• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 252 z 318
  • 1
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 318

#342521  autor: thonka
 23 cze 2009, 20:24
Through pisze: Dzięki, o to mi chodziło :)
pamietaj tylko, ze w/w data to data jedynie orientacyjna, bo tak naprawde to nie wiadomo nawet jeszcze kiedy skonczy sie oferta wiosenna/letnia, a co tu dopiero mowic o swiatecznej.

btw. nie wie nikt czy przypadkiem jakichs nowych pakietow w promocji od 1 lipca nie bedzie? bo to, ze taryfy zostana te same to raczej pewne... :(

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#342542  autor: cynamonowy
 23 cze 2009, 22:34
Witam, mam takie pytanie. Mam jakąkolwiek możliwość wytargowania czegokolwiek przy przedłużeniu umowy ? Jestem zainteresowany abo Era G1 85, a obecnie mam abo z 3(lub 4 pakietami + paczka omnix max) za 87pln. Umowa kończy się 17.07.
Kolejna sprawa: w warunkach promocji tryfy era G1 85 jest zapis o wysokości limitu kredytowego. Jest on ustalony na pierwsze 4 okresy rozliczeniowe na 200pln a następne na 500pln. Jest możliwośc zmiany wysokosci tego limitu kredytowego?
Wiem że za czasów Idei Centertel umożliwoał ustalenie takiego limitu przy podpisywaniu umowy.

Pozdrawiam,
Marcin

#342558  autor: yagi
 24 cze 2009, 00:39
cynamonowy, jako staly abonent bedziesz mial 500 zl limitu - potem moze odezwac sie monitoring, ze bardzo rosnie Twoj najblizszy rachunek. Tak to chyba dziala.

Nie powinno Cie to interesowac jako stalego abonenta. Tak naprawde to powinno obchodzic osoby na nowo podpisujace umowe ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#342559  autor: thonka
 24 cze 2009, 01:23
cynamonowy pisze:Jestem zainteresowany abo Era G1 85, a obecnie mam abo z 3(lub 4 pakietami + paczka omnix max) za 87pln
abonamentow dedykowanych do G1 i iPhone'a nie da sie niegocjowac.
co do limitu - sa one ustalane tylko dla nowych abonentow wiec nie masz co sie bac ;) 500 to raczej wystarczajaco ;)
btw. dlaczego sie boisz limitu 200zl? nie zebym byl nastawiony negatywnie, ale nie lepiej wybrac wyzszy abo?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#342561  autor: cynamonowy
 24 cze 2009, 06:14
thonka pisze: btw. dlaczego sie boisz limitu 200zl? nie zebym byl nastawiony negatywnie, ale nie lepiej wybrac wyzszy abo?
Mnie raczej chodzi zeby się nie zaskoczyć wysoościa racunku jęśli przesadzę z netem :P
Ilość minut jest raczej taka że nie zabraknie. W sumie wysokość limitu bardzo mi nie przeszkadza, ale jeśli dało by się go ustalić w sposób dogodny dla mnie to czemu nie?

Pozdrawiam,
Marcin

#342814  autor: arcyn
 25 cze 2009, 13:24
Witam.
Zaznaczam, że poczytałem forum od strony 301 :)
Było trochę o ofercie bez telefonu, ale w sumie nic konkretnego.
A spieszy mi się ze zmianą bo ostatnio moje rachunki wzrosly o 100zł a do końca umowy mam jeszcze ponad pół roku.

Czy ktoś może mi więc powiedzieć, co można ugrać (i czy wogóle) przy ofercie na 24 miesiące bez telefonu? Czy ta standardowa zniżka (około) 50% + pakiety to już max. czy jest szansa jeszcze o coś powalczyć?
Chodzi mi albo o obniżenie jeszcze ceny abo i wtedy biorę wyższy i dokupuję droższy pakiet dodatkowy albo odwrotnie, do niższego abo wyższy pakiet (np. NE 40 czy NE 60 + 2000 minut do 5, których do tego abo nie da się standardowo dobrac)?
Oczywiscie jeśli ktoś ugrał jeszcze coś innego to proszę też napisać, każda sugestia mile widziana :)

acha, no i jeśli coś można wywalczyć to jak to zrobić?
bo straszyć ich odejsciem na taki długi czas przed końcem umowy chyba nie wchodzi w grę :-D
thonka pisze:btw. nie wie nikt czy przypadkiem jakichs nowych pakietow w promocji od 1 lipca nie bedzie? bo to, ze taryfy zostana te same to raczej pewne... :(
Ponawiam i podpisuję się też pod tym pytaniem.
Wtedy moze i bez telefonu też cos sie zmieni :)

Mam nadzieję, ze za bardzo nie namieszałem.
Dziękuję za odpowiedzi :)

#342823  autor: limakcki
 25 cze 2009, 13:42
A nie możesz po prostu wyłączyć części usług i poczekać te 0,5 roku, bo jeśli umowa ci sie konczy w okolicy świąt to wtedy zyskasz najwięcej przedłużając i możesz postraszyć odejściem :-) tymbardziej że nie zależy ci na wymianie telefonu i wątpię żebyś teraz wynegocjował max jeśli nie masz czym straszyć

#342828  autor: arcyn
 25 cze 2009, 14:02
limakcki pisze:A nie możesz po prostu wyłączyć części usług i poczekać te 0,5 roku, bo jeśli umowa ci sie konczy w okolicy świąt to wtedy zyskasz najwięcej przedłużając i możesz postraszyć odejściem :-) tymbardziej że nie zależy ci na wymianie telefonu i wątpię żebyś teraz wynegocjował max jeśli nie masz czym straszyć
nie bardzo, bo teraz nie mam żadnych dodatkowych usług (goły abo, którego zmnieszyc do końca promocji nie mogę) i własnie chciałbym je sobie włączyć, ale przy okazji chcę skorzystac ze skrócenia umowy (bo 24 bez telefonu skraca). a telefon dopiero co kupiłem, więc mam nówkę czyli oferta z telefonem mnie nie interesuje i za pół roku też w sumie nie bardzo, bo tel. nadal bedzie prawie nowy :)
 #342889  autor: michal
 25 cze 2009, 20:50
Witam, jestem ciekaw jak bedie wyglądala oferta przedłużajaca od 1 lipca.
Jaki będzie cena minimalnego abonamentu z 3 osobami po po 3x2000. Może jednak zostanę w erze :)
Chyba, że play cos lepszego wymysli.
Pozdrawiam michal
 #342965  autor: arcyn
 26 cze 2009, 07:23
michal pisze:Jaki będzie cena minimalnego abonamentu z 3 osobami po po 3x2000
A masz takie przecieki, że może być coś takiego wprowadzone? Czy to tylko marzenia :)

#342991  autor: arcyn
 26 cze 2009, 10:34
No to w takim razie może ktos wie czy ta era rodzinna ma zastąpić 200 minut do 1 lub 2000 do 5 osób?

Bo jesli tak to we wtorek trzeba szybko umowe przedłużać, bo jakoś nie nie sądze, żeby ktokolwiek z moich znajomych wygadał ze mna (czy nawet z innymi) 2000 minut w miesiacu... :) Szczególnie, że to kazdy kto jest w tej "rodzinnej" może rozmawiac po 2000 minut
2000 do 5 jak dla mnie jest optymalne.

#343000  autor: kuwejt
 26 cze 2009, 11:04
Tak tylko za 2000min do 5 osob zaplacisz minimalnie 15zl/miesciac a z artykulu na telepolis wynika ze jak podpiszesz aneks z abo 65zl to usuge Era Siec Domowa dla 3nr dostaniesz gratis, wiec dokladnie przemysl co sie oplaca...

#343004  autor: michal
 26 cze 2009, 11:23
Z tego co przeczytałem wydaje mi się, żę dla przedłużajacych(czyli dla mnie :)) za 45 zł bedzie 120 minut do wszystkich + ja dostanę 2000 minut i 2 osoby z rodziny po 2000 minut miesięcznie.

#343015  autor: arcyn
 26 cze 2009, 12:14
michal pisze:Z tego co przeczytałem wydaje mi się, żę dla przedłużajacych(czyli dla mnie :)) za 45 zł bedzie 120 minut do wszystkich + ja dostanę 2000 minut i 2 osoby z rodziny po 2000 minut miesięcznie.
No właśnie nie do końca, bo żeby miec gratis musisz podpisac za 65zł.
Dlatego ja napisałem, ze się nie opłaca.

No chyba, ze te 65zł to liczy się od kwoty wyjściowej?
Wie ktoś?

#343018  autor: michal
 26 cze 2009, 12:23
Jest tam napisane że w abo za 65zł ale to dla nowych klientów, a przecież dla przedłuzajacych odpowadająca opcja to 45 zł i jeszcze bedzie mozna porozmawiać z BUK aby rali jakis dodatkowy rabat :mrgreen:

#343020  autor: arcyn
 26 cze 2009, 12:26
No jeśli tak to faktycznie opłaca się i to bardzo
Nooo, chyba że nas Era od lipca zaskoczy abonamentami
Ale nie bądźmy pesymistami ;-)

#343075  autor: jolka13
 26 cze 2009, 19:06
hej

wiecie coś na temat ceny telefonów od 1 lipca

pozdrawiam

jolka

#343086  autor: Radeonik
 26 cze 2009, 20:19
arcyn pisze:No jeśli tak to faktycznie opłaca się i to bardzo
Nooo, chyba że nas Era od lipca zaskoczy abonamentami
Ale nie bądźmy pesymistami ;-)
Moim zdaniem dużo ciekawsze juz bylo 2000 minut na stacjonarne i do ery za 15 zl.
Pomysl sieci osob jest ok tyle powinny byc to darmowe w ramach abo, w korzystniejszy sposob niz to jest teraz w erze. Pewnie za jakis czas bedzie ta oferta poprawiona bo ta jest co najwyzej taka sobie. (Malo osob wysokie abo, kompletnie nietrafiona idea sponsora)
Niech kazdy sobie utrzymuje taka siec placac sam, kwote potrzebna do jej "utrzymania" (im wiecej osob tym wieksze koszty)

Ta oferta jest dla rodzin wielodzietnych czyli jest tatus ma 1 numer do mamusi i 2-4 numery do dzieci wtedy doplacajac te kilkadziesiat minut ma sie tanie rozmowy z dzieciakami.

Przeciez nie zaloze takiej sieci z kuzynami czy ciotkami bo nie bede co miesiac zbieral od nich 10 zl haraczu za to ze moga do mnie za free zadzwonic.

Sens to ma tylko w ramach abo, ale na obecnych warunkach slabo to widze ( a mogli od nowej ery 40(1osoba za free) dodawac po jednej osobie (tak aby w nowej erze 200 bylo juz piec osob w takiej sieci) i bylby hit i wykosilaby era konkurencje a na koniec roku bylaby liderem deklasujac plusa.

#343102  autor: jolka13
 26 cze 2009, 21:23
czy jak ja mam 4 nr w erze na siebie i telefony użytkują członkowie rodziny to ja z tymi nr będę mogła skorzystać z sieci rodzinnej?

jolka
  • Strona 252 z 318
  • 1
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 318
  • 1
  • 250
  • 251