• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 27 z 131
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 131

#220422  autor: krzyno
 11 wrz 2007, 18:04
w orange pokazała się nowa oferta-promocja może to Cię zainteresuje, niewiem tylko czy dają takie warunki przy przedłużeniu.
Looknij na to
http://www.orange.pl/portal/map/map/off ... id=1452432

Ja sam wybieram opcję na 1 rok z usługami, fon kupuję w Media Markt (gotówka lub raty - 10 x 0%) telefonik nie ma menu orange i simlocka, wybierasz taki jaki chcesz.

#220424  autor: Mysz
 11 wrz 2007, 18:20
Też zainteresowała mnie ta promocja. Jest całkiem fajna. Tylko szkoda, że przy umowie na rok te wszystkie gratisy dostaje się na 6 miesięcy, a nie na całą umowę :? Za to przy cyrografie na 2 lata, całe 24 miesiące trwa ta promocja. Mam też taką nadzieję, że jeśli jest to oferta dla nowego klienta, to osoba przedłużająca (taka jak ja) dostanie jeszcze jakiś dodatki (chodzi mi o minuty).

#220452  autor: cezarylee
 11 wrz 2007, 20:15
Hmm.. teraz mnie to rozwaliło. Wszyscy na wsio 25zł mam 66min. czyli 1min=0.37zl, do tego Orange i stacjon. 25 zł. czyli 1min=0.55zl. Ale bez telefonu na 2 lata.. ciekawe co mi dadzą, bo cennik za polaczenia w miare... a fon.. trza kase skombinować.

#220492  autor: dzierski
 11 wrz 2007, 22:19
Mysz pisze:Mam też taką nadzieję, że jeśli jest to oferta dla nowego klienta, to osoba przedłużająca (taka jak ja) dostanie jeszcze jakiś dodatki (chodzi mi o minuty).
Niestety musze cie w tym miejscu rozczarować ponieważ to jest zamknięta oferta nawet dla przedłużających i nic poza tym co jest zapisane na stronce osoba przedłużająca nie dostanie

#220547  autor: Mysz
 12 wrz 2007, 11:24
No to kiepsko. Jednak z drugiej strony, to mogę zerwać starą umowę i podpisać nową. Nie wiem jaki cel miałoby w tym Orange, przecież liczba klientów się nie zmienia. Poza tym aktywacja kosztuje złotówkę, a na numerze to mi tak bardzo nie zależy. O przedłużenie umowy będę dzwonił w październiku, może do tego czasu propozycja zmądrzeje :)

#220548  autor: PingNoMore
 12 wrz 2007, 11:46
Kuchnia, jeżeli ta ofert wejdzie do propozycji to biorę ją bez zastanowienia. Przy abo za 80 zł będę maił tyle samo minut co obecnie przy 125 zł. Do mnie będą dzwonić dopiero w styczniu :(

#220560  autor: cezarylee
 12 wrz 2007, 13:12
No sluchajcie, ale to bezsensu skoro to jest to "zamknieta" oferta dla nowych klientów. W takim razie ja piszę umowe o nie przedluzenie jej, i za tydzien podpisuję nową, a ze numer inny... podzwonie do znajomych i podam im nowy, bo bede mial taniej, hehe.

te 37 gr kuszące, i darmowa usluga wieczory i weekendy brzmi slodko ;)

#220567  autor: Mysz
 12 wrz 2007, 14:09
Mnie na numerze też nie zależy, ale nie wiem jak to będzie z moimi punktami Profit. Mam ich na dzień dzisiejszy 5000 i nie chcę, żeby przepadły przy takiej operacji :P

#220589  autor: milan9
 12 wrz 2007, 17:05
Witam.
Mam takie dosyc dziwne pytanie, jezeli jest w zlym dziale to przepraszam. Otoz, moj ojciec przedluza umowe w orange, gdzie ma atrakcyjne ceny telefonow. Ja osobiscie posiadam abonament w orange, z tym, ze w normalnej taryfie(nie dla firm). Moje pytanie: Czy nie bedzie problemu jezeli uzyje mojej karty w telefonie wzietym w abo na firme? pzdr

#220591  autor: Tidus
 12 wrz 2007, 17:09
Nie będzie absolutnie żadnych problemów z każdą kartą Orange ;)

#220617  autor: Pawlik
 12 wrz 2007, 19:26
Witam
Dzwoniłem do propozycji i ta nowa oferta "100% więcej - co za numer" jest dostępna przy przedłużeniu umowy.
Za 35zł dają 92 min do wszystkich darmowe wieczory i weekendy a za 10 zł m-c dorzucają z jedenym numerem w sieci do oporu.
Czyli umowa na 24 bez tel. i abo 45 zł. (gratisów dla stałego klienta tu nie widzę)
Teraz mam NIO 90 - 110 min do wszystkich za 57 zł (oferta po przedłużeniu umowy 2 lata temu)
Proponawali też ten sam abo co mam 110 min do wszystkich + 1 nr bez ograniczeń + nokia 5200 za 1 zł (też nie za bardzo) umowa 24 m-c
Da rade wysępić coś lepszego? Jutro babka ma dzwonić jeszcze raz ze szczegółami. Co radzicie?
Pozdrawiam.

#220656  autor: dzierski
 12 wrz 2007, 23:05
cezarylee pisze:No sluchajcie, ale to bezsensu skoro to jest to "zamknieta" oferta dla nowych klientów
A właśnie dzisiaj w robocie zobaczyłem że mnie troche źle zrozumieliście :) Jeśli jeszcze raz przeczytacie moją wypowiedź to sie doczytacie że chodzi mi o to że ta oferta jest identyczna dla przedłużających jak i nowych klientów :) a nie że jest tylko dla nowych :)

#220659  autor: krzyno
 12 wrz 2007, 23:26
Mysz pisze:Mnie na numerze też nie zależy, ale nie wiem jak to będzie z moimi punktami Profit. Mam ich na dzień dzisiejszy 5000 i nie chcę, żeby przepadły przy takiej operacji :P
Punkty profit są przypisane do numeru, więc jeżeli wyślesz rezygnację na obecny nr to i punkty stracisz.
Podpisz nową umowę przed wygaśnięciem starej i punktami zasil konto nowej karty :P

#220666  autor: Zajcef
 13 wrz 2007, 00:55
krzyno pisze:
Mysz pisze:Mnie na numerze też nie zależy, ale nie wiem jak to będzie z moimi punktami Profit. Mam ich na dzień dzisiejszy 5000 i nie chcę, żeby przepadły przy takiej operacji :P
Punkty profit są przypisane do numeru, więc jeżeli wyślesz rezygnację na obecny nr to i punkty stracisz.
Podpisz nową umowę przed wygaśnięciem starej i punktami zasil konto nowej karty :P
Albo zmien numer na pre paida. Przypomne tylko, ze czas waznosci pkt profit to 36m. Po zmianie na pre paida beda dostepne.

#220669  autor: ja
 13 wrz 2007, 01:33
Czy może ktoś wie jaki regulamin określa zasady przyznawania "dodatkowych korzyści" za zakup aktywacji w promocji 100% więcej na orange.pl.
Kiedy wybieram opcję Nowy Twój Plan bez telefonu na tej stronie, po wybraniu wysokości zobowiązania pojawia się informacja, że "w sklepie internetowym dostaję więcej, m. in.
-gratis 15 złotych miesięcznie na rozmowy, SMS-y oraz MMS-y do wykorzystania w Orange przez 12 miesięcy
-łączysz się za darmo z Internetem w ramach pakietu 50 MB przez pierwsze 12 miesięcy

Wszystko wskazuje, że te dwa bonusy są wzięte z "Regulaminu ofert promocyjnych Nowy Twój Plan, Orange Premium i Twój Mix w sklepie internetowym orange.pl" Innego regulaminu zawierającego informację o takich bonusach nie znalazłem.
Ten regulamin w pkt 3 przewiduje natomiast obok dwóch wskazanych "bonusów" także:
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych - przy kwocie zobowiązania równej 35 zł brutto.
- 100 % rabatu na usługę Najtaniej z Przyjacielem dla jednego numeru lub dla trzech numerów, na okres 24 kolejnych okresów rozliczeniowych - przy kwocie zobowiązania o wartości równej lub większej niż 40 zł brutto.
- możliwość bezpłatnego korzystania z usługi Multi Box Platinum przez cały czas trwania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych.

Pytanie zatem, czy przy promocji 100% więcej obowiązuje ten regulamin i w związku, z tym za zakupy na orange.pl otrzymam wszystkie wskazane w nim bonusy, czy jest jakiś inny regulamin który to reguluje.

#220694  autor: cezarylee
 13 wrz 2007, 10:26
wlasnie dzwonila do mnie facia z OR, lecz bateria mi siadla, i nie dogadalem się, takze jutro zadzwoni jeszcze raz, i popytam się dokladnie o tą promocję i o przedluzenie umowy przez neta, czy bede mial jakies + dodatkowe...

#220736  autor: marcinse
 13 wrz 2007, 14:56
Byłem dzisiaj się dowiedzieć, jaką ofertę dostanę przedłużając umowę...
Zawiodłem się i to srodze. Nie ma żadnej zniżki na telefony dla klienta, który jest już w sieci od 4 lat? Ceny jakie mi podano są praktycznie identyczne jak te dla nowych klientów! (gdy zakupią Online)
Nie wiem może się nie rozumieliśmy albo coś, ale spodziewałem się, że zniżka będzie i to niemała. Nie widzi mi się płacić w Orange za telefon x zł w abonamencie za 55zł miesięcznie, skoro na Allegro taki sam nowy telefon kosztuje x+100zł, a jeden nawet jest o 200zł tańszy!!!
Dam radę się wykłócić o lepszą ofertę? A może rezygnować i przejść do innej sieci z zachowaniem numeru? Tylko wtedy nie dostanę żadnej promocyjnej oferty na telefon :/

Forza Juve!

#220741  autor: cezarylee
 13 wrz 2007, 15:20
marcinse, masz wyjśćie, a nazywa się PLAY :)

u700 za 499zl przy abo za 50zł, z czego masz do wykorzystania 70zl (49gr do wszystkich) Minus, ze to co zostanie, nie przechodzi na next miesiąc.

Pytaleś się o to nową promocję "co za numer" :?:

#220749  autor: marcinse
 13 wrz 2007, 15:41
O ofertę co za numer się nie pytałem, bo mnie nie interesuje.

499zł za u700, jakbym go sprzedał na Allegro miałbym może 300-400zł zysku. Dorzuciłbym trochę oszczędności i zakupił może N6120. Ale brak przechodzenia niewykorzystanych minut/sms na następny miesiąc to dla mnie duży minus :/

Forza Juve!

#220950  autor: Mysz
 14 wrz 2007, 13:55
Dzisiaj zadzwonił do mnie Pan z ProPozycji i zaproponował mi tą ofertę "Co za numer". Pytałem go, czy można jeszcze coś oprócz tego dostać. Chodzi o jakieś dodatkowe minuty, ale powiedział, że nie. Trochę mnie to dziwi, bo jak wybiera się tą ofertę na stronie orange.pl, to oprócz 100% więcej i darmowych wieczorów+wekeendów dodają jeszcze 5zł na orange i 50MB na internet, co normalnie kosztuje 25zł. Razem te dodatki kosztują 30zł, które otrzymujemy na 12 miesięcy. Uważam, że przy umowie 24 miesiące powinienem dostać zamiast tych 2 dodatków np. co miesiąc jeszcze 15zł na orange i stacjonarne. Jak myślicie można to jeszcze wywalczyć? Jutra ma do mnie zadzwonić ten konsultant.
Mam jeszcze takie pytanie. Jakbym podpisał ten aneks do umowy, to zacznie on obowiązywać od najbliższego okresu rozliczeniowego, czy dopiero od zakończenia starej umowy, czyli od 19 grudnia?
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2007, 14:05 przez Mysz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 27 z 131
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 131
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27