- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
No nie jeszcze podnosza ceny:D to te wszystkie artykuły w dzienniku, że będziemy płacić mniej to można wysłać do lamusa:D haha era podnosi ceny nie mogę...... trzeba być osłem żeby u nich zostawać kiedy do playa będzie można przenosić się za free
Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51
era nie szanuje lojalnych abonentów,
ceny aparatów przeciętnie 2 razy droższe niż u konkurencji !
jedyne co mi sie w erze podoba to tylko obsługa, wszyscy są mili sympatyczni, kompetentni a przynajmniej wiekszość,
w play obsługa na bardzo niskim poziomie, niedoświadczeni często nie znający się na usługach. A nie daj Bóg, żebyś wybrał klawisz określający temat rozmowy inny niż o który Ci chodzi. Wtedy każą Ci się ponownie połączyć i wybać odpowieni temat rozmowy
a Ty jestes zeta w plecy
a czasami jest tak, że chcesz zapytać o coś czego nie ma w zakresie "tematów rozmowy" (np. o reklamacje usług) i wtedy jedziesz na czuja
możesz do 5 zł stracić na ponownych połączeniach a i tak sie nie dowiesz; )
to tak z innej beczki było
ale musiałem komuś się wyżalić
ceny aparatów przeciętnie 2 razy droższe niż u konkurencji !
jedyne co mi sie w erze podoba to tylko obsługa, wszyscy są mili sympatyczni, kompetentni a przynajmniej wiekszość,
w play obsługa na bardzo niskim poziomie, niedoświadczeni często nie znający się na usługach. A nie daj Bóg, żebyś wybrał klawisz określający temat rozmowy inny niż o który Ci chodzi. Wtedy każą Ci się ponownie połączyć i wybać odpowieni temat rozmowy

to tak z innej beczki było

Wcale ci sie nie dziwie i ja zrobie to samo, po dzisiejszych wiadomosciach i informacji o podwyzszeniu abonentow miarka dla mnie sie przebrala.adriaanek pisze:zrezygnowałem z ery, teraz miesiąc muszę jeszcze odczekać... wysłali mi ulotkę, żebym CIESZYŁ SIĘ SWOIM NUMEREM W TAK TAKU, a w nim atrakcyjne ceny:
- minuta rozmowy 59 gr, a po 4 miesiącach juz 56 gr !
sami skomentujcie![]()
Rozbestwili sie tym najnizszym wskaznikiem odejsc abonentow i przestali sie starac, a ja tam zawsze kibicuje mniejszym (slabszym) dazacym do zmian na rynku.
Bylem juz w idei, plusie i erze (z wielkiej trojcy jak dla mnie najlepsza) w swej krotkiej przygodzie abonamentowej, a teraz pora na play.
We wrzesniu dwie aktywacje mniej a potem w miare uplywu czasu kolejnych czlonkow rodziny sie przeniesie do playa jako ze to ja sie zajmuje telefonami w domu.
Ery pakiet rodzinny w tym wypadku zadzialal w druga strone

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _new11.pdf
Nowe abonamenty już na stronie, Era Rodzina - grupa 3 osobowa od NE60 za 10zł.
Faktycznie cena poszła do góry z 45zł na 50zł.
Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć czy w NE60 1 rok 30zł, 2 rok 45zł jest ciągle możliwe
I czy przedłużać z telefonem można nadal 2,5 miesiąca przed końcem umowy

Nowe abonamenty już na stronie, Era Rodzina - grupa 3 osobowa od NE60 za 10zł.
Faktycznie cena poszła do góry z 45zł na 50zł.
Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć czy w NE60 1 rok 30zł, 2 rok 45zł jest ciągle możliwe

I czy przedłużać z telefonem można nadal 2,5 miesiąca przed końcem umowy

No i co się tak dziwicie????? Tak jak mówiłem są wakacje i od lipca do września przynajmniej będzie najgorsza oferta, bo jest to martwy sezon jeśli chodzi o podpisywanie umów przez abonentów. Te podwyżki są celowe, ale nie martwcie się później pojawi się jesienna promocja a w grudniu świąteczna, które będą 100 razy lepsze niż ta. Współczuję ludziom, którzy myślą, że promocja działa tak, że im bliżej do końca ich umowy tym lepsza
Współczuję też ludziom, którzy teraz podpiszą umowę z jakimkolwiek operatorem lub przeniosą swój numer, a w zimę patrząc na promocje będą myśleli o tym dlaczego ta promocja ich nie dotyczy, będą dzwonili do BOA i prosili o ciekawą ofertę na 1,5 roku przed końcem umowy i będą się denerwować i psioczyć na swojego operatora, że jest najgorszy, bo takiej oferty nie potrafi im przedstawić
Proszę bardzo skomentuję - wolałbym zostać ze swoim numerem w TT do grudnia i w grudniu przenieść ten nr. do abonamentu niż podpisać teraz umowę z jakimkolwiek operatorem, bo jest to bardziej opłacalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zrezygnowałem z ery, teraz miesiąc muszę jeszcze odczekać... wysłali mi ulotkę, żebym CIESZYŁ SIĘ SWOIM NUMEREM W TAK TAKU, a w nim atrakcyjne ceny:
- minuta rozmowy 59 gr, a po 4 miesiącach juz 56 gr !
sami skomentujcie![]()
Proszę bardzo skomentuję - wolałbym zostać ze swoim numerem w TT do grudnia i w grudniu przenieść ten nr. do abonamentu niż podpisać teraz umowę z jakimkolwiek operatorem, bo jest to bardziej opłacalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko nie każ im się w wakacje przenosić hahahahhahahahhahhahahahhahhahaaaaaaWe wrzesniu dwie aktywacje mniej a potem w miare uplywu czasu kolejnych czlonkow rodziny sie przeniesie do playa jako ze to ja sie zajmuje telefonami w domu.
Przesadzasz z tymi promocjami po wakacjach, brałem już w Erze abonamenty w tym wg Ciebie najlepszym okresie i żadnych cudów nie było. Stawiam, że uzyskując teraz maksymalne zniżki i w grudniu uzyskasz bardzo podobną ofertę i nie widzę żadnego sensu czekania tak długi czas. Może uda się w najlepszym wypadku zyskać na czymś 5zł miesięcznie co i tak stracisz użytkując tak taka.
Ciekawi mnie tylko jedno - jak zmieni się oferta na IPhone 3G po wejściu do sprzedaży iPhone 3GS. i czy się zmieni - bo zawsze mogą proponować nowego IPhona 3 razy droższego a starego bez zmian
Co o tym sadzicie, moe macie jakieś przecieki co do iPhone`ów i nowych pakietów ??

Dokladnie, rok temu takze czekalem na dobra oferte dla stalych abonentow w grudniu i niestety nie doczekalem sie. Wiec ja np w tym tyg przedluzam umowe tak czy siak.
ps zauwazcie ze teraz w NE60 stali abonenci moga wziasc 500mb za 15zl. Dla mnie np ta oferta jest lepsza niz to co bylo jeszcze wczoraj kiedy NE60 byla tansza ale 500mb mozna bylo wziac chyba za 30zl...
ps2 ja bede walczyl o znizki w abo NE80
ps zauwazcie ze teraz w NE60 stali abonenci moga wziasc 500mb za 15zl. Dla mnie np ta oferta jest lepsza niz to co bylo jeszcze wczoraj kiedy NE60 byla tansza ale 500mb mozna bylo wziac chyba za 30zl...
ps2 ja bede walczyl o znizki w abo NE80
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 12:16 przez kondziu, łącznie zmieniany 4 razy.
No widzisz a mi np. nie podoba się, że jako użytkownik NE80 nie mam dostępu do promocji 50mb za 5zł, bo nie jest mi potrzebne 500mbkondziu pisze:Dokladnie, rok temu takze czekalem na dobra oferte dla stalych abonentow w grudniu i niestety nie doczekalem sie. Wiec ja np w tym tyg przedluzam umowe tak czy siak.

Przy czym teoretycznie klient, który zrezygnował z umowy i przeniósł numer do TT nie jest już stałym abonentem i nie dostanie oferty utrzymaniowej, tylko będzie korzystał z oferty dla nowych klientów.
Osobiście, gdyby kończyła mi się umowa, nie przenosiłbym numeru do TT, a poczekałbym jeszcze te kilka dni, kiedy po 6 lipca przenoszenie numeru będzie darmowe i rozważył oferty abonamentowe innych opów, pre-paidów i zdecydował się dopiero wtedy, co zrobić dalej. Przykładowo mBank mobile "sieje zamęt", wprowadzając niszowe (dla pracowników, co trafiło na allegro, oraz dla wybranych klientów mBanku, o czym była burza pod newsem na telepolis) oferty 19 gr/min i 50 MB miesięcznie za free, co odpowiadałoby osobom dla których liczy się net w telefonie. Jeśli nie, to jest jeszcze Play Fresh z 50% bonusem do doładowania 30 zł. Ta oferta jest z kolei genialna dla osób, które potrzebują dużo darmowych smsów.
Jasne, ktoś zaraz będzie mi wytykać, że płaci się za to brakiem nowego telefonu, słabą obsługą klienta itp. IMHO jednak Era nie jest w stanie przebić tych ofert nawet dla klientów przedłużających umowę. Jak ostatnio sobie do nich dzwoniłem (w sprawie tych negocjacji, o których pisałem wcześniej), to mi proponowali Erę Relaks z minutą w ramach abonamentu za 33 gr. Nie wiem, czy klient przedłużający umowę na Erę Relaks dostaje jakieś rabaty i co ewentualnie może wynegocjować, no ale przepraszam bardzo - 33 gr za minutę w abonamencie jakieś specjalnie rewelacyjne nie jest.
Trzeba kombinować, bo przecież to Erze powinno zależeć na stałym kliencie. Jeśli tak nie jest, to po 6 lipca przeniesienie numeru jest za free i można korzystać z czego tylko dusza zapragnie.
Takie refleksje moje
Osobiście, gdyby kończyła mi się umowa, nie przenosiłbym numeru do TT, a poczekałbym jeszcze te kilka dni, kiedy po 6 lipca przenoszenie numeru będzie darmowe i rozważył oferty abonamentowe innych opów, pre-paidów i zdecydował się dopiero wtedy, co zrobić dalej. Przykładowo mBank mobile "sieje zamęt", wprowadzając niszowe (dla pracowników, co trafiło na allegro, oraz dla wybranych klientów mBanku, o czym była burza pod newsem na telepolis) oferty 19 gr/min i 50 MB miesięcznie za free, co odpowiadałoby osobom dla których liczy się net w telefonie. Jeśli nie, to jest jeszcze Play Fresh z 50% bonusem do doładowania 30 zł. Ta oferta jest z kolei genialna dla osób, które potrzebują dużo darmowych smsów.
Jasne, ktoś zaraz będzie mi wytykać, że płaci się za to brakiem nowego telefonu, słabą obsługą klienta itp. IMHO jednak Era nie jest w stanie przebić tych ofert nawet dla klientów przedłużających umowę. Jak ostatnio sobie do nich dzwoniłem (w sprawie tych negocjacji, o których pisałem wcześniej), to mi proponowali Erę Relaks z minutą w ramach abonamentu za 33 gr. Nie wiem, czy klient przedłużający umowę na Erę Relaks dostaje jakieś rabaty i co ewentualnie może wynegocjować, no ale przepraszam bardzo - 33 gr za minutę w abonamencie jakieś specjalnie rewelacyjne nie jest.
Trzeba kombinować, bo przecież to Erze powinno zależeć na stałym kliencie. Jeśli tak nie jest, to po 6 lipca przeniesienie numeru jest za free i można korzystać z czego tylko dusza zapragnie.
Takie refleksje moje

Jesli chodzi o mnie to jednak nie targowalem sie na NE80 tylko jako ze mam tel na firme dostalem taryfe firma 115 za 61zl w tym 200 min do ery + 200 do wszystkich + za 1zl miesiecznie moge brac numery do ery za 1gr/min. Nie wiedzialem ze na firme jest tak tanio! Nawet nie chcialo mi sie targowac lepszej oferty. Dobrze zrobilem? Jutro ide podpisac umowe do salonu. Tel to Samsung S5230 za 1zl.
jedynym minusem oferty przedłużeniowej firma 115 są droge telefony zresztą jak we wszystkich "promocjach" Ery, a no i to, że minuty nie są wymienne na sms-y, ale to już sprawa bardzo indywidualna 
mam również pytanie co do tej oferty - widzę, że kilka osób siedzi w temacie, czy orientujecie się - w najbliższych dniach zmieni się oferta przedłużeniowa dla biznesu? wiecie coś na ten temat?

mam również pytanie co do tej oferty - widzę, że kilka osób siedzi w temacie, czy orientujecie się - w najbliższych dniach zmieni się oferta przedłużeniowa dla biznesu? wiecie coś na ten temat?

bullay, jak przepiszesz na firme przed przedluzeniem to bedziesz traktowany jak staly abonent.