Witam,
proszę was o radę, co mam zrobić.
Chcę sobie sprawić Iphone'a. Teraz pojawia się pytanie, w jaki sposób będzie to dla mnie najbardziej opłacalne? Kolejną kwestią, jest wybór pomiędzy wersją 4S a 5, ale o tym za chwilę.
W obecnej chwili jestem w T-Mobile i mam możliwość przedłużenia umowy, która w najbliższym czasie się kończy. Po krótkich negocjacjach z SUK udało mi się uzyskać:
- Oferta Multimedialna na 24 miesiące Premium (bez limitów) z rabatem za 79,99 zł miesięcznie
- Internet 2GB
- zniżkę na telefon w wysokości 300 zł
Tutaj wklejam cennik aparatów: KLIK
No i pojawiają się dylematy. Mogę mieć 4S za 69 złotych, co jest fajną ceną. Zastanawiam się jednak, czy nie lepiej dołożyć do 5 albo 5S te kilkaset złotych, biorąc inny, trochę droższy telefon np. Xperia Z i go sprzedając na Allegro. Wyliczyłem, że za cały okres umowy, abonament wyniesie mnie 24 * 80 = 1920 złotych
4S na Allegro kosztuje około 1400, 5 około ~2200, 5S - no właśnie, bo sam nie wiem, są różne ceny, np. te z dystrybucji US kosztują nawet po 2400, ale czym się różnią tak na dobrą sprawę?
4S wyniesie mnie 1920+69 ~1990, a do 5 przy cenie 2200 musiałbym dołożyć ~800 złotych.
Co myślicie? Jest jakaś inna spoko oferta, albo pomysł, żebym go dostał w lepszej cenowo konfiguracji dla mnie? Będę wdzięczny za pomoc.