• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 239 z 318
  • 1
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 318

#335200  autor: aussiegirl
 14 maja 2009, 18:14
maxbike pisze:Miałem nadzieję, że jakoś jeszcze uda mi się wziąć te 4 miesiące wcześniej, ale pani z BUKu była nieugięta :) No i pozostaje czekać :( Tyle dobrze, że zmieniłem taryfe na Nowa Era bo płaciłbym półtora miesiąca 60zł za 2 pakiety. Przedłużałem 4 miesiące przed końcem.
Mi babeczka powiedziala ze nie zawsze sie stosuja do tych 2,5 miesiaca przed. Zalezy od tego czy jestes uparty i jak bardzo Ci zalezy. Ja bylam w sumie bez telefonu bo mi sie popsul i Pani i Pan zgodzili sie nawet na 5 miesiecy przed :)

#335202  autor: Maly745
 14 maja 2009, 18:20
Dzisiaj przedłużałem umowę bez telefonu na 7 miesięcy przed końcem, standardowo 50% zniżki na abonamen era NPB40 i bez proszenia zaproponował konsultant 10 numerów za 1 grosz.

#335211  autor: arek1969
 14 maja 2009, 19:45
Maly745 pisze:Dzisiaj przedłużałem umowę bez telefonu na 7 miesięcy przed końcem, standardowo 50% zniżki na abonamen era NPB40 i bez proszenia zaproponował konsultant 10 numerów za 1 grosz.
jestem tylko bardzo ciekaw, w jakiej kolejnosci sa rozliczane minuty za grosz, czy na bieząco czy dopiero po wydzwonieniu przyslugujacych minut

#335214  autor: thonka
 14 maja 2009, 19:56
arek1969 pisze:jestem tylko bardzo ciekaw, w jakiej kolejnosci sa rozliczane minuty za grosz, czy na bieząco czy dopiero po wydzwonieniu przyslugujacych minut
pamietaj tylko, ze on pisze o ofercie biznesowej ;) minuty za grosz rozliczane sa jak to ladnie napisali "według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty" czyli wychodzi na to, ze przed abonamentem ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#335231  autor: st.konsultant
 14 maja 2009, 20:55
kszyh2404 pisze:
osachorzow pisze:
kszyh2404 pisze:najbliższym salonie Ery
tylko salonie czy sklepie firmowym też? bo tych salonów to jak na lekarstwo ;)
to juz któryś z konsultantów który sie tu udziela musi na to odpowiedzieć bo osobiście nie wiem.

Te 15 zł to jeszcze nie jest oficjalne info, ale znając życie pewnie tak będzie.
Co do podpisywania aneksu osobiście to oczywiste jest, że będzie można zrobić to w każdym punkcie z logiem Ery.

[ Dodano: 2009-05-14, 21:01 ]
thonka pisze:
arek1969 pisze:jestem tylko bardzo ciekaw, w jakiej kolejnosci sa rozliczane minuty za grosz, czy na bieząco czy dopiero po wydzwonieniu przyslugujacych minut
pamietaj tylko, ze on pisze o ofercie biznesowej ;) minuty za grosz rozliczane sa jak to ladnie napisali "według kolejności zarejestrowania w systemie naliczającym opłaty" czyli wychodzi na to, ze przed abonamentem ;)

W NPB40 połączenia za grosz schodzą od początku z pakietu wartościowego. Chyba, że na koncie są jakieś promocyjne minuty lub z programu Era Premia, wtedy najpierw lecą minuty a dopiero później połączenia taryfikowane są po groszu. Pakiet wartościowy zawsze schodzi na samym końcu.

[ Dodano: 2009-05-14, 21:04 ]
aussiegirl pisze:
maxbike pisze:Miałem nadzieję, że jakoś jeszcze uda mi się wziąć te 4 miesiące wcześniej, ale pani z BUKu była nieugięta :) No i pozostaje czekać :( Tyle dobrze, że zmieniłem taryfe na Nowa Era bo płaciłbym półtora miesiąca 60zł za 2 pakiety. Przedłużałem 4 miesiące przed końcem.
Mi babeczka powiedziala ze nie zawsze sie stosuja do tych 2,5 miesiaca przed. Zalezy od tego czy jestes uparty i jak bardzo Ci zalezy. Ja bylam w sumie bez telefonu bo mi sie popsul i Pani i Pan zgodzili sie nawet na 5 miesiecy przed :)

To miałaś chyba wyjątkowe szczęście bo naprawdę w tej chwili zmiana z oferty bez telefonu na opcję z telefonem w momencie gdy do końca umowy jest więcej niż 2,5 miesiąca graniczy z cudem.

#335258  autor: max008
 14 maja 2009, 22:59
Z tego co przestudiowałem cennik i warunki umowy to w NPB rozmowy nie są za grosz tylko za 10 groszy. Za grosz są przy pakiecie firmowym (ale mogę się mylić oczywiście).

Paweł

Kliknij pomógł jak pomógł :]

#335262  autor: st.konsultant
 14 maja 2009, 23:05
max008 pisze:Z tego co przestudiowałem cennik i warunki umowy to w NPB rozmowy nie są za grosz tylko za 10 groszy. Za grosz są przy pakiecie firmowym (ale mogę się mylić oczywiście).

Paweł

Minuty po groszu są tylko w ofertach 2-letnich z wymianą aparatu(dla NPB i taryf Firma).
Bez telefonu(bez znaczenia czy 12 czy 24 miesiące) można tak jak napisałeś uruchomić do 10 numerów Ery lub stacjonarnych, gdzie miesięczny koszt jednego numeru to 1zł netto(schodzi z pakietu) a minuta rozmowy to 10gr netto. Rozliczanie jest takie same jak przy połączeniach za 1gr.
W NPB warto włączyć jak ktoś nie ma usługę tanie połączenia. Miesięczny koszt to 5zł netto(schodzi z pakietu) i dzięki temu mamy 20gr netto z każdym numerem Ery i stacjonarnym.

#335269  autor: mlodyheniek
 15 maja 2009, 00:00
Prometo pisze:Link do strony Ery.
dzięki, ale ja pytałem o co innego.
Jak przedłużałem dwa lata temu, każdy uczestnik era premia miał _dodatkową_ zniżkę na aparat o połowe. Przykładowo N73 kosztowała 399 zł, dzięki uczestnictwie w EraPremia było 200 zł, plus zniżka 50 zł za punkty Premia (tak jak teraz - dałeś mi do tego linka).
Chodziło mi o to, czy to nadal jest przy przedłużeniach.

#335270  autor: Prometo
 15 maja 2009, 00:11
mlodyheniek pisze:Jak przedłużałem dwa lata temu, każdy uczestnik era premia miał _dodatkową_ zniżkę na aparat o połowe.
Ja dwa lata temu też przedłużałem umowę i mogłem cenę telefonu obniżyć tylko pkt. Erapremia. Widocznie miałeś wysokie rachunki i dlatego dostałeś zniżkę. Nie wiem czy nadal to jest. Jak się dowiesz to napisz.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#335272  autor: st.konsultant
 15 maja 2009, 00:16
mlodyheniek pisze:
Prometo pisze:Link do strony Ery.
dzięki, ale ja pytałem o co innego.
Jak przedłużałem dwa lata temu, każdy uczestnik era premia miał _dodatkową_ zniżkę na aparat o połowe. Przykładowo N73 kosztowała 399 zł, dzięki uczestnictwie w EraPremia było 200 zł, plus zniżka 50 zł za punkty Premia (tak jak teraz - dałeś mi do tego linka).
Chodziło mi o to, czy to nadal jest przy przedłużeniach.

Na dzień dzisiejszy telefon można sobie obniżyć tylko punktami Era Premia.
 #335291  autor: Andrut
 15 maja 2009, 10:00
Jako lojalny forumowicz informuję, że ze sprawdzonego źrodla wiem, że wszystkie sieci mają duze straty ze wzgledu na kryzys. W ciagu kilku miesiecy telefony beda drozec, abonamenty beda mialy coraz mniej gratisow.

Jedyne pozytywne zmiany to obnizanie kosztu minuty polaczenia - to ma spadac w okolice 20 groszy.

Kiepsko widze nowy telefon - umowa konczy mi się w październiku :evil:

#335293  autor: overbeyond
 15 maja 2009, 10:37
Witam,
chciałem was doświadczonych użytkowników spytać, jak jest u ery jeśli chodzi o lojalność. Mój tata ma tam 2 telefony w abonamencie. Jeden 8lat i właśnie kończy się umowa abonament coś koło 100zł i nawet często przekraczany był przez te 8lat, drugi to 4 lata i abonament pokroju 60zł siostry. I teraz mam pytanie czy przy takim okresie w erze i posiadaniu 2 telefonów. Można z nimi coś dyskutować w salonie czy to się mija z celem i lepiej dzwonić? Bo zastanawiam się czy dali by tacie Samsunga s8300 za 1zł. Przy abonamencie niższym niż obecny jakby przedłużał :)

#335300  autor: thonka
 15 maja 2009, 11:09
overbeyond pisze:Można z nimi coś dyskutować w salonie czy to się mija z celem i lepiej dzwonić?
szeregowy konsultant w salonie nie da Ci nic ponadto co jest standardowo przez telefon. Bedzie Ci wmawiac, ze to rabaty tylko specjalnie dla Ciebie, i ze za staz tylko dla Ciebie jest specjalna promocja na nowy abonament itp. Czasem zdarza sie, ze kierownik salonu pozwoli na przedluzenie z 50% upustem abonamentu na pierwszy rok, ale zazwyczaj tak robia tylko jezeli bierze sie wyzszy abonament.
Przez telefon jednak jest wieksze pole do popisu.
aktualnie staz w sieci niespecjalnie daje uprzywilejowana pozycje przy negocjacjach.
overbeyond pisze:o zastanawiam się czy dali by tacie Samsunga s8300 za 1zł. Przy abonamencie niższym niż obecny jakby przedłużał
w ofercie Ne100 (oplata 85zl; 220 minut) ten telefon jest za skromne 1100zl, przy ne80 (oplata 65zl; 170 minut) kosztuje on 1200zl. ceny te mozna jedynie zbic punktami erapremia.
nawet jakby cudem dali Tobie 50% znizki na telefon (raczej niemozliwe) i obnizysz sobie punktami jego cene o maksimum (czyli 7000pkt. = 250zl o ile tyle punktow posiadasz) to i tak nie bedzie on za 1zl.
Andrut pisze:Jako lojalny forumowicz informuję, że ze sprawdzonego źrodla wiem, że wszystkie sieci mają duze straty ze wzgledu na kryzys. W ciagu kilku miesiecy telefony beda drozec,
heh... widac to na kazdym kroku. jakiegos specjalnego odkrycja nie dokonales :twisted:

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#335301  autor: Maly745
 15 maja 2009, 11:11
10 numerów po 1gr dostałem przy ofercie bez telefonu zniżka na abonament 50% i zero abonamentu za te 10 numerów przez 24 miesiące.

#335302  autor: adriaanek
 15 maja 2009, 11:13
era powinna by przygotowana na kryzys, a nie jak teraz - kosztem użytkowników łata swoje dziury ! Denna organizacja ! Zamiast od zawsze dbac o optymalnośc zatrudnionych ludzi, optymalność kosztów, to teraz nagle się obudziła !

A erę czeka jeszcze re branding ! kto za to zapłaci ? na pewno już nie ja - przechodzę do Play...

Po 8 latach stażu nowi maja lepiej niż starzy ! Nie mam ochoty wysłuchiwać tłumaczeń że nie da się obniżyć ceny telefonu a w domyśle wiem dlaczego - / bo przecież musimy mieć pieniążki na rebranding i pensję prezesów /

#335304  autor: Maly745
 15 maja 2009, 11:22
st.konsultant pisze:
max008 pisze:Z tego co przestudiowałem cennik i warunki umowy to w NPB rozmowy nie są za grosz tylko za 10 groszy. Za grosz są przy pakiecie firmowym (ale mogę się mylić oczywiście).

Paweł

Minuty po groszu są tylko w ofertach 2-letnich z wymianą aparatu(dla NPB i taryf Firma).
Bez telefonu(bez znaczenia czy 12 czy 24 miesiące) można tak jak napisałeś uruchomić do 10 numerów Ery lub stacjonarnych, gdzie miesięczny koszt jednego numeru to 1zł netto(schodzi z pakietu) a minuta rozmowy to 10gr netto. Rozliczanie jest takie same jak przy połączeniach za 1gr.
W NPB warto włączyć jak ktoś nie ma usługę tanie połączenia. Miesięczny koszt to 5zł netto(schodzi z pakietu) i dzięki temu mamy 20gr netto z każdym numerem Ery i stacjonarnym.
Nieprawda bez telefonu dostałem.

#335312  autor: lukaszek1234
 15 maja 2009, 12:01
Rebranding to będzie najgorsze rozwiązanie dla nich. Popsują się oferty ale cóż. Orange jest najlepszym tego przykładem. Zepsuli totalnie ideę. Erę też popsują. Niedługo nie będzie się nic poza play nie opłacało.

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#335315  autor: thonka
 15 maja 2009, 12:09
adriaanek pisze:era powinna by przygotowana na kryzys, a nie jak teraz - kosztem użytkowników łata swoje dziury !
widzisz... takie jest myslenie naszych menedzerow, nikogo innego... jakos inne sieci po za granicami naszego kraju maja sie dobrze, a wszechobecny nibykryzys jest tam bardziej odczuwalny... poprostu mentalnosc naszych zarzadzajacych firmami jest taka, a nie inna
A erę czeka jeszcze re branding ! kto za to zapłaci ? na pewno już nie ja - przechodzę do Play...
play przedzej czy pozniej czeka bardzo duze ciecie kosztow (co czesciowo juz widac), nie mozna bawic sie w swietego mikolaja przez caly czas... pozatym hutchinson whampoa czy tez china mobile z pewnoscia czekaja tylko na dobry moment.

ja na oferte ery nie narzekam - aktualnie mam w zamiarze na 1 numerze brac ne100 + 2000 minut do 5 osob (po max. obnizce srednia na miesiac ok. 83zl, bez obnizek 100zl) i do tego e51 lub 6500 slide dla mamy, a na drugim dla siebie ne60 bez telefonu (mam polroczna e71, za ktora w erze przy ne80 krzycza sobie wiecej niz dalem za nia w sklepie...) + wszystkie dodatki promocyjne (lacznie 45zl). przy rachunkach jakie mamy obecnie czyli ok. 250zl mamy oszczednosci prawie 100zl (zawsze zdarzy sie przekroczyc abonament).
w innej sieci byloby dla nas drozej.

#335807  autor: Milon
 18 maja 2009, 07:37
od dzisiaj jest nowy cennik!
dodano samsung S3310
a reszta na pierwszy rzut oka bez zmian

#335853  autor: center78
 18 maja 2009, 15:25
Do kiedy muszę poinformować operatora o nieprzedłużaniu umowy?

Nokia3210 => Nokia3410 => Nokia 3510i => Samsung Avila => Nokia 5230 => Nokia 5030 => Nokia X2 => HTC8s
  • Strona 239 z 318
  • 1
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 318
  • 1
  • 237
  • 238
  • 239