KrisMilan pisze:Niedługo wygasa umowa z T-Mobile mojemu tacie. Dokładnie 17 stycznia, raczej przedłużać jej nie zamierzamy,no ale po przeczytaniu kilku stron z tego tematu i kilku jeszcze innych stron internetowych pomyślałem, że nic nie stratę jak spróbuję porozmawiać z konsultantami ws. przedłużenia umowy.
Dokładnie, nic nie stracisz
KrisMilan pisze:Obecnie tata ma Rodzina 60>40zł miesięcznie i 400 minut bez niczego więcej
Na stronie T-Mobile po zalogowaniu mam propozycję 35zł>300min, 1 GB i nielimitowane sms no i telefony które nas interesują w przedziale 200-400zł
Obecna umowa jakaś archaiczna, a zaproponowana nowa to jakaś pomyłka...
KrisMilan pisze:Spojrzałem na jeden z telefonów w Play i tam jest w niższej cenie oraz sam abonament jest niższy, więc już myślę , że mam jakiś argument w "walce" z konsultantem.
To nie jest żaden argument. Uwierz mi, przechodziłem przez to...
KrisMilan pisze:Druga sprawa to porównałem ofertę dla taty oraz tę dla nowych klientów różnica polega na tym , że telefon który jest naszym faworytem jest dla nas jedynie 100zł tańszy. Piszę jedynie, no bo jednak jesteśmy 9-lat w Erze/T-Mobile i człowiek myślał(chyba jednak błędnie), że może liczyć na nieco większe bonusy jako stały klient, choć cudów że wszystko za darmo też nie oczekujemy.
Ja byłem 10 lat w T-Mobile. Oferta jaką mi zaproponowano była taka sama jak dla człowieka z ulicy. Natomiast w tych samych pieniążkach za abonament w konkurencyjnym Play otrzymałem cztery razy więcej Internetu (w czym przez pierwsze pół roku bez limitu), nielimitowane rozmowy do Unii, na stacjonarne i komórkowe. Dodatkowo telefon, który mnie interesował był o 150 zł tańszy. W abonamencie Play mam także przez dwa lata uruchomioną usługę Tidal.
W sumie z T-Mobile rozstałem się w pewnym sensie ze smutkiem bo jednak łącznie w sieci byłem około 13 lat (wcześniej Era TakTak) ale skoro operator tak traktuje klienta rzucając mu ochłap jak psu to nie pozostało mi nic innego jak ewakuacja z T-Mobile.
KrisMilan pisze:I tu moje pytanie, prośba o radę. Dzwoniąc do Biura Obsługi rozmawiać z konsultantką/tem czy prosić od razu o przekierowanie do SUK? Dzwonić raz, czy najlepiej pogadać, ale niby odroczyć decyzję na tzw. zastanowienie i zadzwonić ponownie za tydzień/dwa? I czy orientuje się czy w ogóle przy takim abonamencie da się negocjować? Wiecie inaczej mogą rozmawiać jak mówimy o kliencie na poziomie 100zł(i wyżej) miesięcznie a inaczej przy np. 40.
Z mojego punktu widzenia to tracisz czas na tę sieć. Przejdź się do tego Pleja i złóż wniosek o przeniesienie numeru. Im szybciej tym lepiej bo pamiętaj, że musi minąć jeden
pełny okres rozliczeniowy aby numerek się przeniósł.
Ale wracając do pytania: Zadzwonić możesz, nic nie stracisz. A nuż widelec otrzymasz konkurencyjną ofertę? I to, czy płacisz miesięcznie 15 złotych czy 300 nie powinno mieć znaczenia. W moim mniemaniu klient to klient, bez podziału na mniej lub bardziej wartościowego.
KrisMilan pisze:Dodam jeszcze na koniec, że pismo o rozwiązanie umowy gotowe, ale nie wysłane. Czy wysłanie go jakoś może pomóc?
Podobno tak. Ja chęcią rozwiązania umowy nic nie wskórałem

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71