• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 237 z 624
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 624
 #828575  autor: horas
 13 paź 2015, 11:16
iPlus pisze:
horas pisze:witam,
właśnie przedłużyłem umowę na warunkach poniżej:

1. Opcja SIM OLNY.
2. Umowa na 18 miesięcy.
3. NL na wszystko w Polsce.
4. 5 GB neta.
5. Abo 35,99 PLN/miesięcznie
przypomina oferte Virgin tylko jest w T o 7 zł drożej ale wygoda że abonament i nie trzeba myśleć o doładowaniach, dobra ta oferta choć byłaby lepsza gdyby kosztowała 29 zł ale i tak korzystnie wychodzi,

dali tą ofertę od razu czy musiałeś się starać ?

T zaczęło tracić klientów, że zrobiło opłacalną taryfę ?

ile ta sama opcja w T kosztuje dla nowych klientów ?
Nie, tak od razu to nie dali, musiałem kilka propozycji odrzucić. 8)
Temat wałkowałem chyba ze dwa tygodnie :lol:
Ostatecznie napisałem co mnie interesuje i za ile, Konsultantka zadzwoniła i dopięliśmy mój aneks. :D
Ja jestem z niego zadowolony.
 #828679  autor: gurken
 13 paź 2015, 20:49
Przed chwilą zakończyłem rozmowę z konsultantką Sekcji Utrzymania Klienta. Po 15 minutach rozmowy udało mi się wynegocjować warunki umowy takie jakie chciałem, czyli abonament Comfort za 49,99zł (69,99zł - 20zł) a w nim:

- Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komórkowych;
- Pakiet 100 000 SMS do wszystkich sieci wymiennych na 100 000 MMS do wszystkich sieci;
- 5GB internetu;
- Telefon Alcatel One Touch 5.5 za 68zł;
- Kurier 20zł.

Teraz opiszę pokrótce jak wyglądał przebieg rozmowy. Po połączeniu się z numerem BOA (Biura Obsługi Abonenta - 602 900 000) i wysłuchaniu co automat ma mi do powiedzenia wybrałem opcję "Oferta dla stałych abonentów". Po połączeniu z konsultantem z "pierwszej linii" poprosiłem o przełączenie do SUK (ściemniłem, że SUK się ze mną kontaktował a nie miałem czasu rozmawiać. W sumie nie wiem po co ta historyjka :D). Po przełączeniu i czasie oczekiwania ok. 5 minut na połączenie z konsultantem (już sobie w zacząłem nucić tę piosenkę którą puszczają) przedstawiłem swoje warunki. Pani poprosiła o chwilę cierpliwości, bo musiała sprawdzić czy uda się taką ofertę uzyskać. Po ok. minucie, dwóch stwierdziła, że abonament Comfort z 69zł na 49zł (bez końcówek:)) jest realny, natomiast z ceny telefonu może "zejść" jedynie 150zł, czyli telefon zgodnie z cennikiem kosztowałby 199zł plus przesyłka kurierska. Odpowiedziałem, że jestem ich klientem odkąd istnieje sieć bla bla bla i kazała poczekać, bo musi skonsultować się z kierownikiem/przełożonym. Po kolejnej minucie, dwóch okazało się, że może zejść z ceny 250zł czyli telefon kosztowałby 99zł plus kurier 20zł. Powiedziała, że nie da rady zejść już niżej i że może mnie przełączyć do innych konsultantów i każdy przedstawi mi maksymalnie taką ofertę. Stwierdziłem, że OK niech będzie. Poprosiła o chwilę cierpliwości, bo wszystko musiało przejść przez system. Po minucie okazało się, że system wyświetlił jej kwotę 68zł (tak powiedziała, ale chyba jest to 69 :lol: ). Przeprosiła mnie i przyznała rację, że jednak ta kwota jest możliwa do wynegocjowania. Co do kuriera powiedziała, że nie da rady jej anulować, a mi nie chciało się z nią już kłócić :D

Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia w negocjacjach! :)
 #828765  autor: cinn3k
 14 paź 2015, 13:00
Pokrótce moja historia.
Staż w T-mobile około 9 lat, ale jak wiadomo nie ma to nic do rzeczy. Od 9 miesięcy bez umowy, bo warunki które były mi dotychczas proponowane były śmieszne, do dzisiaj.

Aktualny abo: 109 zł nielimitowane połączenia/sms/mms 2Gb net'a

Umowa przedłużona oczywiście przez SUK
- Taryfa relax+
- 79,99zł + sieć rodzinna 1.99zł
- 7Gb net'a nielimitowane połączenia/sms/mms
- Huawei p8 - 4gr
- kurier i wymiana karty sim 0zł
- navi expert 0zł
- tvn kids 0zł

Informacyjnie telefon Huawei p8 w innych taryfach wygląda następująco:
- relax - 179zł ( 250 zł ) zniżki
- comfort - 359 zł tu nie jestem pewien czy dobrze usłyszałem.

Także ceny są inne niż w cenniku z 12.10 http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 009099.pdf

Jeżeli ktoś by chciał ten telefon to trzeba jakieś 3-4 dni poczekać nie jest na tą chwilę dostępny w magazynie.

Pozdrawiam
 #828893  autor: szati
 14 paź 2015, 20:25
cinn3k pisze:Pokrótce moja historia.
Staż w T-mobile około 9 lat, ale jak wiadomo nie ma to nic do rzeczy. Od 9 miesięcy bez umowy, bo warunki które były mi dotychczas proponowane były śmieszne, do dzisiaj.

- Taryfa relax+
- Huawei p8 - 4gr
- navi expert 0zł
- tvn kids 0zł

Także ceny są inne niż w cenniku z 12.10 http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 009099.pdf

Jeżeli ktoś by chciał ten telefon to trzeba jakieś 3-4 dni poczekać nie jest na tą chwilę dostępny w magazynie.

Pozdrawiam
O widzisz to jest dobra informacja tez mam ochotę na ten telefon tylko czekam aż pojawi się inny kolor. Chciałabym w kolorze białym lub złotym a dostępny na stronie jest tylko czarno srebrny.
Orientuje się ktoś czy można się spodziewać innego koloru czy nie ma na co liczyć.
Czy ten telefon będzie lepszy niż sony aqua m4?
 #829189  autor: cinn3k
 16 paź 2015, 09:17
szati pisze:
cinn3k pisze:Pokrótce moja historia.

- Taryfa relax+
- Huawei p8 - 4gr
- navi expert 0zł
- tvn kids 0zł

Pozdrawiam
O widzisz to jest dobra informacja tez mam ochotę na ten telefon tylko czekam aż pojawi się inny kolor. Chciałabym w kolorze białym lub złotym a dostępny na stronie jest tylko czarno srebrny.
Orientuje się ktoś czy można się spodziewać innego koloru czy nie ma na co liczyć.
@szati
Nic mi nie wiadomo czy ma być w innym kolorze, raczej bym na to nie liczył, że się coś pojawi, jak na razie dostępny był tylko tak jak napisałaś czarno-srebrny, którego dalej nie ma na magazynie. Jak będzie się ze mną kontaktował SUK w sprawie wysyłki podpytam czy są/będą dostępne w innych kolorach.

Jeżeli chodzi o wybór między P8 a M4 to w zestawieniu:
http://www.phonearena.com/phones/compar ... /9127,9265
Huawei P8 wypada lepiej niż sony aqua. Z grubsza ma więcej pamięci ram i mocniejszy procesor. Natomiast np plusem M4 jest wodoszczelność, której P8 nie posiada, ale za to ma w 90% metalową obudowę. Musisz sama zdecydować co Ci bardziej pasuje :-) po przeliczeniu plusów i minusów jednego i drugiego telefonu, mój wybór padł na P8.
 #829201  autor: Radca_Albedo
 16 paź 2015, 10:02
szati pisze:
@szati
Zastanów się poważnie nad M4 Aqua. Moja żona miesiąc temu przedłużając umowę w TM wybrała M4. Obudowa i wyświetlacz świetny, ale w ciągu dwóch dni telefon samoczynnie wyłączył się z 10 razy. Bateria trzymała pół dnia, a telefon był praktycznie nie używany. Raz wyłączył się i nie reagował na nic. Trzeba było zrobić reset. Telefon został odesłany. W sieci jest sporo wątków na temat wadliwych M4. Także konsultant w BOA po uwagach na temat M4, stwierdził dyplomatycznie, że "dochodzą do nich jakieś informacje o usterkach w tym telefonach" :-) Oczywiście jak będzie miał szczęście trafisz na bezawaryjny egzemplarz :)
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/sony/xperiam4aqua/
http://www.telepolis.pl/telefony/sony-x ... ,2675.html
http://www.orange.pl/fid,4002278347,id, ... hread.html

Być może mniej ryzykownym wyborem bedzie P8 lite (lub lepszy P8) albo alcatel idol 3.
 #829236  autor: ADR
 16 paź 2015, 13:09
Witam!
Rozmawiałem z suk w sprawie abonamentu na z5c.
Nie wiem czy jestem słabym negocjatorem czy na ten telefon moze faktycznie znizka tak duza nie obejmuje.
Ale nie zgadzali sie na Comfort za 49,99 zł miesięcznie na 24 msc i Z5C za 1100 czyli - 250 od cennika. Momwila, ze max 10 zl rabatu na abonament. Więc jak wy otrzymywaliście takie oferty?
Pozdrawiam.
 #829246  autor: misz
 16 paź 2015, 13:38
ADR pisze:Witam!
Rozmawiałem z suk w sprawie abonamentu na z5c.
Nie wiem czy jestem słabym negocjatorem czy na ten telefon moze faktycznie znizka tak duza nie obejmuje.
Ale nie zgadzali sie na Comfort za 49,99 zł miesięcznie na 24 msc i Z5C za 1100 czyli - 250 od cennika. Momwila, ze max 10 zl rabatu na abonament. Więc jak wy otrzymywaliście takie oferty?
Pozdrawiam.
Przy Twoich założeniach -250 zł od cennika to z tego co widzę byłoby 1239zł.
 #829371  autor: djswistak
 16 paź 2015, 19:22
dziś przedłużona umowa:
comfort - 49,90
no limit rozmowy na komórki
no limit sms/mms
5gb internet lte
navi expert
kurier gratis
iphone 6s 16gb - 2119zl
 #829442  autor: szati
 17 paź 2015, 09:45
Cinn3k z góry dziękuję czekam na info
Radca_Albert dzięki teraz jestem bliżej niż dalej co do wyboru tel H p8 tylko dręczy mnie ten kolor
Juz mi się znudziły telefony sony może czas na zmianę
 #829531  autor: ozeszno
 17 paź 2015, 15:53
cześć,
przeczytałam kilka stron wstecz i zastanawiam się, jak otrzymaliście takie warunki? np taryfa comfort w normalnej cenie 69,9 (pierwsze 3 miesiące 49,9) a Wy na stałe 49,9? plus zwiększony pakiet danych do 5gb?
Ofertę na przedłużenie abonamentu dostanę dopiero w marcu, ale dowiedziałam się dziś z bok, że istnieje coś takiego jak "umowa niestandardowa", czyli mogę w tym momencie zmienić abonament, ale 24 miesiące zaczną lecieć dopiero od wygaśnięcia poprzedniej umowy, czyli w moim przypadku wrzesień 2016.
Również byłabym zainteresowa taryfą comfort za 49,9 i 5gb internetu plus telefon iphone 6s 64gb, który w tej taryfie jest za 2688. W związku z tym mam dwa pytania: primo, czy w ogóle mogę liczyć na jakiekolwiek zmiany w warunkach, skoro nie będzie to typowe przedłużenie umowy, a ta opcja wyjątkowa? Jakiej wysokości rabat można uzyskać za iphone 6s 64gb?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
 #829547  autor: djswistak
 17 paź 2015, 17:18
ozeszno pisze:cześć,
przeczytałam kilka stron wstecz i zastanawiam się, jak otrzymaliście takie warunki? np taryfa comfort w normalnej cenie 69,9 (pierwsze 3 miesiące 49,9) a Wy na stałe 49,9? plus zwiększony pakiet danych do 5gb?
Ofertę na przedłużenie abonamentu dostanę dopiero w marcu, ale dowiedziałam się dziś z bok, że istnieje coś takiego jak "umowa niestandardowa", czyli mogę w tym momencie zmienić abonament, ale 24 miesiące zaczną lecieć dopiero od wygaśnięcia poprzedniej umowy, czyli w moim przypadku wrzesień 2016.
Również byłabym zainteresowa taryfą comfort za 49,9 i 5gb internetu plus telefon iphone 6s 64gb, który w tej taryfie jest za 2688. W związku z tym mam dwa pytania: primo, czy w ogóle mogę liczyć na jakiekolwiek zmiany w warunkach, skoro nie będzie to typowe przedłużenie umowy, a ta opcja wyjątkowa? Jakiej wysokości rabat można uzyskać za iphone 6s 64gb?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Tez chciałem wziąsc IP 6s 64gb ale jest błąd w cenniku i nie kosztuje 2688 tylko 2829zl w comforcie a po rabacie 2570zl dlatego zrezygnowałem z wersji 64gb na rzecz wersji 16gb za 2119zl (po rabacie)
 #829671  autor: ozeszno
 18 paź 2015, 12:38
djswistak, dzięki za odpowiedź. To potwierdzone info - cena 2570 po rabacie?
Już dwa razy na tmobile pojawiła się informacja o chwilowym braku towaru - iphone 6s 64gb, możliwe więc by był błąd w cenniku? Skąd ta informacja?
 #829685  autor: djswistak
 18 paź 2015, 14:40
Tak. To cena po rabacie 250 w comforcie o ile ci dadzą taki rabat. Nie patrz na dostępność przeZ www bo jak patrzyłem to nie było a jak zadzwoniłem to było 39 szt. Poza tym jak nie ma to dzień dwa czekania jeśli chodzi o 6s. Ja stwierdziłem ze szkoda kasy na 64gb
 #829718  autor: Jazz
 18 paź 2015, 17:17
Dzisiejsza oferta:
-no limit komórki/sms/mms
-5gb Internet
-18 msc
-29,99 zł
Powiedziałem Pani, że złożyłem już wniosek o przeniesienie do innej sieci to dodała jeszcze NAVI EKSPERT. Może się komuś przyda, ja podziekowalem.
 #829811  autor: ozeszno
 19 paź 2015, 00:45
djswistak pisze:Tak. To cena po rabacie 250 w comforcie o ile ci dadzą taki rabat. Nie patrz na dostępność przeZ www bo jak patrzyłem to nie było a jak zadzwoniłem to było 39 szt. Poza tym jak nie ma to dzień dwa czekania jeśli chodzi o 6s. Ja stwierdziłem ze szkoda kasy na 64gb

a jak dostać taki rabat? Myślisz, że mam szansę na niego plus obniżkę z abonamentu, jeśli chce kilka miesięcy przed standardową ofertą przedłużenia abonamentu zmienić jego warunki i wysokość?
obecnie mam jump L, przedłużałam we wrześniu 2014, była to oferta bez telefonu, chyba 65 zł, ta opcja z godziną w roamingu
 #829815  autor: horas
 19 paź 2015, 08:23
Jazz pisze:Dzisiejsza oferta:
-5gb Internet
-18 msc
-29,99 zł
Powiedziałem Pani, że złożyłem już wniosek o przeniesienie do innej sieci to dodała jeszcze NAVI EKSPERT. Może się komuś przyda, ja podziekowalem.
Oferta całkiem, całkiem. Mnie skasowali 34,99 PLN :? jakiś czas temu.
Widać, że T-M zaczyna się robić cieplej w pewnej części ciała 8)
 #829827  autor: cinn3k
 19 paź 2015, 10:18
horas pisze:
Jazz pisze:Dzisiejsza oferta:
-5gb Internet
-18 msc
-29,99 zł

Oferta całkiem, całkiem. Mnie skasowali 34,99 PLN :? jakiś czas temu.
Widać, że T-M zaczyna się robić cieplej w pewnej części ciała 8)
horas pisze:witam,
właśnie przedłużyłem umowę na warunkach poniżej:

1. Opcja SIM OLNY.
2. Umowa na 18 miesięcy.
3. NL na wszystko w Polsce.
4. 5 GB neta.
5. Abo 35,99 PLN/miesięcznie
@horas

Przeanalizuj swój wpis oraz wpis kolegi. Dostałeś takie same warunki, tylko że dodatkowo w Twoim przypadku masz połączenia stacjonarne no limit, które kosztują dodatkowo +6zł.
  • Strona 237 z 624
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 624
  • 1
  • 235
  • 236
  • 237