• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 254 z 318
  • 1
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 318

#343555  autor: 2111
 28 cze 2009, 23:16
Oferty Ery, te standardowe, znam na wylot. Jednak żadna z nich nie przebije 19 gr za minutę. Pisałem już, że kombinując z różnymi pakietami, również tymi 2000 minut i za punkty z programu lojalnosciówego, dochodzę do poziomu średniego 30 gr za minutę. Era Relaks mnie nie urządza, bo bywają miesiące, w których mam rachunki rzędu 120 zł, kiedy nie mam potrzeby aż takiego korzystania z telefonu. Jednak są miesiące, kiedy mam i 500-600 zł. Średnio wychodzi ponad te 200 zł za miesiąc, a po czerwcu będzie jeszcze wyżej. Tak jak pisałem, do końca umowy został mi niecały rok. Oferty standardowe mi nie odpowiadają, szukam rozwiązania znacznie bardziej elastycznego - no i znalazłem oferta mBank mobile, tylko że wiąże się to z rezygnacją z Ery i przeskoczeniem na nową opcję. Z wyliczeń, które sobie zrobiłem wynika, że oszczędzę więcej niż te 100 zł na miesiąc (średnio), więc zapłacenie kary umownej jest jak dla mnie opłacalne. Szukam zatem możliwości negocjacji z Erą i znalezienia oferty niestandardowej. Jeśli takiej możliwości nie ma, to będę zmuszony rozwiązać umowę. Proszę więc nie sugerować mi rozwiązań, które są dostępne na stronie czy u konsultantów, bo one mi nie odpowiadają na tle tego, co daje mi mBank mobile. Jeśli Era nie ma możliwości stworzenia takich ofert "indywidualnych", to się z nią pożegnam. Mamienie słuchawkami "z górnej półki" już na mnie nie działa :)

#343567  autor: thonka
 29 cze 2009, 00:00
2111 pisze:Jeśli Era nie ma możliwości stworzenia takich ofert "indywidualnych"
indywidualnie to mozesz z operatorem rozmawiac, jak bedziesz miec min. 50-100 aktywacji z takimi rachunkami.
wszystko tu zalezy od kierunku rozmow.
z twojej relacji wynika, ze masz abo indywidualny i duzo rozmawiasz - ale idealem bylaby dla Ciebie oferta biznesowa bez telefonu, gdzie obecnie w promocji jest rabat 50% - placisz 104zl za 445 minut przez caly okres 12 miesiecznej umowy.

jezeli jednak dzwonisz tak nieregularnie jak piszesz, to bez obrazy, ale nie wiem po co pakowales sie w umowe abonamentowa - rok temu nawet w play na karte bylo taniej niz w nejednym abonamencie...
maxbike pisze:BIORĄC ERA RELAKS DOSTAJESZ MOŻLIWOŚĆ WYMIANY TELEFONÓW Z WYSOKIEJ PÓŁKI PO BARDZO NOSKICH CENACH CO 12 MIESIĘCY
raz: nie krzycz, dwa poczytaj warunki - wystarczy, ze kwalifikujesz sie do programu era premia gold czyli abonament min. 300zl (wtedy od poczatku) lub gdy srednia twoich rachunkow z ostatnich 12 miesiecy to min. 300zl (terminowo oplaconych).

pozatym wymiana telefonu po 12 miesiacach wiaze sie z tym, ze podpisujesz umowe na kolejne 24 miesiace wiec nie wiem czy to taka rewelacja...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#343570  autor: yagi
 29 cze 2009, 00:07
maxbike pisze:W takim wypadku możesz wziąć tylko wyższy abonament czy to NE200 za 200zł (500 minut)
Z tego co pisal 2111 to zgodnie z jego warunkami aneksu podnoszac do NE200 bedzie placil 170 zl.
Wg mnie mozesz zadzwonic do sekcji utrzymania klienta i sprobowac pogadac ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#343574  autor: 2111
 29 cze 2009, 00:22
thonka pisze:indywidualnie to mozesz z operatorem rozmawiac, jak bedziesz miec min. 50-100 aktywacji z takimi rachunkami.
wszystko tu zalezy od kierunku rozmow.
Czyli z moich planów rozmowy z operatorem nici ;) Mówiąc krótko: dla Ery jestem jednym z milionów klientów i nie zależy im na takich pojedynczych przypadkach jak ja, mają wiele innych osłów, którzy nie będą narzekać i będą płacić, a ktoś taki jak ja może sobie odejść i płakać nie będą, dobrze rozumiem?
thonka pisze:jezeli jednak dzwonisz tak nieregularnie jak piszesz, to bez obrazy, ale nie wiem po co pakowales sie w umowe abonamentowa - rok temu nawet w play na karte bylo taniej niz w nejednym abonamencie...
Bo wtedy ta oferta była dla mnie odpowiednia i nie przewidywałem aż takich zmian. Zresztą, uczestniczyłem w testach Play (nadchodzi4) i wtedy miałem jeszcze lekki uraz do tego operatora, no ale nie będę się w to zagłębiał. Obecnie i tak w miarę możliwości korzystam równolegle z Play Fresh. Era mi odpowiadała ze względu na to, że wtedy jeszcze byłem użytkownikiem niezbyt świadomym i żyłem w błogim przekonaniu, że jako stały klient będę mógł jeszcze liczyć na coś więcej, między innymi na reakcję operatora na zmieniający się rynek. A jak widać, zasiedziała Era ma to wszystko w nosie. Mówi się trudno i ma się nauczkę na przyszłość.

edit:
Albo jeszcze jedno rozwiazanie, mniej wygodne, ale zawsze coś. Przenieść numer Play Fresh do mBank mobile (bo promocja 19 groszy za minutę dotyczy tylko przeniesionych numerów), korzystać z 50 MB co miesiąc za free, Erę sobie zostawić. Wykorzystywać te 280 minut, które mam w Nowej Erze 120, płacić te 100 zł miesięcznie. Promocja 19 groszy siłą rzeczy kończy się za rok, wtedy czort jeden wie, co będzie się działo na rynku. Zawsze wyjdzie trochę oszczędniej, bo będzie to 280 minut więcej, których bym nie miał, zrywając umowę i płacąc karę umowną. No tylko mały dyskomfort używania dwóch telefonów... Mówi się trudno - za głupotę trzeba płacić. A że byłem wtedy głupi, podpisując aneks na 2 lata, to widzę dopiero dziś, jak ceny lecą w dół.

#343578  autor: maxbike
 29 cze 2009, 00:48
thonka pisząc dużymi wyróżniam to co jest wg mnie istotne.

2111: nikt tu nie ma na myśli tego abyś pocieszał się drogim telefonem przy Era Relaks :) Zwyczajnie przy Relaks miałbyś choćby Iphone za grosze i zarobił na nim z 1500zł co również obniżyłoby Ci rachunki do 200-230zł, ale to na marginesie, to by wiązało się z umowami, więc odpada.

Obawiam się, że w przypadku Orange, Plusa czy Play sytuacja nie byłaby lepsza.

Może spróbuj zadzwonić do Biura Obsługi i postarać się o przełączenie do działu rezygnacji, czy utrzymania klienta tak jak to robimy przy przedłużaniu umowy, tam na pewno są osoby o większych kompetencjach i tylko z nimi możesz coś ugrać. Możesz spróbować wziąć wyższy abonament z procentowo takim samym rabatem jaki masz obecnie, w wyższych abonamentach minuta wychodzi taniej więc teoretycznie powinieneś mieć niższe rachunki, ale nieznacznie. Zdziwię się jeżeli uda Ci się coś wynegocjować, ale napisz co oni na to...

co do edit:
http://allegro.pl/item664973547_nowy_d8 ... _d780.html
2 karty sim równolegle działające w jednym telefonie.

#343622  autor: Pochi
 29 cze 2009, 12:25
thonka pisze:idealem bylaby dla Ciebie oferta biznesowa bez telefonu, gdzie obecnie w promocji jest rabat 50% - placisz 104zl za 445 minut przez caly okres 12 miesiecznej umowy.
na 12 misiecy bez telefonu jest upust 30%

#343634  autor: thonka
 29 cze 2009, 13:11
zle mi sie skopiowal 2 link
http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/rabat_50proc
tu jest oferta dla stalych. oczywiscie jest to jako dodatkowa aktywacja, wystarczy jednak wybrac dla pierwszej oferte z minimalna oplata.

http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... koszty_npb
tu jest natomiast oferta, 50% rabatu przez 24 miesiace, bez koniecznosci brania dodatkowej aktywacji.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#343642  autor: Pochi
 29 cze 2009, 13:48
thonka pisze:
Pochi pisze:na 12 misiecy bez telefonu jest upust 30%
jestes pewien?
na okres 12 miesiecy upust dla stałych to 30%.
jest to standardowa oferta i nie wiem czy można jeszcze coś ugrać.

#343647  autor: thonka
 29 cze 2009, 14:40
kto pisal, ze chodzi o przedluzenie?
pisalem, ze jest promocja 50% rabatu na 12 miesiecy, co pozniej sprecyzowalem, ze chodzi o dodatkowa aktywacje.

#343650  autor: Pochi
 29 cze 2009, 14:51
Wątek nazywa się [Era] Przedłużenie umowy, z góry założyłem, dyskutujemy tu aneksach.
Chciałem sprostować twoją wypowiedz, gdyż nie każdy wie, że mówisz o nowej karcie SIM.

#343664  autor: wilk78
 29 cze 2009, 15:42
[quote="Pochi"]Wątek nazywa się [Era] Przedłużenie umowy, z góry założyłem, dyskutujemy tu aneksach.
Potwierdzam wątek,więc o co wonty.Prawda boli?

#343677  autor: thonka
 29 cze 2009, 16:24
wilk78 pisze:więc o co wonty
eee? a po polsku?
wilk78 pisze:Prawda boli?
poczytaj jeszcze raz linki, ktore podalem.
w pierwszym dla przedluzajacych jest umowa na 12 miesiecy z 50% rabatem, ale jako dodatkowa aktywacja, nie wyklucza sie to jednak z tym, ze jest to oferta dla przedluzajacych...
moze tak warto zaczac czytac ze zrozumieniem?

#343681  autor: limakcki
 29 cze 2009, 16:47
Czyli z moich planów rozmowy z operatorem nici ;) Mówiąc krótko: dla Ery jestem jednym z milionów klientów i nie zależy im na takich pojedynczych przypadkach jak ja, mają wiele innych osłów, którzy nie będą narzekać i będą płacić, a ktoś taki jak ja może sobie odejść i płakać nie będą, dobrze rozumiem?

Dobrze rozumiesz!!!!!!!!!! Właśnie dokładnie tak to wygląda, nie uważaj się za jakiegoś super ważnego klienta, bo płacisz grosze w porównaniu do innych. Z oferty przedłużeniowej możesz skorzystać przy końcu umowy, no bo przecież się zobowiązałeś do określonych warunków na czas określony do końca którego pozostał Ci jeszcze rok!!! A co do osłów to obraziłeś myślę niejednego forumowicza. Dlaczego nazywasz nas osłami? Dla mnie osobiście era jest najlepsza, bo dzwonię z reguły do 7 osób z którymi potrafię gadać godzinami i płacę za to 22,8zł (PB20 z niewielkim upustem + 10nr za grosz), na tą samą firmę mam abo dla mojego ojca NE80 + 5nr za darmo do ery i na stacjonarne i dla niego też jest to idealne rozwiązanie. Ja byłbym osłem gdybym skorzystał z usług innej sieci! Więc daj spokój, nie wyżywaj się na wszystkich za to, że nie potrafisz dopasować sobie oferty spośród setek istniejących na rynku telefonicznym. Ty myślisz, że zrobisz erze na złość rozwiązując umowę i płacąc karę zamiast dokonać cesji, ale to ty zapłacisz erze 1000zł, a nie era tobie....

#343793  autor: Milon
 30 cze 2009, 09:02
thonka pisze:
wilk78 pisze:więc o co wonty
eee? a po polsku?
wilk78 pisze:Prawda boli?
poczytaj jeszcze raz linki, ktore podalem.
w pierwszym dla przedluzajacych jest umowa na 12 miesiecy z 50% rabatem, ale jako dodatkowa aktywacja, nie wyklucza sie to jednak z tym, ze jest to oferta dla przedluzajacych...
moze tak warto zaczac czytac ze zrozumieniem?
widać, że wakacje się zaczęły i dzieci neostrady w akcji :!:
szkoda się spinać thonka :-D

#343799  autor: 2111
 30 cze 2009, 10:50
limakcki pisze:Ty myślisz, że zrobisz erze na złość rozwiązując umowę i płacąc karę zamiast dokonać cesji, ale to ty zapłacisz erze 1000zł, a nie era tobie....
Nie myślę, żeby robić komuś na złość, nie obrażam też nikogo. Szukam dogodnego rozwiązania, kalkuluję. I już coś takiego znalazłem, o czym napisałem wcześniej. To, że komuś pasuje dana sieć, nie znaczy, że dla kogoś innego musi być odpowiednia. Jeśli masz taki, a nie inny profil korzystania z telefonu, to bardzo dobrze. Ja mam inny, o czym wcześniej pisałem, więc nie musisz się chwalić ofertami, z których korzystasz - znam te oferty na wylot, a moje pytania były zupełnie innej natury. Kiedy ja pytałem o możliwości rozmów z operatorem, Ty proponowałeś TT...

Poza tym, jak już wcześniej pisałem, znalazłem rozwiązanie, bo po rozmowach z BOA i SUKiem dowiedziałem się, że mogą mi jedynie zaproponować standardowe rzeczy, które akurat w Erze nie są najlepsze. Gdybym dzwonił tylko do kilku osób, do tego w sieci - wtedy oferta Ery byłaby bardzo interesująca. Ale tak akurat nie jest, znalazłem coś innego, znacznie ciekawszego i będę korzystał - do końca trwania umowy z Erą będę w stanie zaoszczędzić jakieś 80 zł miesięcznie, bez płacenia kary umownej. Bagatela, 960 zł na rok;)

#343801  autor: yagi
 30 cze 2009, 10:52
2111, i tak trzymaj. Moze jeszcze cos Ci sie nawinie z pomyslow i uda sie wiecej oszczedzic ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#343824  autor: Soulfly
 30 cze 2009, 12:27
Uwaga od jutra zmienia sie oferta utzrymaniowa:

Glowne zmiany-
-nie ma umow na 36 miesiecy
-znika opcja telefoniczna okazja
-podwyzszone zostaja abnamenty odpowiednio
Nowa era 60 -50 zl
No wa era 80-70 zl
Nowa Era 100-90 zl

Do abonamntow powyzej nowej ery 60 bedzie mozna sobie dokupic pakiety weekendy 2000 min za 10 zl,Sieć rodzinna- Grupa 3 osobowa za 10zł.
Oferte bez telefonu bedzie mozna przedluzyc na 4,5 miesiaca przed koncem umowy i nie powoduje ona skrócenia tyrwania umowy.Oferty bez telefonu beda na 18 miesiecy

Reszta bez zmian

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#343828  autor: maxbike
 30 cze 2009, 12:45
Czyli w NE60 nie dostajemy rodzinnej gratis? Ceny podnieśli, a już były wysokie :/
  • Strona 254 z 318
  • 1
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 318
  • 1
  • 252
  • 253
  • 254