• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 25 z 208
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 208

#381971  autor: jablo
 21 sty 2010, 13:31
Myślę że przy ofercie bez telefonu i abo 35 na 12 mscy nie powinno być problemu z uzyskaniem Twojego Numeru na całą umowę.
Jeśli chodzi o ofertę to z pewnością 1000 minut z wybranym numerem zamiennych na 2000 smsów uzyskasz podpisując umowę bez telefonu.
Najlepiej wybrać zestawienie na 12 mies. i wybrać 60 minut do wszystkich sieci oraz właśnie 1000 minut z wybranym numerem. Oczywiście standardowo również otrzymasz 2 prezenty z 6 do wyboru.
Tak to wyglądałoby pewnie na dzień dzisiejszy, za 2-3 msce może być inaczej z pakietami do wszystkich.

#381973  autor: kamil1221
 21 sty 2010, 14:02
Fakt, ale na chwilę obecną wyparowały "specjalne pakiety zł" a szkoda. Lekko można był zrobić np abonament 35zł/mies + 50zł gratis na całą umowę i jeszcze wybrany numer.

Choć i tak obecna oferta nie jest zła - przy 35 zł ma sie standardowo ok. 60 minut + 60 do wszystkich, co daje 120mies. Czyli jak by policzyć minuta w abo ~ 29gr. Plus jakaś usługa, która nas interesuje typu Twój numer, oraz 2 prezenty.

#381982  autor: krzsos
 21 sty 2010, 14:46
Pisałem już tutaj że czekaliśmy z żoną że czekaliśmy na E52 no i mamy taki kwiatek..... przy umowie 24 mieś. abo 55 zł + standardowe prezenty uwaga cena 649 zł to chyba jakiś żart. Jestem załamany takim podejściem, mamy 2 numery w Orange abonament i syn ma prepaid Pop-a, płacimy sumiennie rachunki poleceniem zapłaty staż mamy też spory.....nie rozumiem tego .
Czy ktoś z konsultantów tu obecnych jest coś w stanie pomóc ?
Ostatnio zmieniony 21 sty 2010, 15:07 przez krzsos, łącznie zmieniany 1 raz.

#381983  autor: blade827
 21 sty 2010, 14:50
Kamil czyli mam rozumieć ze gdyby udalo sie przedłużyc u konsulnanta nie byl bym skazany tylko na to 60 min ? Az tak pieknie by moglo byc ze dostalbym oprocz tego Twojego numeru na 12 miesiecy jeszcze jakis pakiet minutowy ? Bylo by super to ja juz moge przedłuzyc umowe w tym momencie :)

#381985  autor: piokuk
 21 sty 2010, 14:55
Czy będąc w Orange Abonamencie można na przedłużenie dostać 2* po 1000 minut do wybranych numerów gratis plus 50% upustu na popołudnia i weekendy?
Dodam, że nie interesują mnie żadne specjalne pakiety złotówek, darmowe minuty do wszystkich, a oferta przedłużeniowa (o ile się dobrze orientuję jest trójelementowa).

#382044  autor: The_Watcher
 21 sty 2010, 20:23
blade827 pisze:Kamil czyli mam rozumieć ze gdyby udalo sie przedłużyc u konsulnanta nie byl bym skazany tylko na to 60 min ? Az tak pieknie by moglo byc ze dostalbym oprocz tego Twojego numeru na 12 miesiecy jeszcze jakis pakiet minutowy ? Bylo by super to ja juz moge przedłuzyc umowe w tym
hej
pakiety złotówek powinny wrócić, przynajmniej mam taka nadzieję
jeśli już jesteś w orange abonament (jeśli nie to proponuję do takowego się przenieść (nie ma za to opłat)
a wtedy mógłbyś uzyskać następująca ofertę
35 zl abonament
1000 min z 1 nr-em
50 zł - jeśli pakiety wrócą
+ jeśli 1000 min to mało z nr-em to kolejne 1000, jak wystarczy to jakis pakiet minut (60 do wszystkich?)
i oczywiście jeszcze 2 prezenty na zawsze
przy Twoich rachunkach o ile wrócą pakiety złotówek raczej nie powinno byc problemu z taka oferta, a jesli nie wroca to zamiast 50 zl chociazby 90 min do orange

pozdrawiam

[ Dodano: 2010-01-21, 20:28 ]
piokuk pisze:Czy będąc w Orange Abonamencie można na przedłużenie dostać 2* po 1000 minut do wybranych numerów gratis plus 50% upustu na popołudnia i weekendy?
Dodam, że nie interesują mnie żadne specjalne pakiety złotówek, darmowe minuty do wszystkich, a oferta przedłużeniowa (o ile się dobrze orientuję jest trójelementowa).
Jeśli masz wystarczający zysk to można.
Jesli chcesz mógłbym sprawdzić.
pozdro

#382048  autor: jablo
 21 sty 2010, 20:29
krzsos pisze:Pisałem już tutaj że czekaliśmy z żoną że czekaliśmy na E52 no i mamy taki kwiatek..... przy umowie 24 mieś. abo 55 zł + standardowe prezenty uwaga cena 649 zł to chyba jakiś żart. Jestem załamany takim podejściem, mamy 2 numery w Orange abonament i syn ma prepaid Pop-a, płacimy sumiennie rachunki poleceniem zapłaty staż mamy też spory.....nie rozumiem tego .
Prepaid nie ma tutaj nic do rzeczy chociażby niewiadomo jakimi kwotami był ładowany. Na tel dostaniesz max 200 zł rabatu, o ile nie jest to cena z jego uwzględnieniem. Nic wyjątkowego bym się nie spodziewał, Nokie są cholernie drogie... Napewno ten ten telefon będzie dużo tańszy przy umowie na trzy lata. I przy tej kwocie abonamentu i 24 msc zobowiązania cudów w stosunku do telefonu nie będzie.
I nie jest to żart, a biznes.

#382054  autor: The_Watcher
 21 sty 2010, 20:40
Pisałem już tutaj że czekaliśmy z żoną że czekaliśmy na E52 no i mamy taki kwiatek..... przy umowie 24 mieś. abo 55 zł + standardowe prezenty uwaga cena 649 zł to chyba jakiś żart. Jestem załamany takim podejściem, mamy 2 numery w Orange abonament i syn ma prepaid Pop-a, płacimy sumiennie rachunki poleceniem zapłaty staż mamy też spory.....nie rozumiem tego .
A mam pytanie jakie rachunki miesięczne płacone sa na numerach głównych? (czyli tych, które bys chciał przedłużyć), jeśli nie są wysokie to nie ma raczej szans na żaden rabat - w takim wypadku na pewno telefon będzie tanszy przez Orange.pl, (opcje rabatu móglbym sprawdzic (o ile podasz mi swoje numery przez PW), ale tak jak juz pisal jablo
jablo pisze:Nic wyjątkowego bym się nie spodziewał, Nokie są cholernie drogie...
, zgadzam się w 100%, a jesli np nie masz potrzeby korzystania z symbiana proponowałbym poszukać mniej wieszającego sie modelu (czyt. bez systemu operacyjnego), nokie zwlaszcza nowosci zawzse beda drogie pozdro

#382060  autor: blade827
 21 sty 2010, 21:07
The_Watcher pisze:
blade827 pisze:Kamil czyli mam rozumieć ze gdyby udalo sie przedłużyc u konsulnanta nie byl bym skazany tylko na to 60 min ? Az tak pieknie by moglo byc ze dostalbym oprocz tego Twojego numeru na 12 miesiecy jeszcze jakis pakiet minutowy ? Bylo by super to ja juz moge przedłuzyc umowe w tym
hej
pakiety złotówek powinny wrócić, przynajmniej mam taka nadzieję
jeśli już jesteś w orange abonament (jeśli nie to proponuję do takowego się przenieść (nie ma za to opłat)
a wtedy mógłbyś uzyskać następująca ofertę
35 zl abonament
1000 min z 1 nr-em
50 zł - jeśli pakiety wrócą
+ jeśli 1000 min to mało z nr-em to kolejne 1000, jak wystarczy to jakis pakiet minut (60 do wszystkich?)
i oczywiście jeszcze 2 prezenty na zawsze
przy Twoich rachunkach o ile wrócą pakiety złotówek raczej nie powinno byc problemu z taka oferta, a jesli nie wroca to zamiast 50 zl chociazby 90 min do orange

pozdrawiam

Tak jestem juz w Orange abonament 55 oferta jest bajeczna jak dla mnie w taki mrazie chyba okolo kwietnia bede mogl juz przedluzac i napewno poprosze o kontakt ;) To co napisales jest naprawde świetne oczywiscie mam nadzieje ze jest to przy opcji 12 miesiecznej i bez telefonu ;) ?

#382063  autor: jablo
 21 sty 2010, 21:23
blade827 pisze: To co napisales jest naprawde świetne oczywiscie mam nadzieje ze jest to przy opcji 12 miesiecznej i bez telefonu ;) ?
No raczej z telefonem nikt Ci takiej oferty nie da :]

#382069  autor: greenday
 21 sty 2010, 22:17
jablo pisze:Nic wyjątkowego bym się nie spodziewał, Nokie są cholernie drogie...
W tym zddaniu zabrakło mi najważniejszego. A mianowicie że Nokie są cholernie drogie... w Orange. Bo jaki jest racjonalny powód, że w Orange Nokie są "cholernie drogie"??? Kolega krzsos w abonamencie 55 zł, w Orange dostał ofertę kupna Nokii E52 w wysokości 649 zł... Dla przykładu już w Play drogo być nie musi. W abonamencie 45 zł na 24 mies. wspominana Nokia E52 kosztuje 299 zł, a na 36 mies. 149 zł, od abonamentu 65 zł oferowana jest już za 1 zł dla każdego nowego klienta! Jak widać Nokie nie muszą być wcale drogie.
jablo pisze:I nie jest to żart, a biznes.
Jak widać, Play robi świetny biznes bez drogich Nokii... Dlaczego Orange nie może?

#382071  autor: The_Watcher
 21 sty 2010, 22:18
:
blade827 pisze:oferta jest bajeczna jak dla
blade827 pisze:ze jest to przy opcji 12 miesiecznej i bez telefonu
skoro jest bajeczna to mozemy ustawic np na 30 miesięcy :p hehe,

#382078  autor: awa2001
 21 sty 2010, 22:32
Orange nie może, poniewaz nie sprzedaje telefonów w cenach dumpingowych i tyle, jesli jest sie nową firmą probującą sciągnąć do siebie jak najwiecej klientow to stosuje się inną politykę, czy uczciwą? nie mnie o tym decydować, jak wczesniej powiedzialam na temat Playa się nie wypowiadam. ( wystarczy poszperać w necie, zeby sie dowiedziec w jaki sposob mogą miec tak tanie telefony.)
Rozumiem rozżalenie, ale tekst "Nokie są drogie" zawiera w sobie ziarnko prawdy, nadal się cenią, choć konkurencja ich dogania, mozna miec 2 razy tansze telefony o tych samych parametrach i lepszym wykonaniu ( tu aluzja do E52).

TheWatcher nie mozna przejsc na nowy abonament bez dodatkowych opłat, mozna to zrobić za darmo tylko przy przedluzaniu

Blade 827-Oferta 35 zl + Twoj numer ( 1000 min mies) + 60 min do all + 2 prez. sie powiedzie jesli masz duzy zysk, jesli maly zamiast 60 min bedzie 30 min do all. Mozesz tez pomyslec o dokupieniu za 14,90 Przyjaciela bez ograniczen, a ab.zmniejszyć do 25 zł, w sumie bedzie ok.40 zl.

Piokuk-2 numery po 1000 min i 50% na popol. i weekendy widzialam chyba raz w życiu, musi byc naprawdę olbrzymi zysk, zeby sie to udało.

#382081  autor: The_Watcher
 21 sty 2010, 22:39
greenday pisze:Jak widać, Play robi świetny biznes bez drogich Nokii... Dlaczego Orange nie może?
A zastanawiales sie czemu akurat w play sa telefony w takiej cenie a nie innej ? Chyba nie myslisz ze play jest tak mily i doplaca do klientow ? Mozna wziac telefon w play za 1 zl czemu nie, mozna pozniej systematycznie go oddawac do serwisu, ale o tym akurat w play w swoich reklamach nie wspomna....

[ Dodano: 2010-01-21, 22:56 ]
TheWatcher nie mozna przejsc na nowy abonament bez dodatkowych opłat, mozna to zrobić za darmo tylko przy przedluzaniu
tu bym akurat polemizowal :P, bo jesli przechodzi sie z oferty mix na abonament, przynajmniej na orange.pl jest to darmowe :) - ufff jakos wybrnalem :P

#382100  autor: laurie
 22 sty 2010, 00:37
awa2001 pisze: TheWatcher nie mozna przejsc na nowy abonament bez dodatkowych opłat, mozna to zrobić za darmo tylko przy przedluzaniu
Ja przechodziłam w październiku z Twojego Planu na Orange Abonament (umowa była już na czas nieokreślony) na orange.pl. Zmiana była darmowa.

#382105  autor: krzsos
 22 sty 2010, 06:37
jablo pisze:I nie jest to żart
Tylko że 1,5 roku temu jak kupowałem E51 która to też była nowością przy tym samym abo ( 55 zł umowa 24 mies. ) zaproponowano mi cene bodajże 300zł lub trochę więcej, po użyciu pkt. profit cena spadła do 100 zł. i taką cenę zapłaciłem bez dalszych negocjacji .
The_Watcher pisze:mozna pozniej systematycznie go oddawac do serwisu, ale o tym akurat w play w swoich reklamach nie
A czy E 52 z Orange jest inna od tej z Play , nie psuje się ?
awa2001 pisze:mozna miec 2 razy tansze telefony o tych samych parametrach i lepszym wykonaniu ( tu aluzja do E52).
A możesz mi podać przykład takiego telefonu ?
The_Watcher pisze:A mam pytanie jakie rachunki miesięczne płacone sa na numerach głównych?
Niestety ale rzadko przekraczamy abonament .

Niestety ale zmiany w Orange idą w złym kierunku np. likwidacja Profit-u, a w zamian wysokie ceny tel. i brak jakiejkolwiek chęci utrzymania stałych klientów może i mało płacących ale za to sumiennie. Wczoraj rozmawiałem chyba pół godziny z Panią konsultantką i nie była mi w stanie nic zaoferować niż to co ma " nowy " klient, o przepraszam obniżyła cenę tel. o jakieś 30 zł. używając pkt. profit które zostały żonie i w dodatku nie informując nas o tym.

#382106  autor: blade827
 22 sty 2010, 08:12
The_Watcher pisze::
blade827 pisze:oferta jest bajeczna jak dla
blade827 pisze:ze jest to przy opcji 12 miesiecznej i bez telefonu
skoro jest bajeczna to mozemy ustawic np na 30 miesięcy :p hehe,
Nie no az taki hardkorem to nie jestem ale licze na dobra współprace przy przedłużaniu ;)

#382109  autor: scorpic
 22 sty 2010, 08:59
krzsos pisze:Pisałem już tutaj że czekaliśmy z żoną że czekaliśmy na E52 no i mamy taki kwiatek..... przy umowie 24 mieś. abo 55 zł + standardowe prezenty uwaga cena 649 zł to chyba jakiś żart. Jestem załamany takim podejściem, mamy 2 numery w Orange abonament i syn ma prepaid Pop-a, płacimy sumiennie rachunki poleceniem zapłaty staż mamy też spory.....nie rozumiem tego .
nokia miała się pojawić w poniedziek więc zadzwoniłem do orange i zaproponowano mi tę nokię za 391 zł przy abonamencie za 55 zł ( średni r-k pewnie około 70) no Pan powiedział że taniej się nie da więc mu powiedziałem że się zastanowię ;)

wczoraj wieczorem ( czwartek) dzwonil inny konsultant z którym umówiełm się wczesniej że jak tel: nokia e52 się pojawi to ma do mnie zadzwonić ale że Pani zadawała dużo innych pytań ale nie mówiła nic o tym telefonie to jej o tym (ustna umowa że jak tel będzie to zadzwoni) przypomniałem a Pani na to z cichutkim śmiechem że tej nokii już nie ma !!!
na kolejne pytanie to czemu dzwoni skoro nie ma nie potrafiła jużodpowiedziec ;)

moje pytanie czy tej nokii rzeczywiście już nie ma bo na stronie orange podają że są dostępne

pozdrawiam pracowników i klientów orange

scorpic

#382115  autor: krzsos
 22 sty 2010, 10:21
a faktycznie mi tez powiedziała ze już jej nie ma w magazynach.....
  • Strona 25 z 208
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 208
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25