• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 54
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 54

#339254  autor: mendes
 05 cze 2009, 01:10
luukkaassz pisze:Aktywacja jest na mojego tatę, on jutro nie może podjeść do Plusa, a upływa nam termin 7 dni. Stąd moje pytanie: czy mogę sam zanieść wypowiedzenie czy muszę mieć upoważnienie? Jeżeli tak to czy Plus posiada jakiś wzór upoważnienia? Lub czy ktoś może miał taka sytuację, co polecacie zrobić?
Wypowiedzenie należny składać osobiście, bo w przypadku wpisywania w system mogą chcieć od Ciebie dowód osobisty, a dowodu taty nie możesz okazać, gdyż jak wiadomo nie wolno legitymować się cudzym dowodem.

Ja bym polecał w tej sytuacji wysłać pocztą (polecony priorytet za potwierdzeniem odbioru) - drukujesz sobie wypowiedzenie umowy, tata rano podpisuje, a Ty to niezwłocznie wysyłasz. Liczy się data stempla pocztowego, więc o termin obawiać się nie musisz.

Chyba że spróbujesz pierw pójść do salonu i zażądasz, żeby wysłali Twoje wypowiedzenie faxem. Wybieraj, 1 dzień to wbrew pozorom sporo czasu :)

A w upoważnienia bym się raczej nie bawił, chyba, że niestraszne Ci ewentualne przepychanki słowne z broniącym swojej premii konsultantem - zawsze to dla nich dobra okazja by "coś zakręcić, zrobić zamieszanie, coś wymyślić by w końcu nie przyjąć ;)

#339265  autor: vinc
 05 cze 2009, 08:59
Shadowm pisze:vinc mam taki dokument, to chyba wystarczy?
Normalnie powinno, ale może też być taka sytuacja, że Plus potraktuje upoważnienie złożone w Play jako odwołanie pierwszej decyzji rezygnacji z RŚUT. Ewentualnie może też być tak, że wniosek o przeniesienie zostanie odrzucony z powodu wcześniejszej rezygnacji całkowicie z Plusa. Bardziej obstawiam niestety tą drugą opcję :? Oczywiście to są spekulacje, ale na wszelki wypadek zadzwoń do BOK Plusa by się upewnić :)

Obrazek

#339273  autor: elrond
 05 cze 2009, 09:45
Shadowm, do dzisiaj masz termin więc nie wiem czy udałoby sie coś załatwić, ale wydaje mi się że skoro Plus oficjalnie zapowidal, że nie akceptuje pełnomocnictw, to twoje przeniesienie (a może i cała rezygnacja, tego nie wiadomo) będzie odrzucone. Ja bym sie postarał wycofać stare papiery i załatwić sprawę od początku, bez pełnomocnictwa, jeśli rzeczywiście Ci zależy odejściu z numerem.

#339275  autor: Shadowm
 05 cze 2009, 10:08
Jasne, na numerze mi mocno zależy. Najchętniej odszedłbym do Simplusa, ale w salonie Plusa nie dają mi takiej możliwości. W takim razie będę musiał jeszcze dziś lecieć do Play.

#339276  autor: lookzovt
 05 cze 2009, 10:16
Dziwna sprawa. Pominę już milczeniem przejścia z dealerem, który nie wprowadził do systemu mojej rezygnacji, tylko prawdopodobnie wysłał ją poleconym. W każdym razie plus otrzymał koniec końców moją rezygnację.

Odczekałem 3 dni od przyjęcia przez nich rezygnacji i dzwonię na 2699. Pierwsze zaskoczenie - numer jest nieprawidłowy (żeby było zabawniej najpierw normalny sysgnał, potem odbiera automat i mówi, że numer nieprawidłowy). Dzwonie więc do BOKu, gdzie się dowiaduję, że oferty zatrzymaniowej nie ma i _nie_będzie_. Pytam czy mam się udać od razu do konkurencji - tak.

Straszą czy tak na poważnie?

Umowa podpisana w grudniu, na firmę, dwa numery na koncie, łączne rachunki ponad 200zł brutto. Współpraca z plusem - koło 10 lat, pewnie ponad.

#339281  autor: Shadowm
 05 cze 2009, 11:31
OK! Poszedłem do salonu Plusa a potem zadzwoniłem do BOK i powiedzieli mi to samo: jeśli sami złożymy wypowiedzenie ze względu na brak akceptacji RŚUT, to możliwe jest przeniesienie numeru zarówno BEZ jak upoważnieniem

Może komuś się jeszcze przyda :)

#339320  autor: adek
 05 cze 2009, 17:10
WItam,
A ja mam takie szybkie pytanie związane z temate,. Czy jak wysyłam rezygnację pocztą to musze mieć na tym pieczęć jakiegoś przedstawiciela plusa i podpis? Czy wystarczy mój podpis .
Dzięki

#339337  autor: www.fazafm.com
 05 cze 2009, 18:30
Mam pytanie czy mozna wypowiadac takze umowe na IPLUSA? I jeszcze jedno do kiedy mozna wypowiedziec umowe ze wzgledu na zmiane regulaminu ?
Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 18:54 przez www.fazafm.com, łącznie zmieniany 1 raz.

#339338  autor: ywis
 05 cze 2009, 18:32
www.fazafm.com, wszystko jest w tym temacie, przeglądnij kilka stron i będziesz wiedział, co i jak od A-Z.

#339341  autor: mendes
 05 cze 2009, 18:49
adek pisze:WItam,
A ja mam takie szybkie pytanie związane z temate,. Czy jak wysyłam rezygnację pocztą to musze mieć na tym pieczęć jakiegoś przedstawiciela plusa i podpis? Czy wystarczy mój podpis .
Dzięki
Wystarczy Twój własnoręczny podpis.

#339345  autor: kalion
 05 cze 2009, 18:59
Ja wysyłałem pocztą. Oczywiście pamiętaj o żółtej karteczce, i podepnij to pod drugie wypowiedzenie(wydrukowane dla siebie) nie zapomnij o : Danych podstawowych, nr konta klienta, oraz nr telefonów. Później oczekuj pisemka o dniu rozwiązania z tobą umowy.

#339351  autor: elrond
 05 cze 2009, 19:10
Ja mam od siebie jeszcze jedną sprawę do potwierdzenie - czy można rozwiązywać umowę z tylko jednego numeru? Czy trzeba z wszyskich (w moim przypadku z 2) jakie sie posiada na swoje nazwisko? Było już o tym, ale nie wiem czy ktoś to potwierdził w 100%.

Dziś na numer z Superkarty 10 (tej, z ktorej NIE CHCE rezygnować) dzwonili z Plusa - chcą dać dodatkowe 15 minut (czyli w sumie miało by być 30...). Tylko obawiam się czy to nie jest kolejna zagrywka - pójdzie sie do Plusa przedłużyć na rok tą Superkartę, a nowy regulamin podpisze sie na oba numery i mnie załatwią :wink:

#339354  autor: kalion
 05 cze 2009, 19:30
No nie wiem, dla mnie jakoś trochę dziwne rezygnować z jednego numeru - powód zmiany, zgadzając się jednocześnie na te zmiany przy 2 numerze(w obrębie numerów u tej samej osoby ;) ).
-
elrond rzeczywiście chyba ktoś wspomniał o takiej możliwości, ale czy kiedyś ci np. tego nie wypomną to nie wiem ;). Bo skoro w systemie będzie widniało to jako brak akceptacji zmian przy jednym numerze, a przy drugim będzie widniało przedłużenie umowy z nowymi zmianami, to szczerze mówiąc ciężko powiedzieć jak to jest rozpatrywane. Chyba że zakończy się szał ze zmianą regulaminu , i wszystko wróci do normy czyli ci co odeszli z powodu tych zmian to odeszli ,a ci co zostali z tym co zostali będą traktowani tak jak normalni klienci dalej i tyle ;) .
Moim zdaniem będzie to wszystko zależało od +, czy pozwoli ci na taki ruch.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2009, 19:53 przez kalion, łącznie zmieniany 4 razy.

#339355  autor: elrond
 05 cze 2009, 19:33
kalion, wiem że dziwnie ale wydaje mi sie, że ktoś mówił że można... tylko na razie nie mam potwierdzenia tej drcyzji i nie wiem jak sie potoczą... moje losy :wink:

#339385  autor: iras
 05 cze 2009, 21:38
Panowie, zadzwoniłem dzisiaj do BOKU by potwierdzić otrzymanie przez nich wypowiedzenia i ku mojemu zdziwieniu dowiedziałem się, ze została mi naliczona kara umowna. WTF ?!? Wypowiedzenie składałem w salonie, na wniosku wyraźnie zaznaczone: BRAK AKCEPTACJI REGULAMINU.
Śmieszne jest to, ze gość w BOKU nie potrafił mi powiedzieć dlaczego naliczona jest ta niby kara ...
Umowę mam/miałem na iPlusa, ale to chyba bez znaczenia.

Czy ktoś z was spotkał sie z czymś takim?

#339388  autor: elrond
 05 cze 2009, 21:47
iras, ale pozwolili Ci się wycofać z tego czy musisz zaplacić??

#339391  autor: iras
 05 cze 2009, 21:54
Jeszcze nic z tym nie zrobiłem, dowiedziałem się dopiero dzisiaj wieczorem. Nie powiedziano mi z jakiego powodu ta kara. Czekam na telefon z "działu iPlusa", ponoć maja wyjaśnić co i jak.

#339402  autor: vinc
 05 cze 2009, 22:21
iras pisze:Czekam na telefon z "działu iPlusa", ponoć maja wyjaśnić co i jak.
Lepiej się zainteresuj się sam ;) różnie z oddzwanianiem bywa :?

Obrazek

#339403  autor: oregon
 05 cze 2009, 22:23
ha no to jestem pierwszy , ktoremu przyszlo potwierdzenie o przyjetej rezygnanci, otwieram patrze i oki, a zeby bylo lepiej ... dzien po wylaczeniu numeru wystarczy wlaczyc tel. zasilic karta ...ble ble ble ... i mozemy sie cieszyc simplusem z starym numerem. a podobno to mialo byc nie mozliwe :D
  • Strona 26 z 54
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 54
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26