• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 240 z 318
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 318

#335873  autor: kiaad
 18 maja 2009, 16:37
center78 pisze:Do kiedy muszę poinformować operatora o nieprzedłużaniu umowy?
Jeśli chcesz dokładnie zerwać umowę w dniu ostatniej faktury. To 1 cykl rozliczeniowy wcześniej, ale jak to z praktyki wynika różnie bywa. W Play można 90 dni przed końcem umowy rozpocząć cały proces.

Dziś dostałem ponownie odmówienie mojej propozycji.

Dziękuję za skierowaną korespondencję.

Bardzo mi przykro, iż oferty przedstawione w poprzednich korespondencjach nie spotkały się z Pana zainteresowaniem

Analiza Pana konta abonenckiego pod względem ilości rozmów przychodzących jak również wychodzących, pozwoliła na zaproponowanie Panu znanej już oferty.
Na obecną chwilę kształt tej oferty jest ostateczny i nie może ulec zmianie.

Zachęcam do ponownej analizy zaproponowanych warunków
.
Jeśli nie dostane chociaż w zbliżonym wymiarze to niestety przenoszę numer do play'a.

#335907  autor: Alvaro
 18 maja 2009, 18:40
Witam wszystkich
dzisiaj odebrałem tel z BOK i konsultant zaproponował mi ofertę rekomendowaną NE100 za 70 zł bez telefonu odmówiłem i powiedziałem że poczekam na ofertę z telefonem bo mój niestety zaczął się psuć :(
moje średnie rachunki to około 65 zł mam 2 x 40 min i ofertę z przyjacielem, chciałbym zapytać czy przy przedłużeniu umowy mógłbym przejść na inny abonament np. na wiosenne prezenty 65 i tel Samsung s5230 za 1 zł czy za 299 zł :( jak dla przedłużających ?

#335910  autor: thonka
 18 maja 2009, 18:52
Alvaro pisze:chciałbym zapytać czy przy przedłużeniu umowy mógłbym przejść na inny abonament np. na wiosenne prezenty 65
pewnie, ze tak o ile bedzie jeszcze dostepna ta promocja ;) oplata abonamentowa wyniesie wtedy 45zl (lub 30zl przez pierwszy rok jak sie postarasz) i dostaniesz w jej ramach 120 minut. pakiety promocyjne sa dodatkowo platne.
niestety telefon, o ktory pytasz jest przy tym abonamencie za 299zl i jego cena moze byc obnizona tylko punktami erapremia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336094  autor: kuwejt
 19 maja 2009, 19:39
kiaad pisze:
Jeśli chcesz dokładnie zerwać umowę w dniu ostatniej faktury. To 1 cykl rozliczeniowy wcześniej, ale jak to z praktyki wynika różnie bywa. W Play można 90 dni przed końcem umowy rozpocząć cały proces.

Bardzo mi przykro, iż oferty przedstawione w poprzednich korespondencjach nie spotkały się z Pana zainteresowaniem

Analiza Pana konta abonenckiego pod względem ilości rozmów przychodzących jak również wychodzących, pozwoliła na zaproponowanie Panu znanej już oferty.

.
Jeśli nie dostane chociaż w zbliżonym wymiarze to niestety przenoszę numer do play'a.
Nie pisz do nich tylko zadzwon. Od pewnego czasu na maile odpisuja szeregowi konsultanci ktorzy znizek dac nie moga wiec jesli chcesz zalatwic jakies znizki to dzwon do BOK

#336178  autor: kiaad
 20 maja 2009, 08:10
kuwejt pisze:
kiaad pisze:

.
Nie pisz do nich tylko zadzwon. Od pewnego czasu na maile odpisuja szeregowi konsultanci ktorzy znizek dac nie moga wiec jesli chcesz zalatwic jakies znizki to dzwon do BOK
mimo, że w e-mialu podpisuje się "Starszy Konsultant ds. Utrzymania Klienta" ?

#336196  autor: kuwejt
 20 maja 2009, 10:40
tak. z takimi rachunkami jak pisales wydaje mi sie ze powinienes bez peroblemu dostac znizke na rok. przez telefon dostawali je ludzie z rachunkami rzedu 60zl i na taryfe ne60 czyli 30zl pierwszy rok

#336198  autor: Milon
 20 maja 2009, 10:41
oto wynik moich negocjacji z ERĄ :
NE60 za 40zł brutto przez cały okres umowy (dotychczas rachunki 50zł rzadko ponad limit)
tel. N5310 za 99zł pójdzie na handel
To mój drugi tel.(prywatny) więc bardziej zależało mi na ograniczeniu wydatków i samym nr. a 0,33zł/min w pakiecie to jest przyzwoita stawka!
czekam tylko na kuriera!
pozdr!

#336200  autor: adriaanek
 20 maja 2009, 10:56
Milon pisze:oto wynik moich negocjacji z ERĄ :
NE60 za 40zł brutto przez cały okres umowy (dotychczas rachunki 50zł rzadko ponad limit)
tel. N5310 za 99zł pójdzie na handel
To mój drugi tel.(prywatny) więc bardziej zależało mi na ograniczeniu wydatków i samym nr. a 0,33zł/min w pakiecie to jest przyzwoita stawka!
czekam tylko na kuriera!
pozdr!

mogłeś wynegocjowac więcej ! ;)
bo normalnie dają 50% zniżki przez pierwszy rok i w twoim przypadku 15 zł na drugi rok trwania umowy.

w związku z tym, średnia abonamentu w tym lepszym wariancie wyniosłaby:
(30 * 12 + 45 * 12) / 24 = 37,50 PLN ;)

no a Ty płacisz 40,00 ;)

#336204  autor: wilk78
 20 maja 2009, 11:37
Witam
W grudniu 2006 podpisałem umowę na ERA Nowy komfort na 36 miesięcy.Podpisałem ją na moją firmę-działalność gospodarczą, którą w tej chwili już nie prowadzę.Konto abonenckie nadal mam na firmę i w tej chwili ERA proponuje mi przedłużenie umowy w taryfach biznesowych.
PYTANKO: Czy mogę przedłużyć umowę i jakie dokumenty będą, wymagane przy przedłużeniu,po prostu czy będę weryfikowany jako prowadzący działalność gospodarczą.
Z góry dziękuję za odpowiedż i sugestie

WILK78

#336208  autor: kiaad
 20 maja 2009, 12:06
kuwejt pisze:tak. z takimi rachunkami jak pisales wydaje mi sie ze powinienes bez peroblemu dostac znizke na rok. przez telefon dostawali je ludzie z rachunkami rzedu 60zl i na taryfe ne60 czyli 30zl pierwszy rok
Witam

czyli jak mi teraz proponują NE 100 za 75 zł to można 50 % tego przez pierwszy rok ?

mi zależy na pakiecie 2000 minutek do 3 tel. który dodają ale za 15 zł a to już robi sie 90 zł i to dla mnie jest porażka. Bo obecnie płace 105 zł, a po podpisaniu 90 zł.

A wiem, że potrzebuje tego pakietu do 2 ...3 numerów bo inaczej rachunki powyżej 150 zł. :evil:

Prosiłbym o poradę jak negocjować? Bo mi już brakuje argumentów.

#336229  autor: kuwejt
 20 maja 2009, 13:47
50% ale nie z ceny 75 tylko z ceny podtsawowej czyli 100zl co daje 50zl przez pierwszy rok a nastepny juz standardowa znizka z cennika. pakietu 2000min do 5osob chyba taniej niz 15zl sie nie da. negocjowac przez telefon, grzecznie i kulturalnie, podac rzeczowe argumenty dlaczego obecna oferta nie odpowiada, ze wczesniej sie mialo wiecej za podobna cene, ze w w play taniej etc... wazne zeby to bylo zgodne z prawda. jesli nie dadza sie przekonac w BOK to zapytaj o rozwiazanie umowy i przeniesieniu numeru wtedy zostaniesz przelaczonu do dzialu zajmujacego sie utrzymaniem klienta i tam jest do wynegocjonowania wspomniana znizka. powodzenia

#336272  autor: omen44
 20 maja 2009, 17:15
Witam. Jestem w erze od 4lat, końcem września kończy się mi umowa. Mój abonament w tej chwili to 80min za 45zl, jednak średnio wydzwaniam 45-70zl miesięcznie. Dziś zadzwonił do mnie szanowny pan z oferta "specjalnie dla mnie" oferując 120min za 30zl, bez telefonu pod warunkiem natychmiastowego podpisania umowy na kolejne 24miesiace. Czy opłaca się mi czekać do końca września i przedłużyć umowę wraz z telefonem, czy jednak lepiej skorzystać z tej która obecnie mi proponuje. Z góry dziękuje...

#336311  autor: maxbike
 20 maja 2009, 20:39
Oferta bez telefonu nie zmieni się, nie uzyskasz nic lepszego. Jeżeli chciałbyś ofertę z telefonem z taką samą ilością minut, czyli NE60, to z telefonem uzyskasz maksymalnie przez pierwszy rok 30zł, przez drugi rok 45zł, czyli jak już wyżej pisali średnia 37,5zł. Patrząc na to, że w tym abonamencie można kupić Samsunga Solid za 1zł i sprzedać go za moze nawet 400zł na aukcji to bardziej, nawet powiedziałbym zdecydowanie bardziej opłaca się czekać do oferty z telefonem. 24 miesiące x 7,5zł (o tyle droższa jest średnio oferta z telefonem) = 180zł. A sprzedajesz telefon za załóżmy 380zł i tak jesteś 200zł na plusie.

#336320  autor: tarak
 20 maja 2009, 21:07
omen44 pisze:Dziś zadzwonił do mnie szanowny pan z oferta "specjalnie dla mnie" oferując 120min za 30zl, bez telefonu pod warunkiem natychmiastowego podpisania umowy na kolejne 24miesiace.
hehe :)
te 'specjalnie' jest dostępne dla każdego komu kończy się umowa.
gdyby było jeszcze na 12 miesięcy wtedy można by się zastanowić, a tak? lepiej poczekać bo gorszej oferty nie dostaniesz, bo takiej nie ma :)
tak jak pisał maxbike, albo poczekać na zniżkę na abo 50% albo spróbować uzyskać umowę na 12 miesięcy bez telefonu i 120min za 30zł.

#336332  autor: yagi
 20 maja 2009, 21:36
wilk78 pisze:PYTANKO: Czy mogę przedłużyć umowę i jakie dokumenty będą, wymagane przy przedłużeniu,po prostu czy będę weryfikowany jako prowadzący działalność gospodarczą.
Powinien wystarczyc dowod osobisty i bez problemu mozesz skozystac zofert na firme i prywatnych...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#336342  autor: Prometo
 20 maja 2009, 22:05
omen44 pisze:Dziś zadzwonił do mnie szanowny pan z oferta "specjalnie dla mnie" oferując 120min za 30zl, bez telefonu pod warunkiem natychmiastowego podpisania umowy na kolejne 24miesiace.
Potarguj się z nimi o umowę na 12 miesięcy bez telefonu za 30 zł/120 min, bo taka mogą Tobie zaproponować. Mnie proponują umowę na 12 miesięcy za 30 zł/120 min. + 60 minut przez 2 m-ce do Ery i na stacjonarne + 40 min przez 2 m-ce do wszystkich. Jako argument użyj przeniesienie numeru do innej sieci. Nie wiem dlaczego ale to działa.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#336377  autor: maxbike
 21 maja 2009, 01:10
Warto tylko dodać, że dodatkowe pakiety w opcji na 12 miesięcy są w standardowych cenach. Czyli nie weźmie 200 minut do 1 osoby za 5zł, pakietu 50MB za 5zł i jeszcze jeden pakiet był z tego co pamiętam w promocyjnej cenie.

#336384  autor: Milon
 21 maja 2009, 07:40
adriaanek
w sumie to tylko 2,5 zł miesięcznie więc nie zbiednieje!!!
a więcej argumentów do negocjacji za bardzo nie miałem - nie przekraczam kwoty abo, a profil dzwonienia to 75% ERA
a oferta i tak jest atrakcyjna bo płace 10 zł mniej niż poprzednia (ENK) i minuty po wykorzystaniu pakietu też tańsze.
druga sprawa- zależał mi na czasie - po zalogowaniu na I-BOA podają teraz dokładnie datę zawarcia umowy, aneksu, okres obowiązywania - a mi 24 miesiące minęły niestety!!!
wystarczył jeden mail a dodali mi jeszcze 250 pkt ERA PREMIA
:smt023 dla Kierownika ZUK

#336413  autor: kuwejt
 21 maja 2009, 11:24
yagi pisze:
wilk78 pisze:PYTANKO: Czy mogę przedłużyć umowę i jakie dokumenty będą, wymagane przy przedłużeniu,po prostu czy będę weryfikowany jako prowadzący działalność gospodarczą.
Powinien wystarczyc dowod osobisty i bez problemu mozesz skozystac zofert na firme i prywatnych...
Z moich informacji wynika ze przy przedluzaniu na firme potrzebna jest jeszcze pieczątka firmowa. Natomiast sama firma nie jest przy przedluzaniu jako tako "weryfikowana"

#336418  autor: Alvaro
 21 maja 2009, 11:45
czy jest taka możliwość żeby przy przedłużeniu umowy został potraktowany jak nowy klient bardziej zależy mi na telefonie w niższej cenie niż na zniżce na abonamencie , a punktów era premia brak, na numerze też mi nie zależy bo mogę przenieść z karty
  • Strona 240 z 318
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 318
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240