• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 251 z 318
  • 1
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 318

#342256  autor: jolka13
 21 cze 2009, 22:24
dzięki!

Będę czekać na ofertę ery ale myślę że to szybko nie nastąpi umowa kończy mi się w październiku a promocja w sierpniu.

P.s. analizuję telefony i z dobrym aparatem (mam teraz sek800i) ciężko ! se c902 byłby ok pod względem ceny bo mam jeszcze punkty ery)tylko wyczytałam na forum że ma mały wyświetlacz.

pozdrawiam

jolka

#342281  autor: if22
 22 cze 2009, 08:37
Umowa z Erą (2x NE60) kończy mi się 15.09.2009 czy będą dzwonić czy jedyne na co można liczyć to, co jest na staronie i-Boa, czyli 50% upust na jednąusługę (200 min)?

;}

#342286  autor: Alvaro
 22 cze 2009, 09:27
jolka13 pisze:Czy do czasu zakończenia umowy mogę zmniejszyć abonament i jakie z tego tytułu poniosę koszty?
niestety nie. dopiero po zakonczeniu umowy mozesz zmniejszyc ilosc posiadanych pakietow, by placic mniej.[/quote]
czyli jednak nie ma możliwości zejścia np. z 2 pakietów po okresie promocyjnym tylko po zakończeniu całej umowy (brałem 2 miesiące wcześniej poprzedni telefon) ?

#342288  autor: Radeonik
 22 cze 2009, 10:01
Moze wyjasnie raz na zawsze na swoim przykladzie.

Data podpisania umowy 26-09-2005
Data podpisania aneksu 16-06-2007
Data wygaśnięcia umowy 26-09-2009 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)

Czyli aneks juz mi sie (prawie) skonczyl, ale warunki promocyjne mam do konca okresu rozliczeniowego w moim wypadku 27.06.09.

Czyli 28.06.09 moge zmienic swoje 5 ofert uniwersalnych na jedna i placic 20 zl miesiecznie.

Zobowiazanie na 5 ofert uniwersalnych podpisuje sie na okres 24 miesiecy nie na okres do zakonczenia umowy. zatem mozna sobie obnizyc ilosc ofert i nie placic za nie normalnej ceny. Jest to banalnie proste i mozna zrobic przez iboa.

Jesli podane przeze mnie informacje sa nieprawdziwe to nalezaloby zwolnic 3 konsultantow z biura obslugi abonenta ;)

#342302  autor: Alvaro
 22 cze 2009, 12:23
dzięki
właśnie o to mi chodziło, ja też chce poczekać do września, chyba że wcześniej otrzymam interesującą ofertę :D

#342355  autor: sobi1
 22 cze 2009, 19:04
Radeonik pisze:Moze wyjasnie raz na zawsze na swoim przykladzie.

Data wygaśnięcia umowy 26-09-2009 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)

Czyli aneks juz mi sie (prawie) skonczyl, ale warunki promocyjne mam do konca okresu rozliczeniowego w moim wypadku 27.06.09.

Czyli 28.06.09 moge zmienic swoje 5 ofert uniwersalnych na jedna i placic 20 zl miesiecznie.

Zobowiazanie na 5 ofert uniwersalnych podpisuje sie na okres 24 miesiecy nie na okres do zakonczenia umowy....
...a mnie sie wydaje ze podpisujesz aneks i przez 24 mc masz warunki promocyjne, a przez reszte standardowe warunki. Aneks uprawnia Cie tylko do znizki, bo umowa konczy Ci sie pod koniec wrzesnia.

pzdr
sobi1

#342361  autor: Through
 22 cze 2009, 19:41
Witam.
Ja mam takie 2 pytania:
- kiedy wchodzi oferta po wakacjach?
- czy jesli wchodzi np. w grudniu a ja mam umowę do 6.10 to mogę przejsć na tak-taka, przeczekać do grudnia i potem negocjować zniżki na abo tak jak stary klient? czy bede traktowany jak nowy?

#342365  autor: thonka
 22 cze 2009, 19:52
Through pisze:- kiedy wchodzi oferta po wakacjach?
a kiedy jest po wakacjach (bierz pod uwage, ze studenci maja wakacje do konca wrzesnia)? zazwczaj nowe promocje wchodzily w pazdzierniku/listopadzie
- czy jesli wchodzi np. w grudniu a ja mam umowę do 6.10 to mogę przejsć na tak-taka, przeczekać do grudnia i potem negocjować zniżki na abo tak jak stary klient? czy bede traktowany jak nowy?
niestety nie ma tak rozowo inaczej TT byloby 'przechowalnia' calkiem sporej rzeszy niezadowolonych.
powiem nawet wiecej - przypuscmy, ze tak robisz, iz przenosisz sie do TT i po jakims czasie podpisujesz nowa umowe abonamentowa.
jezeli tak zrobisz przed uplywem 3 miesiecy po wykonaniu pierwszego polaczenia z TT, w wypadku podpisywania nowej umowy (na warunkach dla nowych abonentow) dostaniesz dodatkowy bonus w postaci oplaty aktywacyjnej (aktualnie 49zl we wszystkich taryfach).
jest tez w cenniku stala oplata za przejscie z taktaka na abonament niezaleznie od stazu i wynosi 30,50zl, ale nie mam pojecia czy jest ona praktykowana.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 19:54 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#342367  autor: yagi
 22 cze 2009, 19:53
Through pisze:- czy jesli wchodzi np. w grudniu a ja mam umowę do 6.10 to mogę przejsć na tak-taka, przeczekać do grudnia i potem negocjować zniżki na abo tak jak stary klient? czy bede traktowany jak nowy?
Bedac w Tak Taku juz nie jestes abonentem, wiec odpowiedz brzmi nie.
- kiedy wchodzi oferta po wakacjach?
Ktoz to wie... :P Moze 1 wrzesnia...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#342369  autor: Through
 22 cze 2009, 20:02
Ok, to Tak-tak mamy już wyjaśniony.
A co do drugiej kwestii (a w sumie pierwszej :) to źle sie wyraziłem, chodziło mi o to kiedy wchodzi oferta świąteczna, bo jak przeglądałem forum to wynika z tego, że wtedy jest najkorzystniej

#342371  autor: yagi
 22 cze 2009, 20:04
Through pisze:kiedy wchodzi oferta świąteczna
Jak juz to urodzinowa. Ja obstawiam koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia...

Obrazek

#342372  autor: Through
 22 cze 2009, 20:06
yagi pisze:Jak juz to urodzinowa. Ja obstawiam koniec sierpnia lub poczatek wrzesnia...
Nie, chodzi mi o świąteczną.
Bo skoro umowę mam do października to jesli wchodzi np. 1 listopada to pewnie warto poczekac i zapłącić raz trochę wiecej.
Ale jak od 15 grudnia to już gorzej...

#342377  autor: Radeonik
 22 cze 2009, 20:36
sobi1 pisze:
Radeonik pisze:Moze wyjasnie raz na zawsze na swoim przykladzie.

Zobowiazanie na 5 ofert uniwersalnych podpisuje sie na okres 24 miesiecy nie na okres do zakonczenia umowy....
...a mnie sie wydaje ze podpisujesz aneks i przez 24 mc masz warunki promocyjne, a przez reszte standardowe warunki. Aneks uprawnia Cie tylko do znizki, bo umowa konczy Ci sie pod koniec wrzesnia.

pzdr
sobi1
hmm nie rozumiem do czego zmierzasz, owszem koncza mi sie warunki promocyjne i owszem przez pozostale 3 miesiace bede mial warunki standardowe. czyli te 20 czy 30 zl za jedna oferte uniwersalna. Czyli prze 3 miesiace bede placil 30 zl za telefon a nie 82.50 (tyle place obecnie, mam jeszcze sporo minut z poprzednich okresow rozliczeniowych czyli spokojnie dam rade)

Na 100% moge zrezygnować z pozostałych 4 ofert i placic tylko za jedna a nie za wszystkie 5 (150zl by wychodzilo w moim przypadku) Tak wiec nie wiem nawet z czym polemizujesz.

#342387  autor: yagi
 22 cze 2009, 21:46
Radeonik pisze:mam jeszcze sporo minut z poprzednich okresow rozliczeniowych czyli spokojnie dam rade
O ile te minuty zostana po wylaczniu tych ofert...

Obrazek

#342390  autor: Radeonik
 22 cze 2009, 21:57
yagi tak normalne minuty zostaja i przechodza, aneksy nie maja tu nic do rzeczy (dopytywalem)nie przechodza tylko minuty z pakietu promocyjnego (1500 minut do ery i na stacjonarne na caly okres umowy),

dodam ze z 5 pakietow juz mam jeden, jako ze Era nalicza kwote 150 zl od razu (od 16.06 w moim wypadku) wiec mimo iz mialbym do tego 28 (koniec cyklu) wiecej minut to placilbym za to tez odpowiednio wiecej.

Dobrze ze mnie tknelo i zadzwonilem z zapytaniem ile ja teraz place za te uslugi.

Gdy usłyszałem 150 zl od razu poprosilem o wylaczenie 4 uslug.

Czyli poprawka wyłaczyc uslugi najbardziej oplaca sie i mozna zaraz po zakonczeniu aneksu.

Droga Ero masz teraz 3 miesiace na zaoferowanie mi jakiegos sympatycznego telefonu w przyjaznej cenie a jak nie to w playu mam juz wybrana oferte :P

#342433  autor: limakcki
 23 cze 2009, 06:56
Bo skoro umowę mam do października to jesli wchodzi np. 1 listopada to pewnie warto poczekac i zapłącić raz trochę wiecej.

6 grudnia rozpoczyna się ta najlepsza, która może, ale nie musi stać się jeszcze lepsza tuż przed świętami :-)

[ Dodano: 2009-06-23, 07:15 ]
Droga Ero masz teraz 3 miesiace na zaoferowanie mi jakiegos sympatycznego telefonu w przyjaznej cenie a jak nie to w playu mam juz wybrana oferte :P
O matko Ty chyba nie czytasz za dokładnie tego forum więc napiszę jeszcze raz. Wierz mi albo nie, ale konsultanci pracujący na telefonie przeprowadzają dziennie setki rozmów. Czy myślisz, że nagle staniesz się obiektem ich starań, że nagle dla Ciebie wymyślą super hiper indywidualną ofertę, że będą płakać, bo odejdziesz do playa? Wiesz ile taki konsultant będzie pamiętał rozmowę z Tobą - 0,1 minuty bo za tyle zadzwoni następny abonent. Naprawdę jeśli Ci zależy na fajnej ofercie to TY masz się o nią starać dzwonić i dopytywać czy nie pojawiło się coś nowego co by Cie usatysfakcjonowało. Kiedyś było BOA VIP dla tych którzy mieli najwyższą taryfę (może do teraz jest nie wiem) i ono było bliskie Twojemu ideałowi czyli Firma dba indywidualnie o Klienta, ale Ty nie jesteś VIPem tylko jednym z milionów!!!! Dobrze się więc zastanów zanim przejdziesz do playa, bo zrobisz tylko sobie na złość - dzwonisz głównie do ery więc zwiększą Ci się rachunki za telefon, a Era będzie to miała w d..pie. Taka jest smutna prawda. Może gdybyś miał wielką firmę 200 abonamentów dosyć potężnych to zająłby się Tobą ktoś komu bardziej zależy na Erze, dzwoniłby, przekonywał, bo od tego zależałaby jego potężna premia. Przedłużając z Tobą umowę konsultancina dostanie pewnie do 5zł premii. Pomyśl o tym i nie unoś się dumą tylko wywalcz dla siebie dobrą ofertę!!!
Ostatnio zmieniony 23 cze 2009, 09:19 przez limakcki, łącznie zmieniany 1 raz.

#342438  autor: Milon
 23 cze 2009, 08:43
Radeonik
jedyny minus tego rozwiązania to spadek średniej z rachunków, chyba że już nikt z konsultantów na to nie patrzy, myślę tutaj o ofertach rekomendowanych ( czy są jeszcze aktualne :?: )

#342447  autor: Radeonik
 23 cze 2009, 10:15
limakcki pisze:

6 grudnia rozpoczyna się ta najlepsza, która może, ale nie musi stać się jeszcze lepsza tuż przed świętami :-)

[ Dodano: 2009-06-23, 07:15 ]
O matko Ty chyba nie czytasz za dokładnie tego forum więc napiszę jeszcze raz. Wierz mi albo nie, ale konsultanci pracujący na telefonie przeprowadzają dziennie setki rozmów. Czy myślisz, że nagle staniesz się obiektem ich starań, że nagle dla Ciebie wymyślą super hiper indywidualną ofertę, że będą płakać, bo odejdziesz do playa? Wiesz ile taki konsultant będzie pamiętał rozmowę z Tobą - 0,1 minuty bo za tyle zadzwoni następny abonent. Naprawdę jeśli Ci zależy na fajnej ofercie to TY masz się o nią starać dzwonić i dopytywać czy nie pojawiło się coś nowego co by Cie usatysfakcjonowało. Kiedyś było BOA VIP dla tych którzy mieli najwyższą taryfę (może do teraz jest nie wiem) i ono było bliskie Twojemu ideałowi czyli Firma dba indywidualnie o Klienta, ale Ty nie jesteś VIPem tylko jednym z milionów!!!! Dobrze się więc zastanów zanim przejdziesz do playa, bo zrobisz tylko sobie na złość - dzwonisz głównie do ery więc zwiększą Ci się rachunki za telefon, a Era będzie to miała w d..pie. Taka jest smutna prawda. Może gdybyś miał wielką firmę 200 abonamentów dosyć potężnych to zająłby się Tobą ktoś komu bardziej zależy na Erze, dzwoniłby, przekonywał, bo od tego zależałaby jego potężna premia. Przedłużając z Tobą umowę konsultancina dostanie pewnie do 5zł premii. Pomyśl o tym i nie unoś się dumą tylko wywalcz dla siebie dobrą ofertę!!!
dzieki za taka troske o moja osobe ;) dopisales jednak sporo rzeczy ktorych ja w ogole nie napisalem ale ok mogl cie zmylic zaimek "mi". Ja nie czekam na jakas super oferte dla siebie, bo co mi w erze zaproponuja to ja dobrze wiem. Licze na to ze w erze pajawia sie jakies fajne telefony (niedostepne u konkurencji na ten przyklad) ktore bede w przyzwioitej cenie, takie cos mogloby mnie sklonic do podpisania umowy.

Przechodzac do playa zreszta nie zrobie sobie na zlosc bo rachunki tam bede mial nizsze niz w erze i bede placil mniej za minute. Zaden z pakietow obnizajacych koszty polaczen w wewnatrz ery mi sie mi nie odpowiada. Zatem licza sie tylko minuty do wszystkich a te tansze sa w play(proste) Sadze ze po obnizce mtr w sierpniu (ktos wie czy to bedzie poczatek czy koniec) to play pierwszy uderzy z nowa tansza oferta abonamentowa i bedzie ona o wiele korzystniejsza od tego co teraz mam w erze. Jezeli era zdarzy i zmieni swoja oferte do konca mojej wygasajacej umowy to moze zostane o ile bedzi ona korzystna.

Swoja droga obnizka mtr powinna zrobic nam wszystkim najwieksze promocje, a nie jakies czekanie na grudzien bo wtedy niby sa najlepsze promocje (z czym tez roznie bywa w play takiej reguly nie zauwazylem.

Milon obnizka z sredniej z rachunkow moze miala kiedys znaczenie przy negocjacjach. MI udalo sie w innym abonamencie na nowej erze 40 wynegocjowac obnizke z 25 na 20 zl (50%) na pierwszy rok wiec wysokosc rachunkow moim zdaniem nie ma juz praktycznie takiego znaczenia. Co najwyzej moga mi dodac ten pakiet minut do rekomendowanej oferty (1000 minut do ery i stacjonarne schodzace na koncu o ile mnie pamiec nie myli)

#342492  autor: st.konsultant
 23 cze 2009, 16:05
Nie ma już pakietu 1000 minut za rekomendowaną ;)

#342517  autor: Through
 23 cze 2009, 20:12
limakcki pisze:6 grudnia rozpoczyna się ta najlepsza, która może, ale nie musi stać się jeszcze lepsza tuż przed świętami :-)
Dzięki, o to mi chodziło :)
  • Strona 251 z 318
  • 1
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 318
  • 1
  • 249
  • 250