Z informacji które ja posiadam i które od jakiegoś czasu padały tutaj na forum to na nic więcej nie możesz liczyć, tylko 10 zl znizki. Jak w salonie T mobile bylem to konsultant obniżył cenę laptopa do 1 zl. Ewentualnie trza mieć znajomości w T-mobile wtedy ta osoba może jakąś zniżkę załatwić. Inaczej nie darady.ciekawy pisze:przeglądałem na stronie netowej oferte przedłużenia umowy na net mobilny i jedyne co T oferuje to zniżka 10 zł, to wszystko na co stać T czy można dostać lepsze warunki ?
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
te zniżki są do końca umowy czy potem jak umowa przejdzie w czas nieokreślony to też są zniżki np w tylko sim ?kokos- pisze:Z informacji które ja posiadam i które od jakiegoś czasu padały tutaj na forum to na nic więcej nie możesz liczyć, tylko 10 zl znizki. Jak w salonie T mobile bylem to konsultant obniżył cenę laptopa do 1 zl. Ewentualnie trza mieć znajomości w T-mobile wtedy ta osoba może jakąś zniżkę załatwić. Inaczej nie darady.ciekawy pisze:przeglądałem na stronie netowej oferte przedłużenia umowy na net mobilny i jedyne co T oferuje to zniżka 10 zł, to wszystko na co stać T czy można dostać lepsze warunki ?
Z regulaminu wynika, ze są przewidziane na czas trwania aneksu, a nie umowy. ( niech ktoś sprawdzi, przynajmniej ja to tak rozumiem)
Np. Taryfa premium 0zł za usługi dodatkowe ( minuty do wszystkich na stacjonarne itp) po wygaśnięcie aneksu ceny są dużo wyższe (patrz regulamin)
W niektórych usługach jest napisane do końca umowy, a w niektórych do końca aneksu.
Np. Taryfa premium 0zł za usługi dodatkowe ( minuty do wszystkich na stacjonarne itp) po wygaśnięcie aneksu ceny są dużo wyższe (patrz regulamin)
W niektórych usługach jest napisane do końca umowy, a w niektórych do końca aneksu.
Witam,przedłuzał ktos ostatnio na taryfe Basic minutowa z telefonem(39.99+paczka sms za 10 zł),do tego xperia M za 199zł ?Udało sie coś ugrać z abo(wyczytałem że 5 zł i z ceny telefonu (podobno 100zł)?Pozdrawiam.
A niski abonemnt to jaki wg T jest?m_dz pisze:Ceny widzę, że również nie spadną więc bez szału. Na pewno nie ma co liczyć np na SIII za 1zł w niskim abo tak jak jest np w play. Orange może świetnie wykorzystać ten moment słabości T jeśli tylko będzie w kierownictwie kilka mądrych głów.
Bo jak chciałem wziąść abo 89,90 zl i s3 bez LTE i dopłacić max 200 zl, to T zaproponowało mi 500 zl za telefon a wg mojej oceny to nie jest niski abonemnt.
A tak z ciekawości masz jakis wpływ na ceny w T?
Wystarczyłby jeden czy 2 modele ze średniej półki (xperia L, htc 500, sg IIImini) w atrakcyjnej cenie, jak to miało miejsce zawsze, i czym dawniejsza ERA przyciągała klientów i byłoby bardzo dobrze..m_dz pisze:Na pewno nie ma co liczyć np na SIII za 1zł
O tym już pisałem wcześniej.. jako nie pracownik tylko zwykły abonent.. koniec roku to już zwykle zamykanie "portfeli".. a jak już plany są wypracowane to nikomu nie zależy na sprzedaży..m_dz pisze:Jeśli liczycie na promocje świąteczne, to raczej ich nie zobaczycie. Jak co roku pewnie do obecnych zostaną dodane świąteczne gwiazdki
Niestety chyba robią wszystko żeby było odwrotnie, by być najgorszym oddziałem w całej korporacji..m_dz pisze:Sieć T jest nastawiona na wyniki i na przetransferowanie jak największej kasy by spodobać się w Niemczech i wypaść jak najlepiej spośród oddziałów DT. Smutne ale prawdziwe
m_dz Czy mógłbyś tylko uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć, czy w ramach taryfy premium w poniedziałek zajdą jakieś zmiany? chodzi o to że mam jutro lub w pon jechać do salonu po nowy tel i nie wiem, czy warto czekać ten jeden dzień. Na chwilę obecną chce wziąć xperie L i zaczynam się obawiać, czy przypadkiem cena nie skoczy ...a z drugiej strony może się pojawi coś lepszego w cenie do 300pln
Przedłużać się u Was na pewno nie opłaca, bo jako ofertę dostajemy to samo co nowi klienci, albo nawet gorzej. Już ostatnio jak dopytywałem w salonie to konsultantce zrobiło się głupio, bo lepiej bym wyszedł podpisując nową umowę niż przedłużając starą. Dlatego ja i moi najbliżsi przenosimy się do Orange, jeden numer już przeniesiony.m_dz pisze:Najgorszy z Twojej perspektywy, czyli klienta.
Jednak wbrew pozorom wypadamy bardzo dobrze jako oddział DT, ponieważ ludzie kupują masę tabletów, laptopów, nowych aktywacji jak i przedłużają umowy m.in w związku z nachalnym telemarketingiem T. Sieci nie opłaca się znacząco dotować telefonów, skoro obecna oferta ma sprzedaż i przynosi dobre zyski.
Oczywiście każdy liczy się z tym, że część klientów odejdzie, ale są osoby które zezłoszczone na Playa lub innego operatora wrócą. Mamy też okres świąteczny - łatwiej znaleźć osobę, która podpisze umowę na tablet za 1zł lub laptop niż podczas innego okresu w roku, więc ten czas jest idealny na podreperowanie wyników oddziału.
Więc moim zdaniem najlepiej jest czekać na kolejne szalone dni Orange
Jestem właśnie po kilkunastominutowej rozmowie z Działem Utrzymania.
Warunki jakie mi zaproponowano:
Taryfa Premium:
Abonament 79,90 (10 zł zniżki)
Telefony:
- Xperia SP za 559 (300 zł zniżki)
- Xperia Z za 599 (300 zł zniżki)
Taryfa Premium I:
Abonamet 119 (10 zł zniżki)
- Xperia SP za 1zł (228 zł zniżki)
- Xperia Z za 299zł (400 zł zniżki)
Przed propozycją cen telefonów w Premium I konsultantka dłuższą chwilę kazała mi czekać, ale stwierdziła, że to maksymalna oferta. Na wiadomość o cenach z Orange zaczęła wyliczać ile daje upust 10 zł na abonamencie w T-m i że cena tel się zwróci ale uświadomiłem ją, że istnieją kody rabatowe -30% w Orange i ewidentnie odpuściła obliczenia.
Chyba 2 numery powędrują do Orange 
Warunki jakie mi zaproponowano:
Taryfa Premium:
Abonament 79,90 (10 zł zniżki)
Telefony:
- Xperia SP za 559 (300 zł zniżki)
- Xperia Z za 599 (300 zł zniżki)
Taryfa Premium I:
Abonamet 119 (10 zł zniżki)
- Xperia SP za 1zł (228 zł zniżki)
- Xperia Z za 299zł (400 zł zniżki)
Przed propozycją cen telefonów w Premium I konsultantka dłuższą chwilę kazała mi czekać, ale stwierdziła, że to maksymalna oferta. Na wiadomość o cenach z Orange zaczęła wyliczać ile daje upust 10 zł na abonamencie w T-m i że cena tel się zwróci ale uświadomiłem ją, że istnieją kody rabatowe -30% w Orange i ewidentnie odpuściła obliczenia.

Prawda jest taka, że nawet firmowy bez kodów lepiej wypada w Orange, niestety po 10 latach też zwiałem do pomarańczowych.
weiss pisze:m_dz Czy mógłbyś tylko uchylić rąbka tajemnicy i powiedzieć, czy w ramach taryfy premium w poniedziałek zajdą jakieś zmiany? chodzi o to że mam jutro lub w pon jechać do salonu po nowy tel i nie wiem, czy warto czekać ten jeden dzień. Na chwilę obecną chce wziąć xperie L i zaczynam się obawiać, czy przypadkiem cena nie skoczy ...a z drugiej strony może się pojawi coś lepszego w cenie do 300pln
nowosek trafiłeś chyba na nową dziewczynę, ponieważ wszyscy z tego tematu wiedzą, że konsultanci mogą dać zniżki na cenę telefonu, w związku z czym są one atrakcyjniejsze niż te podane w cennikach ofert retencyjnych
Ostatnio zmieniony 04 gru 2013, 08:03 przez m_dz, łącznie zmieniany 1 raz.