trwały prawie godzinę :) Ucho odpadało po zakończonej rozmowie, ale jestem usatysfakcjonowany.
Mówiłeś im wprost że chcesz to i to za tyle i tyle z takim i takim rabatem czy jak wyglądała rozmowa?
 #829501  autor: Leo
 17 paź 2015, 14:15
szymihej pisze:
Leo pisze:Ponieważ został wywołany do "tablicy" temat iPhonów 6 to podam dla porównania najlepszą cenę jaką znalazłem dla córki w Wielkiej Brytanii: 35 Funtów miesięcznie no limits i 6 GB netu (ok. 200 zł) + iPhone 6s 64 GB za 150 Funtów (ok.900 zł). Razem ok. 5700 zł za kontrakt.U nas więc tanio jak "barszcz". Dlatego też u nas Orange zamyka kolejne salony i zwalnia kolejnych pracowników.
Tak mamy "taniej", tylko, że przeciętny ukijczyk (napisałem dla żartu) zarabia 2200 funtów, a nie złoty jak Polacy, niewierzę
Przeciętne wynagrodzenie w Polsce nie wynosi 2200 zł a 4000 zł więc abonament 50-100 zł miesięcznie za telefon nie jest dużym obciążeniem. Nieuniknione jest to że jeśli będziemy coraz więcej zarabiać to ceny usług muszą iść w górę ponieważ pracownik zatrudniony w salonie Orange też chciałby zarabiać co najmniej najniższe wynagrodzenie brytyjskie to jest ok. 6000 zł.
 #829502  autor: jakubbanan
 17 paź 2015, 14:19
pociej pisze:
jakubbanan pisze:Wypowiedzenie wysłane na e-mail, kilka telefonów od konsultantów, lecz ciężko im było sprostać moim wymaganiom. Wczoraj konkretny telefon i negocjacje trwały prawie godzinę :) Ucho odpadało po zakończonej rozmowie, ale jestem usatysfakcjonowany.
Mówiłeś im wprost że chcesz to i to za tyle i tyle z takim i takim rabatem czy jak wyglądała rozmowa?
Na początku było pytanie dlaczego rezygnuje itp. powiedziałem, że oczekuję lepszych warunków czyli rabat -30% i jakaś zniżka na telefon. Oczywiście na początku ciężko dostać wszystko, lecz trzeba negocjować. Co do zniżki dostałem od strzała 30%, lecz na początku na telefon było -200zł :) jak widać udało się dojść do 300.
 #829513  autor: wlkp
 17 paź 2015, 15:00
Odlicz jeszcze od średniej nierobów z wiejskiej, prezesów itp.to nie wyjdzie nawet to 2.200.Sorry ale musiałem bo jak słyszę o średniej to mi się nóż w kieszeni otwiera .
 #829554  autor: Symulant
 17 paź 2015, 17:36
Mark Twain powiedział kiedyś, że są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa zwykłe, kłamstwa bezczelne i statystyka :). Od jego czasów nic się nie zmieniło. Co do zarobków dobrym parametrem byłaby mediana a nie średnia.

Wracając do tematu ;)
@jakubbanan gratuluję wytrwałości. Liczę na podobne rabaty u siebie. Widać można tylko trzeba mieć trochę farta i trafić na normalna osobę po drugiej stronie.
 #829579  autor: jimek
 17 paź 2015, 19:20

Abo Smart Plan LTE Główny po zniżkach 30% kwota wyszła 66 brutto i w ramach tego mam no limit na wszystko łącznie ze stacjonarnymi, 15GB internetu i pakiety w unii, lecz tutaj nie pamiętam dokładnie co wchodzi w skład tego abonamentu jeśli chodzi o unię, ponieważ ta kwestia mnie nie interesowała kompletnie.

Mogę iść do salonu, wyrobić dwie dodatkowe karty i korzystać w laptopie/tablecie z tego pakietu internetowego bez dodatkowych kosztów, czyli jak dla mnie super sprawa.

Telefon wybrałem Xperia Z5 Compact za 659zł, zrabatowany -300zł. Myślałem jeszcze nad negocjacją tej stówy aby było -400zł, lecz po prawie godzinnych bojach, nie miałem już siły :D jako, iż jest to świeżutki model przystałem na tą propozycję.

Jeszcze do wyboru był HTC One M8s w cenie 299zł. Była mowa także o Huawei P8 w podobnej cenie do HTC, lecz brak na magazynie. Mogłem zaczekać do poniedziałku, ale nie miałem 100% pewności, że się pojawi, a była także opcja, że już wtedy nie będzie Z5 compact, oraz M8s.

Braki mają konkretne, S5 neo także nie ma, bo też ten telefonik mnie interesował.

Trafiłem na przemiłą konsultantkę, naprawdę życzę każdemu aby trafił na tą Panią, bo rozmawiało się wyśmienicie plus konkretnie w każdym aspekcie :)
No limit stacjonarne w abonamencie czy po miesiącu płatne 10zł ?
  • Strona 270 z 675
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 675
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270