kameT pisze:Wkurzony, ja się wcale Tobie nie dziwię. Z tego co się dowiedziałem w tym roku będzie kładziony szczególny nacisk na oferty utrzymaniowe/lojalnościowe, ze względu na penetrację siegającą niemal 100%. Teraz będzie walka o utrzymanie klienta, nie o nowych użytkowników. Czas pokażę jak to będzie dalej. Póki co żal.pl

Albo jestem za bardzo wkurzony, albo nie wiem co, ale nie zrozumiałem tego co piszesz: maja klasc szczegolny nacisk na oferty utrzymaniowo/lojalnosciowe...walka o utrzymanie klienta...Przeciez jest dokladnie odwrotnie: olewaja starych klientow jak tylko moga!
I o co chodzi z ta penetracja? Mozesz na jezyk polski to przelozyc?
Peace
[ Dodano: 2007-04-11, 16:19 ]
kin pisze:No ale co wy chcecie za 35zł/miesięcznie? darmowe smsy/mmsy w sieci Era, przyjaciel, blueconnect + pakiet 1000 minut - najlepiej do wszystkich; i jeszcze jakiś super wypaśny telefon za złotówkę... Nigdzie tak słodko nie ma.. i nie będzie.
Czlowieku - nikt przy abo 50 zl/m-c nie oczekuje od Ery ptasiego mleczka dolaczanego do kazdego rachunku, ale jakas roznica w traktowaniu starego klienta i goscia z ulica chyba powinna byc? Jezeli bierzemy ten sam abo i ten sam telefon, to przynajmniej powinna byc roznica w cenie aparatu - zgadza sie? Albo jakies inne plusy dla starego klienta...
Nawet lojalny pracownik w Biedronce czy innym Tesco otrzymuje od czasu do czasu jakas premie, a lojalny klient sieci Ery jest tylko karmiony bezczelnymi klamstwami typu, ze SE K750i to jest bardzo nowy model i dlatego kosztuje tak duzo, albo ze dla kazdego klienta oferta przedluzeniowa jest przygotowywana indywidualnie itp...