• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 350
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 350

#599454  autor: Grzegorz.Ol
 07 gru 2012, 16:16
Ja również podzielę się wynikami rozmowy z SUK:
za 59 zł 600min + 250mb i biały desire x za 39zł
dodatkowo darmowe połączenia w T-mobile za 1,99zł i darmowe smsy do wszystkich za 1,99zł
pozdrawiam!

#599666  autor: ...radek...
 08 gru 2012, 15:27
Witam. A ja mam pytanie odnosnie wczesniejszej wymiany tel. Minely juz 2 lata od podpisania kolejnego aneksu z tym, ze jest podpisany na 3 lata. Dzwoniac do BOA pani stwierdzila, ze tel moge juz wymienic na nowy. Rok przed zakonczeniem umowy. Dokladnie zeby dzwonic po 16 grudnia. Obecie posiadam taryfe Rodzina 110 za 99zł w tym 440min oraz 300mb. Czy po 16 grudnia kiedy bede mogl wymienic telefon jest szansa zebym cos ugrał w SUK???

#599701  autor: DiAbOlO
 08 gru 2012, 18:06
Było pisane wiele razy, że SUK daje to, co może... Nie ma żadnego "ugrywania". Po prostu są dwie opcje i albo bierze się jedną z nich (w zależności od paczki internetowej) lub dziękuje się za uwagę i przenosi numer do prepaida lub innej sieci.

...:::DiAbOlO:::...

#599787  autor: tomczyn
 08 gru 2012, 23:49
Witam,
Orientujecie się może, czy można należeć do dwóch sieci rodzinnych ? Przykład: należę do sieci rodzinnej mojego szwagra, a oprócz tego moja Ciocia chce dodać mnie do swojej sieci rodzinnej. Jest taka opcja ?

Pozdrawiam.

#599790  autor: st.konsultant
 09 gru 2012, 00:05
tomczyn pisze:Witam,
Orientujecie się może, czy można należeć do dwóch sieci rodzinnych ? Przykład: należę do sieci rodzinnej mojego szwagra, a oprócz tego moja Ciocia chce dodać mnie do swojej sieci rodzinnej. Jest taka opcja ?

Pozdrawiam.
Nie da rady. Można być tylko w jednej sieci.

#599837  autor: ...radek...
 09 gru 2012, 12:01
DiAbOlO pisze:Było pisane wiele razy, że SUK daje to, co może... Nie ma żadnego "ugrywania". Po prostu są dwie opcje i albo bierze się jedną z nich (w zależności od paczki internetowej) lub dziękuje się za uwagę i przenosi numer do prepaida lub innej sieci.
wiem. tylko mi chodzi o to czy tak wlasnie rok przed zakonczeniem (tak jak pisalem pare postow wczesniej) moge sie kontaktowac z suk. bo pani w BOA stwierdzila, ze nie mam po co dzwonic do SUK bo to jest za wczesnie, no ale skoro juz moge wymienic telefon na nowy...

#599840  autor: proxx
 09 gru 2012, 12:06
...radek... pisze:wiem. tylko mi chodzi o to czy tak wlasnie rok przed zakonczeniem (tak jak pisalem pare postow wczesniej) moge sie kontaktowac z suk. bo pani w BOA stwierdzila, ze nie mam po co dzwonic do SUK bo to jest za wczesnie, no ale skoro juz moge wymienic telefon na nowy...
Chciała Ci pewnie drugi numer ze słuchawką wcisnąć. Zaloguj się do iBOA jak Ci się uda i zobacz czy jest oferta. Nie ma, to nie ma tematu :)

#599849  autor: ...radek...
 09 gru 2012, 12:25
proxx pisze:
...radek... pisze:wiem. tylko mi chodzi o to czy tak wlasnie rok przed zakonczeniem (tak jak pisalem pare postow wczesniej) moge sie kontaktowac z suk. bo pani w BOA stwierdzila, ze nie mam po co dzwonic do SUK bo to jest za wczesnie, no ale skoro juz moge wymienic telefon na nowy...
Chciała Ci pewnie drugi numer ze słuchawką wcisnąć. Zaloguj się do iBOA jak Ci się uda i zobacz czy jest oferta. Nie ma, to nie ma tematu :)
nie nową. caly czas rozmawialem o obecnym numerze. na iBOA jeszcze nic nie ma, bo dopiero tak jak pisalem to po 16 grudnia moge wymienic tel. bo wtedy mija dokladnie 2 lata. czyli dopiero jak sie oferta pojawi na iBOA to mozna z SUK sie kontaktowac??? :?:

#599854  autor: zygikuleczka
 09 gru 2012, 12:52
...radek..., co do zasady można otrzymać ofertę, w tym taka z suk jak opcja jest dostępna na koncie. stawiam że łatwiej będzie Ci zadzwonić do suk i samemu się dowiedzieć. opcja wymiany która dostałeś jest pewnie związana z dużymi rachunkami które oplacasz-wtedy proponują dodatkowe możliwości wymiany telu.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#599859  autor: Carlo
 09 gru 2012, 13:12
Przedłużyłem umowę i dostałem takie warunki jak inni za 59 zł + Lumia 800 za 149 zł.
Mam pytania dotyczące okresu po podpisaniu umowy.
Nowy cykl rozliczeniowy zaczyna mi się 2. dnia każdego miesiąca. Na moim koncie na stronie t-mobile pojawiła się informacja, że pierwszy rachunek będę miał wyższy.
Dlaczego??
Z wyjaśnień opisanych na stronie wynika, że będę musiał opłacić oba abonamenty: ten stary i ten nowo podpisany, za to mogę korzystać z obu pakietów do końca cyklu rozliczeniowego. To nie jest w moim interesie, po co mam płacić za dwa abonamenty? Na pewno ich nie wykorzystam, to za dużo minut. Każda sieć stosuje taką zasadę?

#599872  autor: zygikuleczka
 09 gru 2012, 13:40
Carlo pisze:Dlaczego??
A dlaczego ma być inaczej? Abonamenty zostaną rozliczona propocjonalnie.

#599881  autor: ...radek...
 09 gru 2012, 13:57
zygikuleczka pisze:opcja wymiany która dostałeś jest pewnie związana z dużymi rachunkami które oplacasz-wtedy proponują dodatkowe możliwości wymiany telu.
wszystko mozliwe. bo w sumie mam 3 abonamenty. 2 po 99 zl i jeden mniejszy. wszystko sie okaze po 16 grudnia. bede chcial max. jakis abonament do 100zl i iphona 4s. ciekawe co mi zaproponuja??? :?: bo widze ze w tym temacie wszyscy maja nizsze abo. ciekawe jak jest przy wyzszych?

#599889  autor: zygikuleczka
 09 gru 2012, 14:19
...radek..., oferta z wymianą telefonu wcześniej wiąże się też z tym, że długość umowy i aneksu zostaną zsumowane.
...radek... pisze: ciekawe jak jest przy wyzszych?
75zl za R80 z pakietem 850 minut (25zl znizki i 150 minut wiecej)
99zl za R110 z nielimitowanymi polaczeniami na komorki w Polsce (21zl znizki)
Coś takiego...tylko, że minut będzie nieco więcej w tych nowych propozycjach suk. A iphone wyjdzie najpewniej za jakąś dopłatą niewielką. Popatrz na stronie ile jest dla nowego, dla przedłużąjącego będzie nieco taniej.

#599895  autor: Carlo
 09 gru 2012, 14:30
Proporcjonalnie? Czyli jeśli do tej pory miałem abonament 85 zł, teraz podpisałem nową umowę na kwotę 59, to po tym miesiącu zapłacę tyle, ile czasu używałem obu (czyli ok. 80 zł)? Jeśli tak, to wszystko w porządku, ale z tego co wyczytałem w informacji po zalogowaniu się na t-mobile.pl , to abonament w pierwszym miesiącu wyniesie: ta kwota z proporcji + 59 zł.
Jak to jest z tą kwotą?

#599901  autor: zygikuleczka
 09 gru 2012, 14:43
Tak jak napisałeś. Zapłacisz część za stary i część za nowy-adekwatnie do tego ile dni używałeś. Jest jednak pewna sytuacji w której występuje minus. Jeśli zużyłeś cały stary abonament(wszystkie minuty) przed aneksem to po pomniejszeniu należnych Ci minut te stanowiące nadwyżkę zostaną doliczone dodatkowo.
Carlo pisze:ta kwota z proporcji + 59 zł.
Jak to jest z tą kwotą?
Kwota z proporcjonalnej czesci starego abonamentu + cześć proporcjonalna z 59 zł

#600000  autor: ...radek...
 09 gru 2012, 18:12
zygikuleczka pisze:. A iphone wyjdzie najpewniej za jakąś dopłatą niewielką.
z tego co przegladam to ponad 1000zł trzeba wylozyc. no chyba, ze bedzie mozna go dostac po cenie z smartfonowej okazji???

#600009  autor: SACZI
 09 gru 2012, 18:42
...radek..., po kiego grzyba podpisujesz umowy na 3 lata?
2 to za długi okres, a 3 to przepaść.

#600069  autor: ...radek...
 09 gru 2012, 20:49
SACZI pisze:...radek..., po kiego grzyba podpisujesz umowy na 3 lata?
2 to za długi okres, a 3 to przepaść.
raz sie skusilem i teraz zaluje. :( co lepsze to maja umowy nawet na 48 miesiecy-to jest dopiero przepasc

#600095  autor: Auks
 09 gru 2012, 21:48
Chciałem jeszcze się wstrzymać z przedłużeniem umowy licząc, że ceny słuchawek trochę się zmienią... Ale dzisiaj na fanpejdżu T-Mobile admin napisał, że:
Nasza obecna oferta będzie aktualna do końca stycznia.
Czas ponownie odezwać się do SUK i wybrać ostatecznie, bo umowa kończy się 20go stycznia '13. Coś ostatnio ucichło i się nie odzywają (może się obrazili :() :D

#600110  autor: barni
 09 gru 2012, 22:47
DiAbOlO pisze:Było pisane wiele razy, że SUK daje to, co może... Nie ma żadnego "ugrywania". Po prostu są dwie opcje i albo bierze się jedną z nich (w zależności od paczki internetowej) lub dziękuje się za uwagę i przenosi numer do prepaida lub innej sieci.
SACZI pisze:
st.konsultant pisze:...

SUK mają swoje stałe taryfy (oczywiście lepsze niż standardowe), które dają każdemu kto o nie poprosi.
Zwykły Kowalski nie wie może o SUK. Wystarczy jednak, że przeczyta ten temat, zadzwoni do nich, powie co chce i dostanie to. Nie musi wcale niczego negocjować ani się targować.

I czy ktoś ma miesiąc czy trzy miesiące do końca to i tak może dostać to samo. Czyli to co akurat SUK ma dostępne.

...
Witam,

Niestety to nie nie jest tak...otrzymałem ofertę inną niż standardowa, zresztą na forum jest kilka wpisów mówiących o tym, że po kolejnych kontaktach z suk zainteresowani uzyskali zadowalającą ofertę...

by nie być gołosłownym...

cytat z e-mail

Szanowny Panie,
dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Obecnie korzysta Pan z taryfy Rodzina 140, gdzie średnie miesięczne rachunki wynoszą ok. 123 zł. Uwzględniając to proponuję obniżenie kosztów do kwoty 64.90 zł z VAT. W ramach tej taryfy proponuję pakiet 500 minut do wszystkich sieci krajowych. Minuty wymienialne na SMS-y, MMS-y oraz połączenia międzynarodowe na numery stacjonarne do krajów Unii Europejskiej w stosunku 1:1. Proponuję rónież Panu pakiet danych 250 mb. Może Pan również skorzystać z usługi nielimitowane smsy do wszystkich sieci w cenie 1.99 zł. Telefon Sony Xperia J kosztuje w tej taryfie 99 zł. Umowa na 24 miesiące. Zachęcam do przeanalizowania oferty.
Z wyrazami szacunku

Przykre jest to , że jestem u tego operatora ponad 10 lat, ma dwa numery rachunki ponad 200zł....
Zachętą do przedłużenia umowy powinna być cena, to nie abonent powinien zabiegać i pisać a nie odwrotnie...
To już nie ta era...
Oferta orange bez pisania i proszenia 6 miesięcy free pozostałe 89,90 czyli średnio 67,43
840 minut do wszystkich, do orange free
I najważniejsze internet 1,5 gb z lejkiem robi różnicę przy 250mb...
Nie wspomnę już o cenach telefonów, ja sprawiłem prezent dla córek ps3 z move i księgą czarów za 1 zł....
Drugi nr czeka w kolejce za 6 miesięcy orange :)
  • Strona 25 z 350
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 350
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25