• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 270 z 318
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 318

#350211  autor: igorex1
 03 sie 2009, 22:47
Era troche przesadziła z tym nowym cennikiem samsung s5230 przy przedłuzeniu umowy kosztuje dla przedłużających 299 zł a dla nowych 1 zł przy taryfie 50 zł :( lipaaaaaaa lipaaaa chce w erze zostac w erze bo trzyma mnie tylko ta opcja co mi sie podoba tj siec rodzinna bo u mnie wszyscy mają ere i dziewczyna i siostra i rodzice :) , kurcze Ero czekam na oferte z tel co bede miał już już niebawem tj po 5 sierpnia ,,, poczekamy zobaczymy, najwyzej przedluze bez tel ... :(

#350228  autor: if22
 03 sie 2009, 23:40
lwilczek pisze:Hej mam taką oto sytuacje:

Założyłem nową firmę.. mam na siebie jeden telefon, ale przedłużałem umowę dosłownie w marcu... mam tez dwa telefony rodziców, którym kończą się umowy... i chciałbym wsiąść dwa nowe numery.. wszystko na konto firmy(aby dostawać jedną fakture)

Pytanie głównie o numery rodziców.. czy da się jakoś obejść 6 miesiecy "karencji" po zrobieniu cesji na moją firme?
..tzn panie konsultantki powiedziały mi ze jesli zrobie cesje numerów rodziców na moją fimę to mimo tego ze umowy własnie im sie kończą, będe musiał czekać 6 m-cy zanim moge przedłużać umowy juz na nowym koncie....

Szczerze to chciałem przejść ze wszystkim na taryfy biznesowe, ale w takiej sytuacji zaczynam sie zastanawiać nad opcją przedłużenia jeszcze w taryfach indywidualnych a potem robienia cesji... rachunki na tych dwuch numerach to odpowiednio 230 i 50.... wiec dla tego wyższego pasuje tylko NE200 lub Relax...

Czy dla taryfy Relax są jakies zniżki na abo dla stałych abonentów ?

Pozdr.
Czy da się to obejść bo też jestem tym zainsteresowany?

;}

#350238  autor: lwilczek
 04 sie 2009, 00:09
Juz się dowiedziałem innymi źródłami... :)

Maksymalnie da się to zbić do 3 m-cy, ale tylko przez doradce biznesowego - on moze troche pokombinowac z ofertami....

Ja własnie tak zrobie, jakos wytrzymam te 3 m-ce a przynajmniej bede miał 50% zniżki w NPB230 + słuchawke w fajnej cenie i 10 nr za grosz... a to lepsze niz jakakolwiek oferta w indywidualnych.. przynajmniej w moim przypadku

Pozdrawiam...zasada jest taka ze konsultantom najłatwiej powiedzieć że czegoś się nie da, albo ze czegoś nie ma bo w 80 % przypadków klient się odczepi.... ale czasem sie trafia dociekliwsi jak ja i wtedy słychać taką długą cisze w słuchawce.... :)

#350305  autor: if22
 04 sie 2009, 12:05
lwilczek pisze:Juz się dowiedziałem innymi źródłami... :)

Maksymalnie da się to zbić do 3 m-cy, ale tylko przez doradce biznesowego - on moze troche pokombinowac z ofertami....

Ja własnie tak zrobie, jakos wytrzymam te 3 m-ce a przynajmniej bede miał 50% zniżki w NPB230 + słuchawke w fajnej cenie i 10 nr za grosz... a to lepsze niz jakakolwiek oferta w indywidualnych.. przynajmniej w moim przypadku

Pozdrawiam...zasada jest taka ze konsultantom najłatwiej powiedzieć że czegoś się nie da, albo ze czegoś nie ma bo w 80 % przypadków klient się odczepi.... ale czasem sie trafia dociekliwsi jak ja i wtedy słychać taką długą cisze w słuchawce.... :)
To jak to załatwiłeś? Jest jakaś informacja na stronie, że można to załatwic w 3 lub mniej miesięcy? Czy jest gdzieś napisane o tym okresie 6cio miesiecznym?

;}
 #350390  autor: Zaker
 04 sie 2009, 19:55
Z Erą trzeba negocjowac a najlepiej postraszyc ich zerwaniem umowy(to chyba zawsze działa)

A więc umowa mi się kończy i na iBOA sprawdziłem ofertę wymiana telefonu, przeżyłem szok bo ceny kosmiczne np. LG KU990i lub Samsung Avila w abo. 30zł 499zł a za 50zł 299zł. Wogóle koszmar. Zadzwoniłem więc do BOA i pytam sie czy mogą obniżyc ceny telefonów, facio na to że nie bo to producent ustala cene ;p więc powiedziałem że chcę zrezygnowac z przedłużenia umowy, połączył mnie z owiele milszym panem a ten zaproponował mi Nową Erę 60_normalnie 50zł przy przedłużeniu) za 40zł miesięcznie przez 24 m-ce, telefon obniżył do kwoty 199zł i dodał jeszcze punkty era premia. Więc teraz mam LG KU990i za 199zł, 120 min. do wszystkich/360sms i abo 40zł miesięcznie

:)

#350398  autor: yellowfox
 04 sie 2009, 20:26
dostałes poprostu zniżke 100zł za punkty era premium na telefon ;)

#350421  autor: bebe
 04 sie 2009, 21:34
Ja dzisiaj złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do Play. Tam za 45 pln będę miał 100 minut do wszystkich i 100 do Play, gdzie mam coraz więcej znajomych. Do tego dobry telefon w rozsądnej cenie. Najśmieszniejsze jest to, że gdy zadzwoniłem do Ery dowiedzieć się kiedy kończy mi się umowa, to konsultantka zapytała czy chcę zrezygnować z usług Ery. Odpowiedziałem, że tak, a ona na to -aha. Normalnie śmiech na sali, zero troski o klienta, zero chęci zatrzymania. I nie to, że jestem osobą, która płaci rachunki po 20 pln, tylko mam 5 telefonów w Erze. Teraz będzie ich 4;)

#350422  autor: limakcki
 04 sie 2009, 21:36
Zaker pisze:telefon obniżył do kwoty 199zł i dodał jeszcze punkty era premia
co to znaczy dodał punkty era premia???? A może zabrał żeby telefon był tańszy???

[ Dodano: 2009-08-04, 21:41 ]
bebe pisze:Ja dzisiaj złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do Play. Tam za 45 pln będę miał 100 minut do wszystkich i 100 do Play, gdzie mam coraz więcej znajomych. Do tego dobry telefon w rozsądnej cenie. Najśmieszniejsze jest to, że gdy zadzwoniłem do Ery dowiedzieć się kiedy kończy mi się umowa, to konsultantka zapytała czy chcę zrezygnować z usług Ery. Odpowiedziałem, że tak, a ona na to -aha. Normalnie śmiech na sali, zero troski o klienta, zero chęci zatrzymania. I nie to, że jestem osobą, która płaci rachunki po 20 pln, tylko mam 5 telefonów w Erze. Teraz będzie ich 4;)
To sobie zobacz taryfę firma 115 po zniżce od konsultanta kosztuje około 52zł dostajesz co miesiąc 200min do wszystkich plus 200 minut do ery, dodatkowo otrzymujesz (po rozmowie z konsultantem) możliwość wyboru 10 numerów za grosz do ery za darmo bez dodatkowego abonamentu. Podsumowując zrobiłeś interes życia :-D

#350470  autor: malony
 04 sie 2009, 23:17
Po cholere chwalisz sie taryfa biznesowa jak przedmowca o indywidualnej
era w biznesie trzyma jeszcze jako tako poziom wsrod indywidualnych jest kicha i tyle
rafal

#350486  autor: Rafael.dz
 05 sie 2009, 01:20
Też dzwoniłem do działu utrzymania w sprawie numeru kolegi, płaci średnio 500zl za 5nr, każdy nr to na taryfie prywatnej jego nr generuje najwiecej zl, i co, i nic ciekawego nie sa w stanie za oferować, standard oferta bez telefonu na 18miesięcy z bonusami lub standard oferta na 12 miesiecy bez bonusow, nie wiem co myslec

#350496  autor: DiAbOlO
 05 sie 2009, 07:39
bebe pisze:Ja dzisiaj złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do Play. Tam za 45 pln będę miał 100 minut do wszystkich i 100 do Play, gdzie mam coraz więcej znajomych. Do tego dobry telefon w rozsądnej cenie. Najśmieszniejsze jest to, że gdy zadzwoniłem do Ery dowiedzieć się kiedy kończy mi się umowa, to konsultantka zapytała czy chcę zrezygnować z usług Ery. Odpowiedziałem, że tak, a ona na to -aha. Normalnie śmiech na sali, zero troski o klienta, zero chęci zatrzymania. I nie to, że jestem osobą, która płaci rachunki po 20 pln, tylko mam 5 telefonów w Erze. Teraz będzie ich 4;)
Myślisz, że jak masz na siebie 5 numerów, to jesteś kimś dla Ery. Niestety, tak nie jest. Patrząc po ofercie, jaką chcesz wziąć w Play'u, to (przynajmniej za ten numer, którego umowa kończy się) nie płacisz jakichś horrendalnych rachunków. Faktury za jeden numer, których średnia jest na poziomie 40-80 zł a nawet i więcej nic tu nie zdziała... Liczą się ci, co płacą średnio po mniej więcej 200 zł i więcej.

Mamy wolność wyboru, nikt nie trzyma za ogon w Erze czy innej sieci... Można wybierać, przebierać do woli (abo, mix, karta).

...:::DiAbOlO:::...

#350508  autor: limakcki
 05 sie 2009, 08:58
malony pisze:Po cholere chwalisz sie taryfa biznesowa jak przedmowca o indywidualnej
era w biznesie trzyma jeszcze jako tako poziom wsrod indywidualnych jest kicha i tyle
rafal
No bez przesady przecież w erze za 40zł masz 120 minut do wszystkich a w playu za 45 zł masz 100 min do wszystkich i 100 do play. Taryfa play jest lepsza tylko gdy większość znajomych masz w play. A poza tym co to znaczy jako taki poziom pokaż mi na rynku lepszą ofertę od firma 115 w podobnej cenie.

[ Dodano: 2009-08-05, 09:01 ]
DiAbOlO pisze:Myślisz, że jak masz na siebie 5 numerów, to jesteś kimś dla Ery. Niestety, tak nie jest. Patrząc po ofercie, jaką chcesz wziąć w Play'u, to (przynajmniej za ten numer, którego umowa kończy się) nie płacisz jakichś horrendalnych rachunków. Faktury za jeden numer, których średnia jest na poziomie 40-80 zł a nawet i więcej nic tu nie zdziała... Liczą się ci, co płacą średnio po mniej więcej 200 zł i więcej.

Mamy wolność wyboru, nikt nie trzyma za ogon w Erze czy innej sieci... Można wybierać, przebierać do woli (abo, mix, karta).
Zgadzam się w 100% co znaczy 50 zł w obliczu milionów abonentów

#350546  autor: U53R
 05 sie 2009, 12:52
Witam , jakiś miesiąc temu złożyłem pismo o zrezygnowaniu z abonamentu który sie kończy 16.09.2009. Dzwoniłem 2 razy do konsultantów i proponowali mi abonament 170 zł rodzinie. Zastanawiałem sie nad tym abonamentem gdyz oferowali mi Iphona GS 16 GB za 299 zł a do tego 500 minut do wykorzystania. Z kolei co widze na stronie to nowi klienci maja za 195 zł - 350 minut + paczka danych 2 GB. Z tego co się dowiedziałem moge jako stały klient dokupić sobie TYLKO paczke 500 MB w cenie 15zł. Jak myślicie można taką paczkę od nich wynegocjowac bo z rozmów z konsultantami nic nie moga mi innego polecić. W tym roku podpisywałem aneks gdzie przy niskim abonamencie NE60 zaoferowali mi telefon w tańszej cenie oraz przez 10 miesiecy 50% abonamentu a tu przy wyższym abonamencie gratisy nie sa tak duże. Zastanawiam sie czy Era ma 'gdzieś' stałych klientów i próbuje przyciagnac nowych klientów.

#350551  autor: thonka
 05 sie 2009, 13:02
limakcki pisze:co to znaczy dodał punkty era premia???? A może zabrał żeby telefon był tańszy???
dodal zeby moc zabrac ;) pewnie brakowalo mu do znizki za 100zl.

U53R, konsultant bez zadnej laski powinien Tobie zaprezentowac oferte dedykowana dla iphone'a i195 gdzie masz dokladnie to samo co nowi. niestety te abonamenty nie sa negocjowalne.
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf
strona 3

natomiast do ne200, ktora Tobie oferowali jeszcze do niedawna mozna bylo miec znizke 50% na pierwszy rok (na 100zl zamiast 170zl), choc cos ostatnio o tym cicho. paczka 500mb raczej gratis nie jest dodawana, conajwyzej jak sie uprzesz to dadza Ci siec rodzinna z tym, ze aktualnie nie mozna przesadzac z zadaniami - ciecie kosztow dalo sie we znaki...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#350554  autor: U53R
 05 sie 2009, 13:11
szkoda iż te abonamenty sztywne dla stałych abonentów , wydaje mi się iż najlepiej przeczekać i zobaczyc oferte innych operatorów

#350559  autor: thonka
 05 sie 2009, 13:24
przeczekac - moze byc ciezko przy umowach terminowych. jezeli internesuje Cie iphone to zostaje Tobie tylko orange z abonamentem za 150zl i 250zl, ale zapewniam Cie, ze nie chcesz wiedziec jakie ceny ma tam to urzadzenie ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#350567  autor: waeren
 05 sie 2009, 14:04
limakcki pisze:No bez przesady przecież w erze za 40zł masz 120 minut do wszystkich
A co to za taryfa?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#350581  autor: thonka
 05 sie 2009, 14:27
waeren pisze:A co to za taryfa?
NE60 ze znizka na caly czas umowy (ponoc daja odrazu, a nie 30zl przez pierwszy rok, a potem 50zl).

#350591  autor: limakcki
 05 sie 2009, 15:02
Dokładnie tak NE60

#350703  autor: waeren
 06 sie 2009, 07:39
thonka pisze:NE60 ze znizka na caly czas umowy (ponoc daja odrazu, a nie 30zl przez pierwszy rok, a potem 50zl).
Czyli zniżka 20 PLN na cały czas umowy i do tego telefon?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)
  • Strona 270 z 318
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270
  • 271
  • 272
  • 318
  • 1
  • 268
  • 269
  • 270