można zawsze wcześniej zerwać.umowe ale to zawsze wiąże się z karami i na to trzeba zwracać uwage, bo inaczej ludzie będą zrywać umowy i będą się dziwić za co tak wysoka karawolvier pisze:można wcześniej ja mam koniec umowy za 6 miesięcy, obliczono mi karę na 171 zł z groszem, żonie za 3 miesiące ok. 90 zł (napisałem przez formularz iboa ile taka kara wynosi)ciekawy pisze:nie wypowiadasz starej umowy,sama się wypowie jeśli przenosisz numer, najlepiej przenieś numer z końcem umowy,taką opcje wybierz w nowej sieci,
jak za wcześnie przeniesiesz numer to możesz płacić dwa abonamenty z czego w nowej sieci do chwili oddania numeru przez starą sieć będziesz miał numer tymczasowy,dlatego zawsze najlepiej przenosić numer na miesiąc wcześniej tak żeby było 30,może 30 pare dni do końca umowy,żeby nie narażać się na dwa abonamenty
Przy przeniesieniu np. do Orange są 3 opcje -> na koniec umowy; zerwanie natychmiastowe umowy, zerwanie umowy zachowując okres wypowiedzenia
Wszyscy polecają to ostatnie.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Tak, podobnie mi oferowali kilka dni temu, z,tym ze S3 za 499 zł. Teraz,jest jak widzę lepiej, ALE w,orange mamy telefon za 99 zł, no limit na rozmowy, ponad 800 sms i 1,5 gb internetu za 63 złusiu128 pisze:z SUK można dostać np:
79,99:
- no limit komórkowe,
- no limit stacjonarne,
- no limit sms/mmsy do wszystkich,
- 2GB internet
Samsung Galaxy SIII za 199zł na 24 mce.
Ciag dalszy T-Mobile i ja... Reklamacje owszem uznali , ale chca mi naliczyc kare umowna za 20 dni w wys 236 zl... umowa konczy mi sie 30.01.14 numer w orange bedzie od 05.01.14 .Poradzcie cos jak tego uniknac.. przy przenoszeniu zaznaczylem ze przenosze numer z zachowaniem okresu wypowiedzenia
Było: Motorola E365, Sony Ericsson K310i, Nokia 6020, Nokia N73 ME,LG GT 500
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
Jest:Sony Ericsson Xperia arc S,LG G2
Normalnie wzruszenie odbiera mi mowę!!usiu128 pisze:Od dzisiaj nowy cennik w T-Mobile dla przedłużających. w dół między innymi Xperia Z, Z1, SIII, SIV i inne telefony.
Łaski nie robili bo np. taka xperia L w najniższym abo. niedługo byłaby droższa niż w sklepie, obecnie zeszli z 599 na 399 co i tak nie jest rewelacją przy takich warunkach jak się proponuje.
Co można wycisnąć poprzez SUK z abo Basic za 39,99zł - 400min?
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... -telefonem#
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... -telefonem#
Jeśli dobrze kojarze to 200 zl na telefon, a na abonament 5 lub 10 zl. Ale tej zniżki na abonament nie jestem pewien. Albo poczekaj z przedłużeniem do styczniadmj89 pisze:Witam wszystkich.
Umowa kończy mi się z początkiem stycznia i planuje w najbliższych dniach ją przedłużyć tylko mam pytanie jaką można teraz otrzymać zniżkę na telefon przy taryfie Comfort ?

Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, 11:48 przez kokos-, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczytaj parę stron wstecz i będziesz wiedział że nie jest to dobry czas na przedłużanie umowy, zwłaszcza z telefonem.dmj89 pisze:Witam wszystkich.
Umowa kończy mi się z początkiem stycznia i planuje w najbliższych dniach ją przedłużyć tylko mam pytanie jaką można teraz otrzymać zniżkę na telefon przy taryfie Comfort ?
Hejka!
Przed chwilą dostałem ofertę na przedłużenie abonamentu. Oferta od działu utrzymania:
taryfa Basic - 29,90 PLN
dodatkowo + 10 PLN/mies za nielimitowane SMS
umowa na 24 miesiące.
Słuchawki:
Lumia 520 - 1 zł
Desire X - 109 zł
Przed chwilą dostałem ofertę na przedłużenie abonamentu. Oferta od działu utrzymania:
taryfa Basic - 29,90 PLN
dodatkowo + 10 PLN/mies za nielimitowane SMS
umowa na 24 miesiące.
Słuchawki:
Lumia 520 - 1 zł
Desire X - 109 zł
Może komuś się przyda. Wczoraj przedłużyłem na jednym z numerów firmowych:
- Abonament Taryfa ProFirma 99,90 netto (obniżony ze 129,90 netto)
- Nie limitowane rozmowy komórkowe, stacjonarne, smsy/mmsy
- 2 GB pakiet internetu
- 100 minut do wydzwonienia do UE
- bezpłatny odbieranie w roaming w UE
Do tego telefony które mnie interesowały - Galaxy S4 za 305 brutto i za 205 brutto Sony Xperia Z1. Oferta SUK d@@y nie urywa, ale potrzebowałem przedłużyć dla tego numeru bo było już po wygaśnięciu umowy.
- Abonament Taryfa ProFirma 99,90 netto (obniżony ze 129,90 netto)
- Nie limitowane rozmowy komórkowe, stacjonarne, smsy/mmsy
- 2 GB pakiet internetu
- 100 minut do wydzwonienia do UE
- bezpłatny odbieranie w roaming w UE
Do tego telefony które mnie interesowały - Galaxy S4 za 305 brutto i za 205 brutto Sony Xperia Z1. Oferta SUK d@@y nie urywa, ale potrzebowałem przedłużyć dla tego numeru bo było już po wygaśnięciu umowy.
Czyli abo -10zł i telefon z cennika z wyższej oferty (dla taryfy comfort kosztuje właśnie 249 zł)..kowal186 pisze:Mówicie, że lepiej poczekać do stycznia, bo może lepsze warunki będą? Mi teraz proponowali taryfe Basic multimedialna i nielimitowane sms za 49,99 do tego L625 za 250zł
Wygląda na to, że zaczynają odpuszczać swój upór.. W najlepszych czasach (połowa roku) dla przedłużających najniższa oferta była -10 zl na abo i -200 na telefon, ale wtedy jeszcze minuty były wymienialne na smsy.. Czyli 400min tylko że wymienialne na smsy oraz 200 zika zniżki na abo było w czerwcu za 39,9zł.
Zrobisz jak zechcesz, ale ja już kiedyś (2 lata temu) wziąłem ofertę grudniową i pod koniec stycznia baaardzo żałowałem..