• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 246 z 318
  • 1
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 318

#339128  autor: darekmer
 04 cze 2009, 13:39
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem już w Erze 10 lat i zawsze miałem problemiki z BOA >> nie lubię z nimi gadać.
W sierpniu kończy mi się umowa i chciałbym przedłużyć,ale interesuje mnie tylko jedna oferta : oferta z ERA G1 (HTC) za 249 PLN z abonamenten 85 PLN. I moje pytanie brzmi :
Czy ktoś wie ile można maksymalnie urwać w tej ofercie z abonamentu ?

darekmer

#339150  autor: DiAbOlO
 04 cze 2009, 15:25
darekmer pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem już w Erze 10 lat i zawsze miałem problemiki z BOA >> nie lubię z nimi gadać.
W sierpniu kończy mi się umowa i chciałbym przedłużyć,ale interesuje mnie tylko jedna oferta : oferta z ERA G1 (HTC) za 249 PLN z abonamenten 85 PLN. I moje pytanie brzmi :
A wiesz może do czego służy opcja "szukaj"??

A co do pytania to maksymalnie urwiesz nic z abonamentu dedykowanego (tak samo przy iP)...

...:::DiAbOlO:::...

#339207  autor: adriaanek
 04 cze 2009, 20:32
DiAbOlO pisze:
darekmer pisze:Witam wszystkich forumowiczów.
A wiesz może do czego służy opcja "szukaj"??

A co do pytania to maksymalnie urwiesz nic z abonamentu dedykowanego (tak samo przy iP)...
darekmer pyta o opcje IV, z G1, a na tym forum niestety praktycznie nic nie ma DiAbOlO !

...ale ja jestem zorientowany, bo dzwonili do mnie z BOA.
Niestety ceny, zarówno G1, jak i abonamentu w opcji IV, są sztywne, nie podlegają negocjacji...

zniżki są tylko dla opcji I, czyli tej o której wszyscy tutaj gadają...

#339255  autor: Polan
 05 cze 2009, 01:42
A mi się kończy umowa za miesiąc i jeden dzień i nikt się z Ery nie starał mnie przekonać do przedłużenia, może mnie nie chcą ... (rachunki w okolicach 120zł miesięcznie)

Nie wiem czy złożyć w Play wniosek o przeniesienie numeru czy najpierw wypowiedzenie w Erze i liczyć że coś ciekawego powiedzą. Co byście doradzili ?

Nie wiecie czy złożenie wypowiedzenia jakoś koliduje ze złożeniem wniosku o przeniesieniem numeru do konkurencji, w najbliższym czasie ?

#339257  autor: tarak
 05 cze 2009, 06:59
Polan pisze:A mi się kończy umowa za miesiąc i jeden dzień i nikt się z Ery nie starał mnie przekonać do przedłużenia, może mnie nie chcą ... (rachunki w okolicach 120zł miesięcznie)

to składaj wypowiedzenie i to szybko :)
moze wtedy sie ktos toba zainteresuje. a jak nie to i tak trzeba to zrobic najpozniej miesiac przed koncem umowy bo inaczej umowa przeksztalci sie w umowe na czas nieokreslony. a numer zawsze mozesz z tak-taka przeniesc do innej sieci. zwlaszcza ze od 6 lipca ma byc darmowe przenoszenie numerow miedzy operatorami.

#339286  autor: thonka
 05 cze 2009, 12:05
adriaanek pisze:a na tym forum niestety praktycznie nic nie ma
to zle czytasz... pamietam, ze sam pisalem, iz nie mozna ruszyc abonamentow dedykowanych poszczegolnym telefonom...
Polan pisze:Nie wiecie czy złożenie wypowiedzenia jakoś koliduje ze złożeniem wniosku o przeniesieniem numeru do konkurencji, w najbliższym czasie ?
tak... jezeli chcesz przeniesc numer to musisz sie udac najpierw do operatora do ktorego chcesz go przeniesc i po podpisaniu papierkow oni zalatwiaja cala reszte.
gdy zlozysz w erze sam wypowiedzenie (nie na druku z przeniesieniem), to potraktuja to jako normalna rezygnacje.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#339713  autor: mlodyheniek
 07 cze 2009, 20:57
właśnie wpadła do mnie znajoma zdziwiona wysokimi rachunkami w Erze.
Skończyła się jej 2 miesiące temu umowa terminowa, płaci teraz wg stawek poza promocją. Dziwi mnie tylko to, że nie dostała nawet jednego telefonu ani sms'a zachęcającego do podpisania aneksu...

#339714  autor: cesarz
 07 cze 2009, 21:00
Ważne jest komu zależy na przedłużeniu umowy, i jak wysoki abonament.

CNN

#339715  autor: yagi
 07 cze 2009, 21:02
mlodyheniek pisze:Dziwi mnie tylko to, że nie dostała nawet jednego telefonu ani sms'a zachęcającego do podpisania aneksu...
Tak to wlasnie wyglada - zero info a potem gorycz :( Dobrze ze w nowych taryfach jest mniejsza znizka ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#339716  autor: adisz93
 07 cze 2009, 21:19
Mam takie pytanie w pazdzierniku tego roku konczy mi sie umowa. Słyszalem ze mozna wziasc nowa oferte 4 miesiace przed koncem. Ale wczoraj bylem w salonie ery jakas nowa konsultalntka powiedzial mi ze teraz jest 2 i pol miesiaca a nie 4 czy to mozliwe czy moze sie pomylila :D

#339721  autor: mlodyheniek
 07 cze 2009, 21:44
jestem w fazie negocjacji nowego abo dla niej:)
nie chcą dać nic poza standardem, i moja prywatna opinia: nigdy się nie spotkałem z tak niesympatycznym konsultantem...
cyt: "trudno, skoro Państwa urządza play, my nie będziemy negować suwerennego wyboru".
Szczęka mi opadła.

#339722  autor: thonka
 07 cze 2009, 21:55
adisz93 pisze:nowa konsultalntka powiedzial mi ze teraz jest 2 i pol miesiaca a nie 4 czy to mozliwe czy moze sie pomylila :D
nie mylila sie. bylo juz o tym pisane kilka stron wstecz, ze od pewnego czasu przedluzenia z telefonem sa dostepne dopiero na 2,5 miesiaca przed koncem umowy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#339773  autor: lukaszek1234
 08 cze 2009, 10:50
A ja im powiedziałem, że mi trzeba nowego telefonu, bo stary się popsuł, to mi powiedzieli w BOA, że nowy telefon tak, ale umowa bez zniżek w tej chwili;/ Co za ludzie....nawet nie będę z nimi juz więcej rozmawiał. Bye Bye ero.... play fresh rządzi

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#339777  autor: Polan
 08 cze 2009, 11:38
Jak wspomniałem, na miesiąc i jeden dzień przed końcem umowy nie odzywali się w ogóle w sprawie przedłużenia umowy,więc poszło wymówienie. Po weekendzie zadzwoniono do mnie i wedle mojego życzenia zaproponowano mi umowę na 12 miesięcy, 70zł za 220 min (5 zł taniej niż przy "normalnym" rocznym kontrakcie).

Ponieważ z jakości usług jestem zadowolony, to się zgodziłem. A zastanawiałem się mocno nad Play'em, ale od kiedy mój kolega jest w Play'u to regularnie muszę go prosić żeby podszedł do okna albo wyszedł z garażu bo nie mogę zrozumieć co do mnie mówi, i w ten sposób przekonałem się że zostanę w Erze.

Puki co już dwu letni SE k800i nadal daje radę, a szkoda mi dopłacać np.: 700zł żeby mieć tylko troszkę lepszy aparat (co dla mnie jest priorytetem).

#339830  autor: qkis
 08 cze 2009, 16:44
Witam serdecznie!

Od prawie 4 lat jestem abonentem ERY. Obecnie mam taryfe "Era Nowy Komfort", a dokładniej 3 oferty:
- 2 oferty po 40 min do wszystkich sieci
- darmowe rozmowy z jednym numerem w sieci

Z abonamentu jestem bardzo zadowolony, płace 40 czy 45 zł (juz w tym momencie nie pamietam bo tel jest na ojca). Za 3 miesiace stane przed dylematem czy przedluzyc umowe czy moze szukac innego operatora. No i teraz pytanie... Czy mozliwe jest przedluzenie umowy na dotychczasowych warunkach + wymiana telefonu???

Z tego co wyczytalem z regulaminow ERY chyba jednak bede musial zmienic taryfe na jedną z "Nowa Era" co mnie kompletnie nie urządza. Najbardziej zalezy mi na tych darmowych rozmowach. Jak sądzicie, uda sie wynegocjowac przedluzenie umowy na obecnych warunkach?

#339850  autor: yagi
 08 cze 2009, 17:42
qkis pisze:Jak sądzicie, uda sie wynegocjowac przedluzenie umowy na obecnych warunkach?
Nie ma takiej mozliwosci...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#339851  autor: thonka
 08 cze 2009, 17:44
qkis pisze:Jak sądzicie, uda sie wynegocjowac przedluzenie umowy na obecnych warunkach?
nie ma takiej mozliwosci.
przedluzajac umowe musisz wybrac abonament w nowej erze.
NE40 za 30zl (70 minut do wszystkich) + wybrana osoba 200 lacznie za 35zl, lub jezeli 200 minut to za malo to zostaje tylko opcja dokupienia wg. cennika za 20zl 2000 minut z 1 osoba co da razem 50zl.

pamietaj, ze obecna oferta promocyjna trwa do 30 czerwca i po tej dacie najprawdopodobniej jeszcze mocniej beda propagowane abonamenty bez telefonu.
ceny telefonow z pewnoscia jeszcze podskocza i byc moze bedzie nowa promocja.
czy warto czekac? pewnie na tydzien przed koncem czerwca bedzie wiadomo czy sie oplaca.
sam czekam na jakies przecieki.

#339854  autor: pulp77
 08 cze 2009, 18:15
thonka pisze:pamietaj, ze obecna oferta promocyjna trwa do 30 czerwca i po tej dacie najprawdopodobniej jeszcze mocniej beda propagowane abonamenty bez telefonu.
Przepraszam a gdzie ERA promuje te abo bez telefonów? Chętnie wezmę. Potrzebuje ok 500 min miesięcznie do wszystkich bez tela ale za rozsądną stawkę miesięcznie plus net w tel. Jakoś nie mogę nic wyszkuć. Ich propozycje kończą się na 220 minutach. Żenada.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2009, 19:24 przez pulp77, łącznie zmieniany 1 raz.

#339865  autor: lukaszek1234
 08 cze 2009, 19:12
Tak i w abo za 70 zł 220 minut koszt minuty 0,318gr. Nie opłaca się wiązać. Od Lipca wchodzi bezpłątne przenoszenie numerów. Idź do play fresh. Albo era tak tak. Zawsze wyjdzie Ci taniej i nie wiążesz się cyrografem.

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#339867  autor: mister
 08 cze 2009, 19:24
Czyli wnioskując z postów można uzyskać:
1. 50% na abonament w pierwszym roku
2. 15% na abonament w drugim roku

Czy źle zrozumiałem?

P.S. Czyli co maksymalnie można uzyskać przy negocjowaniu oferty.
  • Strona 246 z 318
  • 1
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 318
  • 1
  • 244
  • 245
  • 246