• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 187
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 187

#534962  autor: jeslo70113
 14 lut 2012, 20:18
OK, udało się tam dodzwonić. Za pierwszym razem na 2601 przełączyli do DUK to znów po sygnale mnie rozłączyło. Za drugim podejściem wyjaśniłem, że coś nie halo, więc babka wysłała zgłoszenie do DUK, że kręcę nosem na ofertę i powiedziała, że sami oddzwonią. Nie chciało mi się czekać, więc po 2 godz. spróbowałem wybrać ten 2699 i zaskoczyło. Zaproponowali 60 min + stała opłata + 1 darmo Plus lub stacj. + 100 MB + 600 MMS w Plusie za 29,9zł.

#534973  autor: konsultantemeryt
 14 lut 2012, 21:04
jeslo70113 pisze:OK, udało się tam dodzwonić. Za pierwszym razem na 2601 przełączyli do DUK to znów po sygnale mnie rozłączyło. Za drugim podejściem wyjaśniłem, że coś nie halo, więc babka wysłała zgłoszenie do DUK, że kręcę nosem na ofertę i powiedziała, że sami oddzwonią. Nie chciało mi się czekać, więc po 2 godz. spróbowałem wybrać ten 2699 i zaskoczyło. Zaproponowali 60 min + stała opłata + 1 darmo Plus lub stacj. + 100 MB + 600 MMS w Plusie za 29,9zł.
Od standardowej różni się (300 MMS i 100 MB).

#535083  autor: neoptb
 15 lut 2012, 15:32
KonsultantPLUS pisze:Od standardowej różni się (300 MMS i 100 MB).
To jest standardowy ANZ ^^

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#535222  autor: dariutka
 16 lut 2012, 12:27
hey. czy telefony z przesuwana klawiatura z boku są jeszcze w plusie? np.Samsung Wave 533

#535223  autor: konsultantemeryt
 16 lut 2012, 12:33
Tylko X10 minipro. Z Wave 533 i Samsungiem 3410 może być problem

#536018  autor: bangbang
 20 lut 2012, 14:38
prosiłbym o informację dotyczącą przedłużenia umowy abonamentowej dla zwykłego użytkownika, ponieważ za 3 miesiące kończy mi się umowa i kilka razy dzwoniono już do mnie z nową propozycją i to co mi proponowano nie za bardzo mnie satysfakcjonowało.

obecnie płace 55 zł abonamentu (90 min do wszystkich i przez 18 miesięcy 450 min do 5 nr plusa) + pakiet za 10 zł (50 min do wszystkich). zazwyczaj nie wygaduje tych minut i nie przekraczam 65 zł miesięcznie.

propozycja plusa to ileś tam minut (mało mnie to interesowało, bo minut było więcej niż mam obecnie, więc nie będę ich wygadywał) abonament za 69 zł, i se neo V za 250 zł z możliwością obniżenia ceny do 110 zł. za ofertę podziękowałem, stwierdziłem, że cena aparatu jest dla mnie za wysoka.

moje oczekiwania co do plusa, aby przedłużyć umowę:
- se neo V za nie więcej niż 50 zł, najlepiej za 1 zł [;
- co najmniej 500 mb danych
- ok 200 min w abonamencie
- wysokość abonamentu nie większa od tego co obecnie płacę (55 zł), może być 69 zł ale wtedy niska cena telefonu

dajcie znać czy to czego oczekuję jest realne, ewentualnie co najlepszego w moim przypadku mogę ugrać.
a i jeszcze jedno pytanie, czy przy przedłużaniu umowy można skorzystać z rabatu kwotowego z 5plusa?

dzięki i pozdrawiam.

#536084  autor: konsultantemeryt
 20 lut 2012, 18:53
bangbang pisze:prosiłbym o informację dotyczącą przedłużenia umowy abonamentowej dla zwykłego użytkownika, ponieważ za 3 miesiące kończy mi się umowa i kilka razy dzwoniono już do mnie z nową propozycją i to co mi proponowano nie za bardzo mnie satysfakcjonowało.

obecnie płace 55 zł abonamentu (90 min do wszystkich i przez 18 miesięcy 450 min do 5 nr plusa) + pakiet za 10 zł (50 min do wszystkich). zazwyczaj nie wygaduje tych minut i nie przekraczam 65 zł miesięcznie.

propozycja plusa to ileś tam minut (mało mnie to interesowało, bo minut było więcej niż mam obecnie, więc nie będę ich wygadywał) abonament za 69 zł, i se neo V za 250 zł z możliwością obniżenia ceny do 110 zł. za ofertę podziękowałem, stwierdziłem, że cena aparatu jest dla mnie za wysoka.

moje oczekiwania co do plusa, aby przedłużyć umowę:
- se neo V za nie więcej niż 50 zł, najlepiej za 1 zł [;
- co najmniej 500 mb danych
- ok 200 min w abonamencie
- wysokość abonamentu nie większa od tego co obecnie płacę (55 zł), może być 69 zł ale wtedy niska cena telefonu

dajcie znać czy to czego oczekuję jest realne, ewentualnie co najlepszego w moim przypadku mogę ugrać.
a i jeszcze jedno pytanie, czy przy przedłużaniu umowy można skorzystać z rabatu kwotowego z 5plusa?

dzięki i pozdrawiam.
pkt. z 5plus jedynie możesz wykorzystać w SALONIE więc się tam udaj.

#536316  autor: neoptb
 21 lut 2012, 19:50
bangbang pisze: stwierdziłem, że cena aparatu jest dla mnie za wysoka.
Najlepiej SGS 2 za 1 zł? Rozwalacie mnie ludzie kompletnie... to nie hala targowa, a operator nie jest firmą charytatywną.... :|

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)
 #536365  autor: dominosek
 21 lut 2012, 22:47
Witam, to mój pierwszy post,ale czytam Was od dawna. Dlatego mam nadzieję, że komuś pomogę i ułatwię ocenę proponowanej przez operatora oferty.

Przedłużyłem abonament 14 lutego, 15 odebrałem telefon kurierem.
Mam telefon na firmę, ale wybrałem ofertę klasyczną, bo lubię pisać smsy.
Przedłużałem przez nr 2699 po złożeniu rezygnacji.

Abonament za 59,90 zł, a w nim:

400 minut do wszystkich
5 Wybranych numerów
300 mms do plus
cała rozmowa do plus w cenie minuty
telefon xperia neo v za 79 zł brutto.

Amen.

Żeby nie było za słodko - pakiet internetowy we własnym zakresie.
Umowę zawarłem na tydzień przed wyłączeniem telefonu, a właściwie przekształceniem na simplusa :)

A wcześniej złożyłem wypowiedzenie, po ustaniu poprzedniej umowy.
W Plusie jestem od 12 lat, ale wiem, że to nie ma znaczenia.

Moje przemyślenie jest takie, że wszystkie oferty podrzucane w trakcie umowy, czy tuż przed końcem są kiepskie.

U mnie wyjściowe warunki były: w/w telefon za 259 zł i 250 minut do wszystkich.

#536529  autor: krzysztof.ka
 22 lut 2012, 19:57
Dominosek, a te 400 minut to rozumiem łącznie z kilku pakietów?
W Plusie staż nie ma znaczenia. Liczy się średnia z ostatnich kilku rachunków.

Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.

ok

#536809  autor: dominosek
 23 lut 2012, 23:11
Moje 400 minut to:

- 200 normalnie
- 200 pakiet lojalnościowy

Jeden z kolegów pytał jak negocjować.
Najlepiej negocjuje się czasem. Oferta poprawia się (oczywiście w pewnych granicach ) im bliżej wyłączenia telefonu.
Niemal do końca mówimy stanowczo i zdecydowanie nie, a jako powód warto podrzucić, że chcemy przejść np. do Play.
Najlepsza oferta pojawia się tydzień, max dwa przed WYŁĄCZENIEM telefonu.

Oczywiście jak pisałem wcześniej, po wygaśnięciu poprzedniej umowy w punkcie/ salonie Plusa składamy pisemne wypowiedzenie.
A potem konsekwentnie "spuszczamy po brzytwie" konsultanta z 2699.

Ja zawsze mówiłem miłej Pani która do mnie dzwoniła, że może dzwonić do mnie jak będzie miała coś konkretnego, tylko żeby się nie wygłupiała bo Play to daje na wejście XXXX minut.

I po chyba piątej rozmowie z 2699 mam co opisałem w poprzednim poście.
Liczę na to, że to moje pisactwo się komuś przyda.
 #537045  autor: biricchina
 24 lut 2012, 23:32
dominosek pisze:Moje 400 minut to:

- 200 normalnie
- 200 pakiet lojalnościowy

Jeden z kolegów pytał jak negocjować.
Najlepiej negocjuje się czasem. Oferta poprawia się (oczywiście w pewnych granicach ) im bliżej wyłączenia telefonu.
Niemal do końca mówimy stanowczo i zdecydowanie nie, a jako powód warto podrzucić, że chcemy przejść np. do Play.
Najlepsza oferta pojawia się tydzień, max dwa przed WYŁĄCZENIEM telefonu.

Oczywiście jak pisałem wcześniej, po wygaśnięciu poprzedniej umowy w punkcie/ salonie Plusa składamy pisemne wypowiedzenie.
A potem konsekwentnie "spuszczamy po brzytwie" konsultanta z 2699.

Ja zawsze mówiłem miłej Pani która do mnie dzwoniła, że może dzwonić do mnie jak będzie miała coś konkretnego, tylko żeby się nie wygłupiała bo Play to daje na wejście XXXX minut.

I po chyba piątej rozmowie z 2699 mam co opisałem w poprzednim poście.
Liczę na to, że to moje pisactwo się komuś przyda.
Najlepiej się negocjuje rzeczowo, konkretnie i kulturalnie.
Przynajmniej ja najbardziej lubię takich klientów :D
Pozdrawiam spod 2699 :D

#537067  autor: zielony71
 25 lut 2012, 02:28
Witaj Biricchina:-)
Czy zmiana wlasciciela firmy ma juz jakis wplyw na polityke dot. utrzymania klienta? Czy nadal priorytetem jest dochodowosc, kosztem spadku udzialu w rynku? Tzn., pytajac wprost, czy dali Wam wieksza swobode w negocjacjach?:-)

#537077  autor: konsultantemeryt
 25 lut 2012, 09:11
zielony71 pisze:Witaj Biricchina:-)
Czy zmiana wlasciciela firmy ma juz jakis wplyw na polityke dot. utrzymania klienta? Czy nadal priorytetem jest dochodowosc, kosztem spadku udzialu w rynku? Tzn., pytajac wprost, czy dali Wam wieksza swobode w negocjacjach?:-)
Nie.

#537283  autor: Ruben
 26 lut 2012, 11:18
Czy ktoś z forumowiczów przedłużał z negocjacjami umowę w niskich taryfach tj. 29,90pln?
Obecnie jest Syberyjska 25 i chciałbym oczywiście max wyciągnąć przy przedłużeniu ale też w niskiej taryfie tj. 29,90pln. Pytam o ofertę z telefonem. Oferta standardowa jest mówiąc delikatnie śmieszna dlatego pytam tutaj ;)

Mam świadomość, że abo jest niskie i za komentarze typu "nie spodziewaj się cudów za te pieniądze i jak się nie podoba, to się przenoś gdzie indziej, nikt za Tobą tęsknił nie będzie" z góry dziękuje i darujcie sobie takie uwagi. Na tym samym koncie jest też iPlus, czy to pomoże coś więcej ugrać?

#537439  autor: konsultantemeryt
 26 lut 2012, 21:58
Ruben pisze:Czy ktoś z forumowiczów przedłużał z negocjacjami umowę w niskich taryfach tj. 29,90pln?
Obecnie jest Syberyjska 25 i chciałbym oczywiście max wyciągnąć przy przedłużeniu ale też w niskiej taryfie tj. 29,90pln. Pytam o ofertę z telefonem. Oferta standardowa jest mówiąc delikatnie śmieszna dlatego pytam tutaj ;)

Mam świadomość, że abo jest niskie i za komentarze typu "nie spodziewaj się cudów za te pieniądze i jak się nie podoba, to się przenoś gdzie indziej, nikt za Tobą tęsknił nie będzie" z góry dziękuje i darujcie sobie takie uwagi. Na tym samym koncie jest też iPlus, czy to pomoże coś więcej ugrać?

Weź sobie za 24,60 na rok czasu Taniorozmowną45 (75 min co miesiąc/ stała opłata to plus-a/ 0,48 brutto za minutę). Jeżeli chodzi o niskie abonamenty >36,90 to nie ma sensu brać z telefonem bo są beznadziejne. Tylko tyle z mojej strony :)

#537447  autor: biricchina
 26 lut 2012, 22:26
zielony71 pisze:Witaj Biricchina:-)
Cześć Zielony :D

Niestety nie, swoboda jest żadna, ale pracuję na dziale mogącym dać najwięcej klientowi co ma swoje plusy :mrgreen:
Ruben pisze:Czy ktoś z forumowiczów przedłużał z negocjacjami umowę w niskich taryfach tj. 29,90pln?
Obecnie jest Syberyjska 25 i chciałbym oczywiście max wyciągnąć przy przedłużeniu ale też w niskiej taryfie tj. 29,90pln. Pytam o ofertę z telefonem. Oferta standardowa jest mówiąc delikatnie śmieszna dlatego pytam tutaj

Mam świadomość, że abo jest niskie i za komentarze typu "nie spodziewaj się cudów za te pieniądze i jak się nie podoba, to się przenoś gdzie indziej, nikt za Tobą tęsknił nie będzie" z góry dziękuje i darujcie sobie takie uwagi. Na tym samym koncie jest też iPlus, czy to pomoże coś więcej ugrać??
A jaki telefon Cię interesuje? Jeśli coś z wyższej półki to polecam umowę na rok bez telefonu a telefon zakupić na własną rękę, bo ceny są kosmiczne.

#537483  autor: zielony71
 27 lut 2012, 03:02
No to przy tej ofercie nie masz latwej pracy;-)
Ciekawe kiedy sie obudza;-)
Zgadzam sie, ze lepiej jest kupic telefon na wolnym rynku natomiast za 30 zl w prepaidzie (poza simplusem) bedzie okolo 400 minut do wszystkich sieci. Wiec nie wiem czy umowa bez telefonu bedzie oplacalna.
Ruben jak koniecznie musisz umowe z telefonem to w tmobile przy takim abonamencie daja samsunga wave za zlotowke i chyba nic lepszego nigdzie nie dostaniesz.
Pozdrawiam.

#537488  autor: Ruben
 27 lut 2012, 08:26
biricchina pisze:A jaki telefon Cię interesuje? Jeśli coś z wyższej półki to polecam umowę na rok bez telefonu a telefon zakupić na własną rękę, bo ceny są kosmiczne.
Będę szczery i powiem tak, że nie mam specjalnie upatrzonego i mogę wziąć chyba każdy, który będzie w korzystnej cenie a najwyżej sprzedam i kupie coś na wolnym rynku.
Ten numer jest w Plusie kupę lat ale wiem, ze nie ma to znaczenia. Niestety Plus jakoś ostatnio "trochę" przysnął ale nie upieram się, że musi ten numer tam zostać (odpada tylko Play) i dlatego zadałem pytanie co można ugrać. Wiem, że to niski abo i może być tym bardziej trudno ale wyższy nie jest potrzebny, bo to numer czysto prywatny i nie generuje i nie będzie generował dużego ruchu - od tego jest służbowy też w Plusie :)
zielony71 pisze:Ruben jak koniecznie musisz umowę z telefonem to w tmobile przy takim abonamencie dają samsunga wave za złotówkę i chyba nic lepszego nigdzie nie dostaniesz.
Właśnie m.in. w tym kontekście zadałem to pytanie ;) Nie ukrywam, że poluje na okazję i ten wave chyba do takich należy, bo ewentualna sprzedaż może pokryć koszty prawie całego 24 m-cznego zobowiązania. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

#537579  autor: kalifar
 27 lut 2012, 15:41
Witam, a ile wcześniej można przedłużyć umowę w Plusie. Lojalka kończy mi się jakoś październik/listopad.
Dzięki za odp.

Pozdrawiam
  • Strona 26 z 187
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 187
  • 1
  • 24