luukkaassz pisze:Aktywacja jest na mojego tatę, on jutro nie może podjeść do Plusa, a upływa nam termin 7 dni. Stąd moje pytanie: czy mogę sam zanieść wypowiedzenie czy muszę mieć upoważnienie? Jeżeli tak to czy Plus posiada jakiś wzór upoważnienia? Lub czy ktoś może miał taka sytuację, co polecacie zrobić?
Wypowiedzenie należny składać osobiście, bo w przypadku wpisywania w system mogą chcieć od Ciebie dowód osobisty, a dowodu taty nie możesz okazać, gdyż jak wiadomo nie wolno legitymować się cudzym dowodem.
Ja bym polecał w tej sytuacji wysłać pocztą (polecony priorytet za potwierdzeniem odbioru) - drukujesz sobie wypowiedzenie umowy, tata rano podpisuje, a Ty to niezwłocznie wysyłasz. Liczy się data stempla pocztowego, więc o termin obawiać się nie musisz.
Chyba że spróbujesz pierw pójść do salonu i zażądasz, żeby wysłali Twoje wypowiedzenie faxem. Wybieraj, 1 dzień to wbrew pozorom sporo czasu
A w upoważnienia bym się raczej nie bawił, chyba, że niestraszne Ci ewentualne przepychanki słowne z broniącym swojej premii konsultantem - zawsze to dla nich dobra okazja by "coś zakręcić, zrobić zamieszanie, coś wymyślić by w końcu nie przyjąć