• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 257 z 350
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 350

#682129  autor: JATE
 12 gru 2013, 12:02
A ja przedłuzyłem umowę z T-mobile , bo tu gdzie przebywam teraz/opolskie/ orange zasięg ma dopiero od pierwszego piętra ... ;)
Nie usmiecha mi się latać po domu w poszukiwaniu ...straconego czasu..;)
2013 rok już , a z zasięgiem w Polsce bywa wciąż skrajnie rozmaicie , co w konsekwencji zawęża możliwości wyboru tej naj-oferty ...

#682171  autor: Horacy
 12 gru 2013, 14:22
JATE pisze:A ja przedłuzyłem umowę z T-mobile , bo tu gdzie przebywam teraz/opolskie/ orange zasięg ma dopiero od pierwszego piętra ... ;)
Nie usmiecha mi się latać po domu w poszukiwaniu ...straconego czasu..;)
2013 rok już , a z zasięgiem w Polsce bywa wciąż skrajnie rozmaicie , co w konsekwencji zawęża możliwości wyboru tej naj-oferty ...
Czasami jest to jedyne kryterium wyboru :) U moich rodziców podobnie, zbyt dużego wyboru nie ma bo tylko T-M i Plus mają jako-taki zasięg.

#682216  autor: wolvier
 12 gru 2013, 18:37
Galeria Krakowska, to samo
T-Mobile puściutko, Orange pełny, wysepka playa też pełna....

#682218  autor: flypek
 12 gru 2013, 18:58
Czyli nie ma szans na nowa ofertę przed świętami?
Ja wyglądało to w poprzednich latach, T robił ofertę przed świętami czy może przed samym nowym rokiem ? Czy nie ma tutaj reguły i jak im sie zachce to wprowadzają ,?
Mam jeszcze do Was takie pytanie, w firmie mam 6 nr, chce przenieść jeden nr pre paid z Play do T, wtedy obowiązuje mnie standardowa umowa dla NOWYCH czy jest tu coś do wynegocjowania w SUK?
 #682227  autor: Maciej119
 12 gru 2013, 19:46
Witam, konsultant zaproponował abonament 100 zł netto + iphone 5S za 1303 brutto. Powiedział, że nie ma już takiego działu jak SUK.

Moge coś lepiej dostć ? Chodzi o iphon 5S w dobrej cenie. Telefon na firmę.

#682228  autor: emel
 12 gru 2013, 19:47
flypek pisze:Czyli nie ma szans na nowa ofertę przed świętami?
Ja wyglądało to w poprzednich latach, T robił ofertę przed świętami czy może przed samym nowym rokiem ? Czy nie ma tutaj reguły i jak im sie zachce to wprowadzają ,?
Mam jeszcze do Was takie pytanie, w firmie mam 6 nr, chce przenieść jeden nr pre paid z Play do T, wtedy obowiązuje mnie standardowa umowa dla NOWYCH czy jest tu coś do wynegocjowania w SUK?
Po co ci nowa oferta przed świętami? Chcesz koniecznie zostać w t-m? Łudzisz się, że tak nagle dostaniesz naj naj warunki? Pogadaj z SUK, powiedz/napisz co oferuje konkurencja, niech podadzą ofertę, która im dorówna, bo jeśli nie, to przenosisz nr. Po chwili będziesz mieć max warunki, które można dostać. Porównaj z konkurencją i wybierz NAJ ofertę.

#682314  autor: ciekawy
 12 gru 2013, 23:22
emel pisze:
flypek pisze:Czyli nie ma szans na nowa ofertę przed świętami?
Po co ci nowa oferta przed świętami? Chcesz koniecznie zostać w t-m? Łudzisz się, że tak nagle dostaniesz naj naj warunki? Pogadaj z SUK, powiedz/napisz co oferuje konkurencja, niech podadzą ofertę, która im dorówna, bo jeśli nie, to przenosisz nr. Po chwili będziesz mieć max warunki, które można dostać. Porównaj z konkurencją i wybierz NAJ ofertę.
święta czy nie to oferta będzie zawsze podobna ale raczej nie rewolucyjna,zresztą po co pytać o warunki skoro tyle osób napisało,że lepsze warunko ma Orange dla nowych klientów niż T dla swoich

#682337  autor: kokos-
 13 gru 2013, 01:37
flypek pisze: chce przenieść jeden nr pre paid z Play do T, wtedy obowiązuje mnie standardowa umowa dla NOWYCH czy jest tu coś do wynegocjowania w SUK?
Obowiązuje Cie standartowa umowa dla nowych, chociaż czasami jest lepsza niż dla przedłużających :?
Maciej119 pisze:Witam, konsultant zaproponował abonament 100 zł netto + iphone 5S za 1303 brutto. Powiedział, że nie ma już takiego działu jak SUK.

Moge coś lepiej dostć ? Chodzi o iphon 5S w dobrej cenie. Telefon na firmę.
Z informacji które ja posiadam to dalej jest, chyba że na lini ściemniają ;) i łączą niby z SUK.
ciekawy pisze: święta czy nie to oferta będzie zawsze podobna ale raczej nie rewolucyjna,zresztą po co pytać o warunki skoro tyle osób napisało,że lepsze warunko ma Orange dla nowych klientów niż T dla swoich
A nie jest tak? Bynajmniej narazie.

#682364  autor: flypek
 13 gru 2013, 09:46
Chodzi mi po prostu czy będzie jakieś odświeżenie oferty, bo mam już 6 nr w T wiec jak sami rozumiecie przenosiny by trwały 18 mc.
Interesuje mnie iPhone 4s ewentualnie 5c które w Orange przy 130 abo kosztują kolejno 1zł oraz 919 zł a T są to ceny o WIELE większe.

#682373  autor: usiu128
 13 gru 2013, 10:16
nowa oferta podobno w nowym roku dopiero.

Co będzie zobaczymy... z nieoficjalnych informacji wiem, że ceny słuchawek mają iść w dół ponieważ T na nowy rok chce powalczyć o jak największy przyrost MNP.

#682376  autor: flypek
 13 gru 2013, 10:26
Dzięki Usiu18, nie pozostaje nic innego jak poczekać te 2-3 tygodnie.
A jeśli można wiedzieć, skąd masz takie informacje?

#682384  autor: usiu128
 13 gru 2013, 10:33
sprzedaję to co wymyśla góra :)

#682442  autor: flypek
 13 gru 2013, 14:27
Napisałem maila, jak coś zaoferują ciakawego to sie pochwale.
Mam plan w abo ~130zł wyrwać iPhone 4s za 1zł lub 5c do 500-600zł, Orange abonamencie 130 oferuje nielimitowane SMS / rozmowy i 2gb daje 4s za 1zł a play w abonamencie 114 zł 1gb internetu, min 29gr SMS 19 5c za 399zł. Zobaczymy co zaoferują

#682914  autor: pacos
 15 gru 2013, 00:20
Czesc, mam do Was pytanie jako do specjalistów :)

mam abonament w play, który konczy mi się 17 grudnia za 2 dni. Teraz place 75zł za abonament, rozpatrywalem rozne opcje (w ogole do mnie nikt nie dzwonil aby przedstawiac jakies super oferty na zatrzymanie mnie tu na dłuzej) - widze ze bez telefonu sa bardziej oplacalne wiec myslalem nad T-M 50zł za 2gb internetu i reszta bez ograniczen.
Jednak po przeczytaniu kilku stron watku zaczalem zastanawiać się nad Orange, nigdy nie przypuszczałbym, ze przejde do Orange, zawsze myslalem ze maja najslabsza oferte jednak ten kupon z Groupona robi wrazenie.

Teraz moje pytanie, czy jesli abonament w play konczy mi się za 2 dni (promocja w orange rowniez 17 grudnia sie konczy) i teraz chcę przejsc do Orange korzystajac z promocji z Groupona to co mam zrobić zeby nie placic jakichś kar?
chcę wziac oferte za 89zł (po promocji chyba 62) + jakis telefon ktory bedzie najwiecej warty na rynku wtórnym

Moje pytania uzasadnione są tym, że nigdy nie mialem do czyniena z zamawianiem ofert przez internet i kompletnie nie wiem co zrobić aby wszystko ze sobą zagrało jeszcze uwzgledniając w tym ten kupon rabatowy

#682915  autor: kokos-
 15 gru 2013, 00:31
Delikatnie w tym dziale pytasz.
Jeśli Ci umowa sie kończy za 2 dni tzn. jeśli przechodzi na czas nie określony to nie będziesz miał żadnej kary na 100%, jeśli przeniesiesz numer telefonu teraz, oczywiście z zachowaniem 30 dniowego okresu wypowiedzenia.

Rozumiem że patrzłeś na stronie T tylko kartę sim za 50 zł umowa na 24 miesiące.

Z przeniesiem numeru to to troszke trwa ;)

Co do telefonu to musisz sobie poszukać teraz są szalone dni orange, zobacz po ile na portalach tablica, allegro chodzą HTC 8X lub Huawei Ascend P6. Jak chcesz dobrze sprzedać.

#682917  autor: pacos
 15 gru 2013, 01:14
Z telefonem to spokojnie, dam sobie radę jakis wybiorę zeby dobrze na tym wyjść :)

Tak, patrzylem na stronie T-mobile (bylem tez w ich punkcie) i chyba ta oferta na 2 lata za 5zl to najlepsze co mogą mi zaproponować

Interesuje mnie wlasnie bardziej kwestia techniczna tej operacji, mianowicie mam kilka pytan co do tego jeszcze :mrgreen:

po prostu nie wiem co teraz powinienem zrobic, normalnie poszedłbym do punkt obslugi klienta orange ale skoro to jest oferta internetowa to wole zapytać Was

Czy jak w poniedziałek zrealizuje groupon - wybiore odpowiedni plan i telefon to jak to dalej działa? Musze isc do Play wypowiedzieć umowę ktora konczy sie nastepnego dnia, rozumiem ze jeszcze zaplace za jeden miesiac i moge sobie korzystac z abonamentu a w miedzyczasie powinienem doczekac się juz gotowej oferty orange?

#682973  autor: ciekawy
 15 gru 2013, 12:20
nie wypowiadasz starej umowy,sama się wypowie jeśli przenosisz numer, najlepiej przenieś numer z końcem umowy,taką opcje wybierz w nowej sieci,

jak za wcześnie przeniesiesz numer to możesz płacić dwa abonamenty z czego w nowej sieci do chwili oddania numeru przez starą sieć będziesz miał numer tymczasowy,dlatego zawsze najlepiej przenosić numer na miesiąc wcześniej tak żeby było 30,może 30 pare dni do końca umowy,żeby nie narażać się na dwa abonamenty

#683007  autor: wolvier
 15 gru 2013, 13:56
ciekawy pisze:nie wypowiadasz starej umowy,sama się wypowie jeśli przenosisz numer, najlepiej przenieś numer z końcem umowy,taką opcje wybierz w nowej sieci,

jak za wcześnie przeniesiesz numer to możesz płacić dwa abonamenty z czego w nowej sieci do chwili oddania numeru przez starą sieć będziesz miał numer tymczasowy,dlatego zawsze najlepiej przenosić numer na miesiąc wcześniej tak żeby było 30,może 30 pare dni do końca umowy,żeby nie narażać się na dwa abonamenty
można wcześniej ja mam koniec umowy za 6 miesięcy, obliczono mi karę na 171 zł z groszem, żonie za 3 miesiące ok. 90 zł (napisałem przez formularz iboa ile taka kara wynosi)
Przy przeniesieniu np. do Orange są 3 opcje -> na koniec umowy; zerwanie natychmiastowe umowy, zerwanie umowy zachowując okres wypowiedzenia
Wszyscy polecają to ostatnie.

#683057  autor: b4n
 15 gru 2013, 15:57
Witajcie, miałbym pytanie co do przedłużenia umowy w T-M.

Czy w abonamencie Comfort bez telefonu prócz 15 miesięcy dało by się wynegocjować 2 gb internetu, albo chociaż obniżenie abonamentu w Premium ?

W sprawie tej szumnej kampanii zapowiadanej wcześniej przez kilku użytkowników, zapewne chodzi o wprowadzenie w T-mobile wraz z nowym rokiem LTE.
Myślę że dadzą jakieś nowe telefony z tą technologią i może jakiś darmowy pakiet internetu.

#683086  autor: kokos-
 15 gru 2013, 17:25
Na forum nikt nie pisał o obniżeniu abonemntu tylko sim, tylko o skróceniu umowy z 24 na 15 miesięcy. Ze swojej strony uwawzam że oferta premium za 50 zl jest dobra + dotego sieć rodzinna za 5 zl i bajka.
  • Strona 257 z 350
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 350
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257