Można, ale wcale to nie oznacza, że takowa karte dostaniesz za darmo ; ) Możesz gadać, że kolega dostał za darmo, ale facet zostanie nieugiety i albo bedziesz musial dopłacic, albo bawić się jak to ujałes w "wycinanki" ; )
btw. rzucili telefony na wyprzedaż. Ciekawi mnie, czy może Ci gosc z SUK zejsc z abo (tak jak to jest z R40 za 45,-) i do tego dac telefon z wyprzedazy : o
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Nie, SUK nie da telefonu z wyprzedaży. Cena telefonów z wyprzedaży obowiązuje tylko podczas podpisania nowej umowy i tylko w taryfie, która jest widoczna przy wyprzedawanym telefonie.
Jeśli chodzi o wymianę karty SIM to jest ona oczywiście płatna w abonamencie (30,75PLn bodajże), natomiast można to obejść żądając wymiany obecnej karty SIM na SIM z obsługą NFC (wymagana do obsługi My Wallet) - wtedy takową dostaniemy za darmo, ale jedynie podczas przedłużenia umowy lub zakupu nowej oferty.
Jeśli chodzi o wymianę karty SIM to jest ona oczywiście płatna w abonamencie (30,75PLn bodajże), natomiast można to obejść żądając wymiany obecnej karty SIM na SIM z obsługą NFC (wymagana do obsługi My Wallet) - wtedy takową dostaniemy za darmo, ale jedynie podczas przedłużenia umowy lub zakupu nowej oferty.
Luk82 pisze:Witam,
to czas dorzucić coś od siebie. Wczoraj przedłużyłem umowę w ofercie SUK oczywiście otrzymałem standardową umowę jak wielu przedmówców czyli :
Abonament (R60) 59zł w tym 600minut do wszystkich/250MB+ rodzina 2 osoby+nielimitowane rozmowy w sieci + sms-y do wszystkich łącznie abonament 65zł. Telefon jaki wybrałem to Xperia P i do tego darmową wymianę karty sim na micro i przywiezie mi ją od razu kurier. W listopadzie jak kontaktowałem się z SUK to twierdzili że nie ma możliwości dostać za darmo karty sim i będzie trzeba zapłacić za nią 25zł. Mało tego miałbym się udać po jej odbiór do salonu. Wychodzi na to że co doradca to inna wersja.
Co do przełączania przez BOA do SUK to wiele razy do nich dzwoniłem i za każdym razem prosiłem po prostu o przełączenie do SUK i nigdy nie spotkałem się z żadnym oporem.
A mógłbyś napisać ile zapłaciłeś za tę Xperię w tym abo? Też mnie czekają "negocjacje" i to jedyny tel jaki mnie interesuje z ich obecnej oferty...
Pierwszy kontakt z SUK miałem miesiąc temu - dostałem propozycję 45 za R40, ale że decyzja była uzależniona od kilku najbliższych osób - wszystkim kończą się umowy w grudniu/styczniu i albo wszyscy zostajemy, albo wszyscy do Play, zapytałem czy podobne warunki zaproponują też innym. Miła pani powiedziała, że tak i umówiliśmy się,że ja sie dogadam co kto chce a ona zadzwoni za dwa dni. Nie zadzwoniła. Po około tygodniu upatrzona Xperia J podrożała o 200 zł. No i zonk. Oczywiście to, że coś tam luźno uzgadnialiśmy nie ma teraz znaczenia. Nawet nie wiem jak się ta pani nazywała... Odechciało mi się po tych ich promocjach świątecznych do nich dzwonić, a sami też przestali się odzywać mimo wysłanej rezygnacji. Ale, że gdzie indziej nie znalazłem podobnej ilości minut za 45 zł to wróciłem do negocjacji z T-M.
A teraz do rzeczy:
dostał ktoś z was w SUK do abonamentu R40 (45zł) zniżkę 100 zł na aparat w stosunku do kwoty z cennika, tak jak to było przed podwyżką z Xperią J (199->99)? Konkretnie chodzi mi o Xperię Miro (129zł) lub Motorolę Motoluxe (149zł). Konsultant z którym uzgodniłem warunki(mam tylko wybrać telefon jutro) twierdzi, że nie ma obecnie takiej możliwości. Mówi prawdę czy jednak mam go nękać/sprobować rozmawiać z innym?
A teraz do rzeczy:
dostał ktoś z was w SUK do abonamentu R40 (45zł) zniżkę 100 zł na aparat w stosunku do kwoty z cennika, tak jak to było przed podwyżką z Xperią J (199->99)? Konkretnie chodzi mi o Xperię Miro (129zł) lub Motorolę Motoluxe (149zł). Konsultant z którym uzgodniłem warunki(mam tylko wybrać telefon jutro) twierdzi, że nie ma obecnie takiej możliwości. Mówi prawdę czy jednak mam go nękać/sprobować rozmawiać z innym?
Czy to znaczy, że jeśli weźmiemy przy przedłużaniu telefon oznakowany jako "My Wallet" to wymiana karty SIM będzie za darmo ? Czy jest jakiś wymóg założenia konta w banku z kartą? (Akurat nie mam kont w bankach, z którymi współpracuje TMobile).arasel pisze:Nie, SUK nie da telefonu z wyprzedaży. Cena telefonów z wyprzedaży obowiązuje tylko podczas podpisania nowej umowy i tylko w taryfie, która jest widoczna przy wyprzedawanym telefonie.
Powtarzam ważne dla mnie pytanie o dostępność telefonów z Symbianem w najbliższym czasie, czy ktoś coś może wie?? Chodzi o to że i tak wiem że przedłużę, ale nie wiem czy korzystne jest dla mnie czekanie (ostatnio przedłużałam cztery miesiące wcześniej i myślałam że poczekam... ) Teraz się boję, że ja sobie będę czekać aż cena 808 spadnie (mogłaby spaść np. gdyby wprowadzili do oferty Lumie 920, która też ma system Pure View, ale to tylko moje dywagacje) a ja będę bliżej daty zawarcia umowy, a tym czasem cena nie spadnie, inne Nokie z Symbianem znikną.
Jeśli chodzi o logowanaie do iBOA, potwierdzam, działa kiepsko, zwłaszcza w godzinach szczytu, lepiej poźnym wieczorem. Mnie pomaga wyczyszczenie cache w przeglądarce Firefox.
Ceny telefonów nie spadną, po prostu zejdą z oferty i zostaną zastąpione nowymi modelami. Z symbiana nie pozostanie za wiele do wyboru, Asha 302 pozostaje albo 808. Nie widziałem informacji o zniesieniu opłaty za wymianę sim na NFC przy aneksie, ale możliwe, że poprzez sekcję SUK można to uzyskać.
Zniknęła mi z IBOA opcja przedłużenia abonamentu, a kończy mi się w marcu (u mamy mam to samo, kończy jej się w kwietniu).
Czyżby ziściła się plotka sprzed paru stron, że nie będzie już możliwości przedłużenia wcześniej niż miesiąc przed zakończeniem abonamentu ? Ktoś coś wie/rozmawiał przed chwilą z SUK (rano jeszcze była ta opcja)?
Czyżby ziściła się plotka sprzed paru stron, że nie będzie już możliwości przedłużenia wcześniej niż miesiąc przed zakończeniem abonamentu ? Ktoś coś wie/rozmawiał przed chwilą z SUK (rano jeszcze była ta opcja)?
Przedłużałem teraz telefonicznie umowę żonie, strasznie długo czekałem w kolejce przez to wyłączenie przedłużania umów na kontach. Dowiedziałem się, że mają wyłączony system do 5 rano, widocznie jakaś konserwacja. Przedłużać umowy można tylko wstępnie, bo z w/w powodu konsultanci nie mogą potwierdzać dostępności telefonów.
colonial, jowita, :
Ile kosztuje wymiana karty SIM na SIM NFC?
Wymiana karty dla obecnych klientów jest odpłatna i koszt takiej usługi będzie zgodny z cennikiem za wymianę karty SIM w taryfie abonenta. Przy podpisaniu nowej umowy lub aneksu - wymiana jest darmowa.
http://www.t-mobile.pl/pl/mywallet
Wymiana karty dla obecnych klientów jest odpłatna i koszt takiej usługi będzie zgodny z cennikiem za wymianę karty SIM w taryfie abonenta. Przy podpisaniu nowej umowy lub aneksu - wymiana jest darmowa.
Ja akurat nie wiem, ktoś pisal tu że 30 zł.arasel pisze:colonial, jowita, :
Zalogowałam się rano bez problemów do iBOA i oferta wciąż tam jest, oprócz bez telefonu i z telefonem pojawiła się opcja taryfy prywatne. Tak na szybko, nie widzę dużej różnicy w tym co mnie interesuje (gdybym mogła wydać 1300 zl , mogłabym też 1500 ;(
Z Symbianów jest jeszcze Nokia 500 i Nokia 603, ta druga z NFC, ale tej drugiej nie ma na liście tego co mi oferują, naturalnie wiem że mogę zadzwonić. No cóż, trochę jeszcze poczekam, ale na pewno nie do maja...
[ Dodano: 2012-12-13, 08:26 ]
Asha nie ma Symbiana. A szkoda. Daremnie czekam na E6 w ofercie dla indywidualnych, pewnie już się nie pojawi. Jeszcze do mnie nikt nie dzwonił, jak zadzwonia, popytam...colonial pisze:Ceny telefonów nie spadną, po prostu zejdą z oferty i zostaną zastąpione nowymi modelami. Z symbiana nie pozostanie za wiele do wyboru, Asha 302 pozostaje albo 808. Nie widziałem informacji o zniesieniu opłaty za wymianę sim na NFC przy aneksie, ale możliwe, że poprzez sekcję SUK można to uzyskać.
Niestety próbowałem różnych sztuczek negocjacyjnych ale i tak skończyło się na standardowej opłacie czyli 399zł. Wczoraj wreszcie do mnie dotarła słuchawka:) i jest super gorąco polecam. Puki co robi super wrażenie. Jedna uwaga to taka że jak będziesz zamawiał to zwróć uwagę konsultantowi żeby właściwie zapakowali ten aparat. Jak otworzyłem karton w który był zapakowany mój telefon to opakowanie od niego było otwarte a telefon latał po całym dużym kartonie!!! Aż mnie krew zalała! To już drugi raz, masakra jakaś. Za czasów Ery nie do pomyślenia. Może jak wszyscy zaczną się skarżyć na sposób pakowania to może coś zmienią.Johny24 pisze:Luk82 pisze:Witam,
to czas dorzucić coś od siebie. Wczoraj przedłużyłem umowę w ofercie SUK oczywiście otrzymałem standardową umowę jak wielu przedmówców czyli :
Abonament (R60) 59zł w tym 600minut do wszystkich/250MB+ rodzina 2 osoby+nielimitowane rozmowy w sieci + sms-y do wszystkich łącznie abonament 65zł. Telefon jaki wybrałem to Xperia P i do tego darmową wymianę karty sim na micro i przywiezie mi ją od razu kurier. W listopadzie jak kontaktowałem się z SUK to twierdzili że nie ma możliwości dostać za darmo karty sim i będzie trzeba zapłacić za nią 25zł. Mało tego miałbym się udać po jej odbiór do salonu. Wychodzi na to że co doradca to inna wersja.
Co do przełączania przez BOA do SUK to wiele razy do nich dzwoniłem i za każdym razem prosiłem po prostu o przełączenie do SUK i nigdy nie spotkałem się z żadnym oporem.
A mógłbyś napisać ile zapłaciłeś za tę Xperię w tym abo? Też mnie czekają "negocjacje" i to jedyny tel jaki mnie interesuje z ich obecnej oferty...
Cześć,
przedłużałem dzisiaj po tym jak ktoś napisał, że jest już Desire X.
Standardowo:
Rodzina 60 za 59 zł
250 mb internetu
i dodatkowe usługi za 1,99 zł.
Co ciekawe:
Desire X będą w poniedziałek i dopiero wtedy go wysyłają, ale za to będą dostępne w kolorach czarnym i białym.
Co do darmowej wymiany karty sim na nową z obsługą my wallet - jest możliwa tylko jeśli telefon z przedłużenia obsługuje tą technologię.
Standardowo:
Rodzina 60 za 59 zł
250 mb internetu
Co ciekawe:
Desire X będą w poniedziałek i dopiero wtedy go wysyłają, ale za to będą dostępne w kolorach czarnym i białym.
Co do darmowej wymiany karty sim na nową z obsługą my wallet - jest możliwa tylko jeśli telefon z przedłużenia obsługuje tą technologię.
A czy wiesz może, czy trzeba przy tym założyć gdzieś konto, żeby dostac nowa kartę, czy to nie ma znaczenia? (Teoretycznie chyba nie powinno, ale zasady moga być różne więc pytam).Guciu pisze:Cześć,
Standardowo:
Rodzina 60 za 59 zł
250 mb internetu
Co ciekawe: